1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. emil

Posts by emil

• CORONA virus

• emil
    • September 24, 2020 at 12:31 PM
    Quote from crveni
    Quote from mikromakrto

Sve i da covid zasjedne na prvo mjesto ove godine, di su nam panike zbog tuberkuloze, hepatitis abecede, upale pluća ili malarije.

Mislim, nije u redu da jedna bolest/zaraza bude pod svjetlima reflektora, a druge da su iza pozornice, to nije pošteno.

Da nadopunim:

- nemogućnost odlaska na kemoterapiju za ljude oboljele od karcinoma,

- povećanu depresiju,

- povećano nasilje u obitelji,

- broj samoubojstava, o kojem se apsolutno ne priča,

- povećana ovisnost o drogama i alkoholu itd...

Display More

Da bas cujem pred konzumom da se prica da su jako frustriranio jer eto moraju stavit masku da kupe pivkana pa sad razmisljaju da izvrse samoubojstvo ... ili da se navuku na iglu mada kroz iglu ce dobit i mikrochip...:) pa su u dilemi u kojoj je i cjepinski :)

• CORONA virus

• emil
    • September 24, 2020 at 12:18 PM

pustimo mi capaka. covid ce do kraja godine bit no1 po smrtnosti i sto god vi tu mislili tu cinjenicu necete moc samo tako ignorirati.

znam da je cjepinski nekom drag al ne kse drzi onog sto zna(pjevanja) i ne lupeta o cemu blage veze nema. mozemo na prste jedne ruke nabrojat epidemioloske strucnjake koji se slazu s vama i na tisuce koji se slazu s ovim grafom gore pa je stvarno bespredmetno raspravljat o teorijama zavjere svetskih lidera koji eto namaju pametnijeg posla nego nas sve cjepit i zakljucat u kuce...

kolko se sjecam ovdje su NEU banali jer ne potkrepljuje svoje grafove s nekim suvislim objasnjenjem koji neje tipa "majke mi". pa molim da se istog pridrzavate i za ostale tvrdnje.

i slazem se da je smrtnost kod nas mala al i za to ima objansjenje. vi zaboravljate da se ipak vecina drzi mjera... da se ne pridrzavaju gdje bi bili danas? da se mozes prosetak po starackom domu da se ukine samoizolacija da se u bolnicu ulazi kao i prije: znaci sve te mjere se ne provode sa obicnom gripom a sa covidom se provode. Znaci bez tih mjera bi bili gdje? na par tisuca mrtvih ili vise...

al da skratimo raspravu jer ovo nije tema covid nego trgovanje...

• CORONA virus

• emil
    • September 24, 2020 at 10:31 AM
    Quote from Marielena

Kolega Krokodil, nisam sigurna da je tu uopce puno bitan virus koji ima manju smrtnost od sezonske gripe ;)

Mozda neki graf koji bi potvrdio tu tvrdnju ?

bolesti-mala.jpg

A do kraja godine bi mogao zasjest na 1 mjesto

• Brokeri za trgovanje dionicama na stranim tržištima

• emil
    • September 24, 2020 at 9:38 AM
    Quote from Robertinjo
    Quote from emil

Dal se 5000$ odnosno 10000$ odnosi na pocetni ulog ili na mejsecno-godisnje trgovanje?

Pise ovo : Klijent koji ima OPTIMUM paket navedenog zadržava bez obzira na stanje računa . Dal to znaci da stavom 10000 i bez obzira dal ih povucem s racuna sutradan i dalje ostajem u tom paketu? tako barem pise. Nigdje nisam nasao kolko minimalno mjesecno moram trgovat. _Kupim dans za 10000 i ostavim 2-3 godine da stoji i nista ne placam? Nema naknada za cuvanje novaca na racunu? za neki skrbnicki ? za nesto sto nigdje ne pise?

KolikoSam ja shvatio odnosno tako mi je rekao gospodin s kojim sam razgovarao Ivan Stojanović,ispadne 30 $ godišnje ako ništa apsolutno ništa ne trguješ,Ali nemoj me držati za riječ odnosno provjeri još sve

Thx. nasao sam na kraju njihov pdf gdje pise trosak neaktivnosti.

evo copy/paste pa mozda nekom pomogne

BROJTRANSAKCIJA TROŠAK

0-5 30€+PDV

6-10 20€+PDV

11+ nema troška

Trošak neaktivnosti računa se na godišnjoj razini prema broju ostvarenih transakcija. Ukoliko je broj transakcija između 0 i 5, trošak neaktivnosti obračunava se u cijelom iznosu 30€ + PDV. Ukoliko je broj transakcija između 6 i 10, trošak neaktivnosti je 20€+PDV. Ukoliko je broj transakcija iznad 11, troška neaktivnosti nema

Ostali troškovi

Kompanija može naplatiti određen postotak, ali ne više od 1%, od pozitivne kamatne stope na depozit koju klijent primi na pozitivan saldo (depozit) na svombrokerskom računu a poradi skrbničkih i regulatornih troškova.

• Novi moderator - st-brajo

• emil
    • September 23, 2020 at 8:31 PM

NEO za modereatora:)

• Brokeri za trgovanje dionicama na stranim tržištima

• emil
    • September 23, 2020 at 7:20 PM
    Quote from Robertinjo
    Quote from zlocesti

Svi van trgovati !

🙂

Ajmo ponavljanje

Potreban mi je broker za trgovanje vani.

Želim da imaju ured u Zagrebu i žive ljude na help desku.

Dostupne naknade.

Pristup platformi putem računala i mobitela ( za emergency 😪)

Ajmo help.

Dobro vam jutroo 🙃

Display More

optimtrader,tamo sam već bio na razgovoru imaju ured u hotelu internacional

Display More

Dal se 5000$ odnosno 10000$ odnosi na pocetni ulog ili na mejsecno-godisnje trgovanje?

Pise ovo : Klijent koji ima OPTIMUM paket navedenog zadržava bez obzira na stanje računa . Dal to znaci da stavom 10000 i bez obzira dal ih povucem s racuna sutradan i dalje ostajem u tom paketu? tako barem pise. Nigdje nisam nasao kolko minimalno mjesecno moram trgovat. _Kupim dans za 10000 i ostavim 2-3 godine da stoji i nista ne placam? Nema naknada za cuvanje novaca na racunu? za neki skrbnicki ? za nesto sto nigdje ne pise?

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• emil
    • September 21, 2020 at 7:36 PM
    Quote from zlocesti
    Dow Jones 26725 932 -3.37 %
    S&P 500 3237 82 -2.48 %
    NASDAQ 100 10763 174

Ovo danas baš pada. Kupila sam svoj papirić danas, Nasdaq, trenutno u minusu dolar i pol po papiru. :(

Obzirom na malu količinu, pokazna vježba... i don't care:S

Imam ulaz, planiran izlaz, postavljen stop i happy riding.

Mislim da treba vremena da se upozna novi market, kako diše, plime i oseke

To u revolutu od frenda? ima opcija stop loss ?

• emil
    • September 20, 2020 at 12:57 AM

pa revolut mi izgleda ok. naknada je nesto visa al kolko sam proracunao ak se ulaze 600+ dolara ispadne i jeftinije kod revoluta.

proucicu jos malo jer u pravu ste na netu su samo lose vijesti jer niko ne pise da mu sve radi kak spada:)

• emil
    • September 19, 2020 at 11:26 PM

Sto vise citam iskustva s TRADING 212 sve sam sigurniji da ih necu koristiti...

Evo samo nekih iskustva:

Don’t be fooled by positive Reviews here, ITS A BIG BIG SCAM.

LETS GET THIS RIGHT!!!

TRADING 212 HAS A TELEPHONE NUMBER WHICH NEVER WORKS! GOES STRAIGHT TO THE ANSWERING MACHINE.

NUM 2: THERE IS NO ONLINE CHAT SERVICE OR SUPPORT IN PLACE, APART FROM A SECURE MESSAGE SERVICE WHERE YOU WILL BE LUCKY TO GET A REPLY! WHAT KIND OF ORGANIZATION IS THIS?

THEY HAVE STOLEN OVER £8K FROM MY ACCOUNT ON 9-6-20 BY FALSE SPIKES IN THE PRICES CAUSED BY THEIR DODGY SYSTEM WHICH THEY HAVE ALREADY ADMITTED IN THE EMAIL.

I HAVE SENT THEM OVER 10 EMAILS AND MESSAGES YET THEY HAVE NOT REFUNDED MY MONEY BACK . I HAVE LOST THOUSANDS HERE, IM NOW IN TOUCH WITH THE FCA.

EMAIL BELOW RECEIVED FROM TRADING 212(

Antn V. (Trading 212)

11 Jun 2020, 16:04:22 EEST

Greetings,

I hope this email finds you well. It comes as a follow-up on the events from 09.06.2020.

As you know, our system generated false spikes in the prices of several CFDs based on UK stocks due to an error in the spread calculation. Subsequently, the results of your position(s) has(ve) worsened and closed due to the unrealistically wide spread.

We have taken measures to review your account, and correction for each (your) position with negative result has been applied. Additionally, we have credited your account with the spread value of the closed position(s) in case that you wish to open equivalent position(s) in the future.

We want to apologize sincerely for the inconvenience caused and would like to assure you that we have applied the necessary optimizations to our system to prevent such occurrences in the future. You can find the compensation amount in your trading account balance. It is available for withdrawal or trading.

Best regards,

Anton V. | Customer Care Manager

THEY DID NOT CREDIT MY ACCOUNT NEITHER THEY PAID ANY COMPENSATION, THEIR EMAIL WAS ALL A LIE AND WASTE OF MY VALUABLE TIME, IN FACT THEY ARE NOW SITTING ON MY MONEY AND EARNING INTEREST, I CHASED THEM AGAIN AND HERE IS ANOTHER REPLY FROM DODGY TRADING 212

Teodor D. (Trading 212)

12 Jun 2020, 12:49:14 EEST

Greetings Rizwan

Thank you for your emails

At this time, your account is under review.

We will reach out to you once an outcome is available.

If further assistance is needed, please do not hesitate to contact us.

Best regards,

Teodor D. | Customer Care Hero

SO BASICALLY THEY HAVE NO INTENTION OF PAYING ME BACK I WILL TAKE THEM TO CLEANERS!!!

I was enjoying this platform until I…

I was enjoying this platform until I saw a day light robbery of £300 it's not a huge amount but it put me off whether to carry on trading with these thieves, long story cut short I had a stop loss order on Royal mail for 1.47 however the current price was 1.68 and unbelievably it triggered a stop loss at 168.

I literally couldn't believe what I witnessed, I contacted 212 immediately via a secure message its now been 7 hours they have not even bothered to reply me back, coz they know they are thieves that's how they make money out of people bye bye frauding 212

Reply from Trading 212

15 May 2020

Due to technical difficulty, the position has been closed at a wrong price. However, the matter has been resolved in a matter of minutes, and the whole amount has been compensated. Nevertheless, reach us at feedback@trading212.com should any further questions arise.

• emil
    • September 19, 2020 at 10:09 PM

Thx. Znac iprovjereno radi ovo stosi naveo da mogu povezat odnosno slat novce s revoluta na trading212?

ptam jer citam malo iskustva pa eto jednan primjer :

"Išao prebacit neki sitan iznos na taj trading212 s revolut kartice, ali revolut kaže "nepodržan trgovac".

Porez? sto neznaju kao da se nije ni desilo? :)

• emil
    • September 19, 2020 at 9:44 PM

@zlocesta

Kaj Revolut Junior daje kupnju dionica?. Kaj js porezom? ak ti zaradi dijete i predje 15k kuna isgubices olaksicu na dijete. to je automatski cirka 4-5k kuna godisnej .

Dal moras imat revolut karticu pa jos otvaras junior ili ?.

@Lurker458

taj trading212- kad kupis postajes vlasnik dionice ili ne kao i kod revoluta? koji regulator stoji iza njega? sigurnost ak propadne platforma odnosno kod kog su mi dionice? naknade ? to je sam o za CDF-ove ili ima i kalsicne burze EU- i USA

• Birtija

• emil
    • September 8, 2020 at 5:24 PM
    Quote from ZSEZSE
    Quote from BudFox

Potpisujem peticiju da se nastavi informanka subotom, jer mi je to uz vijesti iz kulture omiljeno štivo.

Također potpisujem da se vrati Nea na ovaj forum, jer bi nam on već nekako unaprijed javio da se

sprema ovakva kataklizma na ZSE...

Neo bi to nacrtao!:)

Šta nacrtao. On bi to predvidio u svojem grafu:)

Vratite nam NEU a moze i njegovog brata takodjer...

• IGH (Institut IGH d.d.)

• emil
    • August 31, 2020 at 12:50 PM

Iz gorkog iskustva mogu samo rec. KAd o dionici ili BTC-u pocne pricat ili nedaj boze ulagat i bakica na placu koja mrkvu prodaje stvarno je krajnje vrijeme pobjec iz nje...

• Prodaja preko internet oglasnika

• emil
    • August 29, 2020 at 10:52 PM
    Quote from maratonac

Nije veliki novac u pitanju, ali me muči može li me netko preveslati... 🙂

Dakle, oni uplate sredstva na račun. Ja vidim uplatu. Pošalju nekog da preuzme artikl. E kaj sad? Može li se naknadno nešto zakomplicirali? Može li banka stornirati uplatu na neki način iz nekog razloga.

Zanima me kako me mogu prevariti. Što moram učiniti (osim da odustanem od prodaje), a da ne naletim na, minu?!

Neznam cemu uopce ulazit u takvo nesto . Sta ti je tolko stalo do tih malih novaca da ces se zajebavat s tim nakon svih upozorenja? dal ce te prevarit ovako ili onako ili te uopce nece prevarit je sporedna stvar. 10 ljudi ti je ovdje reklo da je prevara al ti i dalje zelis ulazit u dil . pa onda udji i zatvori ovo jer ocito ne zelis savjet nego trazis vraga... nadam se da ga neces naci...

prodavao sam na ebayu i ovo oko paypala je stvarno veliki problem. Uzmimo Italiju . njihova posta je gora od nase HP. posiljke stignu u zemlju i tamo im stoje mjesecima. on otvori dispute i ebay te trazi tracking number . pogledaju i onda kak imas srece. od 7-8 prodaja 5 put sam ja popusio jer paket stoji na njihovoj carini. ok od tih 5 puta 4 puta su ljudi naknadno napravili repay al tu ovisis o njihovoj dobroj volji.

Tu foru mozes koristit i kod nas. Kinez ti posalje robu ona dodje na carinu i ti cekas poziv da dostavis racun kolko to kosta da ti mogu pdv naplatit . to cekas zadnji dan i posaljes nesto krivo . onda te carina opet trazi pravi racun pa je proslo opet 7 dana da to dobijes i jos 7 dana da im to posaljes. u medjuvremenu si otvori disput i dobio novac nazad od ebaya ili paypala.. sve u svemu paypal je za prodavaca katastrofa.

S druge strane nisu svi koji se javljaju na oglase lopovi koji jednva cekaju da te prevare. Kupac ak ide platit revolutom nema nikakve garancije da ces ti poslat to sto prodajes. I takvih oglasa je pun internet. on uplati ti mu posljes ciglu (bilo u provjerenom)...

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• emil
    • August 26, 2020 at 1:41 PM

SUVLASNIK Valamara Gustav Wurmböck je u intervjuu za austrijski tjednik Profil oštro kritizirao mjere austrijskih vlasti prema Hrvatskoj, opisujući ih kao "pretjerani akcionizam".

Profil ističe da Valamar ima 34 hotela i 15 kampova i da može ugostiti 58 tisuća turista. Valamar je najveća turistička grupa u Hrvatskoj, a nalazi se "čvrsto u austrijskim rukama". Gustav Wurmböck je i predsjednik Nadzornog odbora Valamara.

Na kraju intervjua Wurmböck govori o tome kakvo je stanje u Valamarovim hotelima diljem hrvatske obale, pa kaže da je u Dubrovniku ostvareno tek 30 posto noćenja u odnosu na prošlu godinu, dok je u Istri oko 50 posto. Hit su im kampovi koji su na 70 posto popunjenosti u odnosu na prošlu godinu.

"Nadali smo se da će popunjenost svih hotela u kolovozu doći na 50 posto u odnosu na prošlu godinu, ali stavljanje Hrvatske na crvenu listu je to onemogućilo", zaključuje predsjednik NO-a Valamara Gustav Wurmböck.

• Zamke poreza na kapitalnu dobit

• emil
    • August 19, 2020 at 7:11 PM
    Quote from xdado
    Quote from emil

kolko sam shvatio svatko to radi proizvoljno... Mene je zanimalo dal netko zna kak to treba radit po slovu zakona da me na kraju neki sluzbenik ne zajebava jer sam tih par kuna obracunao drugacije nego si je on zamislio. Sjecam se od prosle godine kazne za veliko i malo slovo nekom obrtu....

Po meni je potpuno svejdno dal nakndu ubacio odma u prvu transakciju i poslije ne obracunavam za ostatak jer je naknada bila fiksna. al mi nebi bilo cudno ni da eto obracunam kako je xdado reko samo dio naknade za prodane dionice. Na kraju ak je nakanada 40kn za kupnju bitno je da ne prikazem 4*40kn al ostaje i dalje dilema 40kn jednokratno ili rasporedjeno po dionici u npr 4 prodaje 4* 10kn.

xdado

i ja sam u erste al na njihovoj fakturi pise broj dionica-cijena dionica i nakon toga naknada al ne navodi se posebno kolko je za koju dionicu Znaci cijenu

od 100,40 ja nigdje ne vidim u fakturi od erste .

Ovo je iz jedne njihove fakture:

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Brutto je cijena po kojoj su kupljene, netto je kada se doda 20 kn / 3 po dionici

A točnog opisa nema jer oni koji su pisali zakon misle da se dionicama trguje tako da jedan mjesec kupiš za 10k€, a onda za pola godine prodaš za 12k€ i tako pomalo, a ne neki ljudi koji imaju desetke transakcija na dan i ne znaju ništa o provizijama, datumu knjiženja (je li dionica kupnjena na 31 12 od te godine ili od slijedeće), stock splitovima, spajanjima dionica, dokapitalizacijama, ili tek nečemu kao što je bilo na SUKC, što se vidi iz originalnog prijedloga zakona gdje se nije obračunavalo na godišnjoj razini nego nakon svake prodaje plaćati porez, a onda na kraju godine napraviti obračun pa tražiti povrat za gubitke...

Display More

Da u pravu si. neznam kak sam to propustio vidjet :(

znaci na meni je da se odlucim hocu li kupljenu dionicu po 100,00 racunat u prodaji kao 20*100,40 ili kao 20*100 i odma dodat kompletnu proviziju od 40kn...

Blago nama s tako definiranim zakonima.

• emil
    • August 18, 2020 at 3:24 PM
    Quote from Manu

Ja bih obračunao 20x120- ( 20x100 + 40 +20).

tako sam si i ubiljezio transakciju i onda mi palo na pamet da bi me netko mogo zajebavat jer koristim zdrav razum...

ostatak od 80 dionica sam planirao ubiljezit ovako

80*190kn(tolko ce bit slijedeci tjedan ;) ) - (80*100kn +20kn naknada prodajna - i nema kupovne)

• emil
    • August 18, 2020 at 3:17 PM

kolko sam shvatio svatko to radi proizvoljno... Mene je zanimalo dal netko zna kak to treba radit po slovu zakona da me na kraju neki sluzbenik ne zajebava jer sam tih par kuna obracunao drugacije nego si je on zamislio. Sjecam se od prosle godine kazne za veliko i malo slovo nekom obrtu....

Po meni je potpuno svejdno dal nakndu ubacio odma u prvu transakciju i poslije ne obracunavam za ostatak jer je naknada bila fiksna. al mi nebi bilo cudno ni da eto obracunam kako je xdado reko samo dio naknade za prodane dionice. Na kraju ak je nakanada 40kn za kupnju bitno je da ne prikazem 4*40kn al ostaje i dalje dilema 40kn jednokratno ili rasporedjeno po dionici u npr 4 prodaje 4* 10kn.

xdado

i ja sam u erste al na njihovoj fakturi pise broj dionica-cijena dionica i nakon toga naknada al ne navodi se posebno kolko je za koju dionicu Znaci cijenu od 100,40 ja nigdje ne vidim u fakturi od erste .

• emil
    • August 17, 2020 at 8:22 PM

ako moze pojasnjenje oko prijave poreza. Osnove znam al imam pitanja u vezi par cudnih situacija.

1 primjer. IGH kupljen po 100kn 100komada placena naknada 40kn. prodano 20 komada po 120kn placena naknada 20kn(minimalna). Slijedi obracun Pisem kupio 20komada po 100kuna(ili moram navest 100 komada koji i pisu na obracunu od brokera) al dal odma ubacujem kompletnu brokersku naknadu jer ja na obracunu imam navedena brokerska naknada 40kn al za svih 100 komada i ne pise kolka je naknada za 20 komada. da sam prodao samo 1 dionicu i dalje bi bila naknada 20 kn minimalno. Mozda moram adekvatno podijelit tih 40 kn po dionicama i obracunat naknadu samo 8kn naknade?

znaci imam par varijacija na isto:

1. 20*100=2000kn+40kn =2040kn

2. 20*100=2000kn+8kn =2008kn

napominjem da brokerski izvjestaj obracun kupnje glasi na 100dionica po 100kn i placena naknada 40kn. ukupno placeno 10040kn.

ako odma odbijem nakandu onda kad prodam ostatak sve obracunavam al ne upisujem vise naknadu kupnje jer sam je odbio u prvoj prodaji u dodajem samo naknadu prodaje ?

2 pitanje

kupljen opet IGH 100 dionica al po 101kunu al nalog je izvrsavat duze vrijeme istog dana i onda na brokerskom izvjestaju imam

1 kupnja 1.1.2000 u 10:01 74 dionice po 101kn

2 kupnja 1.1.2000 u 10:01 12 dionica po 101kn

3 kupnja 1.1.2000 u 12:22 14 dionica po 101 kn

To je sve bilo s jednog naloga dok se nije izvrsio i placena je 1 ukupna naknada za te sve tri kupnje jer su sa istog naloga.

Dal ja to mogu vodit kao 1 kupnju tog datuma po 101 kunu ili moram vodit 3 kupnje mada su sve kupljene istog datuma po istoj cijeni ?

• Birtija

• emil
    • August 13, 2020 at 2:17 PM
    Quote from Ledica

Molim admina da pomiluje Nea , jer ako Predsjednik RH ukazom dijeli pomilovanja osuđenih za teška kaznena djela i povrede zakona može se i kolegu Nea pomilovati , ipak je kršio samo pravila jednog foruma .

Neo je previse utonuo u svadju s moderatorom na drugom forumu i nema sanse da ga se vrati nakon toga(ipak svi mi na kraju pamtimo dal nas je netko uvrijedio pa tako i moderator ma kolko se on trudio bit objektivan). Mozda da dopuste Neovom brat Matrix-u da nam se prodruzi :) al da se pridrzava pravila....

Neo vrati se doma!

Neo se vraca kuci...

1. Privacy Policy
  2. Kontakt