1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Forum
  1. Dionice.NET
  2. hugh

Posts by hugh

• 1
  • 113
  • 114
  • 115
  • 146
  • IGH (Institut IGH d.d.)

• hugh
    • October 3, 2020 at 11:55 PM
    Quote from diokidina

https://lider.media/lider-intellig…adelkina-133406

Malo cudno da se ovoliko raspisuje, da se nesto ne valja.

Da ne bi bila kakva erupcija uskoro.

neznam na šta vi ciljate ali obično se ovakvi članci pišu kada nema konkretnog sadržaja koji bi mogli donjeti dobro dioničarima.......isto kao i onaj jučer gdje pišu o rezultatima q2 koji su bili prije mjesec dana.....

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• hugh
    • October 3, 2020 at 9:17 PM
    Quote from diokidina

https://www.seebiz.eu/trzista/inflac…priliku/242104/

Jos da je i casha.

Baš to......za razvijena tržišta i ekonomije to i vrijedi.....kod nas će bit: inflacija će rasti, kupovna moć će padati a novaca za dionice neće biti......

• INGR (INGRA d.d.)

• hugh
    • October 2, 2020 at 8:42 PM

još neka i Arenu prebace na neko od povezanih društava i dioničari če biti ponosni vlasnici mačka u vreči kao i dioničari Vira......

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• hugh
    • October 1, 2020 at 10:25 PM
    Quote from gta1

U USA se rast bdi-a barem pošteno osjeti na brodarima. Ovdje može rasti još 500 bodova, ne mora dionica rasti, čak će i padati "slaveći" taj rast. 😆 😆 😆

Nelikvidnost je to......a i vozarine za panamaxe su daleko od "slavlja"......

• hugh
    • October 1, 2020 at 1:40 PM
    Quote from zlocesti

Ovdje nula kn.

Vani. Ako su indeksi u zelenom in and out.

Prijevremena mirovina na zse ali ne zbog zarade.....😂😁

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• hugh
    • October 1, 2020 at 1:37 PM
    Quote from vladimir

Tko ima više novaca ?

https://www.mojedionice.com/trg/IzvDionica…sifSim=VLEN-R-B

Prevedite pitanje da Vas ceo svet razume....

• hugh
    • October 1, 2020 at 1:34 PM
    Quote from zlocesti

Day in, day out, nema nam druge

I to nije šut, to je trgovanje. To je posao kao svaki drugi. I prilično je dosadan, da znate. Nema tu adrenalina. Puno sjedenja, puno crtanja, gledanja u monitor

Bojim se da je investiranju odzvonilo do duljnjeg

Ja me ovakvim prometima nažalost ne vidim gdje bi ušao a znam da na je na onom što imam gotovo nemoguća misija za izaći osim putem raspaljotke po bidu.....crkla nam je burza, nema ni pretakanja iz šupljeg u prazno jel jednostavno nemamo ni minimum likvidnosti.....

• Što smo danas tržili

• hugh
    • September 30, 2020 at 10:22 PM
    Quote from emil
    Quote from zlocesti

Ja sam samo gledala, švorc sam :/

Kada bih mogla, kupila bih IGH

I Atlantic na 1210 kn

i tata bi sine :) bi neki rekli :)

Nevidim baš da se netko gura......no opčenito nam je burza u nekoj čudnoj ili bolje rečeno totalno jadnoj pat poziciji gdje se nit kupuje nit prodaje.....ovo jednostavno više nije ni za gledat bez obzira imali dionice ili ne .......ja sam trenutno vrlo malo izložen u dionicama i tako če bit sve do naznaka neke živosti na našoj močvari pa bilo da kupovao malo skuplje ili puno jeftinije......neki reset če se morat dogoditi....bilo to dal purani lete u nebo ili sve pada kao da je za 3 dana smak Svijeta.....izvješća za q3 mogla bi reći kuda tko plovi mada opet bitno je ono što bude za sljedečih 6 mj.....kocka ko u super sportu.......korona faktor je izgleda ipak glavni igrač u zimskim mjesecima koji slijede......

• OPTE prodaja - kladionica

• hugh
    • September 29, 2020 at 6:11 PM

moje je mišljenje da kupac sada za dionicu Optime mora ponuditi bar 180 kn jel je očito da vrijedi više od HT-a......Optimi ne pada a Ht mora početi koristit afričku šljivu......

• hugh
    • September 29, 2020 at 11:15 AM
    Quote from Moller
    Quote from Paulie

Meni se čini da je ionako loše trgovanje naglo palo otkada se pojavila afera s ekipom iz Draganova kluba. Prije toga neke dionice su imale barem milijunske promete.

možda su oni u stvari bili MM tržišta, taman nam nedostaje onaj gepek love za dnevni promet

Ništa, onda i burzu ne treba pratiti nego samo vijesti da vidimo kad budu ovi izašli iz prdekane......

• hugh
    • September 28, 2020 at 10:14 PM

ufffff.....jad i bijeda......više skoro nitko nema ni volje pisati o tome....da li je to znak da može biti samo bolje ili smo se pomirili sa činjenicom da čekamo da Titanik samo potone ali što je možda i najgore moglo bi biti "killing me slowly" što nitko ni u najgorim snovima ne želi.....nadam se da neće i da će vef sutrašnji dan biti življe makar i bez bitnijih pomaka cijena jel ova nelikvidnost ubija.....

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• hugh
    • September 28, 2020 at 9:32 PM
    Quote from Batka
    Quote from hugh

A ko je pak iza tog PBZ d.d. računa?

Koliko se sjećam, negdje u Srpnju je prodao Erste skrbnički, to je kupio Raiffeisen OMF

Ovaj mjesec je prodavao PBZ / STATE STREET CLIENT ACCOUNT, i to nije uzeo nitko iz top10

To znati da iza tog Pbz računa stoji fizička osoba ili?

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• hugh
    • September 28, 2020 at 8:50 PM
    Quote from renchi

zanimljivo je da postoji i vanjski interes za dionicu, kao sto je zanimljivo da kazu i da netko " cijedi " optimu prevelikim kamatama za dug

ono sto je zanimljivo je sto misle da je cijena dionice niska unatoc dugu, kao sto misle da optima zahtjeva svijezi cash kao sto su sretni i zbog velikog cash flow, a sto znaci da je optima u stanju prodati svoje usluge i proizvod, unatoc svim nedacama

procitajte sto govore o optimi, a to je na tragu onoga sto je naim spominjao

dug ukupni optime procjenjuju na 538 milja kuna

a najzanimljivije od toga bilo bi znati koji su zapravo planovi toga koji je cijedi.....želi li ju uopče prodati u "voznom stanju" (ako ozbiljni kupci i postoje trenutno) ili u stanju karambola kroz protek još dodatnog vremena da ju tada nitko neće ni htjeti, bar ne za novce koje priželjkuju ostali dioničari.......ili uz sve to kupuje i vrijeme na tržištu dokle god može.......

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• hugh
    • September 28, 2020 at 8:35 PM
    Quote from Lavrentije

PBZ i ADP-ESOP već tjednima.

A ko je pak iza tog PBZ d.d. računa?

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• hugh
    • September 28, 2020 at 8:26 PM
    Quote from Kivi
    Quote from Krokodil

Nisam u toku. Tko sad prodaje a sve je lijepo i bajno. Hvala!

A tko kupuje?

Pretpostavljam oni koji imaju vremena čekati ako ili kada cijena padne i oni koji misle kako kriza neče potrajati (pre)dugo i da će Adpl u toj krizi iči prema gore ili bar stagnirati dok autoindustrijska proizvodnja i prodaja padaju......ako ste mislili na imena moram Vas razočarati jel neznam ali sigurno oni koji vjeruju u gore navedeno tako da mislim kako su onda i imena manje bitna.....možda i neki jači igrači koji imaju i vremena i novaca a nemogu baš u jednom danu uči u poziciju pa im paše kupovati i sad i kad cijena bude i veča ali i manja (po mogučnosti što više da je manja, haha).......

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• hugh
    • September 25, 2020 at 8:45 PM
    Quote from darac11
    Quote from StatusQuo

Meni je strasno da netko iz privatne kompanije govori o kupnji leda kao strateskom drzavnom interesu, a ne strateskom interesu poduzeca, izgleda da drzava preko mirovinskih fondova kontrolira preuzimanje leda bojim se da tu nece bit logika kod preuzimanja novo ostvarena ekonomska vrijednost vrijednost i kolika tu vrijednost treba platit vec bi se mogla dobro preplatit pa je upitna koja je tu dodana vrijednost koju ce dionicari dobit tim preuzimanjem ako se budu vodili tom logikom :(

I još bi nadodao da ona muljaža sa jamstvima i zrcaljenjem nije gotova. Tako da postoji mogućnost da onaj koji kupi LEDO + d.o.o. mogao bi ga platit dva puta, drugi put kod otkupa dionica LEDO-D.D.

E to več miriše na dobar posao za firmu gdje država kolo vodi......dva put je dva put.....naše političke elite vole takve poslove jel bez toga ne možeš voziti u autu milijun eura u kešu.....:D

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• hugh
    • September 24, 2020 at 8:43 PM
    Quote from Batka
    Quote from darac11

Zar sam samo ja primjetio ovaj dio teksta " pozitivnu razinu operativne dobiti" ?.

Zar nismo očekivali gubitke u stotinama milijuna kuna?

A sada ono "pozitivna nula"?

Turizam je prvenstveno kapitalano intezivna djelatnost.

Ako se uz državnu pomoć (plaće), ne bi držala operativna dobit iznad nule, bilo bi to zaista strašno.

Pitanje je tu što će biti s kreditima, dokle će trajati državna pomoć, i a ako oporavak bude spor (par godina) - kako financirati buduće investicije

Display More

mislim da prije 2023. nije realno očekivati razine prihoda iz 2019.......s tim da tada firma neče biti tako financijski i fundamentalno močna kao 2019.......drugi je par opanaka hoče li tada biti neka geopolitička situacija u Eu koja če nam možda ići na ruke ili buđenje ostalih mediteranskih zemalja koji če pošto poto htjeti privući turiste.......uglavnom, sigurno če proči koja godinica dok ne počne cvjetati cvječe u ovo poduzeče a u hotele se ulagati mora ako se želi priviči turiste dubokog đepa i zadržati razina cijena......

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• hugh
    • September 24, 2020 at 2:56 PM
    Quote from Lavrentije

"U 2020. godini Valamar Riviera očekuje ostvariti oko 30% prihoda u usporedbi s realizacijom 2019. godine i pozitivnu razinu operativne dobiti. Iako je turistička sezona krenula dobro, nakon što je tijekom kolovoza više država izdalo upozorenja za putovanja onemogućen je turistički promet prema Hrvatskoj što je uzrokovalo snažan pad u drugom dijelu kolovoza i posezoni. Valamar očekuje da će turistički sektor i dalje biti pod utjecajem krize u 2021. godini dok se povratak u normalu očekuje u 2022. i 2023. godini."

https://zse.hr/userdocsimages…Ui7WQvRng==.pdf

Divno......oko duplo lošije od loših očekivanja......taman kad se i cijena smanji duplo bit ce prihvatljiva onima koji ulažu svoje novce........

• hugh
    • September 24, 2020 at 2:47 PM
    Quote from Backdraft

ocito sam zalutao na medicinski forum, pa da odmah upitam kako se rijesiti hemeroida

😂genijalno...

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• hugh
    • September 23, 2020 at 8:39 PM
    Quote from Sheriff
    Quote from Marielena

Maric i Vujcic kazu da smo se previse oslanjali na turizam te da se sada trebamo posvetiti proizvodnji prvenstveno hrane i elektricne industrije. Pa neka si svako razmisli gdje ulagati.

Pa u turizam naravno.

Maric i Vujcic rekli, a? Imam godina a učio sam u osnovnoj školi da je Slavonija žitnica Europe. Izmjenjali se režimi, vlade i likovi i valjda je svak trkeljo isto. Nista im ne vjerujem jer nista nisu ni napravili, samo pričaju. Turizam je konkretan, postoji a za lijepe ideje...mozda djeca od nase djece dočekaju šta ovi pričaju.

Nekompetencije i kriminal...ko da su "ljudi" izabrali da zive od turizma, jesu jer je sve drugo unisteno.

Reklo bi se: na moru "normalan čovjek" može živjeti od turizma a na "kopnu" nemože od korupcije.....

• 1
  • 113
  • 114
  • 115
  • 146
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt