1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Kayser Sose

Posts by Kayser Sose

• OPTE prodaja - kladionica

• Kayser Sose
    • May 12, 2021 at 8:57 PM
    Quote from autor
    Quote from nemo

ja bi odmah sad potpisao za 1/3...i platim porez. asap

ako cemo se pripetavat, ja potpisujem za 1/4...ali ne placam porez pa smo tu negdje :)

ma nek završi i na 1,5kn samo da prestane ovo mrcvarenje i kazališni prikaz epizode kolonijalno rodijačko dogovornog crony kapitalizma

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• Kayser Sose
    • May 12, 2021 at 5:18 PM
    Quote from nemo
    Quote from Moller

izgleda izgladnjelo

čekao zalogaj ispod 20 a ostao kratak na 34, kaj pak sad

sumnjiv mi je taj rast...možda FOMO?

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Kayser Sose
    • May 12, 2021 at 5:16 PM
    Quote from nemo
    Quote from Ledica

Na Iliriji ista priča. RH ima cca 71000 dionica , a prodaje “ velike “ pakete po 34 kom.

Ako staviš nalog visoko, ne trguje se, ako staviš nisko netko te odmah preskoči s 1 kn i protrguje se.

molim da hanmfa damfa posalje javnu opomenu...prc štrc

javna opomena, presumpcija nevinosti, promoviranje pseudopozitive te smanjivanje tenzija

• Što smo danas tržili

• Kayser Sose
    • May 10, 2021 at 11:08 PM
    Quote from nemo
    Quote from Kayser Sose

Planirao sam kupiti PUNT-R......10 000 000 komada ali nema na prodaju...

Ispod banka...

nemogu...nisam u stranci

• Što smo danas tržili

• Kayser Sose
    • May 10, 2021 at 11:04 PM
    Quote from nemo
    Quote from Kayser Sose

Zar nije to visokorizićno?

Ultra mega visoko straobalno rizično ii nepatriotski. Nemojte, radije kupite ddjh i uljanik. Patriotski

Quote from nemo
    Quote from Kayser Sose

Ultra mega visoko straobalno rizično ii nepatriotski. Nemojte, radije kupite ddjh i uljanik. Patriotski

Planirao sam kupiti PUNT-R......10 000 000 komada ali nema na prodaju...

• Što smo danas tržili

• Kayser Sose
    • May 10, 2021 at 10:52 PM
    Quote from nemo

+ADA

+VET

+XLM

a pošto mi fali još koja riječ, a pozz svima i laku noć😎

• Plaćanje poreza kod trgovanja na stranim tržištima kapitala

• Kayser Sose
    • May 7, 2021 at 10:03 PM
    Quote from goranr

Ima li možda netko iskustva s porezom na dividende iz inozemstva, tj. uračunavanjem ustegnutog poreza u inozemstvu u tuzemni porez na dividendu.

Da pojasnim, koristim trading212 koji usteže, porez na dividende ovisno o državi gdje je d.d. registrirano npr.

Nizozemska 15%

UK 0%

US 30%

Dakle proučavanjem zakona, foruma, pravilnika došao sam do sljedećih zaključaka:

a) nizozemska dividenda - porez je plaćen u Nizozemskoj u visini od 15% - znači ja ispunim obrazac INO-IZJAVA i onda prilikom godišnje prijave poreza na kapitalnu dobit ispunim obrazac INO-DOH gdje uračunam tih 15% nizozemskog poreza te stoga ne moram tuzemnog poreza platiti ništa jer je manji od već plaćenog

b) UK dividenda - pošto porez nije plaćen - trebam ispunit JOPPD unutar mjesec dana i platitituzemni porez i prirez

c) US dividenda - ovaj je slučaj drugačiji od 1.) jer, nažalost još uvijek nemamo ugovor o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja, no neki tvrde (https://mytetka.com/2021/01/muke-p…-iz-inozemstva/) da se bez obzira na to i u ovom slučaju porez može uračunati kao i u slučaju 1.) što bi značilo da ne moram platiti tuzemni porez ako napravim isto kao u slučaju 1.)

Moja pitanja su sljedeća:

1.) Da li netko može potvrditi da se u slučaju c) zaista može uračunati porez?

2.) Da li se možda u slučaju b) također može napisati INO-IZJAVA koja bi nam onda omogučila da, iako tuzemni porez moramo platiti, možemo ga platiti na kraju godine za sve UK dividende u toj godini, a ne za svaku posebno u trenutku kada se isplati (što je užasno iritantno)

3.) Za INO-DOH traba imati neku potvrdu da je inozemni porez zaista plaćen - da li je npr. dovoljna potvrda od brokera trading212?

4.) Prilikom popunjavnja INO-IZJAVE traži se podaci o isplatitelju i o državi nastanka prihoda. Da li bi bilo ispravno ispuniti da je isplatitelj trading212, a u slučaju nizozemske dividende, država nastanka prihoda, naravno Nizozemska. Zašto ovo pitam - zato što se između ostalog traži i porezni broj, adresa itd.. od isplatitelja - što bi značilo da ako primam dividendu od 50 različitih d.d.-a, za svaki moram ispuniti te podatke :(

Display More

tetu u poreznoj pitati

• Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• Kayser Sose
    • May 6, 2021 at 11:55 PM
    Quote from karlo
    Quote from nemo

Koliko sam ga ja proucavao, ima potencijala. Kupio sam ga onako, iz zeza za 3x puta manje nego tekuća cijena🤑🤑🤑.

Osobno sam na Binance, ali sami odaberite ili se raspitajte. Ulaganje je visokorizicno. Ali...bar je zabavno i dinamicno🙃

I ja san čak uzea iz zaj... tog pasa , dogecoin, al samo 200 komada po 0.35-0.40 eura tj. centi

i još nešto ADA(Cardano)

kao što je kolega naveo ovo je sve visokorizično haha ali eto zato mrvice uložit i mogući su povrati po 100 i više %

također sam preko binance.com

Display More

Visokorizično jest ali je istodobno i strašno zabavno 8) ...ne mogu si pomoći

• Kayser Sose
    • May 6, 2021 at 11:33 PM
    Quote from zm1

Molim kolege, prijedlog/savjet preko koga najbolje kupovati kripto?

Sviđa mi se ovaj "pseći" coin😊

Coinbase, Binance,Kraken...

• Birtija

• Kayser Sose
    • May 5, 2021 at 9:03 PM
    Quote from zlocesti

Što je gefufna :/

ono što se montira na fergazer da bi pokretalo kataklinger

• Birtija

• Kayser Sose
    • May 5, 2021 at 7:48 PM
    Quote from nemo
    Quote from zlocesti

Kojim godinama ? :S

U kojim to godinama više ne prljamo ruke , a ?

Prljam gdje me volja. Ovo je preser na Jaguar i gefufnu 😆

prljam ruke samo na vrućoj jagnjetini...

• DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

• Kayser Sose
    • May 5, 2021 at 7:40 PM
    Quote from nemo

čestitke na optimizmu, ali niti da mi poklone pola Broda...općenito industrija osim nesto IT i končara. sve drugo drek na šibici

nemoj tako...ja sam davno reko kad padne na 0,20 kn oma kupujem dvjesta hiljada DDJH

• DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

• Kayser Sose
    • May 5, 2021 at 7:34 PM
    Quote from nemo

gredelj nema veze đurom

a inače su obje tvrtke perjanice uspjeha....

• Kayser Sose
    • May 3, 2021 at 10:45 PM
    Quote from karlo

je li itko u DOGECOIN? :D

ja kupio 100 komada da se nađe :P

tržio 2000 kom. po 0,04 prodao po 0,40...malo al čovjeka veseli (ta volatilnost ) 8)

• Kayser Sose
    • May 3, 2021 at 10:35 PM
    Quote from nemo

iz shitcoina preko ade u eth

preko trnja do zvijezda

• Kayser Sose
    • May 3, 2021 at 9:16 PM
    Quote from nemo

meni je to divljanje sasvim ok. Hold. Gold.

btc i eth me ne zanimaju toliko jer nema se gengi....na shitcoinima se može zaradit...ali da ,HODL HODL

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• Kayser Sose
    • May 2, 2021 at 8:03 PM
    Quote from KultLicnosti

Specijalni hibridni na najjače:

Tko je HDZ-ov župan koji je inscenirao požar i potjerao filmaše zbog filma o sotoni

kriptodomoljubna krkanluška čuvstva na najjače...

• Best buy

• Kayser Sose
    • May 2, 2021 at 12:52 PM
    Quote from zlocesti

RTL.

Samo zabava !

Imam 200 tisuća kuna koje mi neće trebati idućih deset godina.

Unatoč primamljivosti vanskih tržišta, i uz uvjet da ne bude pada tržišta i 30% sniženja, rado bih ih uložila ovdje.

Želim veći udio velikih lijepih dividendnih papira, i manji onih " sa potencijalom "

Ajde prijedlozi , što bi vi kupili ? :S

Display More

HT, KODT, ADPL

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• Kayser Sose
    • April 27, 2021 at 11:09 PM
    Quote from Ledica

: "Teorijska paradigma rasta trajnog propusnosti izazvala je operativna, društvena i ekološka zabrinutost, s obzirom na rizik od prekomjernog kapaciteta i disekonomija razmjera."

Nemam nikakvih formalnih znanja iz ekonomije pa se pokušavam malo educirati iz sadržaja doktorskog rada jednog ekonomskog stručnjaka.

Ništa ne kužim, može pomoć ?

Tekst nije prevodio Google, izvorni je. :)

https://www.index.hr/vijesti/clanak…ta/2272012.aspx

Osvrdbene raščlambe usudbenih pojavnosti

• Kayser Sose
    • April 22, 2021 at 2:55 PM
    Quote from st-brajo

e ovo je posal

https://www.index.hr/mobile/clanak.…esti&id=2270781

znači, liku su dopustili da kao zalog za kredit da neku imovinu u nekim vuko*ebinama koje sada na tržištu ne vrijede niti 1 kn.

vjerojatno temeljem procjene nekog vještaka, jer čisto sumnjam da su u katalogu porezne postojale ikakve slične transakcije.

btw., jel ove pogodnosti vrijede i za "običnu svjetinu" ili samo za "politički izložene osobe"? :/

Samo za politički izložene osobe jer oni su, jadni, stalno izloženi i pod pritiskom pa im se mora nekako iskompenzirat taj jad i muka dok su u aktivnoj politici...

1. Privacy Policy
  2. Kontakt