petak k'o petak, izdržimo još malo pa ćemo Odmoriti preko vikenda
Prekratak ce mi vikend biti i da zbrojim koliko ništa nisam tržio ovaj tjedan unatoč "iznimno velikoj likvidnosti burze" a kamoli da se stignem i odmorit....
petak k'o petak, izdržimo još malo pa ćemo Odmoriti preko vikenda
Prekratak ce mi vikend biti i da zbrojim koliko ništa nisam tržio ovaj tjedan unatoč "iznimno velikoj likvidnosti burze" a kamoli da se stignem i odmorit....
JDOS
Još uvijek visi onaj mač iz afere Agrokor, ali ja sam se ipak malo počastio nakon odličnog izvješća. Nije puno jer je nelikvidna i vlasnička struktura mi nije najsipatičnija ali ipak... Kontinuirano povečavaju prihode, čini se da i ovaj pothvat u Italiji daje rezultate, a dionica je ako je vjerovati izvješćima prilično jeftina. A računam i da će od iduće godine dividenda krenuti ne manja od 200 kn što je više od 5% dy.
Koliko im Agrokor duguje? Jesu li več nešto otpisivali? I što rade u Italiji?
Ukoliko imate vremena i volje....
Hvala
piše na fininfo da su dobili 128 000,00 kn za 32 radnika u lipnju.....e sad zašto samo za 32 neznam....
dead cat bounce?.....ili ima tu još neotplačenih dionica ili se isto tako štela cijena za izlaz na ipak malo većim vrijedostima?......
i dok pišem evo i odgovora.....
baš volim kad sam pametan......igra malog tigra se nastavlja......s pogubnim rezultatima.....
Display MoreDisplay MoreZahvaljujem se jasko sto je objavio dokument s podacima o prodanim brodovima. Kako ne znamo da li je to istinita informacija, uputila sam upit burzi (i znam da nisam jedina; ovim putem zahvaljujem kolegi) i to vise puta. Njihov odgovor je da su poduzeli konkretne radnje (odgovori prilozeni) pa pretpostavljam da su im uputili upit. Ukoliko je informacija istinita, a to vec nije bilo objavljeno s njihove strane te ako je to bilo potrebno, uslijedit ce objava. Mozda mi je i promaklo. Ne znam. I to sam napomenula u mom upitu.
Dok god nemamo cjelovitu informaciju o ovim dogadjajima ne znamo da li je prodaja dobar ili los potez. Ukoliko su prodani, a potrebne objave nije bilo, zelim vjerovati da se radi o previdu. Isto tako, zelim vjerovati da se uprave tvrtki u koje investiramo ponasaju s paznjom dobrog gospodarstvenika i da nam sve potrebne informacije daju na uvid. U konacnici, to je nase pravo. Ovim putem apeliram i poticem na angazman sve nas i zahvaljujem se onima koji to cine (a pouzdano znam da takvih ima), da trazimo informacije na koje imamo pravo i koje nam je potrebno dostaviti, a kako bi znali gdje usmjeriti nase investicije i koje tvrtke posluju potpuno transparentno.
Moja investicija nije velika, ali je isto tako puno ili malo relativan pojam. Nije to za svakoga od nas jednak iznos, a svatko od nas svoju investiciju mora stititi, bez obzira na visinu uloga.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Zanima me gdje je zapelo u odgovoru Atlantske plovidbe Zagrebačkoj burzi i kolegici na upit o prodaji ova dva broda
koja je Jasko objavio!? Kolegica se potrudila i slala više uzastopnih upita, a odgovora nema, treba se zapitati zašto i
koji je razlog tomu, ako su otvoreni i transparentni za investitore?!
Ako je to istina da su prodani/pred prodajom ova 2 dodatna broda, onda je to već 5 brodova na S&L back model, što
u floti od 12 brodova, znači da je 7 pod hipotekom/zalogom, a ostali su prodani, što daje rezultat?!
Također, što je sa detaljnijim pojašnjenjem o blokadi računa, konkretno koliko je dana bio blokiran i sa kolikim iznosom!?
Što je sa Batalom, jel se prodaje ili će se nastaviti graditi od strane Atlantske plovidbe, zna li tko?!
Puno pitanja, a odgovora nema, već najbitnija vijest da je Bilbija prebacio dionice sa Skrbničkog na osnovni račun.
Što se tiče Bilbije on stalno pretumbava dionice po svojim računima i to nema apsolutno nikakve veze sa poslovanjem
ove firme.
Bilbija je sa svojim aktivnim trejdanjem na burzi sa ovom dionicom i prodajom paketa na 214 i 220 kuna sa gubitkom
poslao poruku investicijskoj zajednici, a koja bi to mogla biti poruka?!
možda su u međuvremenu prodali još 2 broda pa sad ne znaju za koja 2 im je upit poslan a neugodno im pitat......
Samo da još jednom čujem pritužbe na nelikvidnost Zagrebačke burze i ostale pamflete koji se ovdje ponavljaju.
U duplo većoj istočnoj državi, danas promet na burzi 383,8 tisuća dinara odnosno 3,3 tisuće eura. 25 tisuća kuna. To su dva i pol nova iPhonea
Od tog nezapamćenog prometa, strani investitori su ostvarili 20% - simpatično je da oni imaju ovu statitstiku.
Uglavnom, od Vardara pa do Triglava, tržišta kapitala prolaze ko krme u Teheranu.
To je prava burza.....tamo sigurno nitko danas nije izgubio veliku lovu......🤣
mislio sam da neču komentirat amere ali nemogu izdržat......ima li ikakvog suvislog razloga za ovakav rast?......PMI lošiji od predviđanja, zaposlenost DUPLO lošija od predviđanja, sve veča je mogučnost da Biden pobjedi a Trup je iovako več najavio da tu pobjedu neče priznati.....politička nestabilnost iz tog je razloga na pragu.....indexi rastu gotovo neumjereno.....
kad sve zbrojim i oduzmem siguran sam da bi rasli još i više da je Kenjo West Kardashian pobjedio......
rekli bi naši stari: " jeb.m ti repu".....
napunili ga za čas i Bog mole da je još takvih danas.....
meni se baš čini da taj ipak zna što radi, hvata glasove za PSN i ne pita cijenu, šećer gotovo sav u silosima, cijena dobra, vjerovnike i dioničare će otkantati i eto njemu novog ciklusa
Vjerovatno zna....ali ja nevjerujem da šećera u silosima bar u Vtc ima jel su ga dovozili iz Nizozemske ili ko zna od gdje i prepakiravali samo.....
napunili ga za čas i Bog mole da je još takvih danas.....
Na Poslovnom pisu da nece morati platiti kaznu.
Dobili su oprost
Nisu oprost nego samo popust koliko mi se čini......ma to su smješne kazne......trebali su im odrezat onoliko koliko su oprali i zdravo doviđenja......"pa ti peri kolko oš al tolko češ i kazne platit kad i ako te uhvate"....
našao i sam maloprije.....83 milijuna kuna su im dužni?......pa po kojoj osnovi toliko mogu bit dužni društvu za savjetovanje?
kak faktura ide sa 31.12.2020.?.....ko može izdavati fakture unaprijed?.....valjda valuta za plačanje?....nekužim ja to....
vani opet ništa od Kata Klizme, al je bar kod nas došla.
Osim korone, mantralo se da će se tržište raspast akoo Biden pobijedi, a vidi sad, promijenila se ploča.
PS.
sve ispod Crobexa 1600smatram Kata Klizmom
Ameri ko ameri......oni če rast sve i da Kenjo West pobjedi na izborima......
Grupa sa sjedištem u Nizozemskoj ujedno planira uložiti do 230 milijuna eura u daljnju modernizaciju mobilne mreže za potpuno 5G iskustvo i izgradnju najsuvremenije optičke mreže u toj hrvatskoj kompaniji.
Tu lezi zec a Zeko je Optima
Od kad Zeko Optima ima mobilnu mrežu?
i nakraju, koliko je dužan ja neznam pa pitam?
kf partners u 2019 g. ima nula kuna prihoda......nekakvo poslovno savjetovanje....vlasnik im je kf finance koji u 2019 ima manje od 5 milkn prihoda.....
Koliko im je Viro dužan?
ma ima več par dana da nitko nije zaljepio nekakav prosti članak iz medija pa se netko več po milijunti put to usudio i sad iz tog ide trodnevna rasprava o tome što u članku piše a sve da ima i milijun riječi u njemu opet ne piše ništa nova a nema ni starih dobrih vlakića.....
Display MoreKolega dragi ste mi, ali ajmo skinut ruzicaste naocale...
1. Istina je da su vani vise rasli, ali ipak ni pola (ma ni trecina) od vaseg postotka (osim nekih izuzetaka; npr. NAT)
2. Cinjenica da su vani i znatno brze i padali pa su trenutno skoro svi na nizim razinama nego pocetkom listopada 2019. (kad je rally poceo) sto znaci da su se vratili na cijene prije rasta (vecina i nize) te je po kretanju cijene TPNG bolje prosla od njih
3. Vani se tankerasi trze na prosjecno P/NAV 0,7 na koliko se trenutno trzi i TPNG...pa sigurno nije podcjenjena 60% u odnosu na peer grupu
4. Brodarstvo je specificno i puno veci ponder je na buducnosti nego na fundamentim.. sto potvrduje ATPL koja je u prva tri kvartala 2008. zaradila 720 mil, a cijena dionice od rujna 2007. do dana objave izvjestaja za q3 2008. potonula 86%...prema svim izvorima sto citam buducnost u kratkom roku za tankere nije bajna pa me uopce ne cudi ovaj prodavac na 45kn, ali me cudi nacin na koji prodaje...
Kolega možete vi uspooređivati što hoćete TPNG se trenutno trguje barem 60 % ispod realne vrijednosti...u 4mj.2021 svima će biti jasnije zašto je ovo izvedeno na ovaj način ....meni jeftino pa kupujem...pogledam parametre firme i na temelju njih donesem odluku kupiti ili ne...sve najbolje vama i ostalim kolegama želim.
Što ne podjelite s nama što će biti u 4 mj 2021?
180 kn 1 dionica.
Pametnom dosta.
Od kud vi sad odjednom na ovoj temi. I to s tolikim znanjem.
Psn nema stecajnog upravitelja . Pametnom dosta.
pametnom je bilo dosta kad su sve prebacili na hiš a viro ostao praznih računa sa dugovima a dionice vira nisu pretvorili u dionice hiša......
Display MoreDisplay MoreBrzinski pregled
izgleda da se osim u viru i u sladorani pokrece PSN
"
Drustvo na 30.09.2020. ima veca potrazivanja od obveza u iznosu 152 mil kn;
Najveci dio potrazivanja odnosi se na potrazivanje prema ovisnom drustvu Sladorana d.o.o.;
Prema prijedlogu PSN-a koji se pokrece i u Sladorani d.o.o., ocekuje se otpis navedenog potrazivanja ili konverzija u kapital tzv.
debt to equity swap zbog cega postoji potencijalna prijeteca nelikvidnost za drustvo
"
"
5. Mjere financijskog restrukturiranja i izracun njihovih ucinaka na manjak likvidnih sredstava
Mjere financijskog restrukturiranja u okviru PSN-a se odnose na konverziju obveza koje Drustvo ima prema vjerovnicima u kapital ili
alternativno na otpis 90 % i jednokratno placanje ostatka duga nakon 8 godina osim prema vjerovnicima koji imaju razlucno pravo nad
kljucnom proizvodnom imovinom grupe cije ce se obveze izmiriti 100% prema vazecoj odnosno ugovorenoj dinamici placanja.
Na predvideni nacin Duznik u drustva grupe Duznika zadrzat ce kljucnu proizvodnu opremu potrebnu za nastavak proizvodnje
"
"
HIS je u pregovorima s EBRD-om oko programa sufinanciranja. Kao jedan od uvjeta jest da postojeci dionicari subordiniraju svoja
potrazivanja prema HIS-a u odnosu na potrazivanja od EBRD-a i/ili da se ta potrazivanja konvertiraju u kapital. U tom smislu Drustvo
nece biti u mogucnosti naplatiti svoje potrazivanje prema HIS-u u narednih 8 godina.
"
"
Prijedlog ponude vjerovnicima
Predlaze se pretvorba svih potrazivanja prema Drustvu u temeljni kapital Drustva, na nacin da ce se svakih 180,00
(stoosamdeset) kuna potrazivanja pretvoriti u jednu redovnu dionicu, koja glasi na ime, nominalne vrijednosti 180,00
(stoosamdeset) kuna svaka. Iznos potrazivanja koji prelazi posljednji viSekratnik broja 180 otpisat ce se.
I.
Temeljem Statuta Drustva i Zakonom o trgovackim drustvima, svaka dionica Drustva svojem imatelju daje:
pravo glasa u Glavnoj skupstini Drustva;
pravo na isplatu dijela dobiti Drustva (dividenda);
pravo na isplatu dijela ostatka likvidacijske, odnosno stecajne mase Drustva;
te druga prava u skladu sa Statutom Viro Tvornica secera d.d. i Zakonom o trgovackim drustvima.
Proces konverzije potrazivanja vjerovnika u temeljni kapital Drustva zapoceo bi 3 mjeseca od dana pravomocnosti Rjesenja
Trgovackog suda o potvrdenom predstecajnom sporazumu
Podredno, ukoliko vjerovnicima Drustva nije prihvatljiva prethodno navedena ponuda, Drustvo predlaze otpis 90% potrazivanja
glavnice i kamata te podmirivanja preostalog dijela obveze u roku od 8 godina od pravomocnosti Rjesenja Trgovackog suda o
potvrdenom predstecajnom sporazumu
"
Ovako brzinski po prvoj opciji kod vira mislim da to ispadne 1 086 483 dionica, medjutim s obzirom na prvi dio teksta da i sladorana ulazi u PSN onda bi trebalo vidjeti koliko ce i taj deal proci ili barem prijedlog jer sladorana je ta koja je vlasnik his-a 60%
Dobro, i da dionicari Vira dobiju manjinski udjel u HiS, meni nije jasno čime će se Viro u budućnosti baviti? Koje su to sve djelatnosti?
Meni nije bilo jasno zašto dionicari Vira ne dobiju izravno dionice HIS, jer ionako je Viro ostao samo kao “protočni bojler”. Al sad kad je EBRD u igri mnogo je jasnije da su oni zeljeli cistu situaciju i da će i oni kreditom, a možda i udjelom dodatno povećavati kapital HiS-a i razvodnjavati postojeću vlasničku strukturu. Za sada je ovo jednadžba s još dosta nepoznanica, al cinjenica da EBRD defacto drži “super”prioritetnu trazbinu nad svim ostalim trazbinama i da se “novi dionicari kroz PSN” trpaju u zadnji red “vlasništva”, nije nimalo poticajna situacija za neko ozbiljnije ulaganje. Pogotovo dok je proizvodnja šećera neprofitabilan ili slaboprofitabilan posao.
Dobro su to Zadro i Pipunic zakomplicirali.
jasno je i zašto.....oni se možda i spase zahvaljujući tim zavrzlamama i igri.......dionićari , vjerovatno neće biti te sreće...