1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. hugh

Posts by hugh

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• hugh
    • November 2, 2020 at 6:07 PM
    Quote from tin
    Quote from hugh

ajd vi recite kako bi, tko god to bio, trebao prodati dionice?.....preko radio oglasa?.......to je problem nelikvidnih dionica u ovaj situaciji kada adekvatnog bida nema.....

Kolega onaj tko hoće prodati dionice a da ne ruši cijenu sigurno neće staviti 16 000 kom na prodaju....koliko ih je prodao 300 kom a rušio cijenu za 20 % a sve ostalo prodano ispod 45 kn....vidjet će se ovdje vrlo brzo zašto je ovo rušenje izvedeno na ovaj način....ja znam da ponovo kupujem.

Ma kako god prodavao u slučaju kad je dionica sa ovakvo tankim bidom, rezultat će biti sličan ukoliko želi izaći sa takvom količinom.......i da na prodaju stavi 3000 opet će se malo po malo gurati ispod njega a tu i tamo će netko po bidu ruštiti.......ovako je samo ubrzao stvari.....i da, tu ste i pravu, malo si je otežao izlazak ali kažem rezultat je na kraju sličan jel bida nema a za razliku od prije nekoliko mjeseci tržište ne očekuje da se ponovi onako strelovit rast vozarina i ovakvo punjenje blagajne.......kak god sa se okrene i koji god mu motiv bio ovo je problem nelikvidnih dionica......na tpng pstoji, nažalost, par dana u godini kad možeš unutra ili van sa vačem količinom a ako netko to poželi kada nisu "ti dani u godini" mora ili dići cijenu u nebesa ili ju zatući dole.....ista stvar kao i sa vlen.....tamo je još i gore.....i u takvoj situaciji đaba i roberto i cavali i rezultati kompanije u tom trenutku......

• hugh
    • November 2, 2020 at 3:59 PM
    Quote from tin
    Quote from LodeRunner

Lijepo je to testirat. Mozda netko to u Zadru i primjeti. Tesko, ali mozda. Jedino nisam bas previse siguran da je tih 16k kupljeno ispod 45kn.

Majstorski je to sve odradio i dobio prodavače baš tamo gdje želi...nitko normalan tko želi prodati tu količinu ne bi to radio na taj način....firma stoji odlično...nafta pada prema novom minusu...a znamo što sljedi nakon toga....

https://www.tradewindsnews.com/tankers/vlcc-r…more/2-1-903747

https://www.tradewindsnews.com/tankers/uk-loc…vour/2-1-904474

https://www.google.com/amp/s/www.hell…st-classes/amp/

ajd vi recite kako bi, tko god to bio, trebao prodati dionice?.....preko radio oglasa?.......to je problem nelikvidnih dionica u ovaj situaciji kada adekvatnog bida nema.....

• PODR (Podravka d.d.)

• hugh
    • November 1, 2020 at 1:30 PM
    Quote from lebowski

Ma ne, nego dobiva se ulaznica na tržište od 20 milijuna ljudi, osoba, persona, Jugoslovena

Aha.....hvala

• PODR (Podravka d.d.)

• hugh
    • November 1, 2020 at 1:18 PM
    Quote from lebowski
    Quote from hugh

Dio financijaša reći će kako je odluka Podravke razumna, ali jednako tako veće valuacije spomenute trojke objašnjavaju njihovim apetitima ulaska na tržište od 20-ak milijuna kuna ljudi koje se dobiva s Fortenovinim “frozen” paketom tvrtki.

- što im pak ovo znači. Kupnjom ulaze na tržište od 20-tak mil. kuna?????

"kuna" je viška, to znači. :)

Opet ne kužim.....😀......20 milijuna kuna je premalo, možda 20 milijardi kuna?

• PODR (Podravka d.d.)

• hugh
    • November 1, 2020 at 1:10 PM

Dio financijaša reći će kako je odluka Podravke razumna, ali jednako tako veće valuacije spomenute trojke objašnjavaju njihovim apetitima ulaska na tržište od 20-ak milijuna kuna ljudi koje se dobiva s Fortenovinim “frozen” paketom tvrtki.

- što im pak ovo znači. Kupnjom ulaze na tržište od 20-tak mil. kuna?????

• VIRO (Tvornica Šećera d.d.)

• hugh
    • October 31, 2020 at 11:43 PM

ništa nova ovdije......jasno je več odavno da ovdje ne može izači na dobro.......isto kao što je več odavno jasno i to da če dioničari ovdje dobiti lipov k.rac......to je jasno bilo več s prelaskom na hiš.....možda sam ja u krivu ali svaka ovakva situacije završila je pogubno za dionirare......koliko ja kužim viro zapravo ni ne postoji a tako ni dionice u njemu.....zapravo na pariru svašta postjoj ali u stvarnosti je la papa.....

• IGH (Institut IGH d.d.)

• hugh
    • October 30, 2020 at 9:51 PM
    Quote from titulus
    Quote from hugh

I sa rim poslovima u kolovozu pi3e da ja na dan 30.09. 2020. ugovoreno 18% manje poslova nego u prethodnoj godini za isto razdoblje ili ja ne čitam dobro.....

Ugovoreni poslovi su iz kolovoza, dakle kraj promatranog razdoblja, a 18% manje ugovorenih poslova se odnosi na cijelo razdoblje... dakle 9 mjesrci.

Čitate dobro, ali ne tumačite dobro :)

Ok, ali daleko je sve to još uvijek od onog velikog "zamaha" poslova koji se očekuje ukoliko želimo velik rast vrijednosti dionice.......dugove ovako nikad neće vratit.....

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• hugh
    • October 30, 2020 at 9:43 PM
    Quote from BudFox
    Quote from tin

Ako je ovo nekome loše neka proda sve što ima sljedeći tjedan....knjigovodstvo se ne može voditi drugačije i mnogi su računali da prodaja cinčaone ide u prihode ali nije tako....meni je bitno da im se profitabilnost diže ...još da refinanciraju dug bilo bi odlično.

Kolega tin i ostali, najte se ljutiti na moj komentar, jer ja o tome oporavku slušam već 5 godina, a oporavak

je koliko vidim čekanje Godota, jer svake godine nešto iskrsne i ispadne iz ormara, pa eto opet minus,

a cijena dionice je od 2017. naovamo pala sa 20+ kuna na sadašnjih 7 kuna, što je mnoge tadašnje

investitore, uključujući i mene, pretvorila u dugoročne, a znamo što to znači na ZSE. Da ne kažem

da je napravljen i dokap po 10kn tijekom ili poslije PSN-a, pa su tada investitori dodatno upumpali

lovu u firmu koja nikako da dođe na zelenu granu. Moje mišljenje je da dok se ovdje ne desi vlasnička

konsolidacija i dok ih ne preuzme PPD ili netko drugi stvari će biti ovakve ili slične, a poslije je moguć

eventualni iskorak - Pevex i Petrokemija poučak ;). Pokušao sam biti što objektivniji u svome postu

i bez ljutnje, petak je, a znamo za što služi petak :evil::saint:.

Display More

Ja se slažem a Vama.....jedna od onih dionica gdje je izvješće svaki kvartal i svaku godinu sve "brutalnije" a cijena "neopravdano" pada godinama......jednom če svakako biti drugačije ali ako kažu da 90% ljudi gubi na burzi na ovakvim dionicama gubi 99,99%.......prije buš dobio na lutriji nego ovdje ili na ingri, igh i sličnima.....osim ako je netko pao s Marsa prije nekoliko mjeseci pa ih sve kupio na dnu......

• IGH (Institut IGH d.d.)

• hugh
    • October 30, 2020 at 4:16 PM
    Quote from titulus

Mislim da je ok za covid vrijeme, stabilno se posluje. ..

Ono što tek dolazi veseli, koliko se sjećam u kolovozu je ugovoreno preko 50 miliona novih poslova koji dolaze na naplatu u narednom periodu, a i ogromne investicije su na pomolu, što su i u samom izvješću istaknuli.

I sa rim poslovima u kolovozu pi3e da ja na dan 30.09. 2020. ugovoreno 18% manje poslova nego u prethodnoj godini za isto razdoblje ili ja ne čitam dobro.....

• hugh
    • October 30, 2020 at 7:43 AM
    Quote from Marielena

Ne znam sto ce biti naravno. Ali mislim da pad nece biti gori od onog u ozujku. Tada je neizvjesnost bila veca.

Cini mi se da je u velikoj mjeri histerija i panika posljedica medijskog pumpanja. Katastrofe se dogadjaju samo u medijima.

Da, ima puno zarazenih, ali smrtnost je i manja nego na proljece. Dolazi zima i biti ce hladno kao i uvijek do sada. Svake godine u svijetu puno ljudi umre od gripe. Nije se nikada dizala histerija zbog toga. Tako da sve to ne razumijem

Slažem se s vašim mišljenjem o histeriji i medijima i vijesti niti na radio i tv-ne mogu ni čut jel svake kreču s brojem zaraženih.....no sve to jako utječe na ekonomiju ......mi smo jako ovisni o turizmu i svemu naslonjenog na to, a s obzirom i na najave o skorom cjepivu isto tako dolaze i one da se ni do kraja 2021 stvari neče vratiti na neko staro normalno.....i meni je na neki način "ta corona" kolokvijalno rečeno bezveze ali buduči da trgujemo na burzi moramo ju uzeti za ozbilnjo više nego nošenje maski u birtiji......

• hugh
    • October 30, 2020 at 7:29 AM
    Quote from komot
    Quote from hugh

nije da se hvalim al danas sam i ja bio humorističan ali sad imam neki info koji baš i nije humorističan.....čak je i suprotan od najava po medijima ali navodno je velika mogučnost za novi lockdown u lijepoj našoj i to več od 02.11.....e sad, da li je to patka puštena da budemo oprezniji ili će tako i biti vrlo brzo saznat ćemo uskoro......prerpostavljam da sve ovisi o brojkama novih slučajeva ali i o tome što nije u brojkama nego u realnom stanju naših bolnica koje očito ne stoje najbolje.....s obzirom na najave politike i gospodarstvenika o tome da novo zaključavanje nikako nije dobro za nas proporučam oprez, mada naravno svak za sebe odlučuje i kretanje burze teško je predvidjeti.....

I jam tak nešt čul, ali ta informacija je rekla kazala, neka faca iz vlade je navodno od nekog seljaka kupovala krumpir i pajceka jer da je iduči tjedan lockdown

Zaboravio je kupit aalatu pa kad ponovo navrati recite seljaku da ga zamoli da se podmetne na bid jel futurezi izgledaju loša a čim je on iz vlada znači da para ima....

• hugh
    • October 29, 2020 at 11:24 PM

obriso post.....bolje mir.....

• MDKA (Medika d.d.)

• hugh
    • October 29, 2020 at 11:16 PM
    Quote from renchi

cak i u komunizmu su se stranim dobavljacima morali placati lijekovi :)

Što je najbolje ako to i naprave strancima će naravno i plačati puno prije nego "našima" jer oni su naši pa zašto bi im plačali.....kad več i sami znaju da kupuju skupo, prestaje svaki razlog za normalnim valutama plačanja.....

• hugh
    • October 29, 2020 at 10:46 PM

nije da se hvalim al danas sam i ja bio humorističan ali sad imam neki info koji baš i nije humorističan.....čak je i suprotan od najava po medijima ali navodno je velika mogučnost za novi lockdown u lijepoj našoj i to več od 02.11.....e sad, da li je to patka puštena da budemo oprezniji ili će tako i biti vrlo brzo saznat ćemo uskoro......prerpostavljam da sve ovisi o brojkama novih slučajeva ali i o tome što nije u brojkama nego u realnom stanju naših bolnica koje očito ne stoje najbolje.....s obzirom na najave politike i gospodarstvenika o tome da novo zaključavanje nikako nije dobro za nas proporučam oprez, mada naravno svak za sebe odlučuje i kretanje burze teško je predvidjeti.....

• hugh
    • October 29, 2020 at 7:27 PM
    Quote from zlocesti

Ovo ništa ne ide na dobro

https://www.index.hr/vijesti/clanak…ka/2225982.aspx

Jedino je u americi dobro.....najviše zaraženih, mrtvih , najviše vrijednosti indexa.....ljepo je to tamo posloženo.....oni za svaki podatak i rezultate firmi imaju predviđanja....pa ako zaškripi sigurmo malo spuste ljestvicu očekivanja i eto ti bato razloga za rast.......Europa će se sigurno u odnosu na njih i Kinu lošije provesti i duže se oporavljati

• HT (Hrvatski Telekom d.d.)

• hugh
    • October 29, 2020 at 4:54 PM
    Quote from autor

hm...ko se to iskrcao/nakrcao sa 85.000kom :/

Ukrco se optimist a iskrco pesimist.....

• INGR (INGRA d.d.)

• hugh
    • October 29, 2020 at 2:22 PM

Šta bilo....opet potres u Zg pa srušio i ono jedino što je ostalo ( Arena) od ove rentijerske wonna bee građevinske kompanije?.....

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• hugh
    • October 29, 2020 at 2:19 PM

znači prvo je kupovao:

- pivac

sad kupuje:

-pevec

pa na red dolazi:

- kokoška

i snesti če:

-jaje

a za dioničare bi mogao bit:

- pogodite sami.....

• hugh
    • October 29, 2020 at 12:47 PM
    Quote from Moller
    Quote from plavi01

jedni gore a drugi još dolje

https://www.lider.media/poslovna-scena…onakrize-133785

kod nas će taj K imati posebnu Konotaciju što se tiče oporavka, uz ovakve voditelje imati ćemo opet 10godišnjiK od oporavka

Poznavajući nas imat ćemo K..ac od oporavka......odnosno oporavit ćemo se taman kad za nekih 7,8, 10 godina svijet uđe u neku novu krizu......

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• hugh
    • October 28, 2020 at 9:38 PM

Prati li itko dionicu Rolls roysa.......zašto ona danas vrijedi 80$ a prije godinu dana je vrijedila 800$.......sad nedavno na 240$ su imali stock split?

1. Privacy Policy
  2. Kontakt