1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. emil

Posts by emil

• CORONA virus

• emil
    • October 20, 2020 at 12:46 AM
    Quote from hugh
    Quote from zlocesti

Hm

Lako meni što oni pišu, frfa je što crtaju :S

Onaj Vaš gornji graf je i ono realno što se tamo jedino može dogodit.....nema ni trunke pameti da u ovakvoj krizi oni mogu biti na ATH.......balon ko kuća velik, a krizu još ni vidjeli nismo.....prevara je i ova corona (barem u smislu smrtnosti i opasnosti po zdravlje) a i vrijednost USA indexa.......

proseci do prve bolnice pa se malo informiraj prije nego lupis nesto takvo...

dovolnjo ce ti bit da prebrojis hitne koje stizu u npr kb dubrava da shvatis kolko si u krivu

propagandu ativaksera propagiraj u temi o koroni a ne ovdje.

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• emil
    • October 18, 2020 at 6:50 PM
    Quote from zlocesti

Gledam i Prizer. I on je u utrci za cjepivom.

To su sve megakompanije.

https://stocknews.com/news/pfe-mrk-p…s-a-better-buy/

Sve skupa, ima se čovjek čime baviti, puno domaće zadaće

Vezano uz Pfizer : Kompanija Pfizer u svom je belgijskom pogonu već proizvela stotine tisuća doza cjepiva

• Brokeri za trgovanje dionicama na stranim tržištima

• emil
    • October 15, 2020 at 1:41 PM

nisam jos izvlacio novce jer sam tek otvorio al nebi trebao bit nikakav problem to vratit na revolut s kojeg si ubacio :

For security reasons, we will send your withdrawn funds using the same payment methods you have used for funding your account. If you have funded your account using:

• Bank transfer - we will return your funds to your bank account
    • Debit/Credit card* - we will refund the money to your card.

If you have used multiple cards, our system will select one of them to send your funds to.

Note: When you have used various methods of payment to fund your account with us, we will send your money to your debit/credit card.

Note 2: If the deposits were mainly issued via bank transfers, and you'd prefer to have the funds allocated back to the same account, then please do not hesitate to reach us. Our team will review each inquiry, and a fair outcome will be provided**.

1. Tap on the three lines icon at the bottom right corner of the screen.
      If you are accessing the platform via a web browser, click on your email address on the top corner of the screen
    2. Choose "Manage funds".
    3. Then "Withdraw".
    4. Confirm your password.
    5. Select an account, type the amount and confirm your withdrawal request.

• emil
    • October 15, 2020 at 1:25 PM

pa kako si uso tako i izadjes :)

znaci opet na revolut ... odnosno na devizni...

• emil
    • October 15, 2020 at 12:50 PM
    Quote from BSOD
    Quote from Lurker458

Bio sam pisao vec prije u ovoj temi kako ja radim. Ukratko, kune sa hr racuna na revolut, na revolutu konverzija u usd i direktno fundanje dolara u trading212 racun preko virtualne kartice revoluta. Odlicni tecaj je preko revoluta.

Trading212 ima odlicnu platformu za analizu i trgovanje. Jedino nema API pristup za implementaciju automatiziranog tradinga ako radite nesto slicno tome (planiraju uvest uskoro).

Kolege su govorile i da je revolut isto ok za trading. Meni je trading212 bolji prema mogucnostima.

Na Vašu preporuku sam danas otvorio račun na Trading212. To je drastično bolje od Revoluta.

Hvala.

Otvaranje računa za 5 minuta.

Sučelje super. Web, aplikacija, sve.

Display More

Evo i ja se registriro da virenem sto nude na Trading212 i stvarno sam ugodno iznenadjen. revolut je igracka naspram ovog.

Najvise me privuklo sto imaju pristup preko browsera pa mogu sve radit na kompu i da ne moram stalno po mobitelu cackat.

Mada lovu mogu gubit i na mobu ne treba mi PC za to :)

• emil
    • October 14, 2020 at 10:54 PM

Samo da spomenemo. Na Revolut kao i trading 212 niste u biti vlasnik dionica i ne upisuju se u neki SKDD kao kod nas.

kolko se sjecam na Revolutu nemozes niti kupljene dionice prebacit drugom brokeru (ak se nesto nije promijenilo).Za trade212 neznam.

@mitko - revolut radi sam o na mobitelu pa samim time i neka tehnicka analiza mislim da nije bas sjajna. Na standard revoulu nema nicega po tom pitanju

Mislim da za ozbiljnije ulaganje treba potrazit i neku bolu platformu npr interaktiv brokers ili slicnu...

Al za malo isprobat i revolut je dovoljan..

Sto se tehnicke tice tu ce Vam zlocesta pomoc jer vidimo da salje grafove...

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• emil
    • October 13, 2020 at 8:28 PM

Mitko se vratio doma!!! skuhala mu .... pastasutu :)

• Trgovanje dionicama preko Revolut-a

• emil
    • October 13, 2020 at 6:19 PM

Ufff. Naravno da je bio problemu staroj verziji revoluta. Kad sam azurirao aplikaciju sve se promijenilo i sad imam sve opcije:)

sory svima na gnjavazi...

• emil
    • October 13, 2020 at 6:04 PM

poslao sam slike sto se pojavljuje na ekranu . Odaberem gore desno: dionice i pojavi se Ulozi-Fond-Podizanjue novca. Onda kliknem ulozi i pojavi se Sve dionice i Popis za pracenje i tu odaberem dionicu. Kad odaberem dionicu pojavi se 1 slika . kliknem kupi i pojavi se 2 slika u kojoj ima samo pregledaj narudjbu.

kad kliknes pogledaj narudjbu pojavi se 3 slika i tu mozes kliknut samo kupi odmah i to je to nema nista vise za kliktat.

Napominjem da sam na free-STANDARD revolutu tamo od samog pocetka 2018g. Moram provjerit da nemam mozda star uverziju aplikacije...

• emil
    • October 13, 2020 at 4:27 PM
    Quote from accountant
    Quote from emil

.. Usput pitanje za korisnike Revoluta. Dal vam radi upozorenje na cijenu? postavim npr na 3,62 i cijena predje 3,62 upozorenje nestane al nikakve obavijesti na telefonu nisam dobio ni vizualne ni zvucne.

To je prije da ti ne radi push notification na mobu. Ja sam imao takav slučaj s Viberom, tek kad bih otvorio app, vidio bih nepročitane poruke. Preinstalirao app i radi!

Meni radi, javlja postavljene limite cijene ali i sama app mi javi za dionice s favorites list ako je koja pala/rasla preko 5%.

Ma Revolut je zakon.

Notifikacija rijesena. bilo pogaseno unutar aplikacija. THX

Quote from accountant
    Quote from emil

hmm. ja sam na free revolutu i nemam ni postavljanje naloga ni stop loss ... samo kupnja i prodaja po trenutnoj cijeni se nudi...

jedino eto ima opciju upozorenja koja ne radi :(

ni ovaj dio nije skroz točan, može se odrediti cijena kupnje/prodaje i u običnom paketu, nije prepreka

kad si na ekranu kupnje / prodaje, tamo gdje piše 'tržišni nalog' (dakle prije nego što odabereš 'pregledajte narudžbu') stisni prstom i otvoriti će se meni s opcijama: tržišni, ograničeni i nalog za zaustavljanje

probaj!

znam da ima i posebna tema na Revolut, ali zna li netko kad isplaćuješ novac direktno na račun s IBANom u HR (dakle neki od računa u HR), koliko može domaća banka uzeti naknade na priljev? uobičajeno? Revolut u Q&A kaže da ne skidaju nikakvu naknadu ali naši banksteri sigurno, siroti, uzmu cut

Display More

Ovaj drugi dio i dalje nije rijesen. Ja nemam te opcije "TRZISNI NALOG" ima kupi prodaj i upozorenje na cijenu i to je to.

Znaci kupi po ternutnoj cijeni i prodaj po trenutnoj cijeni i nakakve naloge nemogu zadavat.

trazio po helpu revoluta razlike izmedju metala i free al sve st oima se odnosi na sve osim na trgovanje dionicama.

Files

revolut1.jpg 24.75 kB – 0 Downloads revolut2.jpg 27.1 kB – 0 Downloads revolut3.jpg 35.71 kB – 0 Downloads

• emil
    • October 12, 2020 at 11:59 PM

hmm. ja sam na free revolutu i nemam ni postavljanje naloga ni stop loss ... samo kupnja i prodaja po trenutnoj cijeni se nudi...

jedino eto ima opciju upozorenja koja ne radi :(

• emil
    • October 12, 2020 at 4:26 PM
    Quote from BSOD

+CNDT @3,60

Pa da vidimo.

takodjer al na 3,58 :) - nestositno da malo isprobam.

Usput pitanje za korisnike Revoluta. Dal vam radi upozorenje na cijenu? postavim npr na 3,62 i cijena predje 3,62 upozorenje nestane al nikakve obavijesti na telefonu nisam dobio ni vizualne ni zvucne.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• emil
    • October 4, 2020 at 2:06 PM

E da nam je ovdje kolega Neo on bi nam sad nacrtao volumene pa bi ZSE odma krenuo " To The Moon" :)

• emil
    • October 4, 2020 at 10:59 AM
    Quote from Marielena
    Quote from emil

Pa bivsi moderator se potrudio da ih sve rastjera pa kad je to uspio i on se povukao.

kao d je bio angaziran uprvo za tu misiju...

Doci ce Jastreb na forum :)

:) malo da nam vlakice organizira:)

• emil
    • October 4, 2020 at 8:10 AM

Pa bivsi moderator se potrudio da ih sve rastjera pa kad je to uspio i on se povukao.

kao d je bio angaziran uprvo za tu misiju...

• Što smo danas tržili

• emil
    • September 30, 2020 at 10:15 PM
    Quote from zlocesti

Ja sam samo gledala, švorc sam :/

Kada bih mogla, kupila bih IGH

I Atlantic na 1210 kn

i tata bi sine :) bi neki rekli :)

• emil
    • September 30, 2020 at 10:42 AM
    Quote from dionicar

neka drzava dodje sama po svoj novac zasto malog saljete da popunjava JOPPD? oni moje novce trebaju...

zato sto je to zakonska obaveza.

i ne saljem ga ja (ima dovoljno godina) nego on to zeli sam.

Sve po slovu zakona...ah ta danasnja mladez nis ne kuze :)

• emil
    • September 30, 2020 at 10:39 AM
    Quote from zlocesti

https://www.investing.com/news/coronavir…s-study-2310828

Jutros sam se probudila sa prinosom 10 %, u valjda deset dana od ulaska u papir, lijepo je za vidjeti

Nije to išta naspram naših papira, koji potegnu i 20% u jedno jutro... jedino što je vani ogromna likvidnost, a razlila između aska i bida se mjeri u jednom centu

Nitko ništa ne piše temi, zanima li vas uopće ova tema ?

Da smo je imali pred godinu dana, i da je netko skrenuo pažnju na dionicu Tesle, svi bi bili bogati

Cijena je uzletila sa 40 dolara na 500 dolara . Whoops. Oh...........šmrcko

Display More

evo samo da se izjasnim da me tema jako zanima al ne pisem jer nemam nistaq pametno za rec. al zato podupirem i citam...

sto se tesle tice. Mali mi je kupil teslu prije splita kad je bil 320 a i prodal negdje na 800-900 . posto je student samo sam u problem upao jer je moro na opcinu da se prijavi ina kraju godine ce morat onaj JPPD??? obrazac popunit. sva sreca pa nije zaradil 15k kuna jer bi ja usput izgubil olaksicu na djete..

jos uvejk se neckam sta da uzmem za trgovanje vani- revolut-trading212- ib-admiral-optima??

• Porez na kapitalnu dobit

• emil
    • September 27, 2020 at 12:12 AM

Pa zato sto si TI obveznik placanja prireza i poreza a ne firma koja isplacuje dvidendu. I kamatu ti isplacuje banka na orocenu stednju a sjediste joj je negdje...al opet ti placas porez i prirez na svoju ostvarenu dobit.

• CORONA virus

• emil
    • September 24, 2020 at 1:42 PM
    Quote from mikromakrto

Meni je jasno da je to netko radio proljetos kada se ništa nije znalo i kada su svi bili preplašeni.

Sad nema baš nikakvog smisla

potpuno se slazem s ovim.

u 3 mjesecu nitko nista nije znao o virusu i da su imali danasnja saznanja sigurno bi se drugacije postupilo i nebi se sve zakljucalo.

Sva sreca (ako se to srecom moze nazvat nakon toliko mrtvih) pa eto covid nije smrtonosan kao SARS MERS, al to tada nitko nije znao.

Preksocio sam post o TBC. pa kolko sam upoznat ako imas TBC imas zabranu kretanja i sigurno te lijecnik nece pustit da bauljas trgovackim centrom i siris zarazu jer TBC je kao i covid vrlo zarazna bolest od koje se umire.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt