Evo danas prvi put predao Joppd obrazac preko e-porezne....imate opciju provjere obrasca prije slanja, gdje vam odma ukaže na greške ili neispunjena polja, te nakon slanja vam odma dođe obavijest na e-mail da je obrazac ispravan i da je u obradi...
A kako ide sa uplatom poreza? Kolijko sam shvatio kad predaješ papirnato joppd trebaš priložiti i kopiju uplatnice...?? Pogubio sam se i ovako sa uputama a tek on line pojma nemam...help
Display Morezanima me sta sve trebam napraviti prije popunjavanja joppd obrazca tj. jel moram se podnijet zahtjev u RPO i predavati neka izvjesca o kupnji i prodaji dionica/dobitka jer ako samo ispunim obrazac kako oni znaju od čega je placen porez i prirez ili ima negdje za ubazit privitak za izvjesce za proslu godinu koje mi daje broker
ja sam lani JOPPD obrazac isprintao na dobri stari papir, ispunio kemijskom olovkom i poslao zajedno sa izvještajem/izračunom brokera i potvrdom o uplati putem pošte preporučeno.
poslije mi je, kako imam e-građanin, na e-mail stigla obavijest da sam pravilno ispunio obrazac i to je bilo to.
kad znaš kakva ekipa tamo radi, bolje je stvari pojednostavniti na njima razumljiv način nego komplicirati sa e-komuniciranjem.
moje razmišljanje je da je državi uvijek bolje dati njihov "cut" na njima razumljiv način, nego se s njima u beskraj zivkati ili dopisivati.
platim što treba i pusti me na miru
Ima li kakvih represalija ako se joppd ne preda baš 28.02.??? Thanx in advance