1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. bubimir

Posts by bubimir

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• bubimir
    • April 22, 2021 at 2:51 PM
    Quote from mitkko

Upravo to i je moja poruka, ali ne znači da se "manija" još neko vrijeme ne može nastaviti. Ja sam svoje prodao.

I ovaj fraktal na BDRY bi se iznenadio da se skroz točno ponovi. Futuresima se trguje na burzi, vjerojatno svi gledaju takve fraktale/patterne, i on se može ponoviti jednom, ali dvaput mislim da je previše - tada obično vidimo "front run" - znači ili počne padati prije targeta ili ga bitno premaši. Tržište je sada užareno pa je sve moguće.

Quote from godo

atpl u ovom trenutku nema tehničkih zapreka da zatvori gap na 266. ima ovaj prethodni vrh na 240, jest da je u prekupljenom području ali to ne mora ništa značiti.

tvoje razmišljanje potvrđuju i "kapitalci" koji trenutno stoje na 243 i na 252..i jučer su bila dva, jedan na 220 kojega su pregazili, i drugi na 226 koji je očito pobiga :saint: , jer smo danas startali od 227 (nisam pratio trgovanje, pa mi je nažalost ostao prodajni nalog na toj cijeni, inače bih ga povukao). Znači imamo sada dva gap-a: novi 220- 227, i stari 201-204, podapeto/napeto 8o

s druge strane, podrška euforiji sada stoji na 220. X/

• bubimir
    • April 22, 2021 at 2:32 PM
    Quote from mitkko

Ok, znam sta je BDRY, pratim ga od osnivanja. Ja mu tepam da je "index" jer lijepo oponasa BDI, a BDI nemam mogucnost chartirati. :)

da nije klasični idex, ali vrlo je praktičan..no pravo pitanje je bilo - što kažeš za "trubu"(i wedge) koju iscrtavaju na finviz.com? Općenito su im linije na grafu malo prenategnute, slično i za DSX (crtali su double top)- a sada imamo triple top =O

https://finviz.com/quote.ashx?t=DSX&ty=c&ta=1&p=d

• bubimir
    • April 21, 2021 at 11:04 PM
    Quote from mitkko

Gledam danas i graf BDRY. Graf je tehnički jako zanimljiv.... Indeks je već probio Bollinger, vidimo gap up, a RSI i MFI barem za sada izgledaju da bi u konačnici mogli opet formirati bearish divergenciju.

Cijena se nakon proboja Bollingera iznad zadržala svega dva do tri dana nakon čega je uslijedila korekcija. Trenutno gledamo spinning top svijeću, ali današnje trgovanje još nije gotovo.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

btw - BDRY nije indeks, nego ETF (Exchange Traded Fund), proizvod baziran na FFA miksu... grafikon je truba?->:

https://finviz.com/quote.ashx?t=BDRY&ty=c&ta=1&p=d

The first and only freight futures exchange-traded product exclusively focusing on dry bulk shipping.

Investment Strategy-The Fund will hold freight futures with a weighted average of approximately three months to expiration, using a mix of one-to-six-month freight futures, based on the prevailing calendar schedule. The Fund intends to progressively increase its position to the next calendar quarter three month strip while existing positions are maintained and settle in cash. The initial freight futures allocation will be 50% Capesize contracts, 40% Panamax contracts and 10% Supramax contracts, rebalancing annually, as needed, during the first two weeks of the month of December."

https://finance.yahoo.com/news/first-fre…-205827722.html

• DRY BULK

• bubimir
    • April 21, 2021 at 10:18 PM
    Quote from Manu

cape up 16.2%

neka ostane zabilježeno - may Cape danas...gap up:

https://twitter.com/braemarscreen/status/1384766005738627078/

• bubimir
    • April 19, 2021 at 10:09 PM
    Quote from mitkko

:saint: ATPL apdejt

Evo ga napokon breakout. Sada se mora održati oko 200 i onda možemo ciljati 215.

može i mora..a što je sa psihologijom, ona zove manju korekciju, barem do 195 (193), čekamo KOREKCIJU za dokup brate..a možda i malo TU CERP pomogne?:D :thumbup:

Files

Atlantska plovidba d.d. - redovne dionice.png 53.7 kB – 0 Downloads

• bubimir
    • April 13, 2021 at 7:14 PM
    Quote from zlocesti

Ja sam samo bacila prvi pogled

Ako nema fundamentalnih razloga za kupnju, tehničkih nema

Downtrend se nije preokrenuo.

Sentiment negativan

AD linija down, Chaikin u negativnom teritoriju. Trenutno na fibo liniji.

Nema ni volumena, sve skupa tko je unutra neka se strpi. Tko nije, neka se isto strpi :)

Display More

uh...ovo izgleda k'o da će pojesti i nekoga vani.. =O

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• bubimir
    • April 10, 2021 at 3:45 PM
    Quote from Neo

Ja sam se da budem iskren potajno nadao rusenju cijene do 37-38kn da uletim 7 do 8 tisuca komada, ali jednostavno ne vidim mogucnost za to. Imam poprilican cash koji miruje, ali razvoj situacije kaze da nije pametno mirovanje. Po onome sto je trenutno do kraja srpnja proizvodnja ce porasti za 5.9 milijuna barela, a time mozemo zaboraviti cijene kojima se nadamo. Potraznja se dize istovremeno. Dizanje proizvodnje je potvrdjeno i Opce je siguran u povecanje potraznje. Valjda oni znaju bolje.

Rast potraznje i veca proizvodnja ce ustabiliti i povecati vozarine. Eto do kraja srpnja mislim da ce Tpng imati cijenu 60kn.

Ja cekam zadnji propad prije rasta i vjerujem da nece ici ispod 42kn. Vrijeme je za kupovinu. To je moje misljenje i vise nimalo ne dvojim.

mašala razmišlanje, isto očekujem..ali valjda vlasnici kockarnice znaju bolje :S

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• bubimir
    • April 1, 2021 at 6:25 PM
    Quote from tin

Oko 39 000 dionica u 3.mjescu protrgovano uključujući i današnji dan...ali ima se još za iskipati ...čini se.

https://zse.hr/hr/papir/310?i…03-30&model=ALL

hvala, u tablici (Preuzmite: xlsx) u stupcu J je jedan jako zanimljiv podatak ->to je VWAP price - volume weighted average price (VWAP), trading benchmark used by traders that gives the average price a security has traded at throughout the day..znači prosjek vrijednih dnevnih prosjeka za ožujak je bio 184,67 :)

What Is Volume-Weighted Average Price (VWAP)?

..This measure helps investors and analysts evaluate the current price of a stock and determine whether it is relatively overpriced or underpriced compared to the average trading price for the day. Often this information is used to facilitate the entry or exit of a position...

For example, if a portfolio manager wants to acquire thousands of shares, but also wants to purchase the position below the average price for the day, the VWAP will usually be the price to beat...This method will fail quickly on trending days, and make multiple successful trades on sideways days." :/

• DRY BULK

• bubimir
    • March 31, 2021 at 7:45 PM
    Quote from hugh

nema bdi- a danas?

Joakim Hannisdahl-prije cca 1h

Baltic Dry Index Falls 2.71% to 2,046
    Capesize -0.3% to $18,327
    Panamax -5.69% to $21,852
    Supramax 58k tons -2.34% to $20,578
    Handysize -3.16% to $19,033

• bubimir
    • March 29, 2021 at 2:00 PM

A week after getting stuck in the Suez Canal, the giant ship ‘Ever Given’ was almost fully refloated on Monday, 29 March, and its engines have been restarted, Reuters reported, quoting a source.

According to the chief of the Suez Canal Authority (SCA), it will take 3.5 days to clear Suez logjam once the ‘Ever Given’ is refloated:

"

An Egyptian and international salvaging team has succeeded in partially freeing a vast container ship that had become stuck on the banks of the Suez canal for six days, holding up tens of billions of dollars’ worth of global trade.

But engineers warned the blockage was not yet cleared, with the ship’s bulbous bow – or front end - still stuck at the canal’s edge and salvagers contemplating removing containers from the vessel to lighten its load, a process that is likely to take at least days.

“Don’t cheer too soon,” Peter Berdowski, CEO of Boskalis, the salvage firm hired to extract the Ever Given, told Dutch NPO Radio 1. “The good news is that the stern is free but we saw that as the simplest part of the job.”

• bubimir
    • March 28, 2021 at 11:09 PM

Krajem prošle godine novi službenik osiguranja u luci Beirut naletio je na slomljena vrata i rupu u zidu skladišnog hangara:

https://www.nytimes.com/interactive/20…-explosion.html

..

high-definition video illustrates how the volatile cocktail of combustible substances came together to produce the most devastating explosion in Lebanon’s history.

• bubimir
    • March 28, 2021 at 10:30 PM
    Quote from 5. Element

Bilo bi veselo da se kontejneras slomi ili prevrne... Ne bi ga maknuli godinu dana.

Salvors warn Ever Given refloating operation on Suez Canal could take weeks:

“To je ogromna težina na pijesku. Možda ćemo morati raditi s kombinacijom smanjenja težine uklanjanjem kontejnera, ulja i vode s broda, tegljača i iskopavanja pijeska ”, rekao je.

Uklanjanje goriva i spremnika, zajedno s iskopavanjem, zahtijevat će donošenje dodatne teške opreme na mjesto, što će povećati vrijeme spašavanja...brod još uvijek ima balast i gorivo koje se može ukloniti, što će pomoći u naporima preusmjeravanja."

Some have even suggested that a prolonged salvage operation could even put the safety of the Ever Given's hull at risk.

Potential difficulties:

The potential difficulties in the salvage operation have been outlined by Concirrus.

According to the marine insurance intelligence company, AIS data indicates the vessel grounded at a speed of 13.7 knots.

Combined with the weight of 20,000 teu on board, that is likely to mean the ship is currently “hard aground”, the company said.

..a na društvenim mrežama sada se pojavljuju razne dodatne priče, o urotama 8) i povezanim događajima (..bombing of the port of Beirut is not a coincidence?) X/

https://pbs.twimg.com/media/Exa_zetW…&name=4096x4096

Files

It's not just the bulbous bow that's stuck!.jpg 114.49 kB – 0 Downloads

• bubimir
    • March 25, 2021 at 9:26 PM
    Quote from godo

neznam zasto baš 142, ali preskokom preko 138 bi sigurno stvorilo neku drugu mogućnost.

..zašto preskokom 138?..iako vidiš gap-ić na 127,;) >ne vidiš zadnju gap-činu, sa 139 na 136, nastalu između 15. i 17. ožujka =O,

ista bi sigurno stvorila odličnu mogućnost da izađu svi oni koji su tu čamili čekajući Godo-a :D :thumbup:

• bubimir
    • March 22, 2021 at 10:14 PM

dakle, migra je opet zaključan? ;)

i ..grah za količine i završne cijene u ožujku za ATPL, attn maratonac..

Alles klar, herr kommissar.. =O

Files

količine i završne cijene.xlsx 14.31 kB – 10 Downloads

• bubimir
    • March 22, 2021 at 9:58 PM
    Quote from migra

nije bilo pitanje dali sve u divku ili ne,već divka da ili ne u nekom dijelu dobiti?

utjeće li nešto više na cijenu dionice od divke? :/

ne to , divka im nije opcija..možda utječe na cijenu bolje i jače, ono što je već učinio DSX? :love: :*

• bubimir
    • March 22, 2021 at 9:39 PM
    Quote from maratonac

Koliko je dionica ATPL protrgovano dosad u ožujku i po kojoj prosječnoj cijeni? Hvala.

u ožujku (uključivo danas) protrgovano je 29884 dionice...a prosječna dnevna završna cijena (close) bila je 182,00 kn.

Pravi prosjek koji tražiš (prosjek svih dnevnih prosjeka) se može izračunati u tablicama Excel-a, ako imaš podatke svih dnevnih prosjeka na kraju dana, ako kojim slučajem nemaš podatke (imam fotkano, ali mi se ne da tražiti, mogu probati) :S... jednostavno uzmi WMA16 (Weighted Moving Average ) iz TA pa računaj:

https://trumpexcel.com/moving-average-excel/

"For example, suppose you need to calculate the 3 point WMA for the below dataset, where 60% weight is given to the latest value, 30% to the one before it and 10% of the one before it." 8o :rolleyes:

Files

ATPL ožujak.xls 11.65 kB – 9 Downloads

• bubimir
    • March 18, 2021 at 10:18 PM
    Quote from st-brajo

pa i vrijeme je da nam netko malo "našamponira" mirovine.

nisu odavno :S

već jesu :evil: , baš čitam na logicno.com...preko vode do slobode

8)

https://www.logicno.com/politika/eu-na…-putovanja.html

..Predsjednica Komisije rekla je da se epidemiološka situacija na kontinentu “pogoršava” i da je “zabrinjavajuća”, dodajući da postoji “opasnost trećeg vala koja se formira u državama članicama.”

Quote from mitkko

To su 50, 100 i 200 EMA - zuta, plava i ljubicasta, daily graf.

uffff..znači već se "otkvačila" sa EMA 50..ajmo još promatrat, ali nije dobro.

• bubimir
    • March 18, 2021 at 10:08 PM
    Quote from mitkko

RIVP apdejt

RIVP polako krvari, kako je bilo za očekivati. Cijena je propala ispod 30,80, testirala ju i nastavila padati. Dobra zona za bounce je blizu - 28,60-29,20. Hoće li biti kratkoročni bounce prije daljnjeg pada ili će biti preokret, to tek ostaje za vidjeti. Stvari će biti puno jasnije kada vidimo kakva će biti reakcija u toj zoni.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

RIVP je definitivno postala kandidat za prodaju (double top is an extremely bearish technical reversal pattern), .. ipak sa trenutnih razina podrške (fondovi) zadnji put u februaru, uspješno se odbila ..mogli bi je ovaj put spustiti malo jače, iako ne znam zašto bi se to trebalo dogoditi (možda 3. val pandemije || )?

koliko vidim na tvom grafu, cijena je propala ispod 10 EMA (žuta linija).. pretpostavljam da su 20 EMA i 50 EMA plave linije, a graf je daily?

"..Perhaps the most important aspect of a Double Top Reversal is to avoid jumping the gun. Wait for support to be broken in a convincing manner, and usually with an expansion of volume. ... Until support is broken in a convincing manner, the trend remains up."

praktični primjer (M za Ford, slučajno sličnih cijena) =O

Files

doubletop-f.png 23.16 kB – 0 Downloads

• bubimir
    • March 17, 2021 at 9:14 PM
    Quote from mitkko

JDPL apdejt

JDPL napreduje dalje, daily graf izgleda malo kaotično zbog male likvidnosti i velikog spreada, ali bitan je trend. Weekly graf izgleda čišće.

Cijena je napokon opet iznad 200EMA, to je najviša cijena u zadnjih više od godinu dana. Sve u svemu, i dalje izgleda bullish.

često pratim trgovanje, i više puta sam primjetio nelogičnost u cijenama naloga na ask-u..ukratko, izgleda kao da jedan trgovac istovremeno prodaje i kupuje (tj. navlači prodaju)..možda mi se sve skupa samo pričinilo, zbog žabe koja je vidjela da konje potkivaju.

• bubimir
    • March 17, 2021 at 9:00 PM

DSX iako se još drži iznad MA50, čini se da pati od sličnih morskih boleština (znanstveno je dokazano da morsku bolest ne mogu dobiti jedino alkoholičari?:S, baš slično kao i naša najveća perjanica <X  :sleeping:

1. Privacy Policy
  2. Kontakt