1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Parica

Posts by Parica

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• Parica
    • January 29, 2021 at 10:17 AM
    Quote from accountant
    Quote from Parica

Ja prodao ostatak😆😆😆😆😆😆

bolje uđi opet na vrijeme

prije nego se novi novčeki s OPTE i DLKV sliju ovdje

a svakako prije nego još tri broda pod US zastavama doplove na dokove i vezove Lenca

da mi je sad milja kuna

ogulio bih ask kao naranču

Display More

Povuci pare sa ino trzista...i udri😉😉😉

• Parica
    • January 29, 2021 at 10:16 AM
    Quote from accountant
    Quote from Parica

Ja prodao ostatak😆😆😆😆😆😆

bolje uđi opet na vrijeme

prije nego se novi novčeki s OPTE i DLKV sliju ovdje

a svakako prije nego još tri broda pod US zastavama doplove na dokove i vezove Lenca

da mi je sad milja kuna

ogulio bih ask kao naranču

Display More

Mogu se jednom zaje.at (kad sam kratio na 7,8kn), ali dva puta ne...

Nisam prodavao VLEN kolege nego CTKS (posljednji 1kom sto mi je ostao) 😀🙂😀...

• Parica
    • January 27, 2021 at 10:38 PM

Ja prodao ostatak😆😆😆😆😆😆

• Parica
    • January 27, 2021 at 6:57 PM

KOTR2 se trzi barem 1x-2x tjedno...tako da nije bas skroz "oduzet", ali je na rubu😁😁😁...

• Parica
    • January 27, 2021 at 6:14 PM

Trenutno mu je najblizi KOTR...sa q4 ocekujem P/E ispod 6...i divku 50kn,odnosno blizu 10% div yield...nemam KOTR jer sam b.dala koja se ciganila na 620kn...

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Parica
    • January 24, 2021 at 6:54 PM

Napredujemo

...od stecaja i "iznimmo nerealne visoke cijene" do dokapitalizacije drustva...

Ovim tempom do kraja lipnja cemo doci i do ponuda za preuzimanje i borbe za DLKV...

• SLRS (Solaris d.d.)

• Parica
    • January 20, 2021 at 9:27 AM
    Quote from Zlatek

Pa ima valjda neki pozitivan primjer?

Koliko ja znam...nažalost nema...ali za sve postoji prvi put

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Parica
    • January 19, 2021 at 11:39 AM
    Quote from Roki
    Quote from KAMA3

Možda ide izvanredna dividenda za 2019. i još redovna za 2020. godinu. :)

Di ćemo s lovom hahahha

Dobro nisu oni baš blesavi da se sada razbacuju lovom. A sve i da hoće isplatiti dividendu od 2020. to bi bila neka sića spram zadnjih godina. Pričekajmo odluku. Licitiranje sad s iznosima dividende je puko nagađanje ali uvjeren sam da ako ju i isplate dividenda neće biti izdašna.

Ja baš mislim suprotno, ako isplate dividendu logično mi je da bude "izdašna" jer moraju vratit novce od primljenih potpora pa bi bilo nelogično da vraćaju milijune državi da bi sebi/dioničarima isplatili neku siću...

Koliko ja pratim oni moraju vratiti potpore za svibanj i lipanj i potpore za pola radnog vremena (u Otvorenom je PU rekao da koriste te potpore za pola radnog vremena)…ukupno su primili 31,2 mil kuna za zaposlene: „Pozitivan utjecaj na EBITDA-u u ovom razdoblju imaju prodaja neoperativne imovine društva u iznosu od 11,4 milijuna kuna i državni poticaji korišteni za očuvanje radnih mjesta. Oni su umanjili troškove osoblja za oko 33,8 milijuna kuna na razini Grupe, odnosno 31,2 milijuna kuna u matičnom društvu.“

p.s. nemam dionice i smatram da divke neće biti, ali ako je bude trebala bi bit „masna“ 😊

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Parica
    • January 19, 2021 at 9:22 AM

Još malo dobrih vijesti...

https://www.acea.be/press-releases…3.3-in-december

• SLRS (Solaris d.d.)

• Parica
    • January 18, 2021 at 11:24 PM

A tek HJDR (Jadran Gradac)...elaboratom je procijenjen na 1kn, a na burzi je isao po 150kn...kolega kvart je sudjelovao u tom ludilu...

CHAG je imao BV 1700kn, a delistirao se po 240kn (tu sam sudjelovao)...jos se nitko na TK nije usrecio sa elaboratom...

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Parica
    • January 13, 2021 at 1:28 PM
    Quote from Marielena
    Quote from Parica

Pa iz aviona se vidi da kipa MF...to je njihov modus operandi...kupi na IPO precijenjenu dionicu po 65kn i onda je za par godina kad kumulira dobit, smanji zaduzenost i poveca flotu prodaju za 35% jeftinije...al to su cari naseg trzista...

Zbog cega bi to radili? Cesto takve stvari nemaju logicnog objasnjenja?

Ali Boze moj i Cuccurin je prije mjesec dana rasipao dionice Adris2 po 364 kune jos mi je zao da sam tu kupila i izasla za burek.

A i sto ce trezor sa tim dionicama? Podijeliti managerima? Onda ce oni opet to rasipati po bidu ovako? Ajde, biti ce barem prilike za dokup.

Eh moja kolegice...zato sto mogu i nisu njihove pare...mogu sto hoce...

Prodavali su 70% podcijenjenu TNPL da bi na IPO-u kupovali 3x precijenjeni TPNG...

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Parica
    • January 13, 2021 at 1:11 PM

Pa iz aviona se vidi da kipa MF...to je njihov modus operandi...kupi na IPO precijenjenu dionicu po 65kn i onda je za par godina kad kumulira dobit, smanji zaduzenost i poveca flotu prodaju za 35% jeftinije...al to su cari naseg trzista...

• Parica
    • January 7, 2021 at 2:31 PM
    Quote from accountant

obećajem kad pojedemo ovo strašilo na 10,00 kn dati nov izvještaj (procjenu) vrijednosti Lenca

možda već bude izvješće za Q3/20 objavljeno, a možda se proboj desi i prije, tko zna?

potsjetite me slobodno ako zaboravim...

Nisam zaboravio...brojke na sunce kolega😀😀😀😀

• Best buy

• Parica
    • January 3, 2021 at 2:29 PM

Izgleda da sutra vani otvaraju zestoko u zeleno...BTC +18% u 2021...luda kuca

• Best buy

• Parica
    • January 3, 2021 at 12:12 PM
    Quote from zlocesti

Ajde mašti na volju.

Imam 20 tisuća eura koji mi neće trebati barem 20 dodina.

Gdje bi ih uložili ?

Uvjet je sigurnost koliko je išta sigurno, prinos 4-5% od redovnih dividendi, i rast cijene tijekom godina na temelju dobrog stabilnog rastućeg poslovanja, ili po inerciji tržišta

Ajde :S

Upravo mi se to dogadja...imam viska 20tis EUR i odlucio sam ih investirat u dodatni stan u ZG...posto imam stan ne zuri mi se s kupnjom pa cu ih, dok gledam stanove, ulozit u HT i KODT...

Medjutim sigurno cu pricekat s kupnjom dionica dok ne vidim kako ce krenuti sljedeca godina...svi ocekuju (sto je realno) pad ali bas zato bi moglo krenut zestoko gore...

Mislim da ce sve klase imovine samo rasti jer se toliko para nastancalo da druge opcije nema...zato i kupujem stan i ulazem u dionice...stedise ce bit oderani, a duznici nagradjeni...

• Kolike prinose ostvarujemo

• Parica
    • December 30, 2020 at 6:16 PM

Dosla je napokon kraju ova govno godina...

Bruto prinos (prije PKD) ove godine 26,9%...ostvaren vecinom u trejdu sa CROBEX10 sastavnicama...na nijednoj dionici nisam ostvario neki znacajni prinos...sve su skoro odradile podjednako, mozda su mi ERNT i ATGR malo jace potegle (ali su bili i jaci ulazi)...

Na smecu nisam bajno prosao...nesto sitno se zaradilo, ali obzirom na rizik i nestabilnost bolje da nisam nista s tim radio...ATPL i DLKV (na kraju godine) su mi dobru paru izbili, nesto se sredinom godine zaradilo na VIRO, IGH...

Uglavnom, definitivno nije bila godina spekulativnih dionica (mozda mjesec dana su bile u fokusu)...

Teskasi i fundamenti su rasturili i tako i treba bit...mozda to postane novonormalno...

Sretnu i uspjesnu 2021., od srca, zelim svima...

Files

Screenshot_20201230-175751_Samsung Internet.jpg 32.6 kB – 0 Downloads
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Parica
    • December 30, 2020 at 8:09 AM

Kolegice, sljedecih 7-10 dana Vam se nece objavljivat dnevne promjene BDI-a...tako je uvijek oko NG...

• DJ is so hot, glazbom predvidjamo trendove

• Parica
    • December 26, 2020 at 7:50 PM

Jos jednom, blagoslovljen Bozić...tko ima malu djecu nek pogleda video s njima...a tko nema nek pogleda sam...😁😁😁

• Sretan Božić i Novu godinu žele vam Dionice.NET

• Parica
    • December 26, 2020 at 10:46 AM

Drage kolege...u tijelu zdravlje, a u dusi mir vam zelim...blagoslovljen Božić

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• Parica
    • December 23, 2020 at 8:28 PM
    Quote from darac11
    Quote from Parica

Tjedan-dva je prodavac stajao na 1450kn i od tuda par puta prosipao po bidu...danas je dobio bidera na 1250kn i odlucio se "rijesit tereta"...

Ovako udar na bid cesto ima potpis nekog tko ne prodaje vlastite dionice...a obzirom da izlazak traje vec par mjeseci i da je krenuo simultano sa KOEI (i KOTR) gdje je prodavao CERP smatram da se i ovdje radi o istom prodavacu i da je rasprodaja gotova...tko je jamio jamio je...

NEEEEEEE!!! Nemoj mi govorit da je rasprodaja gotova, ja hoću još po ovoj bagatelnoj kikiriki cijeni!!!

Nije da se.em...ali kupovat KODT po 1250kn s ovim izvjescem za q3, 25% vise ugovorenih poslova i minimalno 40kn divke koja ce bit predlozena krajem ozujka/pocetkom travnja je bozicni poklon...

Imalo se prilike kupovat...prodavac je mjesecima udarao svako malo po bidu (do 1300kn) i skoro svaki put sam (do)kupio...a jucer sam vidio da se spusta sa kolicinom i da se zuri...na 1260kn sam stavio cijeli slobodni kes...

P.s. eno CERP (nisam siguran, pretpostavljam da je on prodavac na svim koncarima) udara KOTR na 620kn...tu ce minimalna divka bit 30kn, a mislim da ce bit blize 50kn...P/E oko 7...ali nelikvidno

Nemam KOTR jer mi je KODT na osobnom limitu (30% portfelja) a imam i KOEI...previse bi bio izlozen...planiram se rijesit KOEI i uzet KOTR...

Quote from Sinner99
    Quote from Parica

Tjedan-dva je prodavac stajao na 1450kn i od tuda par puta prosipao po bidu...danas je dobio bidera na 1250kn i odlucio se "rijesit tereta"...

Ovako udar na bid cesto ima potpis nekog tko ne prodaje vlastite dionice...a obzirom da izlazak traje vec par mjeseci i da je krenuo simultano sa KOEI (i KOTR) gdje je prodavao CERP smatram da se i ovdje radi o istom prodavacu i da je rasprodaja gotova...tko je jamio jamio je...

Uzalud ja čekam na KODT2

Dosta sam aktivan na trzistu i mogu sa sigurnoscu rec da na KODT2 nije bilo prodavaca kao na KODT...ali nije mogao ici gore kad je KODT bio pod pritiskom...mislim da nazalost uzalud cekate...

1. Privacy Policy
  2. Kontakt