1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. emil

Posts by emil

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• emil
    • November 5, 2020 at 4:47 PM
    Quote from alias
    Quote from accountant

evo prodao ATVI po 79,50 i ostatak po 79,25

čekam ga puuuuno niže jer će okrenuti sve u crveno kad skuže da ništa od Trumpa

5-6% u tjedan dana, nije loše?

Posto si kupio? Ja danas zaradio 700$, a moglo je biti 2000. Strah je vrag. I ja prodao ATVI na 79.5, pa kupio ponovo na 78.12 i sad drzim. Pratite CSIQ. On danas -10% a ja kupujem i kupujem. Sad se kompletno vratio. MCAP mu je samo 2B, a ako Biden dode na vlast mogao bi ici 5x na to.

Thx for info- racunao sam na Bidena pa sam uletio po 35,68

Quote from alias

CSIQ u premarketu +8%. Nice

sad samo treba bit pametan kad izac:) ev oga na 39,39.. :)

• emil
    • November 4, 2020 at 4:04 PM
    Quote from accountant

evo prodao ATVI po 79,50 i ostatak po 79,25

čekam ga puuuuno niže jer će okrenuti sve u crveno kad skuže da ništa od Trumpa

5-6% u tjedan dana, nije loše?

Dobar si.

Ja sam izasao na 78,63. Pricekacu malo s daljnjim ulaganjem da se smire rekacije na izbore.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• emil
    • November 4, 2020 at 3:47 PM
    Quote from rambo_5

Ja ne mogu vjerovati da uopće postoje ljudi koji sebe smatraju inteligentnima koji se zapravo vesele Bidenovoj pobjedi. Čovjek je star i bolestan i bit će smo marioneta jako mračnoj ekipi koja će vući konce iz sjene - a naši interesi su suprotni njihovima, to smo vidjeli jako dobro za vrijeme Obame, a i za vrijeme Trumpovog mandata (izbjeglička kriza, ratovi na Bliskom Istoku, korona kriza, povratak rasizma i seksizma na velika vrata u SAD-u samo suprotnog predznaka itd.)

Ako im ovaj manevar prođe i stave Senilnog u Bijelu kuću, bojim se da nas čekaju jako teška vremena...

A Trump je u cvijetu mladosti :)

bolje Senilam nego Idiot u bijeloj kuci...

• emil
    • November 4, 2020 at 3:36 PM
    Quote from Paulie
    Quote from emil

Ti si BABA VANGA?

imas kristalnu kuglu ili ti je Zuti osobno dojavio da je pobijedio:)

Tih nekoliko je trumpu i donjelo pobijedu prije 4 godine a ove ce mu presudit pa nek ode i da nikad vise svijet ne vidi takvog klauna na celu tako mocne drzave.

Zanimljiva izjava za nekog tko ima za avatar filmskog mafijaša u trenutku dok je predoziran kokainom.

kao prvo predoziran je krafnama:) i avatar je filmski velikan pred krafnama a na drogama je samo taj zuti kojeg tolko obozavas...

Trumpove tajne zabave s maloljetnicama i hrpom kokaina

• emil
    • November 4, 2020 at 3:32 PM
    Quote from Paulie

Taman se budim i čini se da je Trump pobijedio, ostalo je još nekoliko država u kojima vodi, a prebrojano je preko 90% glasova.

Rezultati izbora su skoro identični onima iz 2016., skoro su sve države jednako glasale kao prije 4 godine koliko vidim.

Srednji dio Amerike i ruralni dijelovi pripadaju Trumpu, gradovi Bidenu.

Ovo je bolja opcija za burze i svijet općenito. Svi koji ste ga kritizirali možete nastaviti još 4 godine :D:). Jedino bih volio da ublažite retoriku i nepotreban amozitet prema Trumpu.

Ti si BABA VANGA?

baba-vanga-d303441f4a814c5fa6f8593b155573a9_view_article_new.jpg?v=21

imas kristalnu kuglu ili ti je Zuti osobno dojavio da je pobijedio:)

Tih nekoliko drzava je Trumpu i donjelo pobijedu prije 4 godine a ove ce mu presudit pa nek ode i da nikad vise svijet ne vidi takvog klauna na celu tako mocne drzave.

• CORONA virus

• emil
    • November 1, 2020 at 7:48 PM
    Quote from kupoprodajnik

https://www.worldometers.info/coronavirus/country/sweden/

I bogami, podaci zasad ne suportiraju tvoju teoriju da ce Svedska jako stradati ove jeseni.

A 72% Svedjana podrzava Tegnella. Znas zasto? Zato jer je vrhunski strucnja epidemiolog i zna sto radi. Suzbijao je ebolu u Africi.

A ovi nasi? Nisu izasli iz podruma onih svojih pljesnivih instituta. Strucnjaaaki jaki, nema se kaj.

Cek cijeli svijet ima kretene za epidemiologe jedino svedska ima pametnE????

Zaboravljas kolko mrtvih su imali u prvom valu. Ostali ni nakon drugog vala nece dostic njihove brojke.

Da se svedjani ponasaju kao hrvati lezali bi mrtvaci po cesti.

Da se hrvat ponasaju kao svedjani nebi ni imali kovid bolnicu...

Eto da se svi mi pridrzavamo mjera nebi o locku ni pricali al eto mi imamo proslavu torcide - pa proslavu sinjske alke- pa proslavu svetog petra ... pa proslavu cjepinskog itd itd...i zato smo pred lockom.

• CORONA virus

• emil
    • November 1, 2020 at 7:42 PM
    Quote from kupoprodajnik

E pa necemo. Gledao sam Otvoreno neki dan, bio je Maric, plus jos 3 gosta, i ne vidim da je to sto ti pricas opcija. Lock nula. Svedsko rjesenje ide dalje.

Cek jel to onaj maric iz vlade- drzave koju si maloprije napadao da krsi tvoje slobode?

Potpuni lock mislim da se nikad nece dogodit.

Al da ce mozda 2 tjedna zatvorit kafice - e to je vrlo izgledno-

javni prijevoz? ne nece-

Tvornice - ne nece

Ducani - nece

Kina?- mislim da hoce

teretane- hoce

itd...

Nesto je bitno u drzavi a nest oje potpuno nebitno- kao ispijanje kava i odlazak u teretanu i kino. Njima drzava mora pomoc da prezive i to je to.

• emil
    • November 1, 2020 at 7:39 PM
    Quote from zlocesti

Bravo !!!!!!!!

Tko traži, taj i nađe.

BTW, kažu da onaj tko hoće uvijek nađe načina, a onaj tko neće nađe ispriku.

Čudo je ovaj naš topic, zajedno smo baš puno više pametni :S

JE. Meni danas zena ujutro kaze. "Dragi danas mi bas izgledas nekako pametno :"

Malo kasnije mi je rekla da je sjebala mikrovalku al da cu ja to sigurno znat popravit "kad sam tako pametan" :)

• CORONA virus

• emil
    • November 1, 2020 at 7:34 PM
    Quote from kupoprodajnik

Pa nije bezizlazno. Dapace, vlasti svojim smusenim djelovanjem stvaraju vise problema nego sto bi ih bilo da ne djeluju uopce. Mi sad Bogu hvala provodimo svedsko rjesenje, a prije smo ga pljuvali. Jos koji tjedan i s po 20-30 tisuca novih na dan, jer brojevi su visestruko veci od sluzbenih, postojay ce barem parcijalni imunitet krda. I znacajno usporenje sirenja

Mozda ti zelis zivjet u nekom krdu al eto ja ne zelim. od tog krda nastalo je samo jos vece i zarazenije krdo.

https://www.google.com/search?client=…vedska+zarazeni

Premalo je glupih krava i bikova u tom svedskom krdu pa ce oni sa par nula pojacat svoje umrle a mi cemo prije u lock svega nego se svrstat u to vrlo glupo krdo

• CORONA virus

• emil
    • November 1, 2020 at 7:15 PM

Pa jebiga onda ces morat ne napustit hrvatsku nego i planetu i osnovat neku novu ideololgiju jer eto usvijetu je demokracija za sad maximum koju je covjecanstvo dostiglo a konzumira se preko izbora. A ustavni sud je krajnja institucja koja eto upravo odlucuje o tvoijm i mojim pravima.

tebi su se loncici polupali. ti bi na ustrab svoje komocije oduzimao prava na zivot drugima. to se ne zove sloboda nego nacizam-fasizam itd... akd tvoja sloboda ne ugrozava moju tada mozemo dalje o slobodi. Cuj tvoj madez i zurar je bitan a moja upala pluca radi korone nije...Pa u kojem je to paralelnom svemiru "normalno".

Reko si da si skoro umro od salmonele. Pa sta da ti je tada jedan kao stosi ti sada reko - a sto bi se ti lijecio i uzimao moje mjesto radi salmonele kad ja moram skinut madez jer imam snimanje za dalibora petka show? bolje ti krepaj jer ja imam svoje slobode....

primjer drugi- sutra te zgrabi slijepo crijevo i onda jedan kao ti usta punih slobode a slucajno kirurg kaze a sto bi ja nosio masku dok te operiram . pa i ja ima svoju slobodu i ocu disat punim plucima. a ti ak ces imat srece neces pokupit sepsu a ako oces a hebiga ipak ja imam svoju slobodu pa necu nosit masku na operaciji jer tko je vidio nosit maske. cemu to? ko je to odredio ?

ljecnicka-epidemioloska-strucna sluzba? ona ista koja sad govori da nosimo maske?

kuzis?

• CORONA virus

• emil
    • November 1, 2020 at 6:54 PM

Mislis isti taj amerikanac koji je istrijebio indijance sad koristi pravo na svoju slobodu? sta taj indijanac nije imao pravo na svoju ?

Mislis isti ti amerikanci koji sire "demokraciju" po svijetu--vijtnam-irak itd... isti ti koji su imali pravo bacit ne jednu nego dvije nuklearke na japan pa eto sad nitko vise osim njih ne smije imat tu istu nuklearku jer eto oni su pokazali kak se to pametno koristi?

ak je tebi normalno pucat po nekom eto "normalnima" nije to normalno... moras bit dobrano bolestan u glavu da to smatras kao nekim svojim pravom koji je vrijedan icega....

Drzava nije tu da bi povladjivala pojedincu nego vecini. da povladjuje pojednicu nebi se zvala demoracija nego diktatura. To sto vlade ponasaju kao da su drzavu nasljedili od tate je vec druga prica.

Drzava je tu da bi mene zastitila od tebe i tebi slicnih koji bi pucali po svemu jer eto imaju svoju slobodu i misle da smiju sve i uvjek. E pa nece.. zato postoje zakoni koji ce te u tome sprijeciti. a tebi ako se puca ljepo put pod noge u ameriku kad ti je tolko dobra... meni se nimalo ne svidja upravo iz istih razloga zgbog kojih su tebi uzor.

Al ovo je topic o coroni a ne o drzavi pa se vartimo na temu.

Sto se stozera tice tu se djelomicno i slazemo. Davat tolike ovlasti nekakvom stozueru je presmjesno. Stozer moze predliozit nekakve mjere al ako se ulazi u ljudska prava (ustavni je reko da nisu narusena) to treba ic na sabor. al eto ustavni je rekao da je to u redu pa neznam sto se tu dalje ima rec... sad ne valja ni ustavni sud? znaci sutra kad i sabor 2/3 vecinom odredi policijski sat tebi ni to nece bit dovoljno. i onda ces se osjecat ugrozen od drzave. pa hebiga to je tak. ponavljam drzava nije tu da bi tebui udovoljavala jer kad tebu udovolji meni je oduzela moje pravo (na ljecenje- na zivot itd) pa dal je bitnije tvoje pravo na kavu i zubara ili moje na disanje i zivot?

• CORONA virus

• emil
    • November 1, 2020 at 1:54 PM
    Quote from kupoprodajnik

Malo stegnes, malo pustis.

Ali je uvijek tu. Kao naruceno.

Prestrasis ljude i imas ih za sebe.

Goering, Nuremberg.

Toni jesi to ti? Cjepinski ? :)

Malo igla malo chip malo bijelo....

• CORONA virus

• emil
    • November 1, 2020 at 1:46 PM

prejudicirate... otkud vam da cebit gripa17??? ili nes todrugo???

evo ja onda mogu isto tako rec cim dodje cjepivo odma ce se sve mejre ugasit i u pravu sam kolko i vi. nikakve dokaze za to gore sto tvrdite nematre. mjere se uvode kako se virus nekontrolirano siri. sto je bilo u proljece i ljeto? dal su pojacavali mjere? ne nisu . smanjili su mjere. znaci vasa teorija o ukidanju svega i svacega jednostavno ne stoji i nema potvrde u nicemu cak dapace upravo je sve suprotvno od toga napravljeno u ljeto. Kao sto rekoh vama je vasa komotnost bitnije od ljudkog zivota. to dovoljno govori... Kmecite ovdje radi madeza. pa ljudi su ginuli u ratu sutke a vi kmecite radi madeza..... ak vam je tolko stalo bit ljep otidjite u privatnu polikliniku pa si ga skinite i prestanite kmecit i uzimat mjesto stvarno bolesnom covjeku. Ak je madez opasan sigurno ce vas primit i u drzavnu...

• CORONA virus

• emil
    • November 1, 2020 at 1:29 PM
    Quote from kupoprodajnik

Emile

Citaj malo bolje i ukljuci mozak.

Vidis da nema nicega. Svima odgovara.

Cak se i opozicija usutila

Pa osobno nsiam za lock ali posto je vrag odnio salu ak je to jedino rijesenje da se virus obuzda do pojave cijepiva- neka ga.

Hoces mi rec da je ispijanje kavica po kaficima bitnije od spasavanja zivota? cak i da nije spasavanje zivota. Dal je ta kava vrijedna tvoje upale pluca pa makr i prezivio.

Zivim par sto metara od vojne bolnice pa ti mogu iz vlastitog iskustva rec dda je tamo koma. sirene ne prestaju. hitne pice po cijele dane. stvarno sam misljenja da te hitne nisu prazne eto da bi nas mogli zakljucat nego da su pune stvarnih ljudi kojima treba pomoc. I da odgodili su i meni i susjedu i susjedi skoro sve pretrage i operacije .al opet sam uvjerenja ne zato da bi tam pili kavu nego eto trenutno imaju pametnijeg i hitnijeg posla od mojeg. ja svoju pretragu i operaciju mogu obavit i za godinu dana jer nije hitna... i nekako cu prezivjet da ne odem zubaru da mi ispolira i izbjeli zube . viodim da ti je to najbitnije .... lijep osmijeh...a starce ko hebe...

• CORONA virus

• emil
    • November 1, 2020 at 12:51 PM
    Quote from kupoprodajnik
    Quote from Ledica

Rezolutni ste kolega , istina je da lockdown uništava ekonomiju koja je već ionako na koljenima pa još par milijardi koje će posuditi Marić od EU stvarno je nebitno ., a na drugoj strani ako sve pustimo urušavamo cjelokupni zdravstveni sustav zbog velikog broja hospitalizacija i ugrožavamo zdravlje i život ljudi ne samo oboljelih od korone nego i onih koji neće moći dobiti stent , odstraniti maligni madež ili operirati slijepo crijevo i umirat će zbog banalnih zdravstvenih problema .

Oni koji su zatrebali liječničku pomoć u vrijeme korone znat će o kakvom problemu se radi i kako je teško doći do npr .pedijatra zbog upale uha djeteta . Izbor je težak zato treba tražiti nekakvo optimalno rjesenje npr. da mjesec dana vježbate umjesto u teretani u svom dnevnom boravku , da ne radimo svadbe nakon vjenčanja , da ne idemo na frizure i kozmetičke tretmane , da si kavu sami napravimo kući Itd .

Lockdown nam je nužan u malo drugačijem obliku nego sto je to bilo u proljeće .

Slobodu kretanja između općina i županija nije potrebno ponovno ograničavati .

Vrtići , škole , fakulteti , nužne službe i gospodarstvo neka se ne dira , a bez svega ostalog opet možemo preživjeti jedno vrijeme.

A zbog cega bi bio problem zubar ili pedijatar? Pa ne lijeci pedijatar koronu. Ni zubar. Ljudi, shvatite, to su gluposti.

800 dodatnih ljudi imate u bolnicama. Na 16.000 kreveta. Jel jasno?

Ne treba cijelo drustvo biti taoc nesposobnosti zdravstva da se nosi s problemima sezonske infektivne naravi. Organizirajte se i radite svoj posao. Kao svi drugi. Placeni su 30 mlrd godisnje. I ne kmecite.

Display More

Aj da se to dogadja samo kod nas bi te netko i shvatio ozbiljno. Al posto se to dogadja u cijelom svijetu hoces rec da su se svi urotili i svi ne zele radit radi svoje komocije?

bolje se zapitaj da mozda ipak ti nisi u krivu a da su ipak svi ostali u pravu...

po tebi su svi dusevni bolesnici(nijemci-francuzi austrijanci - uskoro mi) a ti si jedini lijecnik koji ce nam dat dijagnozu ... mozda je ipak obrnuto. svi dusevni bolesnici u vrapcu misle da su u biti oni zdravi al eto to nije tako...

• Trgovanje dionicama preko Revolut-a

• emil
    • October 31, 2020 at 6:23 PM

Jos jedan info. Revolut Standard ne kosta nista. Ako vas netko pozove u revolut ne placate ni plasticnu karticu(bar je tak bilo prije koji mjesec). Nema naknada za vodjenje kartice al zato ima limit na konverziju bez FE na 7500kn mjesecno nakon toga 0.5% . Limit na dizanje novaca s bankomata na 1700kn mjesecno bez naknade.

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• emil
    • October 30, 2020 at 2:17 PM

ATPL

Ako neki tehnicar ulovi vremena da nam nabaci koji graf od ATPL-

thx

• emil
    • October 29, 2020 at 9:23 PM
    Quote from alias

Kako se zna da je ovaj rast burzi uzrokovan dobrim rezultatima cjepiva od moderne? Pa padaju moje igrice, netflix, pada pelaton (bicikle i ostalo za trening od kuce), Zoom pada itd. Zato sam i rekao da je PFE odlican. Jos je danas roknuo dodatnih 2% taman za uletiti. Vec je sad u plusu. Oni rade na tom cjepivu zajedno s Biontechom (BTNX) koji je danas porastao 10%, a ovi nista. Cudne neke igre :)

:)

Zato sam ja kupio i PFE(35.49) i ATVI (77.47)..KAd jedan raste drugi pada. i stalno ovdje mogu pisat da sam na dobitku od jedne... :)

• Trgovanje dionicama preko Revolut-a

• emil
    • October 27, 2020 at 10:55 PM
    Quote from Ivan1902

Jel probao tko Revolut?

a nema se sta bas probat... kupis prodas i to je to :) jos ak kupis jeftino a prodas skupo eto najbolje platforme:)

za probat trgovat vani super... trading212 je daleko napredniji od revoluta a revolutom mozes posalt novac na trading212...

• emil
    • October 27, 2020 at 3:23 PM
    Quote from zlocesti

Ja ću danas, ako futursi opet ne okrenu u crveno, u Fang

In and out

Čini se sigurnim taj graf, ko' smrt i porez

Idem van na malu razliku u cijeni

Papirom se već dulje trguje u rasponu, i to je nice, to je comfort zona trejda.

Neka mi trejd pokrije današnji dnevni trošak, i super :S

Display More

lose je starto. ode 3% dole u manje od sat vremena....

1. Privacy Policy
  2. Kontakt