1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. bubimir

Posts by bubimir

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• bubimir
    • July 22, 2021 at 10:57 PM
    Quote from user35

Tigre moj pricam o tvojim procjenama koje su spekulativne i kao sto sam velis sluze 90% mase...

Chalangiram ti izracun, ne vrijedam te, al cim se tako pjenis nesto mi tu ne drzi vodu.

Izracun ti se svodi na ocekivano povecanje vrijednosti broda sto daje cca 38 hrk nategnutih, ostatak na 35 hrk revalorizacija HQ.

Long gledano core buss oni su jedva break even, sa trnutnim overheadsima, da ne pricam o neopravljanja Fx i kta...

Sto me dovodi do zakljucka da je ocekivati da ovo proradi spekulacija... nije za long

To ti je samo moje laicko vidjenje :*

..

Display More

poštovani kolega, vidim da nastupate racionalno i očito baratate sa podacima...može jedno praktično pitanje za vas, upućeno od moje malenkosti malog ulagača (nisam tigar :( , niti sam u sukobu interesa, samo želim znati istinu-

da li možete podijeliti sa nama podatak o prodaji broda Bene koju je objavio švedski portal specijaliziran za pomorstvo :

"A di je cijena? Poslovna tajna u javnom poduzecu? Zadnji put se prodajna cijena JDPL-a i cijena koju je objavio švedski portal specijaliziran za pomorstvo razlikovala 300.000,00 USD!"

unaprijed hvala, Lp.

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• bubimir
    • July 22, 2021 at 10:36 PM
    Quote from mitkko

Moram priznati da ne razumijem ovakvo razmisljanje koje se stalno provlaci po forumu na vise tema. Zasto ne bi ozbiljan investitor to preuzeo? Ja mislim upravo suprotno, da je ova firma (i takve slicne firme) odlicna udavaca i veliki potencijal.

...

Da bi to znao prepoznati moras biti dobro educiran. I to je uvijek problem na kojem 90% ljudi zapne, jednostavno im se ne da ili ne znaju dublje ulaziti u temu kada je lakse procitati par postova na nekom forumu i povoditi se za masom. To je jednostavno u ljudskoj prirodi. Zbog te cinjenice je zapravo vrlo lako biti u bilo cemu prednosti ispred 90% drugih.

Necete se obogatiti ulagajuci u dionice firmi koje su dosegnule svoj peak u razvoju, koje rastu malo iznad stope inflacije. To je ok za sacuvati kapital, ali necete se tako obogatiti.

dakle, ako ne znate o čemu se radi, ipak budite odgovorni, i mislite na druge ^^ ...cijepite se protiv jdpl-a, uzmite barem prvu dozu, a mi ćemo imati puno razumijevanja (barem u iznosu od 2 kune) za vašu plemenitu nakanu <X

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• bubimir
    • July 21, 2021 at 5:37 PM

Hrvatski ministar financija posjeti švicarsku vladu i vidi švicarsko ministarstvo pomorstva, začuden upita njihovog ministra:

- "Pa kako to da imate pomorsko ministarstvo a nemate mora?"

Švicarski ministar:

- "Pa isto tako kako i vi imate more, a nemate financije."

• DRY BULK

• bubimir
    • July 21, 2021 at 5:25 PM

Quote from brajakica

Vozarine ce ici UP jos 3-4mjeseca pa zimska pauza sljedi opet up up. Svi smo mi generali 🎖️i generalice🏅😁Ja od 340 prije 680 nema prodaje. Danas su generali amerikanci a sutra prvo vikinzi pa nasi krecu u juris na ask😁

"malo jači" oporavak vani..ideššš ...znači više nema prodaje po bidu, čak ni na ZSE, a za nemoguće ćemo "malo" pričekati X/

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• bubimir
    • July 21, 2021 at 5:13 PM
    Quote from BudFox

opravak? :)

Kod nas se ULPL pravo opravila danas (+40%), a prodavao se ATPL :thumbup: :saint: ;)

najte se živcirati kolega, nismo djeca, i samo pričekajte, jer već sutra će sve biti posloženo kako treba, neki igrači samo vješto koriste delta situaciju :S

'Freedom Day' ='Fault day' warns the pandemic is far from over:

Mr Johnson said at his briefing that proof of full vaccination will be a condition of entry for nightclubs and other crowded venues from September and he emphasised that the pandemic was not over.

Files

Epidemije - svakih 100 g.png 1.56 MB – 0 Downloads
  • DRY BULK

• bubimir
    • July 21, 2021 at 5:05 PM

ajmo znalci (Reakcija primljeno).. tko po ugovorima plaća troškove kašnjenja na iskrcaj u lukama?

• DRY BULK

• bubimir
    • July 21, 2021 at 4:59 PM
    Quote from looserst

A brod je brod, tocno?

... ever greater numbers of containerships...

Kontejneršip... :/

ne bih znao, niti je bitno koji brod...bitnije je pitanje , tko snosi troškove kašnjenja na iskrcaj u lukama?

• DRY BULK

• bubimir
    • July 21, 2021 at 4:40 PM
    Quote from BudFox

Jel to znači da će vozarine još porasti? 8o

Gdje nam je general budućnosti kada ga trebamo ^^

ne znam za generale, ali vjerujem da će ovaj problem ubrzo morati biti riješen (jer mora biti)..."zabrinjavajuće je vidjeti da se situacija još ne popravlja", rekao je Turloch Mooney, pomoćnik direktora, pomorstva i trgovine u IHS Markit, za Splash. „Pouzdanost rasporeda još uvijek je na nižem nivou nego prije pandemije. Uzimajući to s vrlo velikim rastom veličina poziva, mnogi terminali rade punim kapacitetom i s kontinuiranim problemima s premještanjem opreme, teško je u kratkom roku primijetiti značajno poboljšanje situacije. "

Sjeverna Amerika zabilježila je najveće pogoršanje s brodovima koji su u prosjeku proveli 33 sata na sidru u svibnju 2021. u odnosu na prosječno samo osam sati u svibnju 2019. Podaci za lipanj i srpanj još nisu dostupni, ali će vjerojatno pokazati pogoršanje situacije.."

Slika

• DRY BULK

• bubimir
    • July 21, 2021 at 4:25 PM
    Quote from BudFox

Šta kaže Joakim, hoće koja raketica uskoro? ;)

The cape ffa rollercoaster continues (već tuče po gornjoj granici kanala, zato ili pripremite novčanike prije početka idućeg mjeseca, ili dalje čekajte nove sojeve COVID blues-a :P ) osim padajućih klada (lumber), čak je i crypto zazelenio 8o

https://pbs.twimg.com/media/E6p21PeWUAIyLKj?format=jpg&name=medium

The port congestion pandemic has stretched around the globe with ever greater numbers of containerships idling, waiting for berth spaces to open up across five continents:

Global liner congestion worsens, 116 ports report disruption - Splash247
    The port congestion pandemic has stretched around the globe with ever greater numbers of containerships idling, waiting for berth spaces to open up across five…
    splash247.com
  • DRY BULK

• bubimir
    • July 20, 2021 at 4:35 PM

dip buying-američki indeksi krenuli u zatvaranje gap-ova od jučer ..a stižu im i dobra izvješća.

• bubimir
    • July 20, 2021 at 4:09 PM
    Quote from Neo

Jedini problem je što se iskrcava Cerp, a isti ima jos 195 tisuća komada. Samo 72 milje kunića.

nije li malo čudna dinamika tog "iskrcavanja"?

• bubimir
    • July 19, 2021 at 4:36 PM
    Quote from tento

.. Već sam u prethodnim postovima objasnijo odnos prema Vama tehničarima, Vi nam pomažete ali nema odgovornosti i krivnje ikoga, jer na kraju mi sami donosimo odluke. Možeš ili ne moraš koristiti Vaše geafove, ja ih koristim i hvala svim tehničarima na njima!

barem nije dosadno...vi ćete i tako izmisliti nešto sasvim novo..npr. ‘Freedom Day’"

Virus surge fears, UK leader's quarantine, mar 'Freedom Day'
    LONDON (AP) — Corks popped, beats boomed out and giddy revelers rushed onto dancefloors when England’s nightclubs reopened Monday as the country lifted most…
    apnews.com
  • Birtija

• bubimir
    • July 19, 2021 at 4:10 PM

virus isn’t going away.. :D despite widespread vaccinations..ali sve to nema veze, but buy these stocks in the next dip :S ...jer opet lagana epidemija gripe (ili prehlade) ruši svjetsku ekonomiju, to samo znači da možete opet kupovati po povoljnim cijenama ?..so buy the next dip=O 8o :

Need to Know: COVID-19 cases may cause an S&P 500 correction, analyst says — buy these stocks in the next dip

..

Concerns about the virus are particularly problematic for sectors and industries, such as travel, that were expected to benefit the most from the reopening of the global economy. :love:

This is a great story, however, happy ending.

• bubimir
    • July 16, 2021 at 4:55 PM

Cape Aug 34375 +125, Pmax Aug 30750 +725, Smax +925 debelih

izgleda... uskoro idemo dalje -> August rebound?

• bubimir
    • July 16, 2021 at 4:22 PM
    Quote from looserst

DSX:

https://finance.yahoo.com/news/diana-shi…-130600001.html

Sve ostalo nazalost jako crveno

..at a price of $4.50 per share..offer will expire at the end of the day, 5:00 P.M., Eastern Time, on August 16, 2021, unless extended or withdrawn...a boja je stvar percepcije, i perspektive8)

• bubimir
    • July 16, 2021 at 4:11 PM
    Quote from Brunos

Uvijek na forumu ima puno teorija ali na ATPLu ih stvarno ima beskonacno. Npr.

1.kad pada to je zato jer pada vani

2.ako 1.nije slucaj onda jer pada index

3.ako nije 2. to je jer pada future index

4.ako nije 3. onda zato jer "veliki" ruse cijenu da prestrase "male" kako bi onda naglo kupili -ova mi je najgluplja

5.ako raste to je navlakusa ili "veliki pumpaju"

6.ako raste trebalo je kupiti na 180 jer je "sad" vec prekasno za zaradu

7.ako pada prije izvjesca onda insideri vec znaju kakvi ce biti izvjestaji (kao da onda to nisu znali vec odavno)

8.ako je cijena ATH onda je sve vec ukalkulirano u tu cijenu pa se druka na pad

9.itd itd.

Ja sam prestao obracati paznju na takve teoretske postove jer uvijek se moze protumaciti trend na ovaj ili onaj nacin. Svakako ocekujem da ce nakon q2 izvjestaja dionica otici stabilno na 450+ i da ove oscilacije koje gledamo stvaraju daily traderi. Uz cijene vozarina kakve imaju besmisleno je misliti da se "veliki" stalno igraju sa malima. Prilicno sam siguran da su pravi igraci kupili dovoljno na cijeni <250 pa se sigurno sad ne igraju sa delta 30kn

Display More

<X slažem se algoritam je sulud, zbunjola..ponekad je jednostavnije za domaću zadaću ovo pomnožiti sa 10 (ali ne u $) :* :)

https://finance.yahoo.com/quote/DSX?p=DSX

• DRY BULK

• bubimir
    • July 15, 2021 at 12:17 AM

August #Capes retesting the lower trend of our multi month wedge. Have bulls drawn a line in the sand?

https://twitter.com/braemarscreen/status/1414858902454292480/

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• bubimir
    • July 12, 2021 at 4:43 PM

You are good, my friend:

https://twitter.com/braemarscreen/status/1412437015853940746/

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• bubimir
    • July 12, 2021 at 4:26 PM

gdje je nestao Vlad

Quote from mitkko

CROBEX apdejt

CROBEX je došao točno do te predviđene zone otpora (2004,95) i počeo se konsolidirati, ..Sada bi bilo lijepo da zadržimo ovaj trendlajn koji drži zadnjih 6 mjeseci. :) - sljedeća razine otpora su onda 1927, odnosno 1890. Za sada se nadamo pozitivnoj reakciji na 1970.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Crobex, inače popularno u narodu zvan Grobex, je nakaradni spoj svega i svačega, i teško da uopće ima veze sa realnim svijetom, a najmanje ima veze sa brodarskim sektorom i ostalim životom (samo tu i tamo, i to samo ponekad)..ukratko index za leteći cirkus MP-

a-za edukaciju, pogledajte više o tome na:

https://www.imdb.com/video/vi315940…3&ref_=tt_ov_vi ..samo zabava:love:

Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)8o

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• bubimir
    • July 8, 2021 at 10:44 PM
    Quote from mitkko

Zanimljivo, nisam ovo znao.

i politika se umiješala..

https://www.index.hr/vijesti/clanak…ama/801831.aspx

Hina17.2.2015. NARODNA STRANKA - reformisti ocijenila je u utorak u Splitu da bi privatizacija i prodaja splitske brodarske tvrtke Jadroplova u ovom trenutku bila štetan gospodarski potez...ocijenili su da je sadržaj prvog natječaja bio povoljniji, jer se u drugome nisu kvalitetno zaštitili hrvatski interesi.

Ukidanje obveza-U prvom su natječaju, objasnili su, dionice imale nominalnu vrijednost 360 kuna, a sada se nude na prodaju po cijeni od 130 kuna, ukida se obveza zadržavanja hrvatskih pomoraca na brodu od pet godina. Ukida se i obveza zadržavanja 60 posto tonaže Jadroplova pod hrvatskom zastavom na rok od pet godina i svodi se na svega tri godine... S druge strane je Jadroplov, gledajući strukturu flote, jedna vrlo solidna flota koja ima osam trgovačkih brodova respektabilne nosivosti, podigli su svoju ukupnu tonažu za nosivost oko 30 posto. Uz to je prosječna starost brodova devet godina, što su relativno novi brodovi. U takvoj situaciji i po dampinškim cijenama prodavati flotu je jednostavno izvan svake pameti", rekao je Baranović.

znači, osim Bene (koji je prodan za minimalno 5 mil USD, a vjeroratno i više?), još su dva broda manje..

1. Privacy Policy
  2. Kontakt