Ja mislim da je ovdje najbolji scenarij kao na ptkm ali znamo kako su tamo prosli dionicari.
za koga onda najbolji, za cvrčke?
Ja mislim da je ovdje najbolji scenarij kao na ptkm ali znamo kako su tamo prosli dionicari.
za koga onda najbolji, za cvrčke?
bumbar - i to je onda točno ono što možemo očekivati od uspješnosti poslovanja izlistanih vrijednosnica na ZSE. Svjestan toga osobno se time ne zamaram jer kužim da realno tu ne mogu napraviti ništa, ali to ne znači da ne postoje prilike da se i u takvim okolnostima ne može nešto zaraditi (ili izgubiti).
Sve će se to s vremenom mijenjati, ali koliko će ta tranzicija trajati i u kojem smjeru će ići je nemoguće procijeniti. Ali plakati i kukati na time po mojem iskustvu ne daje previše rezultata, ali aktivno tražiti rješenja koja za nas osobno drže vodu - itekako ima. E sada koji i kakav put odaberemo (osobno i društveno) takva će nam biti i daljnja sudbina. Pasivno, aktivno, pošteno, nepošteno - sve ima svoj razvoj put i kraj. A trenutno stanje je točno u skladu s onim što smo kao društvo odabrali ili prihvatili da je takvo kakvo je.
potpuno se slažem.
naše društvo u odnosu na npr. zapadne države EU je kao siromašek koji ide za njihovim zaprežnim kolima...ne traži niti ravnopravnost, ne traži uvažavanje, niti se trudi da nešto više postigne, uvijek je zadovoljan kad mu bace neku kosku ili pljesnjivu kobasu, odbace nekoliko plastičnih boca...mrmlja u sebi o nekoj pravici i pjeva još hrvatska ni propala
i naše društvo tu vidi svoj maksimum i ne trudi se za više
Ne bih vam htjela ukrasti snove, ni pokvariti planove
Ma da li je moguće da ste zaboravili Crni čelik, limuzinu, ljude u odijelima... ako me pamćenje ne vara bili su primljeni i u Vladu RH ?
Papir je prošetao dva puta od 20 kn do 40 kn u pet-šest dana, završetak priče znate
bilo bi preglupo da bi bilo isto...?
NB je i u ptkm dobro ispreskakan od strane države, zar ne
to samo govori o stanju našega tržišta kapitala i brizi države o svom portfelju, danas je unosnije imati kuma na dobrom mjestu, nego milijune uložene na burzi
dobro jutro, znanac ima takvog kuma i firmu za postavljanje reklamnih panoa...lova do krova
a država?...to je dobar film o kumovima, ali ne igraju al paćino i brando...
NB je i u ptkm dobro ispreskakan od strane države, zar ne
NB je vjerovao da će država upravljati svojom imovinom najbolje što zna i može...
Ispao je naivac, ali je priča poučna.
Imao sam cast/srecu poslije faksa raditi u velikoj multinacionalki gdje je vecina managementa bila iz stranih zemalja. Nije mi tad bilo jasno zasto tu nema domacih ljudi, sad godinama kasnije je sve jasno... Nama kao drustvu trebaju ljudi koji ce ici van, steci iskustvo i vratiti se na top pozicije. To ne ide preko noci
Ne treba, ima u dijaspori izuzetnih, obrazovanih, iskusnih ljudi koji su vjerojatno spremni doći i pomoći, ali se njima ne dozvoljava niti blizu doći jer su konkurencija domaćim mačorima nenaviklim na kapiatalizam i pošten rad.
ima jedan naš diplomat koji je 91. došao u hrvatsku iz australije i pokušao omogućiti da dođu ljudi iz inozemstva, ali mu je poručio predsjednik vlade da to više niti ne spominje...
ukratko, naše društvo ne želi odmak od socijalizma i nije spreman na pravo i pošteno poduzetništvo
Jedina istina ...
ok, nemaš pojma što će biti sa ddjh, ali ipak imaš potrebu pametovati kao da je tu sve sasvim jasno?
vjerodostojan je kao di caprio kao pilot
kakav ljigav lik
Da nije bilo objave za NB otišlo bi to već gore. Ljudi misle da kad je NB prodao moraju i oni.
Čovjek rješava korona krizu pa nema vremena za ĐĐ, ne znam kako to ljudi ne shvaćaju.
a možda je NB dobio "ponudu koju nije mogao odbiti" kao u onoj bajci o kumovima...
a trgovina stala..svi u žbunju čekaju kakva će vrsta zvjerke izaći pa dal da pucaju ili da bježe..
nisam prodao, to pitam više sebe, a pišem da vidim koji su mogući odgovori pametnijih od mene
"Ako ga tempiraš dobro" iz svake dionice izađeš sa par tisuća u plusu
ako je đuro sa ovakvim stanjem kompanije u plusu 10%,
a vlen npr. sa svojim FI na minus 1 i po...
kakvu onda težinu u trgovanju imaju financijska izvješća?
.
Novi paket je spreman za isporuku i uskoro kreće na drugu stranu Budakove prema Ivana Lučića 2 u ZG i onda dalje prema zapadu:
sad je ostalo samo pitanje koliko je đuro izgubio na svakom vagonu?
toluen, LodeRunner, slazem se sa obojicom. Ja se sa takvim razmisljanjima borim zadnjih nekoliko godina - prosao sam sve faze - prvo sam bio bijesan sto nam je stanje takvo kakvo je, pa sam bio ogorcen, pa jedno vrijeme rekao bih i depresivan kada sam shvatio da se stvari nece za mog zivota promijeniti, cak sam jedno vrijeme imao ideju baciti se u politiku na lokalnoj razini kao simpatizer i strucnjak u svome poslu da poguram stvari u nekom smjeru (u politici u mom kraju je jako malo strucnjaka u bilo cemu), ali onda kada sam nakon nekog vremena iz prve ruke vidio kako stvari funkcioniraju, shvatio sam kako mi je najpametnije koncentrirati se na moj vlastiti mali svijet (obitelj, bliznji, moji zaposlenici) i pokusati plivati u takvom kaosu kako najbolje znam i pobriniti se da njima osiguram najbolje sto mogu u takvim okolnostima. Ja se sam ne mogu boriti sa vjetrenjacama, mogu tako samo izginuti, a kriticne mase ovakvih kao sto nas je nekolicina ovdje na forumu na makro razini jednostavno jos uvijek nema. Nadu u bolje sutra jos uvijek nisam izgubio, ali ne razbijam vise glavu oko svakodnevnih cudesa koje nam politika servira, pokusavam se jednostavno vise ne zivcirati i plivati u takvim okolnostima kako najbolje znam.
a da si pokušao, prije nego koplje baciš u trnje, angažirati barem jednog svog istomišljenika da zajedno radite u politici..pa možda on još jednog poštenog itd itd...
pa nije turska sila da ode glava ako nešto zucneš...ljudi su se i u takvim vremenima ipak borili i riskirali
daj malo iz dišpeta se uključi...otkud takvo odustajanje a nema prave opasnosti od angažmana...da su svi ljudi bili takvi sad bi još turci bili ovdje...
trgujem preko bitstampa
Moguće da HT traži brutalno puno, pa se UG odlučio na izgradnju svoje mreže, što je za nas male dioničare ne baš dobro. Šmrcko!
No, ima tu još nekih drugih u igri, pa ćemo valjda izvući nešto. Pozitiva
HT radi FTTH mrežu i mora osigurati zadnju milju i za druge operatore, a ti drugi optiku samo od svoje agregacije do najbližeg distibutivnog čvora.
Ht tako iz eu fondova gradi svuda po hrvatskoj.
Znači troškovi nove optike su puno manji, ali će morati iznajmiti niti zadnje milje kao u slučaju bakra (ULL).
Pa on nije ni vlasnik kontrolnog paketa, a kamoli većinski vlasnik.
u pravu si, ali ima li takav primjer gdje netko sa tolikim udjelom stoji posve po strani
nema ni cerp kontrolni paket...tko odlučuje onda o upravi i poslovanju?
ja sam radije nego da prodam stavio trailing stop...