1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. hugh

Posts by hugh

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• hugh
    • January 15, 2021 at 3:48 PM
    Quote from lebowski
    Quote from hugh

crobex je danas u odnosu na europske indexe i američke futurese "oaza sigurnosti".......nemože mu nitko ništa jači je od sudbine.......ostaje kao i uvijek za vidjeti da li je to dobra ili loša procjena......u zadnje vrijeme dobro prati razvijeni svijet.....možda i pomalo iznenađujuće......

Potop vani, jel da, vidim pola posto u minusu Dow Jones, ljudi se bacaju u očaju kroz prozor...

Daleko od potopa, ali previše smo puta mi bili u minusu 1,5 ili 2% dok su vani bili u minusu 1% ......možda smo postali sigurniji i pamatniji pa ne trzamo previše na manje minuse vani......samo to kažem.....nemojte se baciti kroz prozor jel možda nikome neće biti žao pa će vaša žtrva bit uzaludna...... :) .....

• hugh
    • January 15, 2021 at 3:31 PM

crobex je danas u odnosu na europske indexe i američke futurese "oaza sigurnosti".......nemože mu nitko ništa jači je od sudbine.......ostaje kao i uvijek za vidjeti da li je to dobra ili loša procjena......u zadnje vrijeme dobro prati razvijeni svijet.....možda i pomalo iznenađujuće......

• hugh
    • January 14, 2021 at 9:35 PM
    Quote from st-brajo

majke ti mile, nije valjda da ovi sa Index-a čitaju naš forum :D

nedavno je bila ovdje na temi rasprava, a evo sad i njihov članak (vjerojatno prepisan od negdje, po običaju)

https://www.index.hr/mobile/clanak.…mame&id=2246532

eto, ako nas Indeksaši čitaju, ja ulažem prigovor na naziv rubrike Index Mame i tražim preimenovanje u Index Roditelji :S

Ovo pod 10 ih svakako treba naučiti....."štednja nije sve, treba ih podučiti o dionicama".......tako čemo bit sigurni da čemo jednog dana imat kome na burzi prodat svoje eventualno loše investicije.....haha....😀

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• hugh
    • January 13, 2021 at 10:59 PM
    Quote from Krokodil

Gdje se može vidjeti to što trezor kupuje?

eho.zse.hr - obavijesti izdavatelja

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• hugh
    • January 13, 2021 at 10:10 PM

nekako mi se čini da je zato i spuštena ispod 50 kn.....jel nije ni trezor lud da tolike količine otkupljuje iznad 50 kn ako uopće on i kupuje jel nije bilo nikakve obavjesti ili sam propustio ali to je pretpostavka.....vjerujem da je večina planiranog prodana i da drugi igrači iz top 10 ne planiraju izlaziti jer ako nije tako, neču ni predviđati sljedeču razinu cijene "otkupa" eventualnih večih količina.....iovako če nakon ovog bala vjerovatno utonuti u klasični scenarij hibernacije odnosno nelikvidnosti......

• Birtija

• hugh
    • January 13, 2021 at 1:56 PM
    Quote from alias
    Quote from hugh

Vjerujem ja to što vi kažete, ali isto tako kad netko od forumaša nije siguran želi li biti u dionice ili ne i boji se pada onda i na najmanji šum ide van.....

Dobro, to je moguce. Ali da je bas njih 10 procitalo mene, pa prodalo taj minut, tesko. Pisem na poslovnom nekih 16 godina i jos do sad nisam nikad pomaknuo dionicu, bilo pozitivno, bilo negativno. A nekad je tamo bilo, bar mi se cini, puno više ljudi gore. Budem drugi put napisao da sam kupio, pa vidimo :) Jos jednom za SVE. Ljudi, ne prodajte dionice na temelju mog pisanja. Rađe, ako vec imate sta novaca viška, kupite nekog brodara vani, a ne gurajte dodatnu lovu u ATPL, jer je, po meni, prilicno rizican. Dakle, ovo sta imate drzite, a disperzirajte rizik kupnjom nekog brodara vani. To je opcenito pametno.

Opet se slažem s Vama ali isto tako mislim da večini nije tako jednostavno i tako mali korak otiči trgovati na burze vani, konkretnije USA burzu......

• Birtija

• hugh
    • January 13, 2021 at 1:41 PM
    Quote from alias
    Quote from hugh

Lijepo od Vas što ste to naveli, jel baš kada ste postali o rizicima brodara nekoga je uhvatila lagana panika pa onda još jednog iza njega i evo atpl u minisu 5%....doduše sa onih zadnjih na silu prodanih 15 kom po bidu......vratit će se sad kad vidi da i vi imate brodare u portfelju.....😀......nemora bit da je tako ali vjerovatno je, jel smo plitka burek burza nažalost.....

Ma ne micemo mi cijenu. Rekao sam vam da sam radio kao analiticar, i ekipa koji odreduje dal ce gore ili dole ne prati forume. Znam iz prve ruke. Svi oni koji mene prate vjerujem da nemaju ATPL od prije :)

Vjerujem ja to što vi kažete, ali isto tako kad netko od forumaša nije siguran želi li biti u dionice ili ne i boji se pada onda i na najmanji šum ide van.....

• Birtija

• hugh
    • January 13, 2021 at 1:31 PM
    Quote from alias

Jos jednom. Ja nikome nisam NIKAD napisao da proda ATPL. Ja vam pišem šta je pametnije kupiti. Meni je uvijek rizik najvazniji. A svatko nek prosudi za sebe.

Lijepo od Vas što ste to naveli, jel baš kada ste postali o rizicima brodara nekoga je uhvatila lagana panika pa onda još jednog iza njega i evo atpl u minisu 5%....doduše sa onih zadnjih na silu prodanih 15 kom po bidu......vratit će se sad kad vidi da i vi imate brodare u portfelju.....😀......nemora bit da je tako ali vjerovatno je, jel smo plitka burek burza nažalost.....

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• hugh
    • January 12, 2021 at 9:35 AM
    Quote from Flight

Ajoj, oprosti, ispričavam se... meni je samo zapelo za oko tvoje kokošarsko ponašanje. Sranje po svemu i svačemu uključujući i ATPL, a onda kad si ušao u poziciju vidi čuda dogodio se kopernikantski obrat??? Pa pogledaj samo svoj posljednji post na temi ADPL? Gdje su tu argumenti i neka suvisla priča? rezon, dokazi, bilo što?

Ako to nije licemjerno, jadno, pa i pokvareno onda ne znam što jest. Bilo bi ti pametnije da si šutio i da malo manje trolaš svaku temu i dionicu oko koje se netko barem malo afirmativno izrazi. A ako to već činiš, da koristiš argumente. Nema na čemu. I drugi put te ja podsjetim na tvoju ambivaletnost i rugalački ton.

Sory nemam vremena sad.......možemo se nač pa porazgovarat.....bit če to vrlo kratak "razgovor".......

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• hugh
    • January 12, 2021 at 9:13 AM
    Quote from Flight

Hugh, samo da pitam.... jel ti dobro???

Pa kako si postao tako mek prema Mittku i Atpl? Da nisi nešto krivo pojeo ili popio? Gdje su najednom nestali konstantna zajedljivost i prebiranje po “tudjim tanjurima”?

Heh, nevjerojatno kako si promijenio ton i kako molećivo trepces okicama.... k’o tele zabuljeno u očekivanju grumena soli?! 😁 al ovo ti je “malo složenije” od onog sto si si ti sebi zamislio. Dobro stegni mudante da ti “ne bi saša’ s leđa” pa da ti slučajno ne “uniđe straga”!

Jel tebi dobro? Jel si pokvarena jaja doručkovao?....nikad ni nisam neugodan i grub bio preme mittku i nikome osim kad netko poše kao vi multinickovi......pratim trend i rekao sam odavno da atpl za dobru bududuost treba vozarine od 20000 za panamaxa i prema tome one idu.....to je to.....jednostavno....15000 minimalno za glavu iznad vode....ajd bok.....još jedan takav ton i "agencija za pronalaženje" pofinje radit i dolazim u posjetu.......pozdrav moderatoru koji pušta ovakve debilne komentare raznih diletanata i multinickova.....ja svoj imam od 2008.....

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• hugh
    • January 11, 2021 at 10:24 PM

koliko vidim "autiči" su vani na strong sell preporuci kratkoročno........ona folcika, bmw-eeee, pežol......kak to vrijedi za plastiku?.....il je plastika naučna fantastika?.....

• hugh
    • January 11, 2021 at 8:57 PM
    Quote from mitkko
    Quote from hugh

možda lud jesam, ali vaš graf od 18. Dec na str. 41 teh. analize kaže prvi target 230 a drugi 324 kn. Pogledajte, još stoji. Ali nebitno, cijenim Vaš rad ali ne trgujem na ničije targete iz TA. Iovako kupujem i prodajem kad je meni zgodno.:)

Da, u pravu si, to je bio makro pogled, weekly graf. Pogledaj taj isti post, ali onaj citat starijeg posta na pocetku, tamo ti je daily graf i ovi blizi targeti.

to nam i treba, nismo svi trejderi od danas do sutra.....nekada i po 5-10 dana ostanemo u dionici .....😀......nekad mjesec......😃.......a nekad od 2008-2020...🤣

• hugh
    • January 11, 2021 at 8:38 PM
    Quote from mitkko
    Quote from hugh

Ako se ne varam mitkkov prvi target na atpl je cca 230 a drugi na cca 330 kn......ovaj prvi target smatram več kao "done deal" do kraja ovog tjedna uz malo sreče a ovaj drugi vrlo brzo ukoliko vozarine nastave rasti ovaj i sljedeči tjedan......

Prvi target vam je 192-197,50, a drugi 230 kn.

možda lud jesam, ali vaš graf od 18. Dec na str. 41 teh. analize kaže prvi target 230 a drugi 324 kn. Pogledajte, još stoji. Ali nebitno, cijenim Vaš rad ali ne trgujem na ničije targete iz TA. Iovako kupujem i prodajem kad je meni zgodno.:)

nemojte sad štedit na targetima u vrijeme veselja....🤣

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• hugh
    • January 11, 2021 at 8:25 PM
    Quote from alias

Samo da nesto napisem za kraj i onda cu vas pustiti da pricate gluposti kakve god hocete. Ako se dobro sjecate, ne kao 5. element koji ima sinkopu, ja sam vam prije nekih 2 mjeseca savjetovao da ako vec vjerujete u sektor da kupite NMM i GOGL. Jel istina? Da su puno jeftiniji i manje rizicniji. Od onda je NMM porastao, evo tocno s danasnjim danom, 100%, a GOGL nekih 70%. NMM je narastao najvise od brodara, GOGL je drugi s najvecim rastom vrijednosti. ATPL se nije nit pomakla. Dakle, sve ono sta sam napisao se i dogodilo, ali vi svejedno mislite kako ja pojma nemam i rađe ćete poslusati tipa koji govori kako je znao da će zima ove godine u Kini biti iznimno jaka. Da zakljucim, vi s time sto slusate samo one koji pozitivno pišu, a nit za zimu u Kini ne znaju dok ne procitaju vijest 10 dana kasnije, i ne slusajuci one koji o tome nešto znaju, idete na štetu samo sebi. Vjerujte mi da se ja samo javljam kad se pišu neistine, ali vise nit laži nemam volje ispravljati. ATPL je u velikim problemima i ova godina će biti iznimno teška. Ako vjerujete suprotno onda o dionicama pojma nemate i bolje vam je izaci s burze, jer ce te svu lovu pogubiti. Eto toliko.

istina, u protekla 2 mj. gore navedene, prema vašim podacima imaju bolju izvedbu ali nije ni atpl loša.....daleko od toga.....bila je na 135 prije 2 mj sada je cca 180......plus od cca 35% .....da je tako svaka dva mjeseca svi milijarderi bili......😀.......naravno hipotetski, i likvidnost se nešto pita u tome svemu.......a ova naša pomalo več "prašnjava" kraljica burze stigne sve te postotke u "foto finišu" nadoknadit....a ipak domače je domaće.......ipak naša crna slavonska svinja ili riba iz Jadrana ( i to samo našeg a ne talijanskog i slovenskog) vrijedi više......autoktone sorte u malim količinama čovjek je uvijek spreman platiti više nego one iz masovne proizvodnje......haha.....obuzela me pjesnička sloboda.......i ne, nije naša kraljica još rekla posljednju sve dok vozarine ovako rastu.......tekma nije gotova jel smo u produžetcima i imamo loptu i napad za pobjedu......ak ju nisu zakucali ispod 100 kn. u onakvim uvjetima nedavno napucat će je na xxx,xx kn. u ovim uvjetima sada i koji slijede......

• hugh
    • January 11, 2021 at 8:04 PM
    Quote from st-brajo

pa di ovo ima osim na ZSE?

mitkko i ja smo vam omogućili 2 vlakića na 2 brodara, deflacijski i reflacijski trejd, i nitko ništa da komentira.

koliko vidim, oba su tehnički održiva.

a da ne spominjem i da su konzervative podcijenjene dionice tipa VLEN i SAPN odjednom oživile.

a tu su uvijek i dividenduše.

i onda netko kaže da na našoj burzi nema izbora :S

Display More

Ako se ne varam mitkkov prvi target na atpl je cca 230 a drugi na cca 330 kn......ovaj prvi target smatram več kao "done deal" do kraja ovog tjedna uz malo sreče a ovaj drugi vrlo brzo ukoliko vozarine nastave rasti ovaj i sljedeči tjedan......

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• hugh
    • January 11, 2021 at 2:23 PM
    Quote from Meri

Je li kasno ovdje za drivein?

Tko če ga znat ali meni izgleda da zabava tek počinje.....

• hugh
    • January 11, 2021 at 11:17 AM

sad i zaba radi.....

• hugh
    • January 11, 2021 at 10:54 AM

da li burza trenutno radi ili ne?......zaba trader ima oznaku zatvoreno.....

• hugh
    • January 10, 2021 at 10:43 PM
    Quote from st-brajo

lik je drukao i prostituirao tehničku analizu za isključivo svoju osobnu korist, a vas navlačio da ga pogurate kad je već ušao u poziciju, pa ako prođe, prođe.

nekad je prošlo, pa ste zaradili, nekad nije, pa imate gubitke, a nekad vas je navukao da on izađe.

kad već znate TA, onda bi njegovi postovi dobro došli da nekad neodlučne poguraju.

(ako ste primijetili, za takve prognoze ga nismo sankcionirali ;))

tako sam i ja trejdao po onim njegovim održivim trejdovima, a ostale ignorirao.

al onaj tko ne zna TA, a samo je njega slušao, taj se gadno oženio.

(za takve prognoze smo ga sankcionirali :))

nemam ništa osobno protiv lika, al cilj je da svi nešto naučimo, a ne samo gledamo svoju guzicu.

isto tako, odigrao je reflation trejd od ožujka, a onda kad se momentum ispuhao, je otišao (mada bi bolje prošao da je u ožujku buy & hold, al ok, valjda nije imao para da sve poprati).

a zašto više ljudi ne objavljuje grafove u temi TA, to mi stvarno nije jasno 🤷

Display More

Slažem se, nismo imali valjda niti jednog (isprike ako je netko postao) za rast crobije na 1800 ili više jel tko zna do kuda će......rast je prošao zapravo došao u tišini ....

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• hugh
    • January 10, 2021 at 10:10 PM
    Quote from buMBum

Danas je bio zadnji dan za rezervacije po posebnim cijenama za ovu godinu za koje je se mogao iskoristiti voucher. Uskoro ćemo sigurno znati koji je rezultat te akcije.

Moj favorit je President, Dubrovnik za vrijeme Ljetnih Igara, pa ako već jeste i ako budete kasnije, vidimo se u srpnju ako ne ranije!

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Da surađuju sa Capakom mogli su djeliti svima koji ne dođu 100€ da se virus ne širi......😀......lijepše je nima sa Plenkijem, narod daje plače da njima bude lakše prebrodit krizu i što prije pokupit lovu od divke za Austriju......

1. Privacy Policy
  2. Kontakt