pustimo mi capaka. covid ce do kraja godine bit no1 po smrtnosti i sto god vi tu mislili tu cinjenicu necete moc samo tako ignorirati.
znam da je cjepinski nekom drag al ne kse drzi onog sto zna(pjevanja) i ne lupeta o cemu blage veze nema. mozemo na prste jedne ruke nabrojat epidemioloske strucnjake koji se slazu s vama i na tisuce koji se slazu s ovim grafom gore pa je stvarno bespredmetno raspravljat o teorijama zavjere svetskih lidera koji eto namaju pametnijeg posla nego nas sve cjepit i zakljucat u kuce...
kolko se sjecam ovdje su NEU banali jer ne potkrepljuje svoje grafove s nekim suvislim objasnjenjem koji neje tipa "majke mi". pa molim da se istog pridrzavate i za ostale tvrdnje.
i slazem se da je smrtnost kod nas mala al i za to ima objansjenje. vi zaboravljate da se ipak vecina drzi mjera... da se ne pridrzavaju gdje bi bili danas? da se mozes prosetak po starackom domu da se ukine samoizolacija da se u bolnicu ulazi kao i prije: znaci sve te mjere se ne provode sa obicnom gripom a sa covidom se provode. Znaci bez tih mjera bi bili gdje? na par tisuca mrtvih ili vise...
al da skratimo raspravu jer ovo nije tema covid nego trgovanje...