1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. mitkko

Posts by mitkko

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• mitkko
    • August 26, 2020 at 12:19 PM
    Quote from rambo_5
    Quote from mitkko

Hm, da. Uvijek je postojala premija na R-A. Jel zna netko ovdje koliko je to povijesno bilo u prosjeku? Nisam dugo pratio ovu dionicu, ali po sjećanju bih rekao da je bilo oko 20%. Ako je suditi prema ovom grafu da će ADRS2 nastaviti sa rastom, onda je ADRS trenutno podcijenjen i pratit će u rastu. Trenutno je premija 13,75%.

Oko 60 kn u prosjeku, što znači da je ova korekcija prema gore bila očekivana s obzirom na cijenu R-A od 320 kn. Sad smo opet u očekivanom omjeru.

Kako mislis 60 kn? Trebali bi gledati postotnu razliku.

• mitkko
    • August 26, 2020 at 11:49 AM
    Quote from Backdraft

Po tome ce adris 2 doci na razine adrisa

Hm, da. Uvijek je postojala premija na R-A. Jel zna netko ovdje koliko je to povijesno bilo u prosjeku? Nisam dugo pratio ovu dionicu, ali po sjećanju bih rekao da je bilo oko 20%. Ako je suditi prema ovom grafu da će ADRS2 nastaviti sa rastom, onda je ADRS trenutno podcijenjen i pratit će u rastu. Trenutno je premija 13,75%.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• mitkko
    • August 26, 2020 at 11:43 AM
    Quote from LodeRunner
    Quote from JosefBeuys

Da, tu je trenutno otegotna okolnost pretovar koji ne znamo koliko će trajati. Međutim, obzirom na ponovni rast vozarina za očekivati je da se tu prelije zarada sa građevinara.

Tocno to. Dok se se potvrdi kupac kao i ide li i po kojoj cijeni daljnji pretovar necemo se puno pomaknuti od trenutnih cijena bez obzira na vozarine. Najvazniji upitnik ostaje - sto kupac planira sa kupljenom kolicinom?

Bez tog odgovora mutna je voda atlanska.

Kako misliš šta kupac planira? Ja bih rekao da planira zaraditi :)

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• mitkko
    • August 26, 2020 at 11:23 AM
    Quote from Manu

BCTI jučer +11.5% 483

Da, jucer MR vozarine porasle za nevjerojatnih 99%.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• mitkko
    • August 26, 2020 at 11:07 AM
    Quote from mitkko
    Quote from mitkko

ADRS2 i dalje izgleda dobro. Cijena je došla do gornje granice trokuta. Sada nam sutra treba probijanje 370 kn i po mogućnosti veći volumen.

RSI je danas probio liniju trenda, MACD je danas dao buy signal, Stochastic probija liniju trenda i izlazi iz oversold, MFI je u dugom uptrendu.

ADRS2 is on the move.

Cijena je uvjerljivo osvojila zonu 370 kn i sada (za početak) stidljivo ide naprijed. Vjerujem da ćemo uskoro vidjeti veće dnevne poraste na povećanim volumenima. Cijena je iznad 50 EMA i svi indikatori su bullish.

Upozorio sam na priliku za kupnju po 363. Do danas smo došli gotovo do pola puta tadašnjeg targeta. Sada bih se usudio čak i malo podići target do cca 400-405 kn, što je +7%.

Znam da ovaj potencijal rasta nije ni blizu usporediv sa potencijalom koji smo vidjeli na DLKV, INGR ili IGH (i sličnima). Ja osobno ne volim trejdati sa velikim novcima na tim dionicama jer su velike fluktuacije u likvidnosti i često je slaba podrška bida pa tako onda možeš lagano zaglaviti ako iz nekog razloga moraš brzo sa velikom količinom izaći iz pozicije. Zato koliko god sladak bio taj postotni rast, zarada u apsolutnim iznosima nije ne znam kakva. ADRS je opet sa druge strane primjer dionice u kojoj puno komotnije ulazim sa većom pozicijom.

Display More

ADRS2 apdejt

ADRS2 stabilno napreduje. Volumeni su pristojni iako bi mogli biti i veći, indikatori stabilni. Kada završi zabava sa stečajušama vjerujem da će i ovo ozbiljnije potegnuti.

• mitkko
    • August 26, 2020 at 10:30 AM
    Quote from kvart99
    Quote from mitkko

TPNG

Evo još jedan tip. Cijena opasno koketira sa zonom otpora 44,50. Ako ovo probije vjerujem da ćemo vidjeti relativno brzi rast do cca 60 kn.

44, 50 ??

Pardon, 54,50.

• mitkko
    • August 26, 2020 at 10:28 AM

TPNG

Evo još jedan tip. Cijena opasno koketira sa zonom otpora 44,50. Ako ovo probije vjerujem da ćemo vidjeti relativno brzi rast do cca 60 kn.

• mitkko
    • August 26, 2020 at 10:20 AM
    Quote from mitkko

RIVP

Tehničari, jel ima ovo potencijala? Kratkoročno +6%. Osjećaj za feeling mi govori da bi se ovo moglo ovako nekako odigrati.

RIVP apdejt

Dok traje zabava na stečajušama, RIVP prolazi ispod radara. Cijena se pokrenula, tehnički je lijepa slika, MACD i Stochastic bi danas trebali dati buy signal. Target je 25,50 kn.

INGR

Gledao sam ovaj rastući trokut, ali nisam očekivao da će cijena doći do targeta u samo jednom danu. Ako ćemo se držati zdravog razuma, cijena bi se trebala konsolidirati negdje do zone 8,10 i onda nastaviti dalje do 9,50. Ali eto, ovih dana svjedočimo manijakalnoj euforiji, pa tko zna šta će biti i sa ovime.

• Birtija

• mitkko
    • August 26, 2020 at 8:40 AM
    Quote from igi

cijenim sve grafove i kolege koje nesebično dijele znanje... osobno nisam do sada se bavio TA tablicama, vjerojatno i ne budem, mozda zato i jesam u minusu... ali ono sto sam mogao zakljuciti da pravila nema tako da se ne bih cudio da raste jos do 10 dlkv bez problema... uz sve prognoze hlađenja... nego ljudi su se opekli puno puta pa su onda oci jos otvorenije... nebrojeno puta se prozvakalo vec da nasa burza je cudna biljka

Ne, upravo suprotno, pravila ima, i TA se upravo i temelji na tim pravilima. Uvijek ima iznimaka koji to pravilo potvrdjuju, ali to su samo to - iznimke.

• DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

• mitkko
    • August 26, 2020 at 8:38 AM

Ako PPD to stvarno bude preuzimao, prvo ce se pobrinuti da zatuce (obezvrijedi) firmu do kraja. Tako to rade veliki decki. Pogledajte primjer PTKM. O preuzimanju se pricalo i 3 godine prije nego sto je stvarno preuzeta, a do tada se cijena cijedila i akumulirali gubici. Sjecate se koliko je bilo propalih dokapitalizacija.

• mitkko
    • August 26, 2020 at 8:29 AM

Da, slazem se, mislim da ce samo u korekciju kako sam prikazao ma grafu. To ce biti higher low i onda idemo dalje prema gore, tako to barem za sada izgleda. To ce biti prilika za kupnju.

Quote from Takamina

Mitkko, kad će hlađenje S&p-a?

Ne znam kada ce hladjenje. Ovo nije usporedivo sa S&P. S&P je imao tehnicki zdravi rast, ne parabolicni (koliko je zdravo fundamentalno je drugi par opanaka). Bilo je nekoliko slucajeva kada sam mislio da ce ozbiljnije pasti jer su se ukazale neke formacije koje su davale naznake tome, ali se nikada nisu potvrdile.

• mitkko
    • August 25, 2020 at 10:26 PM
    Quote from maratonac
    Quote from Marielena

Cekam i ja hladjenje i na Dlkv i na Igh. Sto ne znaci da jos necemo imati dan sa rastom.

Dakle, ako sam dobro shvatio... sutra bismo još mogli rasti, ali i ne moramo, ali ako se dogodi da rastemo, onda u četvrtak sigurno padamo, osim ako ne padamo već sutra jer onda u četvrtak možemo nastaviti padati, ali i ne moramo jer možemo i rasti.

Kolege ovdje hoće reći da je dionica pregrijana i u normalnih okolnostima bi hlađenje bilo očekivano. Međutim, kada je tržište u stanju euforije onda ponekad imamo situaciju da dionica ode u neslućene visine, ali uvijek se nakon toga vrlo brzo strmoglavi. Što je veća euforija to je i kasniji pad veći. Iznimka ovom pravilu je samo slučaj ako je rast prouzrokovan nekom pozitivnom vijesti koja bitno pozitivno utječe na poslovanje firme.

Pogledajte graf primjerice DLKV danas i usporedite ga sa sličnom situacijom iz 3. mjeseca 2017. Danas na DLKV imamo paraboličan rast, cijena je trenutno 40% iznad 50EMA, RSI(9) je 94,5 - toliko visok nije bio nikada (na grafu imam podatke od 2008.), cijena je ispala iz Bollingera...

Sa druge strane, 2017. je cijena bila 55% iznad 50EMA, tako da tko zna koliko visoko ovo može još otići. Ono što je važno primijetiti je da je 2017. pad nakon takvog rasta bio 30%, tako da su vjerojatno mnogi gadno ovdje opekli. Kada nakon ovakog rasta krene pad tu je onda važno imati najbrži prst.

Ne tvrdim da će sutra ovdje biti ovo slučaj, možda se tek trebaju objaviti nekakve vijesti koje bi opravdale ovakav rast (ipak smo mi zemlja insajdera), zato -tko će ga znati.

2020.

2017.

• mitkko
    • August 25, 2020 at 8:59 PM
    Quote from mitkko
    Quote from mitkko

IGH apdejt

I dalje čekam priliku za povoljni ulaz. Cijena je još uvijek u konsolidaciji, trenutno ne vidim naznake za nastavak uptrenda. Hoćemo li vidjeti lower low ili će se cijena konsolidirati u nekakvom trokutu ostaje za vidjeti.

IGH apdejt

Cijena je prekjučer došla do downside targeta koji je bio postavljen na 108-111 kn i jučer smo vidjeli lijepi odbijanac. Danas nažalost vidimo gravestone doji svijeću, što znači da ćemo sutra još malo prema dolje. To bi trebao biti retest ovog trokuta i dobra prilika za kupnju prije novog impulsa prema gore.

Display More

IGH apdejt

Ne volim kvariti zabavu, ali ovaj rast ne izgleda tehnički zdravo. Imamo danas ružnu topping svijeću, RSI pokazuje bearish divergenciju. Nisam siguran koliko ovo može ići još gore, prije očekujem konsolidaciju na zoni 113-115 kn. Ja nisam kupac dok se ova slika ne popravi.

• mitkko
    • August 25, 2020 at 12:43 PM

PTKM

OVo je graf od jučer, danas se još podaci nisu ažurirali. Ovo je swing trade, vraćamo se barem na prethodni top.

Danas se cijena već pokrenula, sada nam je potreban follow-through. Target je 83 kn, što je od danas +9,5%.

• mitkko
    • August 25, 2020 at 12:25 AM

RIVP

Tehničari, jel ima ovo potencijala? Kratkoročno +6%. Osjećaj za feeling mi govori da bi se ovo moglo ovako nekako odigrati.

• mitkko
    • August 24, 2020 at 9:37 PM
    Quote from mitkko
    Quote from mitkko

Call me crazy, kupio sam danas ADRS2.

Cijena je u ovom trokutu već neko vrijeme i danas opet diramo dno tj. zonu podrške. Indikatori ukazuju na bullish divergenciju, tako da mislim da bi rast mogao iznenaditi, slično kao danas i jučer na RIVP.

Downside je vrlo ograničen, a potencijal rasta do 9%.

ADRS2 i dalje izgleda dobro. Cijena je došla do gornje granice trokuta. Sada nam sutra treba probijanje 370 kn i po mogućnosti veći volumen.

RSI je danas probio liniju trenda, MACD je danas dao buy signal, Stochastic probija liniju trenda i izlazi iz oversold, MFI je u dugom uptrendu.

Display More

ADRS2 is on the move.

Cijena je uvjerljivo osvojila zonu 370 kn i sada (za početak) stidljivo ide naprijed. Vjerujem da ćemo uskoro vidjeti veće dnevne poraste na povećanim volumenima. Cijena je iznad 50 EMA i svi indikatori su bullish.

Upozorio sam na priliku za kupnju po 363. Do danas smo došli gotovo do pola puta tadašnjeg targeta. Sada bih se usudio čak i malo podići target do cca 400-405 kn, što je +7%.

Znam da ovaj potencijal rasta nije ni blizu usporediv sa potencijalom koji smo vidjeli na DLKV, INGR ili IGH (i sličnima). Ja osobno ne volim trejdati sa velikim novcima na tim dionicama jer su velike fluktuacije u likvidnosti i često je slaba podrška bida pa tako onda možeš lagano zaglaviti ako iz nekog razloga moraš brzo sa velikom količinom izaći iz pozicije. Zato koliko god sladak bio taj postotni rast, zarada u apsolutnim iznosima nije ne znam kakva. ADRS je opet sa druge strane primjer dionice u kojoj puno komotnije ulazim sa većom pozicijom.

• mitkko
    • August 24, 2020 at 9:15 PM
    Quote from mitkko
    Quote from mitkko

DLKV apdejt

Izgleda da DLKV izlazi iz bull flaga i nastavlja rast. Ne bi valjalo da padne ispod 5,70. Crobex je trenutno u crvenom, vijesti o koroni rade svoje, tako da treba biti pažljiv kod ulaska jer se lako može dogoditi da u slučaju panike korona povuče opet neselektivno cijelu burzu u minus pa dobijemo priliku i za povoljniji ulaz.

Target je 6,90-7,00 kn odnosno 19%.

DLKV jako lijepo napreduje. Vidim po pisanju na forumu da je danas i jučer puno ljudi prodavalo. Šteta. Danas smo vidjeti dragonfly doji, jako bullish svijeću, danas je bila lijepa prilika za dokup. Vjerojatnost kaže da idemo dalje prema gore.

Display More

DLKV

Bome ste fino napucali ovu dionicu. Cijena je došla do mog targeta, ja sam out.

Daily RSI je trenutno na skoro 92, zadnji put je toliki bio još jedino u srpnju 2017 kada smo također imali paraboličan rast. Mislim da nema više puno mjesta za rast, iako je svašta moguće. Moralo bi se prvo malo ohladiti.

• mitkko
    • August 21, 2020 at 11:38 PM

Nista se nakon ovoga nece promijeniti ni sa vrijednosti dionica koje dionicari drze, ali naravno samo pod uvjetom da nakom toga trziste jednako vrednuje vrijednost firme kao sto je vrednuje danas.

Da objasnim plasticno - ako je cijena jedne dionice danas 1 kn, sutra nakon konverzije ce ta ista dionica vrijediti 50 kn, ali cete imati 50 puta manje komada. Vrijednost vaseg portfelja ce ostati ista.

Ovo je naravno realno samo hipotetski, jer koliko ovdje vidim svi ce negativno reagirati ako se taj reverse stock split dogodi pa ce trzisna vrijednost firme pasti, i to iz jos uvijek meni nejasnog razloga.

• mitkko
    • August 21, 2020 at 11:06 PM
    Quote from Joda

Indikativno je da se ovo dogada bas sada? Isporucili su vagone, ugovorili dosta posla, osigurali likvidnost i sad jos na kraju na silu postat vecinski da mogu to nekom za kikiriki uvjaljat. Necu ni pomisljat koga bi Duro dopao. Nevjerojatno da mogu radit sto ih volja. Nadam se da ce se ipak nesto probat dogovorti na skupstini, donekle normalno, jer je to svakako trebalo bit iskomunicirano puno ranije. Mislim, da su uvazavali ove koji su em ulozili u Duru i ove koji su postali vlasnici igrom slucaja.

Zašto je čudno što se to događa baš sada? Pa kada će nego na godišnjoj skpštini nakon poslovne godine u kojoj su dug dotjerali do iznosa temeljnog kapitala? Mislim da ovdje bespotrebno razbijamo glavu tražeći teoriju zavjere oko smanjenja temeljnog kapitala. Važnije pitanje je odakle je izronilo dodatnih 70-ak milijuna gubitka nakon revizorskog izvješća.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• mitkko
    • August 21, 2020 at 10:57 PM

Zanimljiv članak.

“The Boy Who Cried Wolf”: The Story Of The Year For Iron Ore

https://www.breakwaveadvisors.com/insights/2020/…mes-to-iron-ore

1. Privacy Policy
  2. Kontakt