Planirao sam kupiti PUNT-R......10 000 000 komada ali nema na prodaju...
Ispod banka...
nemogu...nisam u stranci
Ispod banka...
nemogu...nisam u stranci
Zar nije to visokorizićno?
Ultra mega visoko straobalno rizično ii nepatriotski. Nemojte, radije kupite ddjh i uljanik. Patriotski
Ultra mega visoko straobalno rizično ii nepatriotski. Nemojte, radije kupite ddjh i uljanik. Patriotski
+ADA
+VET
+XLM
a pošto mi fali još koja riječ, a pozz svima i laku noć😎
Display MoreIma li možda netko iskustva s porezom na dividende iz inozemstva, tj. uračunavanjem ustegnutog poreza u inozemstvu u tuzemni porez na dividendu.
Da pojasnim, koristim trading212 koji usteže, porez na dividende ovisno o državi gdje je d.d. registrirano npr.
Nizozemska 15%
UK 0%
US 30%
Dakle proučavanjem zakona, foruma, pravilnika došao sam do sljedećih zaključaka:
a) nizozemska dividenda - porez je plaćen u Nizozemskoj u visini od 15% - znači ja ispunim obrazac INO-IZJAVA i onda prilikom godišnje prijave poreza na kapitalnu dobit ispunim obrazac INO-DOH gdje uračunam tih 15% nizozemskog poreza te stoga ne moram tuzemnog poreza platiti ništa jer je manji od već plaćenog
b) UK dividenda - pošto porez nije plaćen - trebam ispunit JOPPD unutar mjesec dana i platitituzemni porez i prirez
c) US dividenda - ovaj je slučaj drugačiji od 1.) jer, nažalost još uvijek nemamo ugovor o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja, no neki tvrde (https://mytetka.com/2021/01/muke-p…-iz-inozemstva/) da se bez obzira na to i u ovom slučaju porez može uračunati kao i u slučaju 1.) što bi značilo da ne moram platiti tuzemni porez ako napravim isto kao u slučaju 1.)
Moja pitanja su sljedeća:
1.) Da li netko može potvrditi da se u slučaju c) zaista može uračunati porez?
2.) Da li se možda u slučaju b) također može napisati INO-IZJAVA koja bi nam onda omogučila da, iako tuzemni porez moramo platiti, možemo ga platiti na kraju godine za sve UK dividende u toj godini, a ne za svaku posebno u trenutku kada se isplati (što je užasno iritantno)
3.) Za INO-DOH traba imati neku potvrdu da je inozemni porez zaista plaćen - da li je npr. dovoljna potvrda od brokera trading212?
4.) Prilikom popunjavnja INO-IZJAVE traži se podaci o isplatitelju i o državi nastanka prihoda. Da li bi bilo ispravno ispuniti da je isplatitelj trading212, a u slučaju nizozemske dividende, država nastanka prihoda, naravno Nizozemska. Zašto ovo pitam - zato što se između ostalog traži i porezni broj, adresa itd.. od isplatitelja - što bi značilo da ako primam dividendu od 50 različitih d.d.-a, za svaki moram ispuniti te podatke
tetu u poreznoj pitati
Display MoreKoliko sam ga ja proucavao, ima potencijala. Kupio sam ga onako, iz zeza za 3x puta manje nego tekuća cijena🤑🤑🤑.
Osobno sam na Binance, ali sami odaberite ili se raspitajte. Ulaganje je visokorizicno. Ali...bar je zabavno i dinamicno🙃
I ja san čak uzea iz zaj... tog pasa , dogecoin, al samo 200 komada po 0.35-0.40 eura tj. centi
i još nešto ADA(Cardano)
kao što je kolega naveo ovo je sve visokorizično haha ali eto zato mrvice uložit i mogući su povrati po 100 i više %
također sam preko binance.com
Visokorizično jest ali je istodobno i strašno zabavno ...ne mogu si pomoći
Molim kolege, prijedlog/savjet preko koga najbolje kupovati kripto?
Sviđa mi se ovaj "pseći" coin😊
Coinbase, Binance,Kraken...
Što je gefufna
ono što se montira na fergazer da bi pokretalo kataklinger
Kojim godinama ?
U kojim to godinama više ne prljamo ruke , a ?
Prljam gdje me volja. Ovo je preser na Jaguar i gefufnu 😆
prljam ruke samo na vrućoj jagnjetini...
čestitke na optimizmu, ali niti da mi poklone pola Broda...općenito industrija osim nesto IT i končara. sve drugo drek na šibici
nemoj tako...ja sam davno reko kad padne na 0,20 kn oma kupujem dvjesta hiljada DDJH
gredelj nema veze đurom
a inače su obje tvrtke perjanice uspjeha....
je li itko u DOGECOIN?
ja kupio 100 komada da se nađe
tržio 2000 kom. po 0,04 prodao po 0,40...malo al čovjeka veseli (ta volatilnost )
iz shitcoina preko ade u eth
preko trnja do zvijezda
meni je to divljanje sasvim ok. Hold. Gold.
btc i eth me ne zanimaju toliko jer nema se gengi....na shitcoinima se može zaradit...ali da ,HODL HODL
Specijalni hibridni na najjače:
Tko je HDZ-ov župan koji je inscenirao požar i potjerao filmaše zbog filma o sotoni
kriptodomoljubna krkanluška čuvstva na najjače...
Display MoreRTL.
Samo zabava !
Imam 200 tisuća kuna koje mi neće trebati idućih deset godina.
Unatoč primamljivosti vanskih tržišta, i uz uvjet da ne bude pada tržišta i 30% sniženja, rado bih ih uložila ovdje.
Želim veći udio velikih lijepih dividendnih papira, i manji onih " sa potencijalom "
Ajde prijedlozi , što bi vi kupili ?
HT, KODT, ADPL
: "Teorijska paradigma rasta trajnog propusnosti izazvala je operativna, društvena i ekološka zabrinutost, s obzirom na rizik od prekomjernog kapaciteta i disekonomija razmjera."
Nemam nikakvih formalnih znanja iz ekonomije pa se pokušavam malo educirati iz sadržaja doktorskog rada jednog ekonomskog stručnjaka.
Ništa ne kužim, može pomoć ?
Tekst nije prevodio Google, izvorni je.
Osvrdbene raščlambe usudbenih pojavnosti
e ovo je posal
https://www.index.hr/mobile/clanak.…esti&id=2270781
znači, liku su dopustili da kao zalog za kredit da neku imovinu u nekim vuko*ebinama koje sada na tržištu ne vrijede niti 1 kn.
vjerojatno temeljem procjene nekog vještaka, jer čisto sumnjam da su u katalogu porezne postojale ikakve slične transakcije.
btw., jel ove pogodnosti vrijede i za "običnu svjetinu" ili samo za "politički izložene osobe"?
Samo za politički izložene osobe jer oni su, jadni, stalno izloženi i pod pritiskom pa im se mora nekako iskompenzirat taj jad i muka dok su u aktivnoj politici...
u svim vladama, koje pokušavaju 'zabraniti' i zaustaviti kripto, od Indije i Turske pa dalje, sjede ignoranti
da su ikog iole upućenijeg pitali što ta tehnologija nosi, ne bi trabunjali gluposti
Display MoreDovoljno je da ograniče "off and on ramps"... ili tzv. mjenjačnice.
Recimo da Coinbase izgubi dozvolu za rad. Eto ti panike...
Sumnjam da će to napraviti, pogotov što više vrijeme odmiče bit će im teže jer se broj institucionalih ulagača sve više povećava.
Da, mogu ugasiti mjenjacnicu, ali ne mogu ugasiti Bitcoin. Bitcoin je peer-to-peer mreza, njegova osnovna ideja i je ta da nam ne trebaju nikakvi posrednici. Ja mogu u svakom trenutku poslati tebi ili ti meni bitcoin, direktno, bez ikakvog posrednika, bez mjenjacnice. To je poanta. Bitcoin je mreza koju koriste milijuni u svijetu, to ne mozes ugasiti, ni Turska, ni Kina, niti bilo tko drugi.
Uostalom, vec danas imate vrlo popularne decentralizirane mjenjacnice, rade na kripto mrezi, koriste "pametne" ugovore - ni to ne mogu ugasiti. Trenutno su takve mjenjacnice malo prekomplicirane za koristenje za sire mase pa su jos uvijek u mainstreamu slabo poznate, ali i to ce se vremenom promijeniti. Ovo trziste je jos uvijek vrlo mlado.
2017 je bilo puno false newsa, upravo oko takvih toboze zabrana i kojecega drugog, sto je redovno radilo paniku na trzistu koju su iskoristavali oni koji su takve vijesti pustali. Bilo je puno manipulacija. Danas je kripto trziste bitno uredjenije, reguliranije itd., danas se oni koji su duze u kriptu na takve vijesti i clanke samo nasmiju.
u svim vladama, koje pokušavaju 'zabraniti' i zaustaviti kripto, od Indije i Turske pa dalje, sjede ignoranti
da su ikog iole upućenijeg pitali što ta tehnologija nosi, ne bi trabunjali gluposti
jbg, kockoglavi uhljebi balkanopitekus se lože na pet stotice virtualne valute na papirusu, ili betonjare na moru. Da su pametniji, nosili bi stick u unutarnjem gepu, ne moras susjedu trpat u gepek. Miljon evra treba i nositi...a sto ako dobiš kilu?
jbg, kockoglavi uhljebi balkanopitekus se lože na pet stotice virtualne valute na papirusu, ili betonjare na moru. Da su pametniji, nosili bi stick u unutarnjem gepu, ne moras susjedu trpat u gepek. Miljon evra treba i nositi...a sto ako dobiš kilu?
Eh da je Escobar živ....
Display Morenegativne divergencije se mogu anulirati na sasvim malom dipu.
odbijanci su predvidivi skrivenim pozitivnim divergencijama.
a nenadani upad Elona & co. nije predvidiv.
realno...ako je prika Elon kupovao na cca 30.000 USD, probabli nou čans da će konji više ikada pasti tako nisko.
Okladio bih se u ozbiljnu lovu da će ići niže. Elon je to radio da spašava svoje dupe u Tesli, a ne jel vjeruje u kripto. Zna on da je iz nečega teško napraviti nešto, a još teže iz ničega ili skoro ničega.
A obzirom da kripto nije reguliran teoretski je mogao kupovati ranije i prodavati kasnije sam svojoj kompaniji. Ja to ne tvrdim, iznosim samo kao mogućnost pored svih mogućih ludosti koje je kripto unio u svijet financija. Jedino kod kripta se kupuje i unaprijed preplaćuje potencijal bez ikakve suvisle analize. Sve imovinske klase imaju analitičare i analize, a jedina analiza koju sam ja vidio za kripto je tehnička analiza po uzoru na Forex. i tu i tamo analiza utrošene energije, "carbon emission-a" i usporedbe sa zlatom kao hedge na inflaciju... a gle čuda, u očekivanju te i takve inflacije zlato se već neko vrijeme korigira. Čovjek se uistinu zapita, a što danas drajva cijenu BTC-a ili Dogecoina i što će ga drajvati sutra. Za svaki papir koji ostvaruje povrat to je moguće uraditi, za kripto nije. I tu leži sav besmisao drajvanja cijene gore dolje po TA ili grahu prebrancu. Kladionica. Bubble koji traje i može još dosta dugo trajati. Nakon njega ćemo vidjeti što je i koliko zaista i kome kripto vrijedi.
Što se mene tiče, dovoljno je da bubble traje još 2-3 godine...ne mora 20...
Definitivno je HODL bolji od trgovanja. Bar u mom slučaju. Ali meni vrag ne da mira i moram skakati iz jednog u drugog ali treba biti svjestan da se vrhovi i dna ne mogu pogoditi i da ćeš kad tad zaribati i propustiti dobit koju bi imao da si fino ostao u nekoj poziciji.
Tako je...evo HODL 20 dana, profit 95%..
ETH,BNB,ADA,VET,XLM ...udrobljeni portfolio...