Display MoreNe mislim da će bit baš tako crn scenario. Istina, corona-kriza je sasvim nova stvar za cijeli svijet. Pa to je bio i 2.svjetski rat iako ne mogu baš uspoređivati te događaje al pari...ne kažem da će se sve vratit u normalu (ako ikad i bude), no moje mišljenje je da turizam (pa i hrvatski) i nije toliko osjetljiva grana ekonomije kako se misli (i piše). To mi je više kao neka urbana legenda. Ok, bit će skromno, bit će 30% prihoda neto na kraju godine (nabacujem sad, može i do 50%) ali i 30 je bolje nego 0%, zar ne? Već sad je bolje od katastrofičnih predviđanja a' la Nostradamus prije lock-down-a.
ma mi trebamo Erdoganu dignuti spomenik.
da nema njegovog cirkusiranja dolje, mi od turizma ne bi vidjeli ni t.
ovako on pravi cirkus po Turskoj (oni su postali turizam isključivo za muslimane), a sa sobom u tu nestabilnost povlači i Grčku (dobro, oni su i sami od sebe nestabilni).
istina, pomoglo je i snimanje Game Of Thrones (trebalo bi dovući još nekih sličnih projekata).
glavni problem našeg turizma je što moramo privući goste više klase koji si uvijek mogu priuštiti ljetovanje (hoteli 4+ zvjezdice, megajahtaši, vile s bazenom i slično), a okaniti se apartmanije di dolazi radnička klasa (koju će ova kriza masakrirati).
ova sezona još nekako, al problem će biti iduća jer ljudima neće biti jasno kako to da je virus nestao, a ja dobio otkaz.
takvima sigurno neće biti do ljetovanja.
Slažem se, pobornik sam podizanja kvalitete i privlačenja gostiju više klase...nama nedostaje hotelskog kapaciteta 4+(a naši "stručnjaci" govore da ih imamo previše sagrađenih (sic!)). Radnička klasa koja dolazi kod nas osjetit će ovo, bit će gusto, ali ih kriza neće masakrirati. Za apartmaniju se slažem...u konačnici sirotinjski zimmer frei turizam..čast izuzecima. Ah, mi smo u konačnici nacija rentijera...GOT je fantastičan projekt koji nam se desio (ne znam kako, valjda na se Bog smilova kao za sunce, more i prirodu.) i takve stvari donose šušku na long long term. Erdogan je dobro plaćen od strane EU da cirkusira dolje, nije valjda da to radi besplatno...