+ KODT (po najnizoj)
- ERNT (po najvisoj)
+ KODT (po najnizoj)
- ERNT (po najvisoj)
Kupujem i ne pitam za cijenu...
Ma novinar lupeta, sve brojke koje spominje u clanku se odnose na 1H 2019/2018.
Nitko sretniji od mene da ih u 1H 2020. ponove...
Da, stabilan rast/pad iskljucivo ovisi o poslovanju, ali u meduvremenu ce bit jos poneko bezrazlozno, iznenadno, spekulantsko napucavanje cijene...i to cekam...
Nisam dovoljno pametan ni strpljiv da (do)cekam "game changer"...a i ne vjerujem pretjerano u to...
Plus Atpl.
Uskoro prelazim 4 znamenke.
Hrabro, kao i uvijek do sad...
Nadam se da ste detaljno odradili domacu zadacu jer NAV im je blizu 0...treba imat velika muda za uci ovdje s ozbiljnim novcima...
Ali dok guru gura sve je super i sve je za pet...
Display MoreInformanka.
- u ovom tjednu mali oporavak +0.8% a u ovoj godini -12.9%.
- zbog izbora sam očekivala veći promet i rast nekih fondovskih dionica, ali je i više nego očito da su dionice i dioničari zadnja rupa na svirali u ovoj zemlji.
- pomalo se gasi ovo naše tržište, to vidimo po prometima, kupcima je skupo za kupiti, a prodavači očito ne žele spuštati cijene, taktika čekanja, ako je uložen višak novaca u o.k. papiriće ne vidim razloga za jeftinu prodaju tih papirića.
- dosta dionica je na niskim P/E ali i to ćemo vidjeti na koncu ovog mjeseca kada izađu izvješća za 2Q, možda bi bilo dobro pisati na ovoj temi koje bi dionice mogle i u ovoj korona krizi dobro poslovati.
- na ZSE se trenutno investitori zabavljaju s IGH i DLKV, zanimljivo da OPTE nije više zanimljiva.
Od kad pratim forum, od 2007., Vi ste uvijek rasturali pa me bas neugodno iznenadio Vas negativni prinos.
Siguran sam da Vas nije vrijeme pregazilo i da mozete punooo bolje od ovog, ali...
Gubitak je rezultat Vaseg prkosa i tvrdoglavosti da drzavi ne platite PKD... vratite se korijenima i budite aktivniji, trejdajte...
Ima puno primjera kako ego i tvrdoglavost mogu bit razorni po portfelj...
Sretno...
Bilo je i investitora, ali su pogubili pare... CROBEX je trenutno na razini iz studenog 2004. godine...
Pu unutra su usli svi trejderi (ukljucujuci i mene), nema tu nikakvih institucionalaca...sad svi guramo cijenu s kupovnim nalozima i cekamo da dodju novi kupci da im predamo stafetu...
pa sto preplacujete po 7kn kolega?
Ja mislim da cemo opet gledati 4kn.
Zato jer VLEN vrijedi vise od 7kn, a nisam dovoljno pametan da znam kako ce se kretat cijena...
Pod "los q2" mislim ocekivano pogorsanje i crvenilo svih pokazatelja.
Bio bih zadovoljan sa jednoznamenkastim miljunskim gubitkom.
Poslovanje oko 0 bi katapultiralo cijenu na 2 znamenke i vratilo ga u CROBEX...
Bravo kolega. Sutra prodajte ostatak IGH...ne trebamo trzave rucice.
Vlen nece preko 8kn ni u snovima.
HT bi bila pametna kupnja, ali nema dividende pa je preskupa.
Kolega,
Vrtiti se mora, ali jao si ga onom kome se ruke ne tresu dok ima takvu vrstu dionice u portfelju...
Druge dvije kupnje su za miran san...
- IGH (pola)
+ VLEN
+ HT (zaokruzio brojku)
Obzirom da vec mjesec dana cekam na 6,6kn i da nisam skupio vise od 500komada, danas sam pazario na 7kn i 7,1kn...i iskreno sam sretan zbog toga, steta je ne imat VLEN na ovim cijenama i s ovakvim fundamentima...
p.s. q2 ce bit los i pa se nadam, ovo ljeto, jeftinije dokupit...
Hvala, ali citajuci pravila foruma shvatio sam da sam "pocetnik" i da jos nemam pravo na ocjenjivanje kolega...
P.s. moderator, sry, prestajem spamat temu
Da skratimo, malo je dionica na zse koje su cijenom na nekakvim fundametalnim vrijednostima firme, tak da to sve ne drži vodu. Držiš li se kupnji prema fundametalnim vrijednostima uvijek si izvan priče i uvijek kasniš. Za zaraditi treba pratiti naloge, valove i cijene. U najjednostavnijoj osnovi kupiti kada više ne pada niti uz veće promete, prodati kad zastane i prestane trgovina, kad se bid raspline, a ask podeblja. Naravno, nije to baš
Sry kolege, moj prvi post🙋♂️.
Malo klikcem i gledam funkcije pa sam se malo zaigrao.
Kako se uopce ocjenjuju postovi?
P.s. jeb.te kolko vas ima
Ako nešto fundamentalno vrijedi 10, a netko ga napuca na 20, onda ti je lakše odoliti sirenskom zovu da kupiš kad cijena nakon napucavanja padne na 15. Ili 13. Ili 12... Naravno ako gledaš prave brojeve, odnosno znaš čitati između redaka. Kad je zemljište turističke firme koju gledam zadnji put revalorizirano? Kakve su marže proizvodne firme zadnjih 10 godina unazad u odnosu na EBIT, a kakve u odnosu na konkurenciju? Kolike su vanbilančne stavke i mogu li iskopati o čemu se rade? Ako imate takve informacije, budite sigurni da vam nikakav "sindikat" neće više nikad pokvariti dan. Igrat ćete njihovu igru ako tako odlučite jer ćete točno znati u što se upuštate. Nadam se da sam sad bio malo jasniji...
Da skratimo, malo je dionica na zse koje su cijenom na nekakvim fundametalnim vrijednostima firme, tak da to sve ne drži vodu. Držiš li se kupnji prema fundametalnim vrijednostima uvijek si izvan priče i uvijek kasniš. Za zaraditi treba pratiti naloge, valove i cijene. U najjednostavnijoj osnovi kupiti kada više ne pada niti uz veće promete, prodati kad zastane i prestane trgovina, kad se bid raspline, a ask podeblja. Naravno, nije to baš