Danas je protrgovano nečega u bloku, za 30 milijuna kuna
Da li itko zna gdje se može pogledati na što ?
izgubljeni u prijevodu
hr.portfolio zakon
Danas je protrgovano nečega u bloku, za 30 milijuna kuna
Da li itko zna gdje se može pogledati na što ?
izgubljeni u prijevodu
hr.portfolio zakon
Kadija te tuži, kadija ti sudi
Ima li igdje papira gdje nas nisu pokrali
Ovo već postaje zastrašujuće
Zastrašujuće je što ovo već postaje rutina...
A kako tumačite da uz sve ove informacije rating HDZ-a raste i nikad viši ? Živimo uronjeni u ocean iracionalne gluposti.
Baš gledam seriju Inspektor Vinko iz 84 - osim tehnološke nikakve druge promjene nema u odnosu na danas. Samo se to danas zove kapitalizam i ne oslovljavamo se sa drugovi. Lopovi onda su i danas isti. Nismo se pomakli ni za jotu.
Rodijačko-kumsko-stranačko-pseudo domoljubno-uhljebnički kapitalizam
Uau...sad će procvjetati tisuću cvjetova...
O matere ti, sad ce govorit i da su pomogli trzistu kapitala 😂
Po pitanju poreza na dohodak od kapitala po osnovi isplaćene dividende u državnu blagajnu se godišnje slije mizernih desetak milijuna kuna...brat bratu, dva gepeka...
S 12 na 10 posto smanjila bi se i stopa poreza po odbitku pri isplati dividendi i udjela u dobiti. Time bi se i odredbe Zakona o porezu na dobit uskladile s najavljenim izmjenama Zakona o porezu na dohodak, kojima se također regulira smanjenje stope za dohodak od kapitala ostvaren po osnovi dividende i udjela u dobiti s 12 na 10 posto.
Pročitajte više na: https://m.vecernji.hr/vijesti/minist…gradane-1435285 - m.vecernji.hr
Uau...sad će procvjetati tisuću cvjetova...
+ OPTE opet nešto malo
Ma kakva mafija, oni bar vrte milijune, a ovdje se poklaše oko tri kile oborite ribe i dva praseta
Da bar...vrte vrte oni...na stotine milijuna....naših
Pa o trenutnoj vlasti sve govori ova fotografija. Na fotografiji sjede četiri bivša i aktualna Plenkovićeva ministra s Josipom Rimac. Tu su od aktualnih Oleg Butković i Tomislav Ćorić te od bivših Tomislav Tolušić i Goran Marić.
Display MoreBrojač novca u poštenom Kovačevićevom klubu:
https://www.index.hr/vijesti/clanak…ca/2216754.aspx
Imena ministara koji su posjećivali klub: Oleg Butković, Josip Aladrović, Tomislav Ćorićhttps://www.index.hr/vijesti/clanak…ak/2216536.aspx
Čovjek se zapita za što je dečkima trebao brojač novca, odakle se nabavljao novac kojeg su brojali, čiji novac je to bio i tko ga je nosio kući?
Što se tiče bježanije iz Hrvatske i mizernih prometa na ZSE mi se možemo čuditi samo jednom, kako bježanija nije još veća i kako uopće ima ikakvog prometa. Tužna "državo".
U ijednoj imalo normalnoj državi cijela vlada bi momementalno pala da su 3 ministra i muž donedavne predsjednice uhvaćeni u ovakvoj aferi. Mi definitivno pripadamo Africi (onoj bez struje), a ne zapadnoj Europi.
Goodfellas na hrvatski način...
Nisam neki stručnjak i svjestan sam da ima stvari pro et contra u vezi uvođenja eura. Činjenice stoje da izvoznici puše zbog "jake" kune i da smo visokoeurizirana zemlja (krediti, štednja, sve prodaje i kupnje osim u maloprodaji i špeceraj ) prikazuju se u eurima. E sad, kakve konotacije će biti kad se uvede, možemo samo raspravljati...tad sam slušao taj intervju i Vujčić se vrlo benevolentno izražavao u vezi budućeg ulaska u eurozonu...
Nisam neki stručnjak i svjestan sam da ima stvari pro et contra u vezi uvođenja eura. Činjenice stoje da izvoznici puše zbog "jake" kune i da smo visokoeurizirana zemlja (krediti, štednja, sve prodaje i kupnje osim u maloprodaji i špeceraj prikazuju se u eurima. E sad, kakve konotacije će biti kad se uvede, možemo samo raspravljati...tad sam slušao taj intervju i Vujčić se vrlo benevolentno izražavao u vezi budućeg ulaska u eurozonu...
Predsjednik uprave ‘AD Plastik Grupe‘ ekskluzivno za ‘Slobodnu‘: Precijenjena kuna ‘pojela‘ nam je u pet godina čak 90 milijuna kuna prihoda
Baš Vujčić priča na Hrt 4 o tim filozofijama precjenjene kune i kaže da kada bi kunu oslabili npr 20%, naš bi dug porastao za 100 milijardi kuna + recesija gratis......
Nedavno je pričao drukčiju priču...
Display MoreStecaj đ.đ. dali je moguc?
Pa da HDZ izgubi Slavoniju? Si lud?
https://www.izbori.hr/sabor2020/rezultati/1/
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Mogućnost da HDZ izgubi Slavoniju poradi mogućeg stečaja ĐĐ ista je kao što je IDS izgubio nešto zbog Uljanika....znači šipak
Može jedan post jedna kuna?😏
ma i deset lipa bilo bi mrak...
Dat ću jedan isječak iz jučerašnjeg članka koji demistificira zašto su prometi na ZSE ovako mizerni, iako su fundamenti nekih dionica stvarno dobri. Krivotvorena financijska izvješća Agrokora porezna uprava, HANFA i ZSE nisu primjetile minimalno punih 10 godina. A pazite o kolikim se iznosima radi, milijardama. Istovremeno nekog malog poduzetnika maltretiraju za koji desetak tisuća kuna.
Na račun ovih krivotvorenih financijskih izvješća ljudi su ulagali, i na temelju njih sa ZSE isparilo je nekoliko milijardi kuna malih dioničara. I nitko nikome, pojeo vuk magare, država ne preuzima nikakvu odgovornost, u poreznoj, HANFI i ZSE su svi čisti. QuoteKonkretno, od 2006. nadalje lažno su prikazivali poslovne rezultate i značajnu akumuliranu dobit iz koje je bez stvarnog temelja isplaćivana dividenda.
Umjesto u pojedinačnim godišnjim financijskim izvješćima trgovačkog društva Agrokor d.d. iskazanih značajnih iznosa zadržane dobiti, morali su iskazati kontinuirane, kumulirane gubitke i to najmanje: u 2006. -438.716.000,00 kuna, 2007. - 474.664.000,00 kuna, 2008. - 900.875.000,00 kuna, 2009. - 1.219.133.000 kuna, 2010. - 1.719.655.000 kuna, 2011. - 2.338.570.000,00 kuna, 2012. - 3.527.250.000,00 kuna, 2013. - 4.443.236.000,00 kuna, 2014. - 4.823.153.000,00 kuna i 2015. - 5.579.836.000,00 kuna.
Povraća mi se od ovog megalopovluka, korupcije i grabeža već 30 godina...žao mi je što sam bio naivan i glup i potrošio uzalud 3 desetljeća pokušavajući nešto ovdje. Istina je da NIKAD nismo imali šanse nešto napraviti na pošten način...strašno...spržena je ne samo naša budućnost nego i budućnost generacija minimalno slijedećih 50 godina. Sve je ovo veliki igrokaz nezasitnih "poduzetnika" i političara...Turkmenistan i Sjeverna Koreja nisu nam ravne...kao što sam napisao prije par mjeseci - premlad sam da umrem a prestar da počnem (negdje drugdje) ispočetka
Strašno koje su ovo udbaške metode, vjerojatno je Plenki cijelo vrijeme znao što Dragan Kovačević radi u JANAF-u, ali sad kad mu je zasmetao uklonio ga je.
Kod nas se i korupcijom bore protiv korupcije... Mislim da ni u Bangladešu toga nema i da bi se trebali ponositi trenutnim stanjem na listi korupcije jer smo očito još puno, puno niže, samo ovi što provode test ne kuže na koju smo mi to razinu digli
"Presumpcija nevinosti"
+ADPL opet nesto sitno
+ ADPL, nešto sitno
Display MoreTo je po mojem shvaćanju za manje investitore. I ne mislim da se može vise zaraditi u dugom roku nego buy&hold strategija. Naravno pod pretpostavkom da kupiš i prodaš u nekom povoljnom trenutku. I odabereš dovoljno potentnu investiciju.
Da sad imaš milijun ili dva kuna, tesko bi se mogao igrati na ovakav način. A da budeš ugkavnom konstantno investiran (barem 50% vremena držiš vise od 50% ulaganja).
Slazem se u potpunosti...
Moja snaga je da rastem (u znanju, iskustvu i money management-u) zajedno sa portfeljom i prilagodjavam strategiju velicini portfelja i sentimentu na trzistu...
Kako raste portfelj sve mi je teze uci i izaci iz manje likvidnih dionica, a u ozbiljnim pozicijama znam biti i po 3 mjeseci bez da trejdam (npr. trenutno PODR i KODT) sto mi je prije 3 godine bilo nezamislivo...isto tako sve cesce kupujem ozbiljne kolicine HT dok ga prije nisam ni pratio...
Svjestan sam da je s manjom bazom/portfeljem lakse imati vece relativne prinose i da cu, ako nastavim ovim tempom, u jednom trenutku s najvecim dijelom portfelja postat dugorocni, ali isto tako cu uvijek u trejdu pokusat zaradit dnevnicu...
Sve u svoje vrijeme...
I dalje mi nije jasan onaj ROI od 0,5 % po investiciji...
"
Bivši ministar Goran Marić zaposlen u Hrvatskim cestama. Postao je savjetnik uprave"
do jaja...😠
Ode HrC u qr@c....