Display MoreDosla je napokon kraju ova govno godina...
Bruto prinos (prije PKD) ove godine 26,9%...ostvaren vecinom u trejdu sa CROBEX10 sastavnicama...na nijednoj dionici nisam ostvario neki znacajni prinos...sve su skoro odradile podjednako, mozda su mi ERNT i ATGR malo jace potegle (ali su bili i jaci ulazi)...
Na smecu nisam bajno prosao...nesto sitno se zaradilo, ali obzirom na rizik i nestabilnost bolje da nisam nista s tim radio...ATPL i DLKV (na kraju godine) su mi dobru paru izbili, nesto se sredinom godine zaradilo na VIRO, IGH...
Uglavnom, definitivno nije bila godina spekulativnih dionica (mozda mjesec dana su bile u fokusu)...
Teskasi i fundamenti su rasturili i tako i treba bit...mozda to postane novonormalno...
Sretnu i uspjesnu 2021., od srca, zelim svima...
2020. +26,9%
Prinos u ovoj godini 77,6% bruto, na sve treba platiti PKD, bruto zarada 630 tis kn (neto cca. 560k kn). Sve dividende su reinvestirane.
Oko 40% prinosa ove godine donjeli su mi brodari, ostatak su odradili KODT, HPB, ATGR, SPAN, VLEN (pocetak godine), RIVP i ERNT.
SAPN sam izasao na 500kn sa manjom kllicinom kao i KOEI na 700kn, steta...
ADRS i HT su mi najvece pozicije zadnja 3 mjeseca (cca 30% portfelja) i teska su pusiona😃😃😃, a uz to imam i 30% keša...
Jedini los mjesec mi je bio studeni jer sam se prerano poceo vracat u ATPL
U ovoj godini zaradio sam 150% na ulozeni kapital...
Sljedeca godina je godina turista i tu treba bit pohlepan...vruca roba (uvijek) su brodari...a mogla bi i HPB iznenadit, ostalo je dosta raslo i rasti ce i dalje, ali manje nego ove godine...IMHO
Sretnu i uspješnu 2022. Vam od srca zelim i nek bude bolja od ove....🍾🍾🍾🍾