1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. mitkko

Posts by mitkko

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• mitkko
    • May 24, 2020 at 10:10 PM
    Quote from tin
    Quote from Kajnak

Da to smo komentirali neki dan. Znači trenutno nemaju niti jedan tanker na spotu. Upitan je status tankera Vukovar koji trenutno plovi iz Ningbo/Kina za Singapur. Ugovor za Vukovar je bio do sredine svibnja, a uz to isteklo mu je 5 godina do prvog remonta.

Da Vukovar jedini trenutno nije jasan...trebalo bi biti uskoro očitovanje na burzi...obično daju očitovanje i o isteku ugovora kao i o sklapanju novog ugovora...nadam se da bi mogli imati novi ugovor s KOCH kompanijom s kojom dosta rade..taj ugovor bi definitivno ukoliko bi bio na razini oko 16 500 usd zacementirao super zaradu za 2020 g...vidjet će se uskoro.

Ne mislite da je možda baš Vukovar ugovoren na te 3 godine? Taman mu ovaj mjesec ističe stari TC.

Ne znam šta je ovom tipu iz nadzornog odbora trebalo da prodaje dionice, šalje lošu poruku investitorim. Nisam siguran je li još gore što je to mala količina dionica, ne može reći da mu je trebalo za kupnju nečega (stambeno pitanje ili neka druga bezvezarija koju obično navode kao obrazloženje). Ne razumijem.

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• mitkko
    • May 22, 2020 at 10:44 PM

On izgleda stoji na bidu, pa sta ulovi.

• mitkko
    • May 21, 2020 at 9:02 AM
    Quote from Neo

Ako gospon diretore prodaje sada onda je za pretpostaviti da trezor nece ganjati cijenu niti gurati gore.Meni to tako laicki izgleda.

Naravno da ce trziste reci svoje.

Sve u svemu imamo fer cijenu.

Osim ako direktor ne prodaje a trezor eto slucajno kupuje bas njegove dionice. Bas me zanima kako se izgledati stanje u skdd-u.

• Birtija

• mitkko
    • May 20, 2020 at 9:09 PM

Hahaha, odličan video. Ovako nekako izgleda borba HR poduzetnika sa birokratskim vjetrenjačama :)

https://twitter.com/BrentBeshore/status/1263170984808497157/

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• mitkko
    • May 20, 2020 at 7:56 PM

Zanimljiv graf. Pitam se pitam, kako li će ovo završiti?

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• mitkko
    • May 19, 2020 at 10:36 PM

A sta mislis kako ce proci dionicari ako se nastavi sa upravljanjem ovako kako je bilo do sada?

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• mitkko
    • May 19, 2020 at 10:27 PM

Ne treba pokloniti. Neka upucaju svoju lovu i preuzmu vlasnicki udio. Drzava ovdje samo iz godine u godinu gomila minuse. Znas onu izreku: samo budala radi iste stvari na isti nacin i ocekuje drugaciji rezultat.

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• mitkko
    • May 19, 2020 at 10:19 PM
    Quote from naim

Fond očito želi dokapitalizirati Jadroplov nakon sto je država ubacila lovu u Jadroplov i spasila ga od stecaja. I sad postoji logičan problem, zašto bi država prepustila firmu nekoj ekipi ako može transparentno potražiti i možda pronaći strateškog partnera i postaviti profesionalan NO i upravu? Povećati vrijednost državi, a ne nekoj ekipi koja bi uzela firmu (kakva god jest) ispod stola.

Ovo samo u teoriji moze. Ne znam ni jedan primjer gdje je to drzava uspjesno napravila. Ovdje jedino u slucaju privatizacije dionicari imaju nadu ostvariti nekakav povrat na incesticiju.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• mitkko
    • May 18, 2020 at 11:32 AM

Izvadak iz danasnjeg izvjesca od Cleavesa.

Ocekuju dobar 2H2020.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• mitkko
    • May 15, 2020 at 9:14 PM

Ima i onaj lik Scrooge, Charles Dickens, Božićna priča. Odličan roman i pouka.

• mitkko
    • May 15, 2020 at 9:07 PM
    Quote from Jubito
    Quote from JosefBeuys

Znate kako je pokojni Kuže rekao: Samo za novce koje si spiskao možeš reći da su tvoji;)

Ako je stvarno tako glasila, izreka je totalna glupost, kao što je i Kuže bio u najmanju ruku ne baš bistar.

Ako si spiskao novce definitivno više nisu tvoji, bili su tvoji dok ih nisi spiskao. :P:)

Čuo sam tu izreku sa više strana, nije ju Kuže smislio.

Ima više varijanti, ali svi su sa istom poantom, važno je uživati u plodovima svoga rada, jer ako se samo fokusiraš na to kako zaraditi što više novaca a ne trošiš te novce na sebe i svoje bližnje, sve skupa je besmisleno.

"Saving money is important, it is but the moral of my story is that “money not spent or not enjoyed is not yours”. It is true that we need to save money and we need to be frugal but if we do not know how to enjoy the fruits of our labor, you will ask yourself what you did with your time on earth."

"No Point Making Money If You Don’t Spend Your Money."

• mitkko
    • May 15, 2020 at 8:44 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from mitkko

Mislim da ovo nije ascending broadening wedge, za tu formaciju bismo trebali barem dva dodira sa gornjom i donjom linijom trenda.

Evo kako ja to vidim (graf u prilogu). Uzmite u obzir da sam zadnjih dana bearish nastrojen, pa sam možda malo pristran. Nemam OPTE.

Graf ne pokazuje nikakav poseban pattern. Prije dva dana smo imali breakdown ovog trendline-a na povećanom volumenu, što ukazuje na potencijalni nastavak downtrenda. Cijena je radila higher low (HL) i higher high (HH), dok je RSI bio u downtrendu. MACD ukazuje na sell, Stochastic je već neko vrijeme u downtrendu.

Na grafu su Heikin Ashi svijeće, to trenutno gledam da filtriram buku jer cijena zadnjih dana ne pokazuje jasan trend. Meni dvije velike Heikin Ashi svijeće ukazuju na nastavak downtrenda. Ako bi bilo nekog preoketa trenda u sljedećim danima, logično mjesto za to bi bilo između 0,5 i 0,382 Fib linija, što je negdje između 5,10 i 5,40 kn, ali to ne čekujem u sljedećih nekoliko dana. Ako do preokreta i dođe, prije toga očekujem sideways kretanje sa laganim trendom prema dolje.

Projekciju kretanja cijene sam ucrtao na grafu. Mislim da ćemo testirati prijašnje dno, odnosno zonu 0,786 Fib, što je cca 18% niže od današnje cijene.

Moram napomenuti da nisam zadnjih mjesec dana pratio vijesti vezane za preuzimanje, nemam pojma šta se po tom pitanju događa. Ova projekcija cijene je čisto tehničke naravi.

Display More

trgovanje baš onako kako je kolega i prognozirao.

testirali smo fibo 50% i izdržala je.

pa smo imali proboj prema 6 kn i testiranje fibo linije 23,6% na 5,84 kn koje je propalo i sad idemo prema potpori na fibo liniji 38,2% na 5,44.

potpora zasad izgleda dobro, čim se cijena približi 5,50 postave se veliki nalozi na kupnju.

molim prognozu za daljnje trgovanje kad budete u mogućnosti

Display More

Da, prognoza je bila prilično točna. Za dalje nažalost ne vidim duge i jednoroge.

Cijena je došla do jake linije otpora i tu zapela. Ispod svih je EMA-ova, tendline-a, RSI je također zapeo na trendline-u i nastavlja downtrend, Stochastic je dao sell signal, MFI također u downtrendu.

Ključna razna koju treba pratiti je 5,10 kn, ako cijena na toj zoni pokaže kilavu reakciju, odosmo dolje do cca 4,40 kn.

Odoh za vikend na pecanje, nema mobitela i laptopa, nema signala, samo ja i pajdo, roštilj, rijeka, boca gina i sedativi u obliku smotuljka u rizli :)

U nedjelju planiram pogledati ostale grafove pa se javim ako bude štogod zanimljivo.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• mitkko
    • May 11, 2020 at 3:17 PM
    Quote from trial

@ mittko

Odgovor na tvoj post premješten je u svaštaru.

Kolega, ovo su moja iskustva iz prve ruke. Te sam struke, jako dobro poznam bransu i radio sam osobno s njima. Mozda se u buducnosti stvari poprave, ali sada je nazalost tako, barem prema mojem iskustvu.

• IGH (Institut IGH d.d.)

• mitkko
    • May 10, 2020 at 10:44 PM
    Quote from titulus

Gledajući ostalu građevinu, izvješće IGH i potencijal, posebno na najave... Moglo bi se reći da nije Anna blokirala s prodajom da bismo danas bili bliže 200 nego 100, ali njenu prodaju treba gledati i kao priliku, jer kada se počiste njene dionice namjenjene za prodaju brzo će rast što je i pokazalo negdje prije skok od cca 30% dok se gospođa nije aktivirala ...

Miriši mi iskreno na konačni obračun u narednim danima :)

Da je baba musko, zvala bi se Dusko :)

IGH je u banani, nema tu kruha, osim mozda samo za neki brzi trejd. IGH se bavi projektiranjem i nadzorom, svi ovi projekti koje ovdje nabrajate su veliki izvodjacki poslovi, za neke mozda i bude IGH radio nadzor, ali to je stvar javne nabave, i to im uostalom nece puno pomoci jer su ciijene nadzora na javnim nabavama danas izuzetno niske. IGH se pati sa placanjem svojih kooperanata, dampaju cijene na javnim nabavama, javljaju se na male bezvezne tendere o kojima u onim zlatnim godinama ne bi ni razmisljali, to puno govori o tome u kakvoj su situaciji. Njih mogu spasiti samo veliki unosni poslovi negdje u inozemstvu koje bi mogli dobiti temeljem svojih referenci i tradicije, i to je Rus trebao pogurati sa svoje strane, ali vidimo da se to vec godinama najavljuje, a slabo i realizira.

Nisam optimistican oko IGH. Uz sve ovo jos imaju i ogroman dug iz predstecajne koje isto tako ne uspijevaju na vrijeme podmirivati, tako da stvarno ne vidim razloga za optimizam.

Nemam dionice IGH i ne zanimaju me, ovo pisem samo da prenesem svoja iskustva sa terena, mozda nekome ovdje bude korisno.

• Procjena rezultata tvrtki i rizika ulaganja na tržištu kapitala nakon Corona virusa

• mitkko
    • May 9, 2020 at 2:37 PM

Ja bih se jos nadovezao na gradjevinu. Gradjevina je djelatnost na koju ce se kriza reflektirati sa vremenskim otklonom. Izvodjacke firme trenutno rade na poslovima koje su ugovorili ranije i radit ce na njima jos neko vrijeme. Projektanti vec osjete krizu, investitori su pauzirali (necu jos reci stopirali) neke svoje planove za nove investicije, a sa projektantima svi poslovi u gradjevinarstvu pocinju.

Gradjevina se jednim dobrim dijelom oslanjala na investicije u turizmu i stanogradnji, a sada u situaciji u kakvoj su turisti, siguran sam da ce daljnje investicije pricekati jer ce sada svi biti koncentrirani na krpanje rupa u prihodima. Za stanogradnju isto tako nisam optimistican jer ne znam bas koliko ce ljudi biti spremni upustati se u kredite kada ne znaju hoce li sutra ostati bez posla ili ce im se placa smanjivati, unatoc APN-u, tako da ne vidim ni tu da ce se investitori zuriti sa izgradnjom novih stambenjaka.

Takodjer, drzava je najavila ukidanje svih javnih nabava koji nisu od drzavne vaznosti, tako da ce i tu gradjevinari popusiti. EU fondovi se nadam da nece stati, tako da ce tu eventualno biti jos nekog posla (gospodarske i poslovne zgrade, infrastruktura, nadam se samo ne i farbanje tunela :).

Potres u Zagrebu je nazalost nacinio veliku stetu, ali je dosao kao narucen sada kada je vjerojatan pad u obujmu gradjevinskih radova. Tu ce jos neki gradjevinari plivati, ali ako cemo gledati u modus operandi Bandica, tu ce posla biti vjerojatno samo za odabrane.

U svjetlu svega ovoga, vjerujem da gradjevinare ceka smanjen obujam poslova, sto ce se reflektirati na smanjenje cijene radova, znaci i manje prihode, znaci vjerojatno otpustanje radnika i smanjenje placa, znaci smanjenje prihoda u vezanim djelatnostima (proizvodnja i trgovina gradjevinskih materijala, alata, strojeva, i slicno).

• mitkko
    • May 9, 2020 at 1:36 PM

Tanker veteran warns on rates: The storm is coming

https://www.freightwaves.com/news/tanker-ve…impression=true

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• mitkko
    • May 8, 2020 at 8:46 PM
    Quote from darac11
    Quote from st-brajo

ajde da napokon imamo i jednu priliku koja potvrđuje pravilo.

što ti je sentiment.

vlada strah, petkom se prodaju i blue chipovi da bi se kupio Đuro, jedina prava dionica za provesti vikend u njoj.

u kojoj smo sad fazi?

Ja se osjećam nekako između "depression " i "hope". Mislim da je "ono najgore" prošlo i sada ćemo se lagano "mrcvarit" do pozitivnih izvješća (moglo bi potrajati i par godina).

Akobismo sudili po sentimentu na ovom forumu rekao bih da je ovo sada "temporary set back".

• Procjena rezultata tvrtki i rizika ulaganja na tržištu kapitala nakon Corona virusa

• mitkko
    • May 8, 2020 at 5:18 PM

Strašan graf. U SAD-u u zadnja dva mjeseca ogromno povećanje broja nezaposlenih, toliko da se zadnja recesija iz 2008. čini beznačajnom.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• mitkko
    • May 7, 2020 at 8:59 PM
    Quote from Neo

Ja sam malo stavio vozarine na papir zadnjih 100 dana i moguce gubitke. Vodio se vec napisanim o cijeni vozarina za poslovanje na nuli. Nije moj podatak vec cijenjenih kolega koji to pratei znaju. Za ocekivati je gubitak preko 250 milijuna kuna za oba kvartala. Lako moguce i vise.

Ova cijena mi je iz tog razloga postala jako skupa.

Vjerujem da ce BV uskoro biti 200kn. Ima puno povoljnijih dionica.

Kad vozarine krenu rasturati kao na Tpng onda valja ulaziti. Sretno dionicarima! Mene ova dionica srednjerocno ne zanima.

Ja mislim da će u Q1 gubitak biti negdje oko 10 milijuna kn. Pola brodova im je na TC, to će ublažiti gubitke.

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• mitkko
    • May 4, 2020 at 9:35 PM
    Quote from george

ludilo brale,

preuzimanje ?

Žorž, o čemu ti to? Jesi i ti u ovoj stečajuši?

1. Privacy Policy
  2. Kontakt