1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. mitkko

Posts by mitkko

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• mitkko
    • August 15, 2020 at 8:11 PM
    Quote from mitkko
    Quote from mitkko

Call me crazy, kupio sam danas ADRS2.

Cijena je u ovom trokutu već neko vrijeme i danas opet diramo dno tj. zonu podrške. Indikatori ukazuju na bullish divergenciju, tako da mislim da bi rast mogao iznenaditi, slično kao danas i jučer na RIVP.

Downside je vrlo ograničen, a potencijal rasta do 9%.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

ADRS2 i dalje izgleda dobro. Cijena je došla do gornje granice trokuta. Sada nam sutra treba probijanje 370 kn i po mogućnosti veći volumen.

RSI je danas probio liniju trenda, MACD je danas dao buy signal, Stochastic probija liniju trenda i izlazi iz oversold, MFI je u dugom uptrendu.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Display More

ADRS2 i dalje izgleda dobro. Jučer smo imali pullback odnosno retest trokuta. Cijena je pala na povećanom volumenu i zatvorila točno iznad vrha trokuta. Uz to se formirala dragonfly doji svijeća koja obično označava dno. Sada je ključno vidjeti u kojem smjeru ćemo u ponedjeljak. Poželjno bi bilo da dobijemo nekakvu zelenu svijeću koja bi potvrdila preokret.

Indikatori su i dalje bullish, još uvijek nema sell signala, treba dalje pratiti.

• mitkko
    • August 15, 2020 at 7:56 PM
    Quote from mitkko
    Quote from mitkko

Bilo mi je neobično kako RIVP nije pala nakon FI pa sam nakon dugo vremena opet išao pogledati graf.

Danas smo imali zanimljivu akciju. Cijena je zatvorila iznad ovog trendline-a, RSI, Stoch i MFI obećavaju, MACD je okinuo buy signal.

Ako se cijena u sljedećim danima konsolidira iznad trendline-a, to bi bio dobar buy setup sa potencijalom od +10%.

RIVP je napravila lijepi breakout. Cijena je uspjela zajašiti 50EMA nakon 2 dana konsolidacije. Sljedeća razina otpora je na 26,50.

Display More

RIVP je odradila lijepi "run up". Cijena je došla do 26,20, 1% niže od mog targeta. Došli smo do 100EMA i tu se formirala shooting star candle koja označava top, a odmah nakon nje i bearish engulfing candle koja je taj top i potvrdila. Ovdje možemo vidjeti koliko je važno skejlati izlaz (jednako kao i ulaz). Teško je pogoditi sam top ili bottom, zato je važan dobar risk management.

Cijena sada leži na 0,618 Fib, ključnoj razini koja je ujedno i prijašnja razina podrške, treba vidjeti kako će cijena ovdje reagirati. Cijena je jučer snažno pala zbog vijesti o broju zaraženih, tako da je za mene ovo trenutno "no trade zone", iako ako gledamo samo graf ovo je dobra zona za kupnju. Stop-loss zona je ovdje prilično jasna, pa tko se želi kockati može pokušati, ja ću promatrati sa strane, čekati konsolidaciju i priliku za novi ulaz. Kako smo bili na viskom razinama ova vijest je samo dala poguranac za pullback koji je bio očekivan.

Trejderi znaju onu izreku: "Show me the charts, and I'll tell you the news"

• Turističke dionice i perspektive

• mitkko
    • August 15, 2020 at 1:27 PM
    Quote from goldfinger

Ne znam zašto se ovdje povlači loše upravljanje koronom u špici sezone. Treba biti realan i pohvaliti ekipu. Nitko bolje nije upravljao krizom od turističkih zemalja, od nas. Pustili su sve, a opet nemamo pune bolnice, ni blizu. Ovo je nešto najbliže švedskom modelu, samo ne smiju reći. Svaka im čast.

Pa ustvari, kada tako gledam na stvari, da, slozio bih se da su dobro upravljali. U principu se ponasamo kao Svedska, sto se pokazalo dobrim, ali ono sto mene osobno smeta je to besramno farbanje naroda uljepsavanjem brojki. Ako ni u ovakvoj zdravstvenoj krizi ne mozes vjerovati Vladi, onda nam stvarno nema spasa (sjecam se da sam se dobro nasmijao kada su u ovom drugom valu prvi put izjavili da je netko umro sa korom, a ne zbog korone - prvo je covjek umro, onda nije, ali ustvari ipak je ali ne zbog korone nego sa koronom). Ipak, po pitanju korona partyja na Zrcu i slicnina smo trebali proaktivno reagirati. Smijesne su mi konstatacije stozera kada kazu da obilaze i kontroliraju takve kafice i klubove - pitam se samo sta to tocno kontroliraju i kako ta kontrola izgleda - cini mi se da su te kontrole samo pro forme, ekipa iz civilne zastite dodje u birtiju popiti pivo i eventualno pogledati jel imaju izlozeno sredstvo za dezinfekciju ruku (koje btw nitko ne koristi), i to je to. I sada ce zabraniti rad istima poslije ponoci - pitam se, kakve to ima veze - mozes partijati do ponoci i onda fajrunt, jer poslije ponoci je valjda korona najopasnija???

• mitkko
    • August 14, 2020 at 9:10 PM
    Quote from LodeRunner
    Quote from mitkko

On ovdje govori da je sezona pri kraju ne zbog korone, već u smislu da smo vremenski pri kraju sezone, sredina je 8. mjeseca.

Samo sto smo se nadali ipak nekakvoj sezoni do kraja Q3. Ovako ispada da ce od rujna, ako ne i prije, opet biti totalna pustos svugdje. Cini mi se da je jednostavno trebalo zabraniti klubove i vece skupove da se sve to izbjegne.

A te zabrane ne bi puno utjecale na potrosnju.

Slažem se, trebali su ipak imati nekakvu mjeru, ovako samo guraju glavu pod tepih i drže fige da se stvar ne uzme maha dok sezona ne prođe. Nevjerojatno je da u ovim okolnostima i dalje imamo pjena partyje na Zrću i slične stvari. A ovu činjenicu da malo testiramo i prikrivamo stvarno stanje znamo već neko vrijeme, nezgodno je samo što o tome sada pišu strani mediji.

Ne znam jel poznajete nekoga tko je imao koronu, ja znam nekoliko slučajeva meni bliskih ljudi koji su imali sve simptome korone, družili su se sa ljudima koji su bili pozitivni, i kada su zvali taj centar da se prijave samo su ih pitali jel imaju ozbiljnije simptome jer ako nemaju zašto nepotrebno zovu i blokiraju telefonsku liniju!?!? Rekli su im samo da ostanu kod kuće 14 dana i sve će biti ok, a da se ponovo jave samo u slučaju da im se simptomi pogoršaju. Kada su ih ti frendovi pitali da se testiraju vrlo grubo su ih odbili. I ti ljudi nisu čak ni u službenoj evidenciji onih koji su u samoizolaciji!?!

• mitkko
    • August 14, 2020 at 8:50 PM
    Quote from LodeRunner
    Quote from mikromakrto

Danas ovakva reakcija, a sutra će opet svi brojati broj ulazaka na Bregani, izdanih kartica na Lučkom i čuditi se gužvi u Baškoj vodi

Ne volim biti donositelj losih vijesti. Naravno da je clanak osjetno manje bombastican od naslova. Samo sto je te rijeci Beros ipak izjavio.

‘Čuo sam se sa Slovencima i Austrijancima. Turistička sezona završava, moramo se okrenuti jeseni‘

On ovdje govori da je sezona pri kraju ne zbog korone, već u smislu da smo vremenski pri kraju sezone, sredina je 8. mjeseca.

• CORONA virus

• mitkko
    • August 14, 2020 at 9:56 AM

This is not a financial advice :)

• Birtija

• mitkko
    • August 12, 2020 at 10:41 AM

Moja nit vodilja :)

• mitkko
    • August 11, 2020 at 7:19 PM
    Quote from mitkko

Bilo mi je neobično kako RIVP nije pala nakon FI pa sam nakon dugo vremena opet išao pogledati graf.

Danas smo imali zanimljivu akciju. Cijena je zatvorila iznad ovog trendline-a, RSI, Stoch i MFI obećavaju, MACD je okinuo buy signal.

Ako se cijena u sljedećim danima konsolidira iznad trendline-a, to bi bio dobar buy setup sa potencijalom od +10%.

RIVP je napravila lijepi breakout. Cijena je uspjela zajašiti 50EMA nakon 2 dana konsolidacije. Sljedeća razina otpora je na 26,50.

• Birtija

• mitkko
    • August 11, 2020 at 6:55 PM
    Quote from zlocesti

Išla poviriti, mitkko plus pet !

Unatoč minusu od 53 milijuna kuna, ovo je krenulo up

Molim moderatira da razmotri da se Neu ukine ban, pala knjiga na dva slova

Sumnjam da od 600 ljudi nitko više ne crta , samo ste lijeni postati, a ? :/:S

Pridružujem se apelu zloceste. Dajte kolegi Neu pokoru, neka izmoli tri Zdravomarijo i vratite ga, fali nam tehničara :)

Znate onaj vic - drugarice Marijo, zdravo! zdravo! zdravo! :)))

• mitkko
    • August 11, 2020 at 6:51 PM
    Quote from mitkko

Evo još jedan "tip" - HT.

Imamo vrlo jasnu bullish divergenciju na koju je cijena već regirala prije tri dana. Danas je bila prilika za kupiti na pullbacku koji baš zgodno koincidira sa linijom podrške od ranije.

Targeti su 170 tj. 173 kn.

I CROBEX pokazuje znakove života. Graf crta lijepi falling wedge, koji doduše još nije potvrđen, ali valja pratiti. Target ove formacije je +3,76%.

Display More

I HT lijepo grabi prema naprijed. Skoro smo na 1. targetu. Za sada rast izgleda stabilan.

• mitkko
    • August 11, 2020 at 6:44 PM
    Quote from mitkko

Call me crazy, kupio sam danas ADRS2.

Cijena je u ovom trokutu već neko vrijeme i danas opet diramo dno tj. zonu podrške. Indikatori ukazuju na bullish divergenciju, tako da mislim da bi rast mogao iznenaditi, slično kao danas i jučer na RIVP.

Downside je vrlo ograničen, a potencijal rasta do 9%.

ADRS2 i dalje izgleda dobro. Cijena je došla do gornje granice trokuta. Sada nam sutra treba probijanje 370 kn i po mogućnosti veći volumen.

RSI je danas probio liniju trenda, MACD je danas dao buy signal, Stochastic probija liniju trenda i izlazi iz oversold, MFI je u dugom uptrendu.

• mitkko
    • August 11, 2020 at 6:27 PM
    Quote from mitkko
    Quote from mitkko

Zanimljiv graf na ATPL. Ova dionica mi se čini da je izvan radara ovdje na forumu, svi očekuju niže razine (170-190) i slično, zato bi baš bilo zgodno kada bi se igra odigrala prema ovoj projekciji na grafu.

Graf crta descending triangle. To je inače bearish pattern, ali se mora gledati u kontekstu jer može biti i continuation pattern. Ako ga gledamo kao bearish pattern, target bi bio oko 176 kn, ali meni se čini da će biti continuation sa targetom oko 255 kn.

Cijena se konsolidira ispod 100EMA a iznad Ichimoku Clouda i podupire ju 50EMA (206 kn), Stochastic je u oversold sa tendencijom rasta. RSI pada i kroz nekoliko dana bi trebao probiti ovaj trendline prema gore, to bi signaliziralo preokret. MACD histogram već opada. Prometi nikakvi, svi valjda čekaju da BDI prestane padati.

Šta mislite?

ATPL apdejt

Morao sam napraviti apdejt. Ono što je u to vrijeme izgledalo kao descending trokut na kraju ispalo falling wedge. Wedge mi je inače pouzdaniji za trgovinu - target i breaokut su jasniji.

Ovaj falling wedge je zapravo zastavica većeg bull flag-a koji potječe još od pullbacka od zadnjeg breakouta od sredine 5. mjeseca. Ako gledamo tadašnji falling wedge, imao je pullback do 0,618 Fib. Sličnu sliku danas pokazuje i ovaj. Trenutno smo pri kraju wedge-a sa prostorom za pad još do cca 195 kn. Naznaka breakouta bi bila kada bi cijena zatvorila iznad 210 kn, što bi bio prvi higher high u ovom wedge-u.

Cijena je, osim 0,618 Fib, također vrlo blizu ovog rastućeg trendline koji bi trebao podržati wedge, kao i dna Ichimoku clouda te prijašnjeg swing high. RSI je već probio svoj trendline, jednako kao i MACD i MFI koji izlaze iz oversold. Volumeni su sve manji, što naznačuje kraj konsolidacije.

Target ove formacije je cca 265 kn, što koincidira i sa weekly 50EMA.

Brodare je nezgodno chartirati jer ih ne možeš gledati neovisno o vozarinama. Ovaj target smatram vjerojatnim samo u slučaju da se vozarine u sljedećem periodu ne strmoglave, a što je u današnjim uvjetima vrlo teško prognozirati.

BDRY mi izgleda kao da izlazi iz korekcije, tako da u tom slučaju u sljedećim danima ne bi smio pasti više od 6% ako se uptrend misli održati.

Projekcija je na grafu.

ATPL

BDRY

Display More

ATPL

Izgleda da ATPL hoće gore. Jučer smo sramežljivo probili liniju trokuta, danas već imali ozbiljniji volumen i cijena se zadržala iznad trokuta. RSI je uvjerljivo probio liniju trenda i trenutno je na točno 50, što se smatra bullish zona. Stochastic strmo ide prema gore i izašao je iz oversold, MACD će kroz dan-dva dati buy signal. MFI je također probio liniju downtrenda i uskoro bi trebao izaći iz oversold.

BDRY

BDRY je danas trenutno na +8% i malo ispod 200EMA. Ovo je drugi put da testira 200EMA. Ako danas-sutra probije tu zonu, vozarine bi mogle oštro potegnuti prema gore. Vidjet ćemo kako će se danas trgovanje zatvoriti.

• Što smo danas tržili

• mitkko
    • August 11, 2020 at 5:52 PM
    Quote from hugh

+ Atpl, preko nekoliko stotina.....nek se nađe......

I ja sam se priključio :)

• mitkko
    • August 8, 2020 at 6:25 PM
    Quote from Neo

Svaka cast kolega Mittko...al od tog rasta Atpl nema nista. Puno puta ste na Atpl zvali rast pa je bio pad. Gledajte malo siru sliku. Ako i krene malo rasti, vrlo vjerovatno hoce imat cete istovare po 220-230kn i onda grand finale i propad do 130kn. Gledajte weekly graf i malo ga bolje proucite.TA mi kaze Atpl ce pasti do 130kn i siguran sam 90% u to. Iza toga skok do 250kn i opet pad.

Daj stavi graf.

• mitkko
    • August 8, 2020 at 4:21 PM
    Quote from mitkko

Zanimljiv graf na ATPL. Ova dionica mi se čini da je izvan radara ovdje na forumu, svi očekuju niže razine (170-190) i slično, zato bi baš bilo zgodno kada bi se igra odigrala prema ovoj projekciji na grafu.

Graf crta descending triangle. To je inače bearish pattern, ali se mora gledati u kontekstu jer može biti i continuation pattern. Ako ga gledamo kao bearish pattern, target bi bio oko 176 kn, ali meni se čini da će biti continuation sa targetom oko 255 kn.

Cijena se konsolidira ispod 100EMA a iznad Ichimoku Clouda i podupire ju 50EMA (206 kn), Stochastic je u oversold sa tendencijom rasta. RSI pada i kroz nekoliko dana bi trebao probiti ovaj trendline prema gore, to bi signaliziralo preokret. MACD histogram već opada. Prometi nikakvi, svi valjda čekaju da BDI prestane padati.

Šta mislite?

ATPL apdejt

Morao sam napraviti apdejt. Ono što je u to vrijeme izgledalo kao descending trokut na kraju ispalo falling wedge. Wedge mi je inače pouzdaniji za trgovinu - target i breaokut su jasniji.

Ovaj falling wedge je zapravo zastavica većeg bull flag-a koji potječe još od pullbacka od zadnjeg breakouta od sredine 5. mjeseca. Ako gledamo tadašnji falling wedge, imao je pullback do 0,618 Fib. Sličnu sliku danas pokazuje i ovaj. Trenutno smo pri kraju wedge-a sa prostorom za pad još do cca 195 kn. Naznaka breakouta bi bila kada bi cijena zatvorila iznad 210 kn, što bi bio prvi higher high u ovom wedge-u.

Cijena je, osim 0,618 Fib, također vrlo blizu ovog rastućeg trendline koji bi trebao podržati wedge, kao i dna Ichimoku clouda te prijašnjeg swing high. RSI je već probio svoj trendline, jednako kao i MACD i MFI koji izlaze iz oversold. Volumeni su sve manji, što naznačuje kraj konsolidacije.

Target ove formacije je cca 265 kn, što koincidira i sa weekly 50EMA.

Brodare je nezgodno chartirati jer ih ne možeš gledati neovisno o vozarinama. Ovaj target smatram vjerojatnim samo u slučaju da se vozarine u sljedećem periodu ne strmoglave, a što je u današnjim uvjetima vrlo teško prognozirati.

BDRY mi izgleda kao da izlazi iz korekcije, tako da u tom slučaju u sljedećim danima ne bi smio pasti više od 6% ako se uptrend misli održati.

Projekcija je na grafu.

ATPL

BDRY

• mitkko
    • August 8, 2020 at 12:07 PM

OPTE

Teško je projicirati daljnji slijed događaja kod ovakvih paničnih rasprodaja. TA ti može ukazati na zone koje su potencijal za odbijanac gdje kao trejder možeš uhvatiti par postotaka rasta, ali ne može ti reći kuda će stvari nakon toga otići. Kako je ova vijest objavljena u petak poslijepodne, vjerojatno će i u ponedjeljak biti agresivnih prodavača koji bi mogli još malo spustiti cijenu. Nakon toga očekujem jači odbijanac negdje do 100 i 200 weekly EMA (negdje oko 5,00 kn), nakon čega bi mogli imati još jedan "leg" prema dolje (korekcije obično idu u tri koraka - ABC). Ovaj drugi "leg" prema dolje se može dogoditi u ovom obliku ali i ne mora, to za sada ne mogu prognozirati, to će biti jasnije kada krene odbijanac. Moguće je da će taj drugi leg biti i nešto viši od ovog prvog.

Ove moje "švrlje" kojima crtam projekciju kretanja cijene nisu vremenski ograničene - one označavaju samo smjer, ne i vremenski period u kojem će se nešto dogoditi. Ja ću kao trejder pokušati uhvatiti odbijanac, a za dalje ću vidjeti kako se već stvari budu odvijale.

IGH

Ja IGH čekam malo iznad 200EMA, zona 108-111 kn, to bi bilo dobro mjesto za ponovni ulaz.

DLKV

Bull flag je u razvoju, ovo je (za sada) "game plan". Game plan se uvijek može u hodu i promijeniti ovisno o novonastalim okolnostima.

• mitkko
    • August 7, 2020 at 9:43 PM

Ima smisla što PTKM i IGH padaju. Te su dionice uglavnom trejderi napucavali i imaju tamo pozicije, a kako trejderi žive od volatilnosti prodaju sada te dionice i odlaze u OPTE - tamo je volatilnost. Ja nisam ništa prodavao danas jer sam imao slobodnog keša i kupovao sam OPTE, ali ne mogu reći da nisam bio u napasti da likvidiram neke svoje pozicije, samo da dođem do većeg keša. I povukao sam kupovne naloge na drugim dionicama jer sam očekivao rasprodaju. Mislim da ovaj pad na OPTE neće direktno prouzrokovati daljnji pad drugih dionica (možda sporadično zbog daljnjeg traženja likvidnosti), ali će vrlo vjerojatno otjerati neke ulagače u kapitulaciju i posljedično ćemo imati još manje volumene trgovanja.

• IGH (Institut IGH d.d.)

• mitkko
    • August 7, 2020 at 4:09 PM
    Quote from Mrcash

Joj sto volim kad tehničari griješe pa rano prodaju...

Jako nezgodan tajming za ovu izjavu :)

• mitkko
    • August 6, 2020 at 10:25 PM

Čak je i ADPL potentan. Jučer smo probili trendline, danas imali pullback, idemo vidjeti kuda će sutra. Ako ne propadne kroz trendline, target je 139 kn. Ovo još nisam kupio, ali pratim.

• mitkko
    • August 6, 2020 at 10:20 PM

Evo još jedan "tip" - HT.

Imamo vrlo jasnu bullish divergenciju na koju je cijena već regirala prije tri dana. Danas je bila prilika za kupiti na pullbacku koji baš zgodno koincidira sa linijom podrške od ranije.

Targeti su 170 tj. 173 kn.

I CROBEX pokazuje znakove života. Graf crta lijepi falling wedge, koji doduše još nije potvrđen, ali valja pratiti. Target ove formacije je +3,76%.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt