1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. hugh

Posts by hugh

• VIRO (Tvornica Šećera d.d.)

• hugh
    • November 4, 2020 at 10:54 AM
    Quote from Moller
    Quote from hugh

napunili ga za čas i Bog mole da je još takvih danas.....

meni se baš čini da taj ipak zna što radi, hvata glasove za PSN i ne pita cijenu, šećer gotovo sav u silosima, cijena dobra, vjerovnike i dioničare će otkantati i eto njemu novog ciklusa

Vjerovatno zna....ali ja nevjerujem da šećera u silosima bar u Vtc ima jel su ga dovozili iz Nizozemske ili ko zna od gdje i prepakiravali samo.....

• hugh
    • November 4, 2020 at 10:15 AM

napunili ga za čas i Bog mole da je još takvih danas.....

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• hugh
    • November 3, 2020 at 10:25 PM
    Quote from zlocesti

Na Poslovnom pisu da nece morati platiti kaznu.

Dobili su oprost

Nisu oprost nego samo popust koliko mi se čini......ma to su smješne kazne......trebali su im odrezat onoliko koliko su oprali i zdravo doviđenja......"pa ti peri kolko oš al tolko češ i kazne platit kad i ako te uhvate"....

• hugh
    • November 3, 2020 at 10:15 PM

našao i sam maloprije.....83 milijuna kuna su im dužni?......pa po kojoj osnovi toliko mogu bit dužni društvu za savjetovanje?

kak faktura ide sa 31.12.2020.?.....ko može izdavati fakture unaprijed?.....valjda valuta za plačanje?....nekužim ja to....

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• hugh
    • November 3, 2020 at 10:04 PM
    Quote from my moon

vani opet ništa od Kata Klizme, al je bar kod nas došla.

Osim korone, mantralo se da će se tržište raspast akoo Biden pobijedi, a vidi sad, promijenila se ploča.

PS.

sve ispod Crobexa 1600smatram Kata Klizmom

Ameri ko ameri......oni če rast sve i da Kenjo West pobjedi na izborima......

• OPTE prodaja - kladionica

• hugh
    • November 3, 2020 at 9:59 PM
    Quote from sasab

Grupa sa sjedištem u Nizozemskoj ujedno planira uložiti do 230 milijuna eura u daljnju modernizaciju mobilne mreže za potpuno 5G iskustvo i izgradnju najsuvremenije optičke mreže u toj hrvatskoj kompaniji.

Tu lezi zec a Zeko je Optima 8)

Od kad Zeko Optima ima mobilnu mrežu?

• hugh
    • November 3, 2020 at 9:54 PM

i nakraju, koliko je dužan ja neznam pa pitam?

• hugh
    • November 3, 2020 at 5:15 PM

kf partners u 2019 g. ima nula kuna prihoda......nekakvo poslovno savjetovanje....vlasnik im je kf finance koji u 2019 ima manje od 5 milkn prihoda.....

Koliko im je Viro dužan?

• OPTE prodaja - kladionica

• hugh
    • November 3, 2020 at 3:21 PM

ma ima več par dana da nitko nije zaljepio nekakav prosti članak iz medija pa se netko več po milijunti put to usudio i sad iz tog ide trodnevna rasprava o tome što u članku piše a sve da ima i milijun riječi u njemu opet ne piše ništa nova a nema ni starih dobrih vlakića.....

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• hugh
    • November 3, 2020 at 9:38 AM
    Quote from tin
    Quote from Parica

Kolega dragi ste mi, ali ajmo skinut ruzicaste naocale...

1. Istina je da su vani vise rasli, ali ipak ni pola (ma ni trecina) od vaseg postotka (osim nekih izuzetaka; npr. NAT)

2. Cinjenica da su vani i znatno brze i padali pa su trenutno skoro svi na nizim razinama nego pocetkom listopada 2019. (kad je rally poceo) sto znaci da su se vratili na cijene prije rasta (vecina i nize) te je po kretanju cijene TPNG bolje prosla od njih

3. Vani se tankerasi trze na prosjecno P/NAV 0,7 na koliko se trenutno trzi i TPNG...pa sigurno nije podcjenjena 60% u odnosu na peer grupu

4. Brodarstvo je specificno i puno veci ponder je na buducnosti nego na fundamentim.. sto potvrduje ATPL koja je u prva tri kvartala 2008. zaradila 720 mil, a cijena dionice od rujna 2007. do dana objave izvjestaja za q3 2008. potonula 86%...prema svim izvorima sto citam buducnost u kratkom roku za tankere nije bajna pa me uopce ne cudi ovaj prodavac na 45kn, ali me cudi nacin na koji prodaje...

Kolega možete vi uspooređivati što hoćete TPNG se trenutno trguje barem 60 % ispod realne vrijednosti...u 4mj.2021 svima će biti jasnije zašto je ovo izvedeno na ovaj način ....meni jeftino pa kupujem...pogledam parametre firme i na temelju njih donesem odluku kupiti ili ne...sve najbolje vama i ostalim kolegama želim.

Display More

Što ne podjelite s nama što će biti u 4 mj 2021?

• hugh
    • November 2, 2020 at 10:26 PM
    Quote from Ardwark

180 kn 1 dionica.

Pametnom dosta.

Od kud vi sad odjednom na ovoj temi. I to s tolikim znanjem.

Psn nema stecajnog upravitelja . Pametnom dosta.

pametnom je bilo dosta kad su sve prebacili na hiš a viro ostao praznih računa sa dugovima a dionice vira nisu pretvorili u dionice hiša......

• hugh
    • November 2, 2020 at 6:13 PM
    Quote from naim
    Quote from StatusQuo

Brzinski pregled

izgleda da se osim u viru i u sladorani pokrece PSN

"

Drustvo na 30.09.2020. ima veca potrazivanja od obveza u iznosu 152 mil kn;

Najveci dio potrazivanja odnosi se na potrazivanje prema ovisnom drustvu Sladorana d.o.o.;

Prema prijedlogu PSN-a koji se pokrece i u Sladorani d.o.o., ocekuje se otpis navedenog potrazivanja ili konverzija u kapital tzv.

debt to equity swap zbog cega postoji potencijalna prijeteca nelikvidnost za drustvo

"

"

5. Mjere financijskog restrukturiranja i izracun njihovih ucinaka na manjak likvidnih sredstava

Mjere financijskog restrukturiranja u okviru PSN-a se odnose na konverziju obveza koje Drustvo ima prema vjerovnicima u kapital ili

alternativno na otpis 90 % i jednokratno placanje ostatka duga nakon 8 godina osim prema vjerovnicima koji imaju razlucno pravo nad

kljucnom proizvodnom imovinom grupe cije ce se obveze izmiriti 100% prema vazecoj odnosno ugovorenoj dinamici placanja.

Na predvideni nacin Duznik u drustva grupe Duznika zadrzat ce kljucnu proizvodnu opremu potrebnu za nastavak proizvodnje

"

"

HIS je u pregovorima s EBRD-om oko programa sufinanciranja. Kao jedan od uvjeta jest da postojeci dionicari subordiniraju svoja

potrazivanja prema HIS-a u odnosu na potrazivanja od EBRD-a i/ili da se ta potrazivanja konvertiraju u kapital. U tom smislu Drustvo

nece biti u mogucnosti naplatiti svoje potrazivanje prema HIS-u u narednih 8 godina.

"

"

Prijedlog ponude vjerovnicima

Predlaze se pretvorba svih potrazivanja prema Drustvu u temeljni kapital Drustva, na nacin da ce se svakih 180,00

(stoosamdeset) kuna potrazivanja pretvoriti u jednu redovnu dionicu, koja glasi na ime, nominalne vrijednosti 180,00

(stoosamdeset) kuna svaka. Iznos potrazivanja koji prelazi posljednji viSekratnik broja 180 otpisat ce se.

I.

Temeljem Statuta Drustva i Zakonom o trgovackim drustvima, svaka dionica Drustva svojem imatelju daje:

pravo glasa u Glavnoj skupstini Drustva;

pravo na isplatu dijela dobiti Drustva (dividenda);

pravo na isplatu dijela ostatka likvidacijske, odnosno stecajne mase Drustva;

te druga prava u skladu sa Statutom Viro Tvornica secera d.d. i Zakonom o trgovackim drustvima.

Proces konverzije potrazivanja vjerovnika u temeljni kapital Drustva zapoceo bi 3 mjeseca od dana pravomocnosti Rjesenja

Trgovackog suda o potvrdenom predstecajnom sporazumu

Podredno, ukoliko vjerovnicima Drustva nije prihvatljiva prethodno navedena ponuda, Drustvo predlaze otpis 90% potrazivanja

glavnice i kamata te podmirivanja preostalog dijela obveze u roku od 8 godina od pravomocnosti Rjesenja Trgovackog suda o

potvrdenom predstecajnom sporazumu

"

Ovako brzinski po prvoj opciji kod vira mislim da to ispadne 1 086 483 dionica, medjutim s obzirom na prvi dio teksta da i sladorana ulazi u PSN onda bi trebalo vidjeti koliko ce i taj deal proci ili barem prijedlog jer sladorana je ta koja je vlasnik his-a 60%

Display More

Dobro, i da dionicari Vira dobiju manjinski udjel u HiS, meni nije jasno čime će se Viro u budućnosti baviti? Koje su to sve djelatnosti?

Meni nije bilo jasno zašto dionicari Vira ne dobiju izravno dionice HIS, jer ionako je Viro ostao samo kao “protočni bojler”. Al sad kad je EBRD u igri mnogo je jasnije da su oni zeljeli cistu situaciju i da će i oni kreditom, a možda i udjelom dodatno povećavati kapital HiS-a i razvodnjavati postojeću vlasničku strukturu. Za sada je ovo jednadžba s još dosta nepoznanica, al cinjenica da EBRD defacto drži “super”prioritetnu trazbinu nad svim ostalim trazbinama i da se “novi dionicari kroz PSN” trpaju u zadnji red “vlasništva”, nije nimalo poticajna situacija za neko ozbiljnije ulaganje. Pogotovo dok je proizvodnja šećera neprofitabilan ili slaboprofitabilan posao.

Dobro su to Zadro i Pipunic zakomplicirali.

Display More

jasno je i zašto.....oni se možda i spase zahvaljujući tim zavrzlamama i igri.......dionićari , vjerovatno neće biti te sreće...

• hugh
    • November 2, 2020 at 6:07 PM
    Quote from tin
    Quote from hugh

ajd vi recite kako bi, tko god to bio, trebao prodati dionice?.....preko radio oglasa?.......to je problem nelikvidnih dionica u ovaj situaciji kada adekvatnog bida nema.....

Kolega onaj tko hoće prodati dionice a da ne ruši cijenu sigurno neće staviti 16 000 kom na prodaju....koliko ih je prodao 300 kom a rušio cijenu za 20 % a sve ostalo prodano ispod 45 kn....vidjet će se ovdje vrlo brzo zašto je ovo rušenje izvedeno na ovaj način....ja znam da ponovo kupujem.

Ma kako god prodavao u slučaju kad je dionica sa ovakvo tankim bidom, rezultat će biti sličan ukoliko želi izaći sa takvom količinom.......i da na prodaju stavi 3000 opet će se malo po malo gurati ispod njega a tu i tamo će netko po bidu ruštiti.......ovako je samo ubrzao stvari.....i da, tu ste i pravu, malo si je otežao izlazak ali kažem rezultat je na kraju sličan jel bida nema a za razliku od prije nekoliko mjeseci tržište ne očekuje da se ponovi onako strelovit rast vozarina i ovakvo punjenje blagajne.......kak god sa se okrene i koji god mu motiv bio ovo je problem nelikvidnih dionica......na tpng pstoji, nažalost, par dana u godini kad možeš unutra ili van sa vačem količinom a ako netko to poželi kada nisu "ti dani u godini" mora ili dići cijenu u nebesa ili ju zatući dole.....ista stvar kao i sa vlen.....tamo je još i gore.....i u takvoj situaciji đaba i roberto i cavali i rezultati kompanije u tom trenutku......

• hugh
    • November 2, 2020 at 3:59 PM
    Quote from tin
    Quote from LodeRunner

Lijepo je to testirat. Mozda netko to u Zadru i primjeti. Tesko, ali mozda. Jedino nisam bas previse siguran da je tih 16k kupljeno ispod 45kn.

Majstorski je to sve odradio i dobio prodavače baš tamo gdje želi...nitko normalan tko želi prodati tu količinu ne bi to radio na taj način....firma stoji odlično...nafta pada prema novom minusu...a znamo što sljedi nakon toga....

https://www.tradewindsnews.com/tankers/vlcc-r…more/2-1-903747

https://www.tradewindsnews.com/tankers/uk-loc…vour/2-1-904474

https://www.google.com/amp/s/www.hell…st-classes/amp/

ajd vi recite kako bi, tko god to bio, trebao prodati dionice?.....preko radio oglasa?.......to je problem nelikvidnih dionica u ovaj situaciji kada adekvatnog bida nema.....

• PODR (Podravka d.d.)

• hugh
    • November 1, 2020 at 1:30 PM
    Quote from lebowski

Ma ne, nego dobiva se ulaznica na tržište od 20 milijuna ljudi, osoba, persona, Jugoslovena

Aha.....hvala

• PODR (Podravka d.d.)

• hugh
    • November 1, 2020 at 1:18 PM
    Quote from lebowski
    Quote from hugh

Dio financijaša reći će kako je odluka Podravke razumna, ali jednako tako veće valuacije spomenute trojke objašnjavaju njihovim apetitima ulaska na tržište od 20-ak milijuna kuna ljudi koje se dobiva s Fortenovinim “frozen” paketom tvrtki.

- što im pak ovo znači. Kupnjom ulaze na tržište od 20-tak mil. kuna?????

"kuna" je viška, to znači. :)

Opet ne kužim.....😀......20 milijuna kuna je premalo, možda 20 milijardi kuna?

• PODR (Podravka d.d.)

• hugh
    • November 1, 2020 at 1:10 PM

Dio financijaša reći će kako je odluka Podravke razumna, ali jednako tako veće valuacije spomenute trojke objašnjavaju njihovim apetitima ulaska na tržište od 20-ak milijuna kuna ljudi koje se dobiva s Fortenovinim “frozen” paketom tvrtki.

- što im pak ovo znači. Kupnjom ulaze na tržište od 20-tak mil. kuna?????

• hugh
    • October 31, 2020 at 11:43 PM

ništa nova ovdije......jasno je več odavno da ovdje ne može izači na dobro.......isto kao što je več odavno jasno i to da če dioničari ovdje dobiti lipov k.rac......to je jasno bilo več s prelaskom na hiš.....možda sam ja u krivu ali svaka ovakva situacije završila je pogubno za dionirare......koliko ja kužim viro zapravo ni ne postoji a tako ni dionice u njemu.....zapravo na pariru svašta postjoj ali u stvarnosti je la papa.....

• IGH (Institut IGH d.d.)

• hugh
    • October 30, 2020 at 9:51 PM
    Quote from titulus
    Quote from hugh

I sa rim poslovima u kolovozu pi3e da ja na dan 30.09. 2020. ugovoreno 18% manje poslova nego u prethodnoj godini za isto razdoblje ili ja ne čitam dobro.....

Ugovoreni poslovi su iz kolovoza, dakle kraj promatranog razdoblja, a 18% manje ugovorenih poslova se odnosi na cijelo razdoblje... dakle 9 mjesrci.

Čitate dobro, ali ne tumačite dobro :)

Ok, ali daleko je sve to još uvijek od onog velikog "zamaha" poslova koji se očekuje ukoliko želimo velik rast vrijednosti dionice.......dugove ovako nikad neće vratit.....

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• hugh
    • October 30, 2020 at 9:43 PM
    Quote from BudFox
    Quote from tin

Ako je ovo nekome loše neka proda sve što ima sljedeći tjedan....knjigovodstvo se ne može voditi drugačije i mnogi su računali da prodaja cinčaone ide u prihode ali nije tako....meni je bitno da im se profitabilnost diže ...još da refinanciraju dug bilo bi odlično.

Kolega tin i ostali, najte se ljutiti na moj komentar, jer ja o tome oporavku slušam već 5 godina, a oporavak

je koliko vidim čekanje Godota, jer svake godine nešto iskrsne i ispadne iz ormara, pa eto opet minus,

a cijena dionice je od 2017. naovamo pala sa 20+ kuna na sadašnjih 7 kuna, što je mnoge tadašnje

investitore, uključujući i mene, pretvorila u dugoročne, a znamo što to znači na ZSE. Da ne kažem

da je napravljen i dokap po 10kn tijekom ili poslije PSN-a, pa su tada investitori dodatno upumpali

lovu u firmu koja nikako da dođe na zelenu granu. Moje mišljenje je da dok se ovdje ne desi vlasnička

konsolidacija i dok ih ne preuzme PPD ili netko drugi stvari će biti ovakve ili slične, a poslije je moguć

eventualni iskorak - Pevex i Petrokemija poučak ;). Pokušao sam biti što objektivniji u svome postu

i bez ljutnje, petak je, a znamo za što služi petak :evil::saint:.

Display More

Ja se slažem a Vama.....jedna od onih dionica gdje je izvješće svaki kvartal i svaku godinu sve "brutalnije" a cijena "neopravdano" pada godinama......jednom če svakako biti drugačije ali ako kažu da 90% ljudi gubi na burzi na ovakvim dionicama gubi 99,99%.......prije buš dobio na lutriji nego ovdje ili na ingri, igh i sličnima.....osim ako je netko pao s Marsa prije nekoliko mjeseci pa ih sve kupio na dnu......

1. Privacy Policy
  2. Kontakt