1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Parica

Posts by Parica

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Parica
    • October 29, 2020 at 6:24 PM
    Quote from barbosa

https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…04c09d2d93c.pdf

Dobit tekuće godine kum:164.949.211, 3Q: 49.974.708

:)

Definitivno najgora dionica na trzistu...vec 3 godine izbacuju vrhunska izvjesca, a cijena sve niza...uvijek neki k...

Nadam se da ce cijena napokon popratit rast vrijednosti drustva...bravo za HPB

Trenutno je nemam u portfelju jer kad je imam zivce izgubim cekajuci😀😀😀

• HT (Hrvatski Telekom d.d.)

• Parica
    • October 29, 2020 at 10:30 AM
    Quote from Invest
    Quote from dionicar

i? kakvo je ukratko ?

ok, ali čak malo lošije od očekivanja. 3.9 % manji prihodi te 17.5% manja dobit.

Pa to su brojke kumulativno za prvih 9 mjeseci...lanjski snijeg...u q3 je neto dobit veća nego lani (uz veću amotrizaciju i veći gubitak iz financijskog poslovanja), EBITDA je isto veća za 2%...prihodi manji za 0,5%...za mene odličan q3

• HT (Hrvatski Telekom d.d.)

• Parica
    • October 29, 2020 at 9:51 AM
    Quote from dionicar

i? kakvo je ukratko ?

Ovako, na prvu...jako dobro...nisam isao u detalje (samo sam prolistao *.pdf)

U Q3 zaustavljen pad prihoda, neto dobit jednaka kao i lani uz povećanu amortizaciju i veći neto financijski gubitak nego 2019., poboljšana predviđanja poslovanja do kraja godine...bilancu se nema što komentirati...

• Procjena rezultata tvrtki i rizika ulaganja na tržištu kapitala nakon Corona virusa

• Parica
    • October 28, 2020 at 11:09 PM

Velikog propada Crobexa (vise od 10%) nebi trebalo biti jer:

1. Covid vise nije nepoznanica, i znanstvenici i raja i burza je upoznata s njim i zivi se s njim. Naviknuli smo...

2. Cjepivo je puno blize nego u ozujku i za 2 tjedna krece fotofinis te utrke

3. Trenutni lockdowni nisu rigorozni kao u ozujku, fokusirani su na odredjene sektore

4. Ostatak svijeta (prvenstveno Kina) nije u lockdownu i generira potraznju

5. Vecina sastavnica Crobexa su imuna na Covid (ATGR, PODR, HT, KOEI, OPTE, ERNT), a ostali su se pokazali zilavijim nego se mislilo u ozujku (ADPL) dok je turistima svejedno, em su nisko i bitna im je iskljucivo sljedeca sezona, njima je trenutno svejedno jeli lockdown ili nije

6. Najvaznije...ulagaci su vidjeli kako se trziste (sve sto valja) odbilo od dna i cisto sumnjam da ce bit rasprodaje "teskasa"

U ovim uvjetima brzorastuce (smece) me trenutno ne zanimaju...

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Parica
    • October 27, 2020 at 9:19 PM
    Quote from naim
    Quote from Parica

Taman kad sam pomislio da je stara kraljica otplesala zadnji ples ona iznenada dosla na bal u stiklama...

Izvjesce, za mene, iznad svih ocekivanja...malo bodu oci "ostali prihod"; valjda je od S&L Stona preko kojeg su refinancirali KO pa i bilanca izgleda zdravije...jos da vozarine potegnu kako svi ocekuju i eto vam prilike svima za izac na prihvatljivoj cijeni....

Meni ostalo jako malo, ali me veseli ovo izvjesce jako puno jer ju mnogo kolega i kokegica ima, a i volim ATPL, jedinu istinsku kraljicu burze...zivila i opstala

Daj pogleda još jednom, molim te. Pogotovo generiranje keša iz poslovnih aktivnosti.

Quote from Parica

2008. cijena sitnica, 4k kuna

2020. cijena 150kn

Ovakvu krizu, u trajanju od 13 godina, prezivit bez dokapa mogu samo carobnjaci...ali me strah da je carolija potrosena i da ce trebati dosta srece u buducem razdoblju...

Kako god, sutra ce izvjesce i rast vozarina (nadam se, vrijeme je) pogurat cijenu prema gore i barem nakratko usrecit premorene moreplovce...

Kad se već loviš za BDI onda pogledaj i ovisnost kretanja prihoda o tom istome BDI-u. Ako uspiješ naći podatke za to. Mislim da je to najvažnije za forimiranje bilo kakvih ocekivanja od rasta BDI. Stvarnih ocekivanja, a ne ovih o kojima ti gotovo svakodnevno pišeš.... koja vrijede par sati ili minuta koliko si prosjecno u dionici! 😁

Sorry, malo sale na tvoj račun. Naj zamerit

Display More

Pa naravno da izvjestaj ima dosta "rupa", ali obzirom na crnilo zadnjih par tjedana (vozarine, blokada, kretanje cijene, prodaja brodova) je pozitivan...necemo cjepidlacit😉😉😉

Ma dnevne oscilacije BDI su bitne samo trejderima (i meni) kojih ima jako puno u ATPL i koja zbog toga uvijek cjenovno (ne i vrijednosno) reagira na promjene BDI-a...sutra zelenjava

• Parica
    • October 27, 2020 at 6:49 PM
    Quote from naim
    Quote from Manu

Izišlo izvješće. Dobit kvartala 6m.

Svašta bi čovjek mogao “ovdje” napisati, al zbog mira u kući, neću.

Samo mala digresija.... kad se pogleda ovo izvješće otprije 11 godina vidi se sav sjaj i bijeda ove firme.

2008 poslovni prihodi 1,8 milijardi kuna, 2009. 800 milijuna kuna.... 2020. Koliko? 270-280 milijuna kuna.

http://www.atlant.hr/data/128317216…nsolidirano.pdf

Al dobro, nadam se da će budućnost donijeti bolje rezultate i rast cijene dionice.

Display More

2008. cijena sitnica, 4k kuna

2020. cijena 150kn

Ovakvu krizu, u trajanju od 13 godina, prezivit bez dokapa mogu samo carobnjaci...ali me strah da je carolija potrosena i da ce trebati dosta srece u buducem razdoblju...

Kako god, sutra ce izvjesce i rast vozarina (nadam se, vrijeme je) pogurat cijenu prema gore i barem nakratko usrecit premorene moreplovce...

• Parica
    • October 27, 2020 at 6:34 PM

Taman kad sam pomislio da je stara kraljica otplesala zadnji ples ona iznenada dosla na bal u stiklama...

Izvjesce, za mene, iznad svih ocekivanja...malo bodu oci "ostali prihod"; valjda je od S&L Stona preko kojeg su refinancirali KO pa i bilanca izgleda zdravije...jos da vozarine potegnu kako svi ocekuju i eto vam prilike svima za izac na prihvatljivoj cijeni....

Meni ostalo jako malo, ali me veseli ovo izvjesce jako puno jer ju mnogo kolega i kokegica ima, a i volim ATPL, jedinu istinsku kraljicu burze...zivila i opstala

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Parica
    • October 27, 2020 at 3:00 PM

Oho, evo i q3 SAPN...bomba...kao i ATGR...ako se po jutru dan poznaje bit ce ovo bombasticni q3...iznad svih ocekivanja...a i KTJV nije za bacit...bravo za antikataklizmicare...

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Parica
    • October 27, 2020 at 2:33 PM
    Quote from naim

Al stigneš vrtjeti lovu “u prazno” kod brokera... 😁😁😁

Ako ti je to jedna od većih pozicija pronaći ćeš vremena. Al obzirom da se u te pozicije vrte ko šarena stakalca u kaleidoskopu, čemu tratiti dragocjeno vrijeme radeći za drugoga.... ccc

Vrtim ko ringišpil...svi zaradjuju i ja i broker...

Naravno da mi je ATGR trenutno najveca pozicija u portfelju i da je trebam malo skrati na 1300 kn :)

Ne trebam nista vise ni pisat...sve znate :)

p.s. odo citat *.pdf

• Parica
    • October 27, 2020 at 12:52 PM

Znaci za ADPL ocekujete pad prihoda i EBITDA-e za cca. 40%...ufff, nadam se da cete biti u krivu...

• Parica
    • October 27, 2020 at 12:00 PM
    Quote from Marielena

Kakve FI za Rivp i Adpl ocekujete?

RIVP me ne zanima i nemam nikakva ocekivanja.

Za ADPL mislim da ce imati pad prihoda od cca. 10%, bolju EBITDA marzu u odnosu na q3 2019, ali i ostvaren gubitak (do 3 mil kn) zbog tečajnih razlika...

• ATGR (Atlantic Grupa d.d.)

• Parica
    • October 27, 2020 at 9:36 AM

Obzirom na sezonu i kolaps ugostiteljstva ocekivao sa pad i prihoda i EBITDA-e i neto dobiti, čak sam se i malo pribojavao izvješća...a oni imaju rast svega (bez jednokratnih stavki)...izvješće mi je izvanredno...

p.s. nisam čitao *.pdf jer radim i ne stignem...

• Parica
    • October 27, 2020 at 8:36 AM

OHO...lijepo, lijepo...lijepo je bit dionicar ATGR-a...

https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…af746e31e98.pdf

• Parica
    • October 27, 2020 at 8:27 AM

Danas izvješće...ajd da vidimo...

• Parica
    • October 26, 2020 at 9:07 PM
    Quote from Ivanderos

Šta nismo sredinom/krajem listopada trebali saznat tko kupuje LEDO?
    Zna li netko kada će ta info bit obznanjena?

To je bio rok za neobvezujuce ponude...minimalno jos 6 mjeseci se nista nece znat...a realno jos 9-12 mjeseci...

• Dobrodošli

• Parica
    • October 23, 2020 at 10:37 AM

Oho, prikljucio se jos jedan kapitalac...samo jako kolega, sto vise i sto cesce pisite...dobrodosli...

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Parica
    • October 22, 2020 at 12:04 PM

Podebljao bih jos poziciju da nema rublje...bit ce velikih financijskih rashoda s osnove tecajnih razlika...kao i negativni utjecaj na sveobuhvatnu dobit...

• KABA (Karlovačka Banka)

• Parica
    • October 19, 2020 at 11:00 PM

Pa ako im tromjesjecni ponderirani prosjek ne bude odgovarao...nece izglasat delistiranje...oni su gazde...

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Parica
    • October 16, 2020 at 9:46 AM

U rujnu raste EU...

https://www.acea.be/press-releases….1-in-september

Kao i Rusija...

https://www.google.com/amp/s/mobile.r…p/idUKL8N2GX4CH

Ipak se (o)krece...

• Parica
    • October 15, 2020 at 4:56 PM
    Quote from Sheriff

brajo, neš mi govori da si u cashu.

Cijeli forum je u kesu i cekaju katu i klizmu koja se i dosle, ali su ih sj.... fondovi koji ne dozvoljavaju jaci pad...i hvala im na tome, cijelu godinu me vade iz go.ana...nema vise dobrih dionica na rasprodaji...a "smece" pada kako je i raslo i tako u krug...

1. Privacy Policy
  2. Kontakt