1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Batka

Posts by Batka

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• Batka
    • January 24, 2021 at 2:20 PM
    Quote from Flight
    Quote from Batka

O kojem padu je riječ?

Valamar je imao pad prihoda blizu 70% (nije ni 50%, ni 75%), a usprkos značajnom pokrivanju troškova plaća od strane države i odgodi dijela financijskih rashoda, pad ebitda 80%, pad EBT 160%.

Isto tako ima i porast neto duga (bez zadnjeg kvartala) 15% i pad prosječne cijene smještajne jedinice od 12%.

Za približiti se rezultatima 2019, treba rast u odnosu na prošlu godinu biti >100%. Bez jake predsezone i post-sezone to nije realno očekivati. U špici su i lani svi pisali o tome kako je sve puno i praktički nema mjesta na plažama. Predsezona za sada, nažalost, ne izgleda obećavajuće.

Al ne efektuira se i ne procjenjuje vrijednost samo na temelju jedne sezone, iako “ta” sezona može imati snažan utjecaj na procjenu.

I da mi je znati kako to nešto padne 160%.... to valjda spada u one “male tajne velikih majstora kuhinje”.

Display More

Pa nisam ni pokušao procijeniti vrijednost firme, samo mi je glupo kada se šamara po forumu nekakvim postocima, a postoje podaci iz firme, koji jesu kakavi jesu, za nekoga dobri, za nekoga loši.

Slažem se da treba gledati i budućnost, samo što povrat na staro nije za očekivati ove godine, a i bilanca nije rdg da 1.1. starta od nule, loša godina se ne može baš samo tako izbrisati.

I ono što želim reći je da prihodi nisu jedini relevantan podatak. Ja osobno, kod ozbiljnih investicija, puno pažnje posvećujem novčanom toku i dugu, a ipak najviše gledam ljudske potencijale.

Pad dobiti sa +482mioKN na -292mioKN je -160%, tako bar stoji u tromjesečnom izvješću. Za pretpostaviti je da u godišnjem rezultat može biti samo lošiji.

• Batka
    • January 24, 2021 at 1:42 PM
    Quote from Mark85

Da, ali u Hrvatskoj pad nije bio 75% nego 50%, najmanje u Europi.

O kojem padu je riječ?

Valamar je imao pad prihoda blizu 70% (nije ni 50%, ni 75%), a usprkos značajnom pokrivanju troškova plaća od strane države i odgodi dijela financijskih rashoda, pad ebitda 80%, pad EBT 160%.

Isto tako ima i porast neto duga (bez zadnjeg kvartala) 15% i pad prosječne cijene smještajne jedinice od 12%.

Za približiti se rezultatima 2019, treba rast u odnosu na prošlu godinu biti >100%. Bez jake predsezone i post-sezone to nije realno očekivati. U špici su i lani svi pisali o tome kako je sve puno i praktički nema mjesta na plažama. Predsezona za sada, nažalost, ne izgleda obećavajuće.

• Porez na kapitalnu dobit

• Batka
    • January 21, 2021 at 5:34 PM
    Quote from blackawe

znači registrira se sve skupa kao jedan iznos, kužim. Onda dođem da ukupni dobitak iznosi 101.9 $ k za sve prodane dionice.

Dionice sam prodao 19.1.2021. Prema tom iznosu sad računam kapitalnu dobit - a koristim li ovogodišnju stopu od 10%+prirez ili lanjsku od 12%+prirez? Vjerujem da je blesavo pitanje :D

Jesam li dužan više išta osim joppd popuniti i platiti porez je li tako?

Hvala puno <3

Ono što si prodao u 2021, prijavljuje se u prijavi za 2021 - znači do kraja Veljače 2022., i stopa je 10% + prirez.

Sada ide prijava za dobitke ostvarene u 2020. - za njih je stopa 12%.

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• Batka
    • January 21, 2021 at 3:38 PM

ne radi

Quote from Backdraft

jel vama radi trading 212?

• Porez na kapitalnu dobit

• Batka
    • January 21, 2021 at 3:34 PM
    Quote from blackawe

ima li koja dobra duša da mi pomogne s ovom kapitalnom dobiti i revolutom, iz kurioznosti sam ubacio novce tamo prije 6 mjeseci i sad sam ih povukao.

Uzimao sam dionice 3-4 firme i jedina zarada iznad 115 kn je bila kod jedne firme i samo bi to trebao prijaviti?

Riječ je opet o nekih pišljivih 300 kn zarade koje bi sad trebao evidentirat u poreznoj.

Da sam znao da hrvatski sustav ovoliko zakomplicira i obicnu uplatu poreza, ne bih ulago novčeke nego bi ih držao ispod madraca.

Koje su moguce sankcije ako to ne napravim?

Ima li tko volje napraviti kao malom djetetu hodogram kako sto i gdje 😅.??

Hvala

Display More

ako se radi o kupo-prodaji, zbrojiš sve zarade i sve gubitke. Porez se izračuna na eventualni ukupni dobitak u toku godine. Prodaja ide po FIFO (prvo se proda najranije kupljeni papir).

Dividende prijavljuješ odvojeno.

• Plaćanje poreza kod trgovanja na stranim tržištima kapitala

• Batka
    • January 20, 2021 at 9:37 AM
    Quote from discover

ili dobivenim na giveawayu :) ?

npr dobio sam prije x godina crypto koji je tada bio bezvrijedan

Oporezuju se kapitalni dobici ostvareni kupnjom/prodajom unutar 2 godine. Što se tiče eventualnog pravdanja porijekla imovine, dobro je imati neki dokaz o darovanju, kad god da se ono desilo. Znam slučajeve kada nije priznato "poklonila mi baka".

• Batka
    • January 18, 2021 at 2:48 PM
    Quote from discover
    Quote from bumbar

Ako smijem pitati, zato ne trguješ na am burzi, npr. preko traing212, male provizije jednostavan pristup, a na stotine dionica?

Osim ako već ne trguješ.

ako ja smijem pitati, koja je priča s placanjem poreza u slucaju koristenja te platforme? kome se sve placa i koliko?

Porez na dividendu odbije zemlja u kojoj se trguje, a u slučaju da nema Ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja (np. USA), dodatno je porez potrebno platiti i u Hrvatskoj; do 1.1.2021. stopa je bila 12%, od ove godine 10% + prirez.

Porez na kapitalnu dobit plaća se u Hrvatskoj, a obračuna se na kraju godine za inozemstvo, kao i za tuzemstvo. Stopa je isto tako 12%+prirez; od ove godine smanjena na 10%. U slučaju da obveza postoji, potrebno ju je prijaviti i platiti od 28.2. za prethodnu godinu.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Batka
    • December 16, 2020 at 3:24 PM

Zanimljiva je percepcija kako je pad prodaje vozila od 26% katastrofa, a pad turističkog prometa od 60% izvrstan rezultat.

• Batka
    • November 13, 2020 at 3:21 PM

Ako želi, Porezna može tražit od Revoluta detalje tvojih transkacija (vezano za tvoj OIB), i Revolut bi im u tom slučaju to i dostavio.

• Batka
    • November 11, 2020 at 1:49 PM

Dohodak nemaš dok ne prodaš dionicu ili ne dobiješ dividendu.

• Batka
    • November 5, 2020 at 4:15 PM

Zna li tko, za US market, do kada se mora držati dionica na ex-dividend day da bi ostalo pravo na dividendu?

• Batka
    • October 30, 2020 at 7:27 PM

i jednima i drugima

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Batka
    • October 26, 2020 at 12:48 PM
    Quote from discover
    Quote from BudFox

...

Netko se u paketima iskrcava iz RIVP, jer vjerojatno isto iščekuje izvješće.

istovremeno se netko ukrcava

Vjerojatno se ukrcavaju naše mirovine

• Batka
    • October 8, 2020 at 9:13 PM

Kupio danas GILD po 63,08

Krenulo dosta vijesti oko Remdesivir-a

https://www.marketwatch.com/story/gilead-s…vir-11602163256

https://www.niaid.nih.gov/news-events/ni…emdesivir-treat

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Batka
    • September 28, 2020 at 9:27 PM
    Quote from hugh
    Quote from Lavrentije

PBZ i ADP-ESOP već tjednima.

A ko je pak iza tog PBZ d.d. računa?

Koliko se sjećam, negdje u Srpnju je prodao Erste skrbnički, to je kupio Raiffeisen OMF

Ovaj mjesec je prodavao PBZ / STATE STREET CLIENT ACCOUNT, i to nije uzeo nitko iz top10

• Batka
    • September 24, 2020 at 7:50 PM
    Quote from darac11
    Quote from Lavrentije

"U 2020. godini Valamar Riviera očekuje ostvariti oko 30% prihoda u usporedbi s realizacijom 2019. godine i pozitivnu razinu operativne dobiti. Iako je turistička sezona krenula dobro, nakon što je tijekom kolovoza više država izdalo upozorenja za putovanja onemogućen je turistički promet prema Hrvatskoj što je uzrokovalo snažan pad u drugom dijelu kolovoza i posezoni. Valamar očekuje da će turistički sektor i dalje biti pod utjecajem krize u 2021. godini dok se povratak u normalu očekuje u 2022. i 2023. godini."

https://zse.hr/userdocsimages…Ui7WQvRng==.pdf

Zar sam samo ja primjetio ovaj dio teksta " pozitivnu razinu operativne dobiti" ?.

Zar nismo očekivali gubitke u stotinama milijuna kuna?

A sada ono "pozitivna nula"?

Turizam je prvenstveno kapitalano intezivna djelatnost.

Ako se uz državnu pomoć (plaće), ne bi držala operativna dobit iznad nule, bilo bi to zaista strašno.

Pitanje je tu što će biti s kreditima, dokle će trajati državna pomoć, i a ako oporavak bude spor (par godina) - kako financirati buduće investicije

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Batka
    • September 23, 2020 at 10:08 PM
    Quote from fond300

Da li netko moze razjasniti na koji nacin je prosao blok promet 21.9 od cca 38000kom uz to je protrgovano sa cca 2600kom u redovnom prometu, a danas se vidi preko skdda da pbz otpusta 16152dionice?

Zahvljujem

Mislim da se ovdje radi o drugom pbz računu. PBZ zbirni skrbnički je i prije imao 42753 dionica (nije bio u top 10), a drugi račun na PBZ-u je imao tih >58k

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Batka
    • September 21, 2020 at 10:41 AM

Još jedno prebacivanje 38.000 kom. Ima netko kakav info?

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Batka
    • September 18, 2020 at 1:26 PM
    Quote from Roki

Odlični podaci kolega, svaka čast, samo možda ne treba ići sa preoptimističnim zaključcima prerano-referiram se na vašu zadnju rečenicu.

U zadnjoj rečenici sam mislio samo na Avtovaz (u broju vozila).

Ukupno za ADP se ne usuđujem prognozirati.

Slažem se da nije vrijeme za pretjerani optimizam, ali mislim da na kraju godine neće biti baš ni katastrofa.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Batka
    • September 18, 2020 at 12:27 PM

Rusija je imala dobar Kolovoz. Ukupno +1% u odnosu na isti mjesec prošle godine. Vezano za ADP, Avtovaz/Renault su radili nešto malo slabije od prošle godine, a VW dosta bolje.

Rujan ima odlične narudžbe, kao što su i najave za Listopad/Studeni.
    Avtovaz radi na max. (10-satne radne subote), dobili su državnu narudžbu 15.000 vozila, tako da se narudžbe iz salona ne stižu odraditi.

Za očekivati je da će se do kraja godine u potpunosti nadoknaditi proljetni pad.

Динамика российского авторынка в августе 2020 года

1. Privacy Policy
  2. Kontakt