1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. mitkko

Posts by mitkko

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• mitkko
    • May 1, 2020 at 5:49 PM

ERNT

Velike sličnosti sa ostalim grafovima, ali ipak izgleda malo bolje, tj. pad bi mogao biti manji.

MACD je već prešao signal line, Stochastic i MFI su već dobro u oversold. Na cca 1.100 kn imamo dobru razinu podrške, i sada unazad mjesec dana, ali i unazad zadnje četiri godine.

Za ovo imam dva scenarija:

• varijanta A - cijena će se zadržati oko 0,5 i 0,618 Fib linija (oko 1.100 kn), što je minus od 1,5%,
    • varijanta B - imat ćemo full retracement, što je minus od 9,5%.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• mitkko
    • May 1, 2020 at 5:06 PM

ADRS2

Heikin Ashi svijeće. Manje-više sve isto kao i na ADPL. Očekujem pad od cca 14% kroz sljedećih mjesec dana.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• mitkko
    • May 1, 2020 at 4:53 PM

ADPL

I ovdje očekujem cijeđenje za sljedećih mjesec dana.

Cijena ispala iz broadening wedge-a, 50 EMA se ovdje već u dva navrata pokazala kao jaka razina otpora.

Cijena je ispod sve tri EMA, koje su posložene tipično za bear market.

Cijena se pribličila Ichimoku cloudu i jučer ispala iz trendline koji je pratila zadnja tri tjedna. Cijena je napravila HH i HL, ali jučer je ispala iz trenda i opasno se približila zadnjem HL od prije 7 dana. Cijena bi u sljedeća dva-tri dana morala preći 147 kn (napraviti HH) ako misli ostati u trendu rasta, ali to mi se u ovom trenutku ne čini nimalo izglednim.

RSI, MACD histogram , Stochastic i MFI su u zadnja tri tjedna u downtrendu, MACD će vjerojatno u sljedećih dva-tri dana presjeći signal line i time potvrditi nastavak downtrenda.

Graf u sljedećim danima mogao izgledati isto kao danas OPTE, gdje smo imali veći pad na povećanom volumenu.

Projekcija kretanja cijene je ucrtana na grafu. Kako sada stvari stoje, izgledno je da ćemo testirati dno, tj. 0,786 Fib, što je pad od cca 24%.

• mitkko
    • May 1, 2020 at 4:15 PM

RIVP

Opet graf sa Heikin Ashi svijećama. Cijena se lagano cijedi zadnjih 15 dana u stabilnom downtrendu, zadnja tri dana imamo pad na rastućem volumenu. Cijena je ispod svih EMA, a EMA su posloženi karakteristično za bear market. Cijena je trenutno u kanalu između 0,382 i 0,5 Fib.

RSI u downtrendu i ispod 50, MACD histogram već dva tjedna potvrđuje downtrend, MACD će kroz dan-dva presjeći signal line i potvrditi sell. Stochastic u oversold teritoriu, ali može se tu zadržati još neko vrijeme. MFI u stabilnom downtrendu i ima prostora za daljnji pad.

Uz sve ovo imamo i Ichimoku cloud kao overhead resistance, Tenkan je jučer presjekao Kijun, što daje naznake daljnjeg pada.

Trenutno ne vidim naznake preokreta trenda.

Na grafu sam ucrtao projekciju kretanja cijene za sljedećih mjesec dana. Potencijal pada 10%, negdje do razine 0,786 Fib, tj. cca 20,60 kn.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• mitkko
    • April 30, 2020 at 7:06 PM
    Quote from naim

Ja mislim da su to deja-vu priče sto mitko piše. Da ne zna i ne razumije pokazao je već dosta puta, Pocevši od njegove miljenice ATPL, a neke druge koji ovdje crtkaju sličice, a ne znaju osnove investiranja, a još manje TA, neću ni spominjat. Prepoznat će se sami. Mitko to upakira u većini nerazumljivu priču. I onda povuče trend koji je zamislio loveći najnižu nedavnu tocku. Cudi me da je pritom naveo da ne prati događaje i da nije svjestan činjenica vezanih uz drustvo?! Postoji nekoliko kljucnih formacija, a najjaci tehnički indikator je volumen. Na bilo koju stranu. I trend. Sve ostalo su zelje upakirane u celofan. Pa kad sto puta sto razlicitih tipusa ponovi isti stvar, onda prosječnom Dodi ne preostane ništa drugo nego da popuši priču.

TA sluzi samo za tajming. TA nikada ne govori koliko nešto vrijedi. I to je osnova koju dosta investitora ne razumije. Pa čak ni dosta spekulanata.

Meni to ne vrijedi sve skupa 50 centi. A tko vjeruje, samo naprijed.

Volio bih vidjeti tvoj graf, da i ja laik naučim nešto od majstora zanata.

• mitkko
    • April 30, 2020 at 6:29 PM
    Quote from zlocesti

Jedan, dva, tri..... veseli smo svi :S

Istina je da imam iznimno malen monitor, business klasa.... al' ovo je tri

Jedino nam taj sideway ne ide u prilog, ili ide........

Ajmo pitati mittka

Mislim da ovo nije ascending broadening wedge, za tu formaciju bismo trebali barem dva dodira sa gornjom i donjom linijom trenda.

Evo kako ja to vidim (graf u prilogu). Uzmite u obzir da sam zadnjih dana bearish nastrojen, pa sam možda malo pristran. Nemam OPTE.

Graf ne pokazuje nikakav poseban pattern. Prije dva dana smo imali breakdown ovog trendline-a na povećanom volumenu, što ukazuje na potencijalni nastavak downtrenda. Cijena je radila higher low (HL) i higher high (HH), dok je RSI bio u downtrendu. MACD ukazuje na sell, Stochastic je već neko vrijeme u downtrendu.

Na grafu su Heikin Ashi svijeće, to trenutno gledam da filtriram buku jer cijena zadnjih dana ne pokazuje jasan trend. Meni dvije velike Heikin Ashi svijeće ukazuju na nastavak downtrenda. Ako bi bilo nekog preoketa trenda u sljedećim danima, logično mjesto za to bi bilo između 0,5 i 0,382 Fib linija, što je negdje između 5,10 i 5,40 kn, ali to ne čekujem u sljedećih nekoliko dana. Ako do preokreta i dođe, prije toga očekujem sideways kretanje sa laganim trendom prema dolje.

Projekciju kretanja cijene sam ucrtao na grafu. Mislim da ćemo testirati prijašnje dno, odnosno zonu 0,786 Fib, što je cca 18% niže od današnje cijene.

Moram napomenuti da nisam zadnjih mjesec dana pratio vijesti vezane za preuzimanje, nemam pojma šta se po tom pitanju događa. Ova projekcija cijene je čisto tehničke naravi.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• mitkko
    • April 27, 2020 at 8:29 PM
    Quote from naim

Pa ako već zagovaraš izvješće onda mu stavi link.

A ako nema linka na izvješće, onda ti slobodno iznesi kljucne činjenice na kojima se projicirani rast zasniva.

Iako, onako u povjerenju, nije neki Kunst napisati tri logične i ciste da će nešto rasti, kad je “to nešto” skoro pa na najnižim povijesnim vrijednostima. Ne?

Ja imam cijelo izvješće, ali ga nemam potrebu podijeliti s tobom, niti zaključke iz istoga. Poznati si multinick, nisi dobronamjeran, pišeš na puno dionica a nijedna ti ne valja. Ne mogu sada vjerovati da Cleaves Securities prozivaš scammerima. Joakim Hannisdahl (glavni analitičar u Cleavesu) je prošle godine na bloombergu proglašem najboljim shipping analitičarem temeljem svojih rezultata.

Stvarno si nevjerojatan.

• mitkko
    • April 27, 2020 at 12:51 PM
    Quote from naim

Pa ne znam tko su ti i na temelju čega projiciraju rast jer se to nažalost ne vidi iz ‘zalijeplijene’ sličice. Al usporkos niskoj bazi, to dugoročne koji već jesu unutra, s nekih dosta visih razina, neće bas previše ohrabriti. Osim da se “poigraju prosjekom”.

Kako god, ja osobno ne držim do ovakvih dugorocnih procjena od sporednih analitičara bez suvislog case scenarija.

https://www.finviz.com/quote.ashx?t=BDRY

Da se sad to i podupla, gdje smo? A to za pojedinog bulk brodara može značiti dosta, a ne kora značiti ništa. Ima bulkera koji imaju složene poslovne strategije, za razliku od jel.... lokalnih “perjanica”.

Ovo nije niti neki sporedni analiticar, niti je nesuvisli case scenarij. Procitaj cijelo izvjesce pa onda komentiraj.

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• mitkko
    • April 26, 2020 at 6:29 AM

Naknade nemaju veze sa dobiti. Evo u nastavku detalji pa si racunajte.

Management Agreement

Under the careful supervision of the Management Board, the Group's operations are managed by Tankerska (Fleet Manager) and the Group has entered into a long-term agreement with the Fleet Manager (Management Agreement).

Pursuant to the Management Agreement, the Fleet Manager shall provide to the Group commercial, crewing, technical, and certain administrative and corporate services in exchange for management services fees. The Management Agreement shall continue until the 31 December 2020. Management Board believes that the Group will greatly benefit from the relationship with Tankerska as it is a vastly experienced and highly reputable tanker operator which can offer premium services at favourable rates.

In return for providing the services under the Management Agreement, TNGI pays the Fleet Manager fees comprised of the following key components:

• Commercial management services fee. TNGI pays a fee to the Fleet Manager for commercial services it provides to the Group equal to 1.5% of the gross vessel revenues.
    • Bunkering. All bunkering arrangements will be charged at USD 1.00 per metric ton. Any cost directly or indirectly incurred in the process of providing the bunkering services (including but not limited to agency costs, bunker samples analysis, bunker surveys, etc.) will be off-budget and charged to TNGI as contingency costs.
    • Ship management services fee. TNGI pays a fee to the Fleet Manager for the ship management services. The fee is related to Moore Stephens’ publication which provides an average daily expense for each type of vessel. The fee TNGI pays to the Fleet Manager is equal to 67% of the management fee published in Moore Stephens’ latest OpCost for Handysize Product Tankers and amounts to USD 450 daily for 2016 or pro-rata on daily basis for the part of a month.
    • S&P fee. In the event of a definitive agreement for the direct purchase, acquisition, sale or disposition of any vessels entered into by or on behalf of the Group or its affiliates or their owners, the Fleet Manager shall be entitled to a fee in the amount of 1% of the aggregate consideration.
  • CORONA virus

• mitkko
    • April 23, 2020 at 7:42 PM
    Quote from mitkko

Gilead antiviral drug remdesivir flops in first trial

https://www.ft.com/content/0a4872…6f-ce32daa09d99

Prenijet cu cijeli clanak za one koji nemaju pretplatu:

A potential antiviral drug for the coronavirus has flopped in its first randomised clinical trial, disappointing scientists and investors who had high hopes for remdesivir, according to draft documents published accidentally by the World Health Organization and seen by the Financial Times.

The Chinese trial showed remdesivir — developed by California-based Gilead Sciences — did not improve patients’ condition or reduce the pathogen’s presence in the bloodstream. Researchers studied 237 patients, giving the drug to 158 and comparing their progress with the remaining 79. The drug also showed significant side effects in some, which meant 18 patients were taken off it.

The WHO said the draft document, which is undergoing peer review, was published early in error. “In response to WHO asking for information and studies to be shared early, a draft document was provided by the authors to WHO and inadvertently posted on the website and taken down as soon as the mistake was noticed,” it said.

Gilead warned that the post included “inappropriate characterisations of the study”.

“Importantly, because this study was terminated early due to low enrolment, it was underpowered to enable statistically meaningful conclusions,” it said. “As such, the study results are inconclusive, though trends in the data suggest a potential benefit for remdesivir, particularly among patients treated early in disease.”

Gilead trading was briefly halted on the Nasdaq after the shares fell sharply on the news of the results of the study, and remained down almost 5 per cent.

Until now, evidence from the use of Gilead’s remdesivir on treating Covid-19 had relied on studies that did not meet the robust scientific standards of being randomised and having a control arm.

There are multiple ongoing Phase 3 studies that are designed to provide the additional data needed to determine the potential for remdesivir as a treatment for Covid-19. These studies will help inform whom to treat, when to treat and how long to treat with remdesivir. The studies are either fully enrolled for the primary analysis or on track to fully enrol in the near future.

Positive feedback from a clinical trial being conducted at the University of Chicago, leaked last week, buoyed the entire stock market as investors looked for any sign that the availability of a successful drug could help open up locked down economies.

“In this study of hospitalised adult patients with severe Covid-19 that was terminated prematurely, remdesivir was not associated with clinical or virological benefits,” the filing said.

The WHO collates current trials for possible Covid-19 interventions on a website titled “landscape analysis of candidate therapeutics for Covid-19.” A previous version of the website, which contained five pages and a column called “outcomes,” is no longer available. The new one only contains four pages and no “outcome” column.

The study was terminated early because of a lack of patients. It was conducted in China, which after a surge in cases earlier this year has seen a taper in the number of those affected.

Earlier this month, a study in the New England Journal of Medicine showed early positive results for remdesivir, with 68 per cent of patients improving on the drug. However, the study was not an official trial but rather the collation of data from patients who had been given the drug on a “compassionate use” basis — and was not compared to any control arm. The scientists behind the study and Gilead warned at the time that it was not conclusive.

There had been other positive signs too. Early impressions from a study showed rapid recoveries in almost all of the more than a hundred severely ill patients, when they were leaked to healthcare industry publication Stat news.

A recent US National Institutes of Health animal study also found the drug was effective at treating the disease in monkeys, when taken early in its progression.

Much larger randomised controlled trials are under way, comparing remdesivir with controls, which in Covid-19 usually means standard care for a respiratory illness, and to other drugs including the antimalarial hydroxychloroquine.

Gilead originally developed remdesivir as a treatment for Ebola, where it showed promise at stopping the virus from replicating in clinical trials, but it has never been approved.

• mitkko
    • April 23, 2020 at 7:19 PM

Preporucam procitati.

Forced to Store Fuel at Sea, Oil Refiners at Breaking Point

https://www.bloomberg.com/amp/news/artic…ht-for-gasoline

• CORONA virus

• mitkko
    • April 23, 2020 at 7:11 PM

Gilead antiviral drug remdesivir flops in first trial

https://www.ft.com/content/0a4872…6f-ce32daa09d99

• mitkko
    • April 22, 2020 at 11:43 PM

I sa ovim današnjim rastom SPY i dalje izgleda beznadno. Bojim se da je ovo danas bio samo retest rising wedge-a.

• mitkko
    • April 22, 2020 at 11:38 PM

Podijelit ću s vama moju tablicu predviđanja poslovnih rezultata za Q1 i ostatak 2020. Tu su i podaci o trenutnim time charter ugovorima. Zadnji put sam ovu tablicu ažurirao prije mjesec dana, ali mislim da se od tada po tom pitanju nije ništa promijenilo.

Eto, možda pomogne.

• mitkko
    • April 21, 2020 at 10:06 PM

Pisao sam vec o tome ranije. LR i MR tankeri osim derivata mogu prevoziti ili skladistiti i naftu. Kako se kapaciteti VLCC i drugih velikih dirty tankera popunjavaju, onda su poceli i LR tankeri skladistiti naftu, a kako onda posljedicno dobijete manjak slobodnih clean tankera za prijevoz derivata, vozarine rastu kaskadno i ovim manjim tankerima. Cisti suppy&demand. Jeftina nafta je donijela rast tankerima usprkos padu potraznje za naftom i derivatima.

• mitkko
    • April 21, 2020 at 9:07 PM
    Quote from Lulu1

Ustvari ti nazovi svjetski gold analitičari su rekli čim je gold preskočilo prethodni vrh eto ih na 1900. A ja crtala pa prodala, pa k/p, pa sad vidi. Što bi se reklo nemaju oni pojma o pojmu. Ali oni su investitori, ja samo sitni kokošar. Medjutim to je već neka druga priča. Očito je to dio Black Swan doktrine.

Ovo na zlatu na RSI je hidden bullish divergencija.

• mitkko
    • April 21, 2020 at 4:37 PM

Opa, fini gap na otvaranju, tko bi rekao. Sada nam dalje slijedi "fun part".

Files

SPY_daily.png 179.48 kB – 0 Downloads

• mitkko
    • April 20, 2020 at 11:16 PM
    Quote from Neo

Ociti wedge koji moze uciniti i laznjak prema gore. Ali kratkog daha.

Tehnicki target 1 je 2300-2400, krace odbijanje i nastavak pada. I ne mislim da ce stati prije 1500.

Slazem se sa izrecenim. Ja se vise ne usudim davati dugorocne prognoze u ova luda vremena, za sada gledam samo do targeta ovog rising wedgea. Ponasanje cijene u tom padu ce mi nadam se dati naznake za sljedeci potez. Npr. mozda bude higher-low i RSI pokaze hidden bullish divergenciju, to bi mi indiciralo da nece biti novog dna, ili npr. ako bude obrnuto, cijena padne na lower-low a RSI na higher-low (bullish divergencija), to je opet naznaka za rast i ulaz u dionice, barem kratkorocno. Ovo je vec bio dobar pokazatelj na ovom zadnjem padu.

• mitkko
    • April 20, 2020 at 11:09 PM

Sada kada mi tehnicari imamo svoj podforum, volio bih cuti konstruktivna suprotna misljenja ovih koji dijele minuse pa da svi nesto iz toga naucimo. Sada nas se valjda vise nece prozivati da drukamo na gore ili na dolje na pojedinim dionicama kao kada smo tamo objavljivali grafove. Graf ukazuje na to na sto ukazuje, svidjalo se to nekome ili ne. Kome se ne gledaju grafovi ne mora otvarati ovu temu. Ovako kada netko da dislike na nekakav graf koji ne moze biti tehnicki jasniji samo mi ukazuje na veliki "denial" te osobe. Nece ni meni biti drago ako opet zaronimo, ali eto, graf je takav.

PS. na grafu sam greskom napisao falling wedge, cijena formira rising wedge.

• mitkko
    • April 20, 2020 at 10:28 PM

Brazilian soya bean exports reach all-time Q1 high of 17.9m tonnes

https://www.hellenicshippingnews.com/brazilian-soya…f-17-9m-tonnes/

1. Privacy Policy
  2. Kontakt