Slažem se u potpunosti. Lijep članak. Beskoristan. Tralala truć truć. Bit će ovako a možda će bit i onako. Bit će kako bude.
Posts by Kayser Sose
-
-
Naravno da treba uzeti 8 kn. I poslije na ljeto uzeti kad se spusti cijena zbog vrućina na asfaltu. ADPL je moja najbolja kasica prasica ever. Za baćuške se ne brinem. Sve se to iznivelira do slijedeće godine. Svjedoci smo doticanja 200 ke pa pada na 135 i jopet na 180 i dalje. Život bi bio dosadan da nema ruskih planina🤑
kupit ću i po 200...baš me briga...imam bar još 20 godina života
-
Nama treba još par komora i turistickih zajednica. Uhljebistan Hrvatistan.
još samo plinskih komora i terorističkih zajednica...hahahah
-
Jbg, sad triba tražit ratnu odstetu kroz Sputnjik😎
koj će TO njima qr@C ....pa već imaju šesnaest hiljada kanala i televizija a sve do jedna exkluzivne, istinite i unikatne...najinformisaniji na svijetu
-
Ja ču kupiti pozamašnu količinu DDJH kad postane pravi pennystock...najviše do 9,99 lipa po dionici...
Kayser Sose, ubrzo ce biti 0,50lp a ako zapjeva opet neki češko muljatorski labud black metal song, mUljanik će ti u usporedbi sa uginulim Djurom izgledati kao diznilend
ahh..BUljanik kao da nikad nije ni postojao...nitko se ne češe u Puli...Pula spava a ki če je...ti? Ipak bi volio imat malo u portfelju kao podsjetnik na realsocijalizam....
-
Đuro Đakoviću dugujem najveću naučenu lekciju: NIKAD NIKAD NIKAD više ulagati u bilo što gdje uhljebistan RH ima prste, udjele, uhljebe. Iskreno, zasluzuje sudbinu svih industrija do sada. Gdje su onda bili šatori i plinske boce? Inati se sad Slavonijo, sad kad kasno je za sve.
Ja ču kupiti pozamašnu količinu DDJH kad postane pravi pennystock...najviše do 9,99 lipa po dionici...
-
A kak' oni znaju kad je meni 5 godina do mirovine hohoho ta formulacija mi nikad nije bila baš jasna...
Regos te onda automatski preseli u C
možda im iskoči alert kraj tvojih podataka kad se uvjeti ispune 🤷
Znači ako odem u prijevremenu taman im zaj...em alert...
-
ako se ne varam, u C fond ne možeš uči ako si mlađi od 55 g. ili imaš 5 g do mirovine, nešto tako, ili se to promijenilo. ja sam prije 4 g premijenio B u A unutar istog fonda. onda je bilo to moguće svake treće g u godini života djeljivoj sa tri!! ako se štogod promijenilo ne znam. vidim brajo piše svake g., onda je valjda tako. nisam išao provjeravati. ostajem u A do daljnjega. za sada sam pogodio. do promjene je pbzco bio najlošiji po prinosu u B, a sada su najbolji po prinosu u A.
a kaj se tiče naših blue chipova, vjerovatno ih imaju svi fondovi osim C mirovinaca.
u C moraš ako imaš 5 god do penzije, a može tko god hoće mada se mladima ne isplati, jer je prinos na obveznice katastrofa.
imate pravo što se tiče promjene kategorije.
prije je bilo svake treće godine djeljivo sa 3, a sad su stavili da se može 1 godišnje.
evo doli link, pa mogu svi baciti oko
https://www.mirovinskifondovi.hr/svijet-mirovin…u-drugom-stupu/
A kak' oni znaju kad je meni 5 godina do mirovine hohoho ta formulacija mi nikad nije bila baš jasna...
-
Meni je 10 sasvim ok. Ako bude naznaka, 50% stavljam na 10 a 50% svakih 50lp više. Ne kupujem audi. Papirići za život do oporavka pravog posla.
Trinajst i ni lipu manje
-
ah u svezi glede količine papira koje imam u đđ fućka mi se mogu i nulovat tvrtku...
nula na minus drugu?🎓😅
0,0000000056 % kompanije...
-
Ili će biti češki čelik đaković ili novi stari black metal labud. Treća opcija MUljanik Horvath & China c.o.
ah u svezi glede količine papira koje imam u đđ fućka mi se mogu i nulovat tvrtku...
-
Kada se sjetim kako je netko od visoko pozicioniranih , nadležnih prije početka epidemije javno izjavio da nema razloga za zabrinutost, jer da to nije teže od obične gripe, ta korona
BTW, uzela sam to zdravo za gotovo i koštalo me 12 tisuća kn minusa, kada je burza nakon tjedan dana pala na koljena
Više ništa nikome ne vjerujem
Na žalost, ovo zlo od korone viđam vlastitim očima. Stvarno je nitko ne bi dobio, ako može izbjeći
12 keka? Samo?...bolje da ti ne kazem, pomakni zarez udesno malo😨
120 tisuča?
-
Impresivna brojka.
Moraš imati i novaca i cohones za to
Ako imaš dovoljno novaca čak ti i ne trbaju cojones...
-
Ja ne kupujem više ništa iznad 1,8. Jedino po tim cijenama nemam transakcije.
Kad budem prodo, onda te izvjestim o dobiti a onda mogu u rešt. Evo: druk druk druk😎
onda opklada...čija će ručica prva zadrhtat...čekam te na 13kn...
-
Još nije kasno za ulaz
A exit bi se mogao odgoditi za koji dan:
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Poslije 42 dana imamo + razliku od 33,8% na godišnjem nivou. Za mene isgnal za prodaju iako nije preporuka za ostale koji su unutra:
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Reko sam ja onomad...samo da mi je milijunčić cash-a....fasovala bi elizabeta II.....
-
čekam svemirski pad na 1,8-2 za dokup, u međuzemlji čekam proboj na 8-9,5 za big game
50% u plastiku ostatak u štek jer ce sezona biti mršava. Svizac je ionako rekao svoje.
opet ćeš u rešt...drukaš na pad cijene....nečeš razbojniče!
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Evo da malo dopunim priču od jučer za sve vas koji još sumnjate kakva nas budućnost čeka. Plavo je broj štampanih dolara, bar onaj dio koji priznaju da postoji, postoji još ohoho toga što skrivaju (beskamatni krediti korporacijama i sl.) ali i ovako se lijepo vidi. Crveno je brzina kojom se ti dolari obrću u ekonomiji. Razlog zašto još ne vidimo inflaciju unatoč tome što štamparija radi 100 na sat je to što je zbog Covid krize usporio obrtaj dolara tako da sad čak imamo deflatorni efekt. Međutim kako se stvari počmu vraćati u normalu, inflacija će ubrzati - a dodatan problem je što ekipa planira vratiti stvari u normalu sa još više štampanja, tako da će pritisak biti još jači. Ukratko, dobrodošli u 1988 u Jugoslaviji, ali bez zelenijih pašnjaka sa druge strane granice. ZATO se kupuju tech dionice po suludim valuacijama, ZATO bitcoin luduje, svježe isprintana besplatna lova se parkira tamo gdje će najmanje izgubiti vrijednost kad inflacija uđe u brzinu. A sva realna ekonomija (što je od nje ostalo) i posebno životni standard obične raje će otići kvragu. ZATO cenzuriraju sve živo na internetu, ZATO se policija naoružava kao paravojska, ZATO propaganda pumpa desne protiv lijevih, crne protiv bijelih, žene protiv muškaraca, debele protiv mršavih. ZATO će sad krenuti serije ratova da se skrene pažnja sa totalnog kolapsa ekonomije i životnog standarda. Ovo neće biti lijepo i neće završiti uskoro. Zovite me crnjakom, nije me briga, ali brojevi su jasni.
Jadni Ameri, na kraju će i oni ić' u Trst po rifle....(farmerke, traperice, rabatinke...)
-
Čitam postove u vezi kriptovaluta (poglavito Bitcon) i pro i contra....mogu samo reć da mi je ŽAO DO BOLA što nisam kupio BTC za stotinjak dolara u doba kad je vrijedio cente...a pratio sam priču, površno doduše, ali permanentno i od početka....glup, gluplji...
-
Ako uzmem u obzir apsolutni iznos, od 1990. na ovamo definitivno u plusu ...eksperimentiranje sa fondovima 2005.-2008, izvukao se sa minimalnim minusom, igranje sa nekretninama (bzvz.) nešto malo investicijskog zlata zadnjih godina (tu je odličnih 30%), portfelj RIVP, ADPL, OPTE, DDJH ove godine na odličnoj pozitivnoj nuli. Dugoročni sam. Trejdao samo sa IGH simbolična količina. Sve u svemu, kako sam se nadala dobro sam se i udala....no daleko je to od planiranih 10% godišnje...bit će valjda bolje...
-
U svojoj ponudi za preuzimanje Plive, Actavis je ponudio 795 kuna za dionicu, ali je odlučio povući ponudu nakon što je američki Barr povisio ponuđenu cijenu za Plivine dionice na 820 kuna po dionici.
Slično bu i za OPTE
Znači ponuda će bit 7,9 pa će se povisitna 8,20