1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Parica

Posts by Parica

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Parica
    • December 23, 2020 at 10:07 AM
    Quote from trial
    Quote from Parica

Ja od danas 99% unutra...ali s nikad manje "smeca" u portfelju...i nikad manje kesa🤔🤔🤔

KODT, HT, ATGR, VLEN i KOEI cine 75% portfelja...

opte se ne spominje? :/:)

Ni jednog komada kolega...davno kupio postenu kolicinu po 1,6kn i prodao na 2kn...nakon toga mi je stalno bila skupa😀😀😀😀.

Ponekad malo zatrejdam, ali sa manjom kolicinom...trenutno niti to...

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• Parica
    • December 22, 2020 at 11:10 PM

Tjedan-dva je prodavac stajao na 1450kn i od tuda par puta prosipao po bidu...danas je dobio bidera na 1250kn i odlucio se "rijesit tereta"...

Ovako udar na bid cesto ima potpis nekog tko ne prodaje vlastite dionice...a obzirom da izlazak traje vec par mjeseci i da je krenuo simultano sa KOEI (i KOTR) gdje je prodavao CERP smatram da se i ovdje radi o istom prodavacu i da je rasprodaja gotova...tko je jamio jamio je...

• Parica
    • December 22, 2020 at 10:28 PM

Ja od danas 99% unutra...ali s nikad manje "smeca" u portfelju...i nikad manje kesa🤔🤔🤔

KODT, HT, ATGR, VLEN i KOEI cine 75% portfelja...

• Što smo danas tržili

• Parica
    • December 22, 2020 at 3:50 PM

+ KODT (i to "poštena količina" na 1260kn)

Ne znam kad sam bio sretniji s nekim dokupom....

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Parica
    • December 21, 2020 at 11:49 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from Flight

Ja sam vas pitao gdje je pisalo da je on navodno prodao dug?

Znamo gdje je pisalo da je navodno on kupac.

nije Pavo ništa prodavao.

meni se u konačnici jedino čini logičnim da krajnji kupac svih ostataka FGS-ova bude Fond NEK

https://www.mojedionice.com/trg/IzvDionica…=2&idDCar=17926

a tu u porfelju ima dionica firmi koji su Pavi interesantne i di dugove koje je kupovao može mijenjati za dionice tih firmi (LKPC i PTKM), a u portfelju Fonda NEK ima i drugih interesantih stvari kojima se vlasnici FGS-ova mogu namiriri.

jednostavno ne vidim neki drugi način na koji se cijela ova petljavina može raspetljati.

Display More

Ma dajte, prestanite vise...kakva petljavina???

Dodje kupac i kupi KONSOLIDATOR, objavi obveznu ponudu za preuzimanje DLKV i gotovo...e sad jel ima kupca to je nesto drugo..

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Parica
    • December 21, 2020 at 11:37 PM
    Quote from Parica

Imate pravo, nigdje se ne spominje da je g. Vujnovac otkupio dug nego da je mogući kupac (Lider)...ali ovdje se toiliko ispisalo o otkupu duga da više ne znam "gdje udaram"...

Quote from Flight

Ja sam vas pitao gdje je pisalo da je on navodno prodao dug?

Znamo gdje je pisalo da je navodno on kupac.

Je.e lud zbunjenog...

Sto nije jasno u mom prethodnom postu...ocito Vam sadrzaj nije bitan vec samo zelja/interes za ponavljanje rijec dug i vjerovnici...iskreno se nadam da imate neke koristi od toga...

Mozete bit korektni i odgovorit zasto je problem ako je KONSOLIDATOR pod izvanrednom upravom i FORTENOVOM???

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Parica
    • December 21, 2020 at 9:52 PM

Imate pravo, nigdje se ne spominje da je g. Vujnovac otkupio dug nego da je mogući kupac (Lider)...ali ovdje se toiliko ispisalo o otkupu duga da više ne znam "gdje udaram"...ja očekivao članke o "crnim limuzinama" i šeicima, a dobio crnu kroniku...

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Parica
    • December 21, 2020 at 9:25 PM

Može li netko, meni bedaku, objasnit zašto je bitno jeli KONSOLIDATOR d.o.o. pod Izvanrednom Upravom...pa nagodba je prošla, što se planiralo nulovat se nulovalo...KONSOLIDATOR je dio grupacije FORTENOVA i tu je kraj priče...u čemu je tu problem?

Pa meni je draže da mi sudbinu (i proces prodaje) kroji FORTENOVA nego država (preko HBOR-a i MF-ova)... Pa neće FORTENOVA sebi smanjivat vrijednost, ako i ide namještat "pajdašim" ima tu i američkih obvezničara koji neće tek tako promatrat da ih se "guli"...ili sam ja lud?

Quote from st-brajo

@barbosa

obzirom na novinske članke o stečaju, očito je da Inspire kroz sve moguće i nemoguće pretumbacije sa Pavom i Borgom, ne kontrolira dug DLKV-a, jer da ga kontrolira, mogao bi jednostavno napraviti dokap mijenjanjem duga za kapital (na tu priču su svi ovdje računali da se ukeširaju po 10,00 kn).

ovako je očito da dug kontrolira netko drugi koji će istu stvar napraviti kod eventualnog stečaja i time povećati svoj vlasnički udio.

tko je taj netko, to očito nitko ne zna, pa ni Vaš insajder, al zato svi znamo šta to znači za postojeće dioničare (vidi temu DDJH i PTKM).

šta je najluđe, opet su ista lica u igri (jedino još fali da negdje u cijeloj priči uskrsne i Popijač, a obzirom da se ovdje vrti i HBOR, eto nam i ministra Horvata, kao člana NO HBOR-a).

o tempora, o mores.

Display More

A ovo s dugom, isto luda kuća, od otkupa duga PPD-a (demantiran) do otkupa duga od g. Pavla Vujnovca do sad, najnovije, nepoznatog otkupljivača duga...svaki dan neki novi (naravno crni) scenarij...a ono što je najluđe, nikad nije službeno potvrđeno da netko otkupljuje dugove, a i društvo (po bilanci q3) ima novca na računu da plati dospjele obveze...sve špekulacije i to crne da crnje ne mogu bit...

Od ovog DLKV-a mozak mi se, iz dana u dan, sve više pregrijava...a imam i drugih briga uz njega :)

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Parica
    • December 20, 2020 at 10:55 PM

A zasto bi onda Fortenovi odgovarao stecaj DLKV koji se spominje u "dobronamjernom" clanku???

Kako god, napredujemo...od stecaja, dospjelih dugova i kupovanja istih uz diskont smo dosli na raspravu o vlasnistvu i upravljanju kompanijom...

Mic po mic i mogli bi doci do rasprave o cijeni preuzimanja koja mozda bude i veca od "iznimno neralno visoke cijene"...

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Parica
    • December 18, 2020 at 10:55 PM
    Quote from barbosa

sva ova trgovina ima potpis onoga što zovemo "sindikat", nagledao sam se toga na zse mnogo puta i u plus i u minus...agresivno slamanje otpora i podmetači a psihijatrija odradi ostalo i naravno bez promjena u top10

ovo je školski primjer short sellinga i samo je pitanje kome koristi niska vrijednost dionice na tržištu i zašto:/

Cestitke kolega...bili ste u pravu..."umjetno"/dogovorno iniciran pad...kolega Moller Vama svaka dala na hrabrosti...bas ste mudonja👍👍👍

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Parica
    • December 18, 2020 at 12:05 PM

https://www.acea.be/press-releases…2.0-in-november

Nije loše...pad od 12% u studenom, dok je lockdown je sasvim korektno i nije zabrinjavajuće...

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Parica
    • December 16, 2020 at 5:31 PM
    Quote from Noiz

Kolega Flight pogledajte naloge ispod 6,00 i vidit ćete da iza svakog naloga stoji zapravo cirka 50 000 dionica na kupnji.

U petak je to sve bilo ispod 7,00kn odnosno od 6,50 do 7,00. Sad su samo spušteni.

Naravno sad će 16h pa ćete za uru me pitat gdje su. Nisam mogo prije gledat jer nemam vremena niti me ova situacija previše uzbuđuje...

Blago Vama ako Vas ova situacija ne uzbuđuje previše...mene svaki gubitak boli, a ovaj potop me poprilično uznemirio i ne znam što da radim, pogotovo što je iz vedra neba i što, po meni, nema objektivnog razloga za njega (da ima već bih odavno bio van)...ali to me najviše i muči...ništa nije slučajno na burzi...

Naravno, sve dokupe sam stopirao...

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Parica
    • December 16, 2020 at 10:47 AM
    Quote from fond300

E pa ekipa izguglajte si doticnog autora clanka i viadukt i malo usporedite datume s stecajem viadukta i prvog izlaska clanka na tu temu.

U to sam mu i ja vrijeme psoval sve po spisku no na kraju je covjek pogodil, slucajno ili ne ali je.

Ne zanima me dalekovod.

Lp

Evo ja sam malo guglao i pronašao članak na temu VDKT…

U tom članku, od dana 17.03.2017. (https://www.jutarnji.hr/globus/biznis/…obecali-5780183) autor isključivo citira službeni odgovor koji je dobio od HA-a…zamislite ne spominje ni stečaj VDKT-a, ni nerealno visoku cijenu…nego isključivo objavljuje činjenice koje je dobio… nakon 14 dana od objave članka HAC raskida Ugovor…bravo za novinara…

Da se zna, VDKT je mjesec dana prije tog članka bio po novinama zbog tromjesečnog kašnjenja plaća…( https://www.index.hr/vijesti/clanak…ace/951184.aspx), a i sami čiovski most je kasnio preko godinu dana…

U članku vezanom uz DLKV novinar objavljuje sve samo ne činjenice…piše sljedeće nebuloze (jeli zbog kinte u džepu ili neznanja nije ni bitno):

• „ Informacija o nužnosti prodaje sve imovine fonda Inspirio u javnosti nije pobudila poseban interes iako bi to u konačnici moglo dovesti i do stečaja Dalekovoda s otprilike 1000 zaposlenih te ugroziti provedbu nekih značajnih projekata.“…nije jasno zašto bi prodaja većinskog vlasnika mogla izazvat stečaj…
    • „Na informaciju o skoroj prodaji imovine fonda, tržište je reagiralo suprotno tržišnoj logici. Cijena dionice Dalekovoda na burzi porasla je za više od četiri posto.“ …nikad nisam čuo ni doživio da dionica pada kada izađe vijest o prodaji…
    • „Ako se to uzme u kalkulaciju, proizlazi da bi novi potencijalni vlasnik morao platiti oko 70 milijuna kuna za preuzimanje vlasništva nad Dalekovodom, a to je, tvrde naši sugovornici, iznimno nerealna visoka cijena.“…Na cijeni od 7kn, EV/EBITDA Dalekovoda je 6,5 (kad se uključe ostale dug obveze i obveze po imovini namijenjenoj prodaji), od čega se na equtiy (isplatu dioničarima) odnosi 2,4 EBITDA-e…definitivno nije „iznimno nerealna visoka cijena“, pogotovo kad se uzme u obzir trend rasta prihoda i profitabilnosti i smanjenja obveza u ovoj godini…
    • „Ako se u Konsolidatoru odluče za opciju puštanja u prodaju dionica na burzi, to bi moglo dovesti do raspršivanja vlasništva na stotine malih dioničara. U slučaju da nitko ne kupi više od 25 posto vlasništva, Dalekovod ne bi imao prevladavajućeg vlasnika koji može donositi odluke. A u trenutačnoj lošoj financijskoj situaciji u kojoj je kompanija, to bi moglo dovesti do, tvrde nam sugovornici, stečaja tvrtke i otkaza.“…pa mnoga društva (TUHO, CTKS, CKML, TSHC…) nemaju prevladavajućeg vlasnika pa super posluju…osim toga, odluke u poslovanju ne donosi većinski vlasnik nego Uprava koju predlaže NO

Ma đžaba mi svo pisanje…ode mast u propast 😊

• Što smo danas tržili

• Parica
    • December 15, 2020 at 3:40 PM

+ HT

+ DLKV

+ PBZ

+ CTKS (šlag na kraju :))

- CKML

+3x maila (HANFA, ZSE i DLKV) vezano uz članak o stečaju Dalekovoda

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Parica
    • December 15, 2020 at 2:09 PM
    Quote from Flight

Ajoj, suza će mi na oko kanuti.... koji potencijalni kupci ako je netko otkupio gro duga i na taj način kontrolira priču odnosno prodaju? A ima moguće i manjinski udjel u kapitalu, dogovoren. Kad i ako stekne kontrolni paket dionica od Konsolidatora tada je zatvorio sve što mu je potrebno da ovlada u cijelosti društvom. Pitanje je tko bi se sve javio za takvo društvo u takvoj situaciji?

Stvar je procjene, no taj koji kontrolira senior dug, ako takav postoji i ako ga je kupovao uz diskont, možda ima vremena da dočeka i nisku kontrolnu cijenu za kapital. I možda svojim prošlim, sadašnjim i budućim ponašanjem može utjecati na nj.

Zašto bi netko tko je otkupio dug kontrolirao prodaju????

Pa potencijalni kupac će kupiti društvo po EV (koji uključuje dug)...kad preuzme dug može riješiti da sve obveze refinancira (uz povoljnije uvijete) uz zadužnicu društva koje preuzima DLKV, ili pozajmicom, ili dokapom...pa OPTE nije mogla servisirat dug pa je HT uletio s pozajmicom...ne vidim neku razliku među njima…

Osim toga, prema dostupnim podacima, otplata duga iz PSN je "čupava" sljedeće dvije godine, a nakon toga laganini...(slika1)

Također, prema dostavljenoj obavijesti prilikom prodaje cinčaone naveli su:„Nagodbom se značajno poboljšava financijski položaj Dalekovoda, smanjuje ukupni dug u bilanci, značajno poboljšava novčani tok koji je bio pod vrlo negativnim utjecajem otplate obaveza po navedenom leasingu prema HETA-i, a koji je u sljedeće dvije i pol godine predstavljao oko 2/3 svih otplata po sklopljenoj predstečajnoj nagodbi.“ iz čega zaključujem da otplata duga ne bi trebala biti neki "big issue" sljedeće dvije godine...

Evo samo još par crtica iz prezentacije…(slika2)

https://www.dalekovod.com/EasyEdit/UserF…investitore.pdf

Files

pasted-from-clipboard.png 65.78 kB – 0 Downloads pasted-from-clipboard.png 86.89 kB – 0 Downloads
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

• Parica
    • December 15, 2020 at 12:23 PM
    Quote from joka14

a gdje ima vatre ima i dima ....vrijeme ce pokazat koje su igrice upitanju

Ma nema tu neke filozofije...želi se preuzet DLKV što jeftinije...

Društvo se prodaje i umjesto da izlaze članci o potencijalnim kupcima i zainteresiranim subjektima izlazi članak da društvo ide u stečaj i to usred njegove prodaje...ne sjećam se da se ovako prljavo ikad odigralo...

A najgore od svega je što postojeći većinski dioničari/vlasnici drže ljestve budućem kupcu i sve čine da preuzimanje ide po što nižoj cijeni...

Fond jer nije raspisao nikakav tender niti su na bilo koji način javno objavili prodaju DLKV-a (najvjerojatnije ih je HANFA stisla da javno objave prodaju na ZSE)...a MF jer usred postupka prodaje ubija dionicu i "pegla" tromjesečni prosjek...

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Parica
    • December 15, 2020 at 11:49 AM
    Quote from Flight
    Quote from Kvark

Poslala sam mail u Dalekovod:

"Postovani,

Zasigurno ste upoznati s clankom koji je jutros objavljen u Jutarnjem listu, a za koji link saljem na dnu ovog maila. Kao dionicar tvrtke, s obzirom da su u clanku iznesene cjenovno osjetljive informacije, a na koje je vrijednost dionice vec reagirala, ljubazno molim za informacije:

• Da li cete na clanak reagirati?
    • Da li cete potvrditi ili opovrgnuti navode?

U clanku se navodi da su informacije nesluzbene te da su izvor „sugovornici“ i „upuceni“.

Molim Vas za zurnu reakciju, a kako bi sprijecili daljnju stetu po Vase (nase) drustvo."

Ako jos netko ima volje i zelje, mozda ne bi bilo zgoreg da posalje.

Display More

A gdje vi vidite da je objavom članka nastala ili bi mogla nastati šteta za društvo?

Obraćate se na pogrešnu adresu.

Morate se po mojem sudu obratiti prije svega ZSE i regulatoru pa će oni reagirati prema društvu.

Display More

Flight znaš da te volim...

Ali, ako ništa, nastala je velika reputacijska šteta...

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Parica
    • December 15, 2020 at 11:02 AM

Pa VART i DDJH vec godinama, barem dva puta godisnje objavljuju "Poziv za iskazivanjem interesa potencijalnih kupaca", a DLKV odmah ide u stecaj, valjda odmah sutra...ocito novinar "zna" da nitko nije zainteresiran....

Fond nije ni tender raspisao za prodaju (a moraju prodat do veljace)...stvarno tesko za citat sve ovo, a jos teze za sudjelovat...

p.s. siguran sam da danas preko 40% trgovine cini MF...ocito im je novinar trebao nipsat da DLKV ide u stecaj da im je dođe iz du.eta u glavu :P:P

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Parica
    • December 15, 2020 at 10:34 AM

A sto rec...

Znaci DLKV ide u stecaj zato jer se fond mora likividirat/prodat dionice, kakve veze ima vlasnicko preslagivanje sa stecajem...prije odluke o likivadciji fonda mu nije prijetio stecaj????

Nije bila "nerealno visoka cijena" kad je fond dokapitalizirao društvo po 10kn po dionici, a društvo je tada bilo u barem dvostruko losijoj situaciji nego sad...

A zasto se ne bi umjesto stecaja smanjio tem kapital i islo u novi dokap?

Bagra je to, teska bagra, oko svih nasih izlistanih graditelja (kako bi Neo rekao)...

Quote from Miniclip

Tvrtka bi mogla otići u stečaj, upozoravaju upućeni, i zbog činjenice da tijekom 2020. godine nije plaćala dugove iz predstečajne nagodbe

Neki komentar...

Da, postoji dospjeli dug iz PSN-a u iznosu od 41 mil kuna...

• Parica
    • December 14, 2020 at 10:47 PM

Vidim, na forumu, krenuo drugi dio zazivanja/drukanja za Kata i Klizmu...prosli put su vam fondovi odgovoril sa +15% CROBEXA u mjesec dana...bas me zanima hoce li se povijest ponoviti...ja se kladim da hoce...trenutno nikad manja kes pozicija kod mene u ovoj godini...

1. Privacy Policy
  2. Kontakt