1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Kayser Sose

Posts by Kayser Sose

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• Kayser Sose
    • May 12, 2021 at 5:18 PM
    Quote from nemo
    Quote from Moller

izgleda izgladnjelo

čekao zalogaj ispod 20 a ostao kratak na 34, kaj pak sad

sumnjiv mi je taj rast...možda FOMO?

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Kayser Sose
    • May 12, 2021 at 5:16 PM
    Quote from nemo
    Quote from Ledica

Na Iliriji ista priča. RH ima cca 71000 dionica , a prodaje “ velike “ pakete po 34 kom.

Ako staviš nalog visoko, ne trguje se, ako staviš nisko netko te odmah preskoči s 1 kn i protrguje se.

molim da hanmfa damfa posalje javnu opomenu...prc štrc

javna opomena, presumpcija nevinosti, promoviranje pseudopozitive te smanjivanje tenzija

• Što smo danas tržili

• Kayser Sose
    • May 10, 2021 at 11:08 PM
    Quote from nemo
    Quote from Kayser Sose

Planirao sam kupiti PUNT-R......10 000 000 komada ali nema na prodaju...

Ispod banka...

nemogu...nisam u stranci

• Što smo danas tržili

• Kayser Sose
    • May 10, 2021 at 11:04 PM
    Quote from nemo
    Quote from Kayser Sose

Zar nije to visokorizićno?

Ultra mega visoko straobalno rizično ii nepatriotski. Nemojte, radije kupite ddjh i uljanik. Patriotski

Quote from nemo
    Quote from Kayser Sose

Ultra mega visoko straobalno rizično ii nepatriotski. Nemojte, radije kupite ddjh i uljanik. Patriotski

Planirao sam kupiti PUNT-R......10 000 000 komada ali nema na prodaju...

• Što smo danas tržili

• Kayser Sose
    • May 10, 2021 at 10:52 PM
    Quote from nemo

+ADA

+VET

+XLM

a pošto mi fali još koja riječ, a pozz svima i laku noć😎

• Plaćanje poreza kod trgovanja na stranim tržištima kapitala

• Kayser Sose
    • May 7, 2021 at 10:03 PM
    Quote from goranr

Ima li možda netko iskustva s porezom na dividende iz inozemstva, tj. uračunavanjem ustegnutog poreza u inozemstvu u tuzemni porez na dividendu.

Da pojasnim, koristim trading212 koji usteže, porez na dividende ovisno o državi gdje je d.d. registrirano npr.

Nizozemska 15%

UK 0%

US 30%

Dakle proučavanjem zakona, foruma, pravilnika došao sam do sljedećih zaključaka:

a) nizozemska dividenda - porez je plaćen u Nizozemskoj u visini od 15% - znači ja ispunim obrazac INO-IZJAVA i onda prilikom godišnje prijave poreza na kapitalnu dobit ispunim obrazac INO-DOH gdje uračunam tih 15% nizozemskog poreza te stoga ne moram tuzemnog poreza platiti ništa jer je manji od već plaćenog

b) UK dividenda - pošto porez nije plaćen - trebam ispunit JOPPD unutar mjesec dana i platitituzemni porez i prirez

c) US dividenda - ovaj je slučaj drugačiji od 1.) jer, nažalost još uvijek nemamo ugovor o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja, no neki tvrde (https://mytetka.com/2021/01/muke-p…-iz-inozemstva/) da se bez obzira na to i u ovom slučaju porez može uračunati kao i u slučaju 1.) što bi značilo da ne moram platiti tuzemni porez ako napravim isto kao u slučaju 1.)

Moja pitanja su sljedeća:

1.) Da li netko može potvrditi da se u slučaju c) zaista može uračunati porez?

2.) Da li se možda u slučaju b) također može napisati INO-IZJAVA koja bi nam onda omogučila da, iako tuzemni porez moramo platiti, možemo ga platiti na kraju godine za sve UK dividende u toj godini, a ne za svaku posebno u trenutku kada se isplati (što je užasno iritantno)

3.) Za INO-DOH traba imati neku potvrdu da je inozemni porez zaista plaćen - da li je npr. dovoljna potvrda od brokera trading212?

4.) Prilikom popunjavnja INO-IZJAVE traži se podaci o isplatitelju i o državi nastanka prihoda. Da li bi bilo ispravno ispuniti da je isplatitelj trading212, a u slučaju nizozemske dividende, država nastanka prihoda, naravno Nizozemska. Zašto ovo pitam - zato što se između ostalog traži i porezni broj, adresa itd.. od isplatitelja - što bi značilo da ako primam dividendu od 50 različitih d.d.-a, za svaki moram ispuniti te podatke :(

Display More

tetu u poreznoj pitati

• Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• Kayser Sose
    • May 6, 2021 at 11:55 PM
    Quote from karlo
    Quote from nemo

Koliko sam ga ja proucavao, ima potencijala. Kupio sam ga onako, iz zeza za 3x puta manje nego tekuća cijena🤑🤑🤑.

Osobno sam na Binance, ali sami odaberite ili se raspitajte. Ulaganje je visokorizicno. Ali...bar je zabavno i dinamicno🙃

I ja san čak uzea iz zaj... tog pasa , dogecoin, al samo 200 komada po 0.35-0.40 eura tj. centi

i još nešto ADA(Cardano)

kao što je kolega naveo ovo je sve visokorizično haha ali eto zato mrvice uložit i mogući su povrati po 100 i više %

također sam preko binance.com

Display More

Visokorizično jest ali je istodobno i strašno zabavno 8) ...ne mogu si pomoći

• Kayser Sose
    • May 6, 2021 at 11:33 PM
    Quote from zm1

Molim kolege, prijedlog/savjet preko koga najbolje kupovati kripto?

Sviđa mi se ovaj "pseći" coin😊

Coinbase, Binance,Kraken...

• Birtija

• Kayser Sose
    • May 5, 2021 at 9:03 PM
    Quote from zlocesti

Što je gefufna :/

ono što se montira na fergazer da bi pokretalo kataklinger

• Birtija

• Kayser Sose
    • May 5, 2021 at 7:48 PM
    Quote from nemo
    Quote from zlocesti

Kojim godinama ? :S

U kojim to godinama više ne prljamo ruke , a ?

Prljam gdje me volja. Ovo je preser na Jaguar i gefufnu 😆

prljam ruke samo na vrućoj jagnjetini...

• DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

• Kayser Sose
    • May 5, 2021 at 7:40 PM
    Quote from nemo

čestitke na optimizmu, ali niti da mi poklone pola Broda...općenito industrija osim nesto IT i končara. sve drugo drek na šibici

nemoj tako...ja sam davno reko kad padne na 0,20 kn oma kupujem dvjesta hiljada DDJH

• DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

• Kayser Sose
    • May 5, 2021 at 7:34 PM
    Quote from nemo

gredelj nema veze đurom

a inače su obje tvrtke perjanice uspjeha....

• Kayser Sose
    • May 3, 2021 at 10:45 PM
    Quote from karlo

je li itko u DOGECOIN? :D

ja kupio 100 komada da se nađe :P

tržio 2000 kom. po 0,04 prodao po 0,40...malo al čovjeka veseli (ta volatilnost ) 8)

• Kayser Sose
    • May 3, 2021 at 10:35 PM
    Quote from nemo

iz shitcoina preko ade u eth

preko trnja do zvijezda

• Kayser Sose
    • May 3, 2021 at 9:16 PM
    Quote from nemo

meni je to divljanje sasvim ok. Hold. Gold.

btc i eth me ne zanimaju toliko jer nema se gengi....na shitcoinima se može zaradit...ali da ,HODL HODL

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• Kayser Sose
    • May 2, 2021 at 8:03 PM
    Quote from KultLicnosti

Specijalni hibridni na najjače:

Tko je HDZ-ov župan koji je inscenirao požar i potjerao filmaše zbog filma o sotoni

kriptodomoljubna krkanluška čuvstva na najjače...

• Best buy

• Kayser Sose
    • May 2, 2021 at 12:52 PM
    Quote from zlocesti

RTL.

Samo zabava !

Imam 200 tisuća kuna koje mi neće trebati idućih deset godina.

Unatoč primamljivosti vanskih tržišta, i uz uvjet da ne bude pada tržišta i 30% sniženja, rado bih ih uložila ovdje.

Želim veći udio velikih lijepih dividendnih papira, i manji onih " sa potencijalom "

Ajde prijedlozi , što bi vi kupili ? :S

Display More

HT, KODT, ADPL

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• Kayser Sose
    • April 27, 2021 at 11:09 PM
    Quote from Ledica

: "Teorijska paradigma rasta trajnog propusnosti izazvala je operativna, društvena i ekološka zabrinutost, s obzirom na rizik od prekomjernog kapaciteta i disekonomija razmjera."

Nemam nikakvih formalnih znanja iz ekonomije pa se pokušavam malo educirati iz sadržaja doktorskog rada jednog ekonomskog stručnjaka.

Ništa ne kužim, može pomoć ?

Tekst nije prevodio Google, izvorni je. :)

https://www.index.hr/vijesti/clanak…ta/2272012.aspx

Osvrdbene raščlambe usudbenih pojavnosti

• Kayser Sose
    • April 22, 2021 at 2:55 PM
    Quote from st-brajo

e ovo je posal

https://www.index.hr/mobile/clanak.…esti&id=2270781

znači, liku su dopustili da kao zalog za kredit da neku imovinu u nekim vuko*ebinama koje sada na tržištu ne vrijede niti 1 kn.

vjerojatno temeljem procjene nekog vještaka, jer čisto sumnjam da su u katalogu porezne postojale ikakve slične transakcije.

btw., jel ove pogodnosti vrijede i za "običnu svjetinu" ili samo za "politički izložene osobe"? :/

Samo za politički izložene osobe jer oni su, jadni, stalno izloženi i pod pritiskom pa im se mora nekako iskompenzirat taj jad i muka dok su u aktivnoj politici...

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Kayser Sose
    • April 21, 2021 at 1:37 PM
    Quote from accountant

u svim vladama, koje pokušavaju 'zabraniti' i zaustaviti kripto, od Indije i Turske pa dalje, sjede ignoranti

da su ikog iole upućenijeg pitali što ta tehnologija nosi, ne bi trabunjali gluposti

Quote from mitkko
    Quote from jack_zg

Dovoljno je da ograniče "off and on ramps"... ili tzv. mjenjačnice.

Recimo da Coinbase izgubi dozvolu za rad. Eto ti panike...

Sumnjam da će to napraviti, pogotov što više vrijeme odmiče bit će im teže jer se broj institucionalih ulagača sve više povećava.

Da, mogu ugasiti mjenjacnicu, ali ne mogu ugasiti Bitcoin. Bitcoin je peer-to-peer mreza, njegova osnovna ideja i je ta da nam ne trebaju nikakvi posrednici. Ja mogu u svakom trenutku poslati tebi ili ti meni bitcoin, direktno, bez ikakvog posrednika, bez mjenjacnice. To je poanta. Bitcoin je mreza koju koriste milijuni u svijetu, to ne mozes ugasiti, ni Turska, ni Kina, niti bilo tko drugi.

Uostalom, vec danas imate vrlo popularne decentralizirane mjenjacnice, rade na kripto mrezi, koriste "pametne" ugovore - ni to ne mogu ugasiti. Trenutno su takve mjenjacnice malo prekomplicirane za koristenje za sire mase pa su jos uvijek u mainstreamu slabo poznate, ali i to ce se vremenom promijeniti. Ovo trziste je jos uvijek vrlo mlado.

2017 je bilo puno false newsa, upravo oko takvih toboze zabrana i kojecega drugog, sto je redovno radilo paniku na trzistu koju su iskoristavali oni koji su takve vijesti pustali. Bilo je puno manipulacija. Danas je kripto trziste bitno uredjenije, reguliranije itd., danas se oni koji su duze u kriptu na takve vijesti i clanke samo nasmiju.

Display More
    Quote from accountant

u svim vladama, koje pokušavaju 'zabraniti' i zaustaviti kripto, od Indije i Turske pa dalje, sjede ignoranti

da su ikog iole upućenijeg pitali što ta tehnologija nosi, ne bi trabunjali gluposti

Quote from nemo

jbg, kockoglavi uhljebi balkanopitekus se lože na pet stotice virtualne valute na papirusu, ili betonjare na moru. Da su pametniji, nosili bi stick u unutarnjem gepu, ne moras susjedu trpat u gepek. Miljon evra treba i nositi...a sto ako dobiš kilu?

Quote from nemo

jbg, kockoglavi uhljebi balkanopitekus se lože na pet stotice virtualne valute na papirusu, ili betonjare na moru. Da su pametniji, nosili bi stick u unutarnjem gepu, ne moras susjedu trpat u gepek. Miljon evra treba i nositi...a sto ako dobiš kilu?

Eh da je Escobar živ....

1. Privacy Policy
  2. Kontakt