Display MorePozdrav svima od novog člana.
Počinjem graditi svoj portfelj dionica.
Prodajom nekretnine sav novac ulažem u dionice. Pročitao sam dosta toga po forumu i imam pikove koji mi se čine potentni, prije svega tipa ATPL i LPLH, dalje možda vlak koji ce tek krenuti ADPL, građevinari su u škakljivim pozicijama...
Molim vas prijedloge savjete na što da kao novi član obratim pozornost.
Kakvo je stanje s likvidnosti, koliko je teško skupiti recimo 200k kuna neke nelikvidnije dionice bez znacajnog dizanja cijene ?
Znam da su iznosi relativna stvar, ali cijenit cu iskustvo iz prakse.
Dolazim i dijelom iz drugačijeg tržišta bez fundamenata, ne mogu se oteti dojmu da ovdje postoje fundamentalno jake firme koje zbog nedovoljnog hajpa idu ispod realne vrijednosti koju jednog dana mogu dočekati budući da ne planiram trgovati nego dugoročno ulagati prije svega, opet s rezervom na tipa ATPL koja može znacajno rasti kroz 5 godina.
Dok turizam sigurno da može biti ulaganje od 10+ godina i rasti uz eventualna preuzimanja i slično.
Svaki savjet je dobro došao s obrzirom da moja pitanja ciljaju više na samo iskustvo trgovanja kojeg trenutno na ZSE imam 0.
Također pohvale cijelom forumu i visokoj kulturi komunikacije, nadam se ugodnom druženju i upijanju znanja.
Pozdrav!
Buduci da kazes da nemas iskustvo u trgovanju i da ti je cilj trgovati dugorocno,
Mislim da je najbolje drzati se iskljucivo dividendnih dionica i 7SLO.
Pogledaj graf ATPL-a zadnjih 5 ili 10 godina.
I tada se pricalo o "buducnosti" te firme.
Price o dobu gradjevinara, brodara, ne drze vodu u ovim krajevima gdje visoka manipulacija i korupcija, niska transparentnost, a i fundamenti aljkavi.
Mislim da nema smisla kockat se sa nasim stecajusama i ocekivat neki jackpot.
Sretno!