uf, opet isto...."teški" smo kad treba rast......
Posts by hugh
-
-
Ako je nekome u interesu da dalekovod, očisti duga i posluje u plusu, sigurno može..., ali puno se toga mora promjeniti.Ima sam prilike vidjeti njihove radnike na djelu prije dvije godine, sposobni su ali su došli bez pola alata.Premještali su stup.Po tome se vidi, da je rasulo.Nadam se, i vjerujem da su nešto promjenili na bolje, inače...
To su naši snalažljivi radnici. Što će njima alat. Dovoljno je da ih dođe 6, pa petorica gledaju kak ovaj jedan golim rukava vadi stup, nosi ga i stavlja gdje treba. Bitno je samo da je ekipa iz ex Yu zemalja. 🤣
-
našao, mogli bio oni tu zaraditi i više od tih 80 - 100 mil, al nit je vrijeme povoljno, nit fin. situacija u atpl, a ni to što sam več gore naveo da izgleda ovdje jedni grade a drugi plove.....sve u svemu kap u moru.....i dalje ostaje dry bulk o kojem sve ovisi a od Batale ako i kad bude nešto......iovako nije priča na kojoj se može graditi budučnost.......
-
https://www.google.com/url?sa=t&sourc…2aUidVPLvZxqnkK
Koliko je uopće kvadrata na Batali u igri?.....zaboravio sam i moram naći podatak.......očito da zgrada neće biti gotova nagodinu a i ovo sa Pivcima mi je čudno jel iz same zgrade dugoročno sigurno neče biti novaca za sve ako se stanje u dry bulku ne popravi.......tj. oni iz zgrade lovu vjerovatno mogu izvuči razno raznim ugovovorima kako to kod nas več i ide ali što od tog ima atpl i dioničari......ovdje očito jedni rade zgradu a drugi plove s gubitkom.......pa sve i da atpl dobije svu lovu od toga kako če im to pomoći......iz toga će moči samo pokriti gubitke iz ove god i riješit mali dio kredita.....ako se sječam špekulirali smo ovdje za 80-100 mil kuna zarade?.......idem gledat ili nek netko izbaci podatak....ali....zgrada nije ni približno gotova a dry bulk je loš a kak će bit u budučnosti ko to zna a do tad treba vračat kredite......bojim se samo da dok zgrada bude gotova atpl nebude više imala brodova u svom vlasništvu......nikakvo drukanje.....konstruktivna rasprava samo......
-
i profesionalci znaju biti amateri
Svi griješe ali oni za svoj džep sigurno neće poriješiti a na nama je da svako po svojoj procijeni odluči koliko če od njihovih punih džepova upasti u naš džepić......neznam čemu opčenito toliko negative oko adrs u zadnje vrijeme jel ako je do turizma onda je Rivp propala več jučer a puno bolji "performans" rasta je imala od Adrs koji ne ovisi samo o turizmu i sutra uz ovo što radi može ulagati i u još nešto iz drugih djelatnosti što drugi turisti ne mogu tako "lako" kao oni.....
-
U crobexu10 je adris koji pokazuje blage simptone korone koji ruši burzu
https://www.investing.com/indices/major-indices a na ostalim burzama zavladao zimski paradajz preuzimanje vlasti u amera, kineska nova godina i nova azijska trgovinska sila i korona još nije rekla svoje. brexit/ovo novo normalno ne može samo tako postati normalno
burze nikada nisu bile normalne i zarađuje samo 2% igrača. printeri novca rade punom parom i ne zna se gdje je kraj ovoj nenormalnoj priči.
Prijevod posta dajte.....
Nevalja Adris?
Nevalja Crobex 10?
Niste ukiselili paradajz?
Kupili bi Adris ali malo niže?
Iznenadilo vas cjepivo?
Niste u 2% jel su burze nenormalne?
Htjeli bi biti u 2% ali nemate dionice?
Nema kamate od 2% u banci?
Sve navedeno?
Ostalo?.........
-
neki "nepemetan" prodavač izgleda......jel vidi taj kojim "putem" idu turisti zadnjih dana......s tim, da je adrs puno sigurniji od onih koji samo turizam imaju kao djelatnost......uglavnom, lakše će letit kasnije.....
-
što je 7 cro i 7 slo?.....Ronaldov burzovni brend za hrv. i slo.?
-
rekao bi da ovaj rast predvode blue chipovi.....može se zaraditi bez puno rizika kupnjom fundamentalno jakih dionica......atgr, ernt i podravka su na pred korona razinama......mislim da ima još dosta prostora za adpl i adrs2.......zašto adrs2?.....ja ju preferiram jel je likvidnija.........doadao bi tu i zaboravljenu Optimu jel nekako su se opet intezivirale priće o prodaji a keša ima i nervozan je što se danas moglo i vidjeti po 25000 kom u šusu po asku.....Hpb isto izgleda primamljivo jel mislim da su jedini od banaka kojima dobit u ovoj godini nije pala ali zato dionica zbog likvidnosti je i puno više u odnosu na druge dvije banke.....ima još potencijalno dobrih vlakića ali tu je rizik več puno veći......
-
na kraju če ispast da je ova korona najbolje što nam se dogodilo......niko ništ ne radi a para ko šodera.......ova politika lopovluka daje rezultate......da ovi do sada nisu sve več pokrali, ekipa iz Eu bi mislila da nam ni ne treba novaca.....
-
pa, onda ni ovo nije loše:
pa to će biti love u svakom gepeku kada ovo stigne
Ako stigne......možda oni odluče to dovest sami.......ko fol da brže stigne.....a i ne može to svako prevozit......morate imat certifikat "iskusnog, dokazanog, odanog lopova".......
-
bit će da gospođa ne mora prijavljivati prodaju dionica.........
-
ali čemu priopčenje sad?....nevjerujem da upita nije bilo ni ranije......priča ipak ide svome kraju.......
-
evo ih opet
ADRS2 ADRIS GRUPA D.D. 140 0.00% 532,933 7.86% 197.19M PRIVREDNA BANKA ZAGREB D.D. -1,014 -0.01% 255,106 3.76% 94.39M PRIVREDNA BANKA ZAGREB D.D. -6,000 -0.09% 191,594 2.82% 70.89M To se i očekivalo.....to su transakcije su od pon. i uto.....i na ernt je neki Pbz prodavao i ižlazio u padu na 1200 mislim pa evo di je ero sad....
-
Kolega Mittko je jednom objasnjavao da u jednom trenutku bude isplativije unajmiti 2 Panamaxa, nego 1 Cape.
Zna li netko vise o tome?
Pogledajte tonaže capova i panamaxa i stavite u kontekst cijene prijevoza i sve će vam biti jasno.......
-
nekužim kud vodi ova rasprava na temi adpl.....dakle, zaključak je da če ameri imati predsjednika kojeg si sami odaberu?......a burze su rasle i kad je vodio jedan pa onda i drugi.....
Mislite da Trump neče imati vremena kupovati Adpl ako bude reizabran pa će dionica padati?😃😂
-
Ad2)
Ok, ako je to istina (imate link?) vjerojatno je Trump tražio ponovno
prebrojavanje glasova u tim državama. Pričekajmo još malo
Stvarno neznam čemu kolega šalje ovakve podatke i od kuda.....mislim da Donald osobno posta i na ovom forumu jel niko od renomiranih kuća ne iznosi ništa o tome.....Donalde, jel si na bidu?
-
er indeksen onsdag ned 4,9 prosent til 1.141 poeng, melder TDN Direkt og viser til The Baltic Exchange.
- Bdi - 4,9%.....ak ja to dobro razmem....
Uglavnom, veliki pad je zbog capova, panamaxi ipak opet pali 0,5%.....
-
Uf, što smo "teški" kad treba rasti.......vlakiči na stečajušama su su ispucali a ove s fundamentima vlakovođe nevole.......
-
https://www.index.hr/mobile/clanak.…esti&id=2229279
.......hip, hip hura.......
smanji doživljaj, misli na normalne države da će se vratiti u normalu, ne vidim kako ćemo mi to napraviti, kada ni prije corone nismo bili normalna država, imam osjećaj da će naš stožer funkcionirati barem još dvije godine, taman su se uhodali, samo nam još nisu rekli da su slijedeće dvije godine ključne
Ima malo i ironije u tom ali ipak.....o tim normalnim državama mi ovisimo i one pokreću svijet, a stožer ko stožer, nek bude i 100 godina, bitna je ekonomija a oni ne rade protiv nje jel im vlada neda da nas zatarabaju ponovno i život ipak ide dalje.......mi smo iovako u krizi oduvijek i bit čemo zauvijek a u međevremenu treba i neku lovu zaradit......dok ja mogu na posao, tenis i u birtiju (ak te zanju možeš i nakon ponoći.....a znaju me znaju u mom zavičaju) stožer mi ne dirajte.....😃......ako se to promijeni zajedno čemo bit protiv njih.....😁.......haha.......
I da, neću se cijepit......budu drugi za mene.....a nakon zse iovako sam imun na sve......😃😁😂