Jos jedan zanimljiv graf. Bolesno
Posts by mitkko
-
-
Pogledajte ovaj graf.
-
"The rich get richer and the poor get poorer". Ova tablica gore sve govori. Šišanje ovaca.
-
Hita uopce ne radi.
-
Stocks – Wall Street Cuts Losses Sharply on Huge Fed Cash Influx
-
https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvats…emackoj-1008426
"Od početka zaraze u nekoj državi do kulminacije broja zaraženih trebaju proći tri do četiri tjedna, a onda se broj zaraženih polako smanjuje. Očekujem da će i u ostalim europskim državama još rasti broj oboljelih – kazao nam je dr. Andrej Trampuž, slovenski infektolog koji već dugi niz godina radi u Berlinu, u bolnici “Charite”.
Inače, u Njemačkoj je trenutačno 1656 zaraženih i nema nikakve panike.
Nama, mlađima, koji imamo između 30 i 65 godina života zaraza koronavirusom ne stvara veće probleme – kazuje dr. Trampuž.
– To je tako, obično kada dođe do epidemije gripe, ili sada koronavirusa, velika većina tih ljudi imat će blage ili gotovo nikakve simptome bolesti (kihanje, kašljanje, neku blagu prehladu...). Naravno, nećemo svima raditi testove na koronavirus, nego samo onima koji imaju komplikacije ili teže oblike bolesti."
-
Newbuild orders slump 64% in year to date
https://splash247.com/newbuild-order…n-year-to-date/
Dobre vijesti za brodare.
-
Gledam graf S&P500 indexa pa mi se čini da bi sutra mogao biti odbijanac.
RSI i MACD na hourly grafu rade bullish divergence, cijena radi potencijalni double bottom, Stochastic je u oversoldu.
Potencijal rasta je nešto manje od 5%.
Sve isto i na Dow Jones-u.
-
Gledam graf S&P500 indexa pa mi se čini da bi sutra mogao biti odbijanac.
RSI i MACD na hourly grafu rade bullish divergence, cijena radi potencijalni double bottom, Stochastic je u oversoldu.
Potencijal rasta je nešto manje od 5%.
-
"CHINA's economy is making a rebound, just 30 days after everyone thought that the sky was falling. Shipping too, WILL RECOVER and this will be done FAST. Are you ready to accept the facts? Take a watch and listen carefully:"
"This is indicative of how overblown this COVID-19 panic is. PLEASE WATCH and judge for yourselves what is the reality. This flu will pass - just like SARS, MERS, etc.:"
-
Danas sam uzeo malo vecu kolicinu ATPL.
-
Bunker price spread edges into double-digit territory
"The average price spread between low and high sulphur fuel at the world’s four largest bunkering hubs ducked into double-digit territory for the first time today.
In Rotterdam, the price spread between the two dominant fuels is now around $80 per tonne, and in Singapore, the world’s top bunkering hub, the price spread edged towards $100 today. The narrowing of prices has been dramatic, standing at more than $300 per tonne just two months ago."
-
Naravno da Egipat i drugi bilježe slučajeve, bilježi se gripa i kod nas u srpnju i kolovozu po nekoliko slučajeva. Poanta je u tome da visoke temperature pozitivno djeluju protiv masovnog širenja virusnih infekcija. Kao u reklami za deterdžente, ubijaju 99% bakterija...
Korona je, gledajući na generalnoj razini, jako opasna za kronične, respiratorne i onkološke bolesnike. Za koje je opasna i gripa i prehlada i propuh i alkohol i cigarete i još mnogo toga što svakodnevno koristimo. Za cijelo ostalo pučanstvo je jednako opasna kao i sezonska gripa - max 15 dana ležanja uz ponekad povišenu temperaturu.
U ovoj sezoni gripe, dakle kolekcija 2019/2020, u Hrvatskoj je 48.105 oboljelih od gripe ili 3.700 PUTA više nego od korone. Prošle godine ih je bilo 61 tisuća, uz 117 umrlih od kojih su gotovo svi imali ranije nabrojane probleme. Koliko god to ružno zvučalo, nažalost bi ti ljudi preminuli od svakog jačeg zdravstvenog poremećaja jer je njihovo opće zdravstveno stanje jednostavno loše.
Koliko će ovo ludilo još trajati, ja pojma nemam, ali znam da ćemo se na jesen lupati po čelu i smijati na sve to. Kao što će nam mediji iduće zime ponovno servirati novu kataklizmu poput ptičje gripe, svinjske gripe, sarsa, ebole, zika virusa, korone i ostalih kojih smo se naslušali proteklih 20 godina
Slazem se sa svime u potpunosti uz jedan dodatak....
Za ovo cudo nema cjepiva. Kad se jednom otkrije, past ce korona u zaborav
Nije svojevremeno bilo cjepiva ni za SARS pa je opet i on sa toim vremenom sam nestao. Ja sam jos uvijek optimistican i mislim da je ovo sve prenapuhano. Mediji su j...na stvar.
-
China’s Jan-Feb soybean imports rise 14% on year to 13.51 mil mt
"China’s soybean purchase showed a hike in the first two months of 2020 due to the delayed customs clearance of soybean cargoes bought in December last year, sources said. Additionally, China’s Phase 1 trade deal commitments have also spurred demand for US beans.
Under the US-China Phase 1 trade deal, signed on January 15, Beijing has pledged to buy $80 billion worth of US agro products in two years, including soybeans, which has been the primary trade item between the two nations.
China’s soybean demand is forecast to rise as high as 90 million mt in 2020, up 9% on the year, amid the Phase 1 trade deal and a consolidating pork industry, which has started rebuilding hog stocks that have been affected by the African swine fever outbreak since August 2018, according to S&P Global Platts Analytics."
https://www.hellenicshippingnews.com/chinas-jan-feb…o-13-51-mil-mt/
-
Od kada smo to prenosenje vijesti poceli karakterizirati kao drukanje?
China January-February iron ore imports rise on firm demand despite virus disruption
"China’s iron ore imports rose 1.5% over January and February from the same period a year earlier, customs data showed on Saturday, supported by firm demand at steel mills though the coronavirus outbreak had disrupted downstream sectors."
https://www.hellenicshippingnews.com/china-january-…rus-disruption/
-
Cijena pada jer se Saudijci osvecuju Rusima povecanjem proizvodnje cime svjesno ruse cijenu nafte zato sto Rusi nisu prihvatili dogovor od neki dan. Ovim mjerama ih zele vratiti za stol na ponovne pregovore. Hocu reci, ovaj pad cijene nije rezultat nagle smanjene potraznje.
Saudis Plan Big Oil Output Hike, Beginning All-Out Price War
-
Svježe slike (od danas) sa gradilišta na Batali. Stara zgrada je u potpunosti uklonjena, trenutno se rade iskopi za podzemne etaže i istovremeno osiguranje građevne jame.
-
"China Jan-Feb coal imports were up 33% from the previous year, totaling 68m mt. That represents a very high run rate, well above China’s annual import quota." Dry Bulk ETF
-
Vozarine i dalje rasturaju.
-
Preporucam jos jednom procitati ovo. Ja i dalje ne kuzim ovu paniku.