1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. hugh

Posts by hugh

• IGH (Institut IGH d.d.)

• hugh
    • October 30, 2020 at 4:16 PM
    Quote from titulus

Mislim da je ok za covid vrijeme, stabilno se posluje. ..

Ono što tek dolazi veseli, koliko se sjećam u kolovozu je ugovoreno preko 50 miliona novih poslova koji dolaze na naplatu u narednom periodu, a i ogromne investicije su na pomolu, što su i u samom izvješću istaknuli.

I sa rim poslovima u kolovozu pi3e da ja na dan 30.09. 2020. ugovoreno 18% manje poslova nego u prethodnoj godini za isto razdoblje ili ja ne čitam dobro.....

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• hugh
    • October 30, 2020 at 7:43 AM
    Quote from Marielena

Ne znam sto ce biti naravno. Ali mislim da pad nece biti gori od onog u ozujku. Tada je neizvjesnost bila veca.

Cini mi se da je u velikoj mjeri histerija i panika posljedica medijskog pumpanja. Katastrofe se dogadjaju samo u medijima.

Da, ima puno zarazenih, ali smrtnost je i manja nego na proljece. Dolazi zima i biti ce hladno kao i uvijek do sada. Svake godine u svijetu puno ljudi umre od gripe. Nije se nikada dizala histerija zbog toga. Tako da sve to ne razumijem

Slažem se s vašim mišljenjem o histeriji i medijima i vijesti niti na radio i tv-ne mogu ni čut jel svake kreču s brojem zaraženih.....no sve to jako utječe na ekonomiju ......mi smo jako ovisni o turizmu i svemu naslonjenog na to, a s obzirom i na najave o skorom cjepivu isto tako dolaze i one da se ni do kraja 2021 stvari neče vratiti na neko staro normalno.....i meni je na neki način "ta corona" kolokvijalno rečeno bezveze ali buduči da trgujemo na burzi moramo ju uzeti za ozbilnjo više nego nošenje maski u birtiji......

• hugh
    • October 30, 2020 at 7:29 AM
    Quote from komot
    Quote from hugh

nije da se hvalim al danas sam i ja bio humorističan ali sad imam neki info koji baš i nije humorističan.....čak je i suprotan od najava po medijima ali navodno je velika mogučnost za novi lockdown u lijepoj našoj i to več od 02.11.....e sad, da li je to patka puštena da budemo oprezniji ili će tako i biti vrlo brzo saznat ćemo uskoro......prerpostavljam da sve ovisi o brojkama novih slučajeva ali i o tome što nije u brojkama nego u realnom stanju naših bolnica koje očito ne stoje najbolje.....s obzirom na najave politike i gospodarstvenika o tome da novo zaključavanje nikako nije dobro za nas proporučam oprez, mada naravno svak za sebe odlučuje i kretanje burze teško je predvidjeti.....

I jam tak nešt čul, ali ta informacija je rekla kazala, neka faca iz vlade je navodno od nekog seljaka kupovala krumpir i pajceka jer da je iduči tjedan lockdown

Zaboravio je kupit aalatu pa kad ponovo navrati recite seljaku da ga zamoli da se podmetne na bid jel futurezi izgledaju loša a čim je on iz vlada znači da para ima....

• hugh
    • October 29, 2020 at 11:24 PM

obriso post.....bolje mir.....

• MDKA (Medika d.d.)

• hugh
    • October 29, 2020 at 11:16 PM
    Quote from renchi

cak i u komunizmu su se stranim dobavljacima morali placati lijekovi :)

Što je najbolje ako to i naprave strancima će naravno i plačati puno prije nego "našima" jer oni su naši pa zašto bi im plačali.....kad več i sami znaju da kupuju skupo, prestaje svaki razlog za normalnim valutama plačanja.....

• hugh
    • October 29, 2020 at 10:46 PM

nije da se hvalim al danas sam i ja bio humorističan ali sad imam neki info koji baš i nije humorističan.....čak je i suprotan od najava po medijima ali navodno je velika mogučnost za novi lockdown u lijepoj našoj i to več od 02.11.....e sad, da li je to patka puštena da budemo oprezniji ili će tako i biti vrlo brzo saznat ćemo uskoro......prerpostavljam da sve ovisi o brojkama novih slučajeva ali i o tome što nije u brojkama nego u realnom stanju naših bolnica koje očito ne stoje najbolje.....s obzirom na najave politike i gospodarstvenika o tome da novo zaključavanje nikako nije dobro za nas proporučam oprez, mada naravno svak za sebe odlučuje i kretanje burze teško je predvidjeti.....

• hugh
    • October 29, 2020 at 7:27 PM
    Quote from zlocesti

Ovo ništa ne ide na dobro

https://www.index.hr/vijesti/clanak…ka/2225982.aspx

Jedino je u americi dobro.....najviše zaraženih, mrtvih , najviše vrijednosti indexa.....ljepo je to tamo posloženo.....oni za svaki podatak i rezultate firmi imaju predviđanja....pa ako zaškripi sigurmo malo spuste ljestvicu očekivanja i eto ti bato razloga za rast.......Europa će se sigurno u odnosu na njih i Kinu lošije provesti i duže se oporavljati

• HT (Hrvatski Telekom d.d.)

• hugh
    • October 29, 2020 at 4:54 PM
    Quote from autor

hm...ko se to iskrcao/nakrcao sa 85.000kom :/

Ukrco se optimist a iskrco pesimist.....

• INGR (INGRA d.d.)

• hugh
    • October 29, 2020 at 2:22 PM

Šta bilo....opet potres u Zg pa srušio i ono jedino što je ostalo ( Arena) od ove rentijerske wonna bee građevinske kompanije?.....

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• hugh
    • October 29, 2020 at 2:19 PM

znači prvo je kupovao:

- pivac

sad kupuje:

-pevec

pa na red dolazi:

- kokoška

i snesti če:

-jaje

a za dioničare bi mogao bit:

- pogodite sami.....

• hugh
    • October 29, 2020 at 12:47 PM
    Quote from Moller
    Quote from plavi01

jedni gore a drugi još dolje

https://www.lider.media/poslovna-scena…onakrize-133785

kod nas će taj K imati posebnu Konotaciju što se tiče oporavka, uz ovakve voditelje imati ćemo opet 10godišnjiK od oporavka

Poznavajući nas imat ćemo K..ac od oporavka......odnosno oporavit ćemo se taman kad za nekih 7,8, 10 godina svijet uđe u neku novu krizu......

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• hugh
    • October 28, 2020 at 9:38 PM

Prati li itko dionicu Rolls roysa.......zašto ona danas vrijedi 80$ a prije godinu dana je vrijedila 800$.......sad nedavno na 240$ su imali stock split?

• hugh
    • October 28, 2020 at 3:58 PM
    Quote from jasko

Sve lijepe vijesti za dry bulk, kad ono potop brodara.

https://www.braemarscreen.com/home

https://finance.yahoo.com/quotes/gogl%2C…r=1&bypass=true

Vjesti su nevjerovatno dobre a vozarine nevjerovatno loše.....najave vozarine još lošije za q1......kako to?.....ovo pita i Vojko V a i ja......

• hugh
    • October 28, 2020 at 2:53 PM
    Quote from tin
    Quote from komot

Zanimljivo je da se naša zse za promjenu puno bolje drži od svjetskih burzi nego inaće. Je li to samo malo kašnjenje ili smo stvarno postali jeftini pa zato ne ronimo toliko. Zanimljlivo je da pojedine firme izbacuju rekordne izvještaje, evo kotr danas, tshc, sapn. Imam desetak dionica tog kotr i da je bilo likvidnosti prodao bih ga proljetos kad ono dobit u prvih 6 mjeseci 3x u odnosu na isto razdoblje lani. Zanimljiva je ova kriza jer su razlike po sektorima drastične, negdje je kataklizma a negdje rekordni rezultati. Avio prijevoz, turizam, kulturne matifestacije itd., nije dobro za one koji kruh zarađuju u tim sektorima.

Tu sad treba biti strpljiv kod kompanija koje imaju dobro izvješće ..uvijek ima dio onih koji prodaju odmah nakon dobrog izvješća i često to prodaju ispod realne vrijednosti....na kraju kompanije koje rastu odrade i rast na cijeni dionica.

sve je to istina ali budite sigurni da zse neče dugo ostati imuna ukoliko se pad vani nastavi.......slabo se kupuje, i prodaje istina, ali mali kamenčić je potreban da pokrene lavinu zato i mislim da mi zbog manjeg rasta možemo koji dan "žmiriti" na padove vani......koliko vidim Francuska i Njemačka najavljuju lockdown tako da nema razloga za radost......još je gore što prava zima nije ni došla a izgleda da sve polagano puca po šavovima....firme koje imaju ili će imati dobra izvješća padati će samo manje od onih sa lošim raziltatima ukoliko burze zahvati loš sentiment i napadaji panike.....

• hugh
    • October 28, 2020 at 8:55 AM

futuresi vani se ozbiljno ljuljaju......e sad, da li je sto samo kratkotrajno ili uvod i upozorenje za veču korekciju koja slijedi ostaje za vidjeti kao i uvijek......s obzirom na izbore u usa, zimu i coronu nisam baš nešto oprimističan......no svakako se nadam nekim zanimljivostima i povečanju likvisnosti u na ovoj našoj močvari......rekao bi da nam sentiment ne ide na ruku dok su do sad objavljeni rezultati firmi dobri.......izgleda de će najbolje biti trgovati po onoj : "zdrpi i bježi" ako uopće i bude prilike za to......

• hugh
    • October 27, 2020 at 9:37 PM

što im bi da su izvještaj objavili ranije nego što bi se od njih očekivalo?......žele nam reći da je sve ok ili nas žele lagati da je sve ok?.....

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• hugh
    • October 27, 2020 at 11:09 AM
    Quote from naim

tin

To je zato sto naši ljudi vole propovjednike i evanđelje. Najprije je Eklektični poveo (i dugo vodio horde pratitelja iz “pobjede u pobjedu”). Dok na kraju nije potucen do nogu i ostavljen u bespućima ulagačke (neo)zbiljnosti. Ponovilo se Bilbijom na ATPL. Vole oni i vožnju u vlaku. Vole sve gdje ne treba ukljuciti mozak i neki ku*ac potruditi se i naučiti.

Dakle, naši ljudi vole da ih netko “vodi za ruku” iako imaju zdrave oci i nisu slijepi. Pogledaj teme kojima se bavimo, a nitko ili skoro nitko ne komentira Podravku, Atlantic, HT ili Valamar.

Sto se tiče TPNG, a ni oni se bas nisu pokazali na razini zadatka, al recimo da je ponajviše za to krivo “more”.

od gore navedenih dionica Valamaru baš i ne cvate cvjieće s tendencijam da neće ni procvasti tako skoro.......

• hugh
    • October 27, 2020 at 10:44 AM
    Quote from Marielena

Samo nek ne testiraju dok nam izvjestaji dolaze😂

Ma đaba nam kad če sva ili gotovo sva izvješća biti pozitivna na coronu a neki če teško disati i završiti na respiratoru a bude tu i neki manji broj smrtnih slučajeva......

• hugh
    • October 26, 2020 at 10:28 PM

meni je žao da se ovo sa atpl događa ali mislim da sa ovakvim vozarinama i kamatama koje ima atpl polako ali sigurno ide putem Jadroplova. Samo visoke vozarine ovdje mogu preokrenuti priču i mislim da na ovakvim vozarinama i situaciji u kojoj je atpl mema potrebe nekoga optuživati za drukanje na pad jel on je jedini put u ovoj situaciji. Samo drastična promjena vozarina prema večim vrijednostima može ovdje pomoći u suprotnom ni dragi Bog ovdje ne može ništa. Vozarine koje se kreću od 5-15000 usd put su jedino u duuuuugačku agoniju.

• Birtija

• hugh
    • October 26, 2020 at 10:11 PM
    Quote from BudFox
    Quote from buMBum

Ovo nije pec, pec.

Ovo je brutalno i najava onoga što narednih dana slijedi!

Big Crash!

Spašavaj se tko moze!

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Ü

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

E BumBum, zasto nisi DumDum?

Ako ne znas sto je DumDum jer si samo ucio u skoli, dok su se drugi zabavljali, to ti je kada stavis u casu malo votke ili tequile i zaliješ sa švepsom ili sprite-om, ovisi sta imas kod sebe. Primis casu odozgora i lupis u stol da se zapjeni, pa popijes naiskap. I tako par puta i svijet odmah izgleda ljepse, zar ne ;)

Isprika Adminu i molio bih da se ovaj recept prebaci u forumsku kuhinju, ako joj ovdje nije primjereno mjesto.

Display More

Ha,ha...e,da to su dani bili......srednju sam završio na dum dum votki.....na faksu su bila več ozbiljnija piće.....e to su dani bili.....bolje je bilo polpunog džepa onda, nego sad punog džepa na burzi......dum dum votka razveseli čovjeka a dum dum burza izaziva popizditis.....

1. Privacy Policy
  2. Kontakt