Sto vise zaradim ovdje(SAD) jos vise mogu spalit u ZSE spalionici novaca:)
Posts by emil
-
-
kolko sam upoznat - kad se potpise ugovor sa SAD neces placat porez na dividendu jer tvrtka odma to odbije pri isplati (kao i kod nas) a na kapitalnu od trgovanja ces placat i dalje jer i sad ne placas na kapitalnu od prodaje u SAD-u.
Al moracu te citirat :
"sve navedeno je osobna interpretacijaa i ne odgovaram za točnost iste :)"
-
Mislim da sam jedini od svih ovdje konkretno dostavio dokaz o kupovini neke dionice. (OPTE na 4,80 Kn) Nikog drugog nikada. Ne zamjerite koji čitate, ali malo je iskrenosti i dobrih namjera ovdje.
A sto bi to konkretno netko imao od toga da ovdje iznosi neistine? Ajde jos da pricamo o ZSE jer poneki odavde barataju dovoljnim kolicinama novca da sruse ili podginu cijenu al na USA trzistu to stvarno nije moguce. Samim time kakve dobre/lose namjere uopce spominjes. Mislis da ovdje ljudi postavljaju svoje ideje da bi eto nekoga zaje...? Eto ja nisam tog misljenja a i da je tako ipak su ovdje svi punoljetni pa samim time i odgovaraju za svoj novac...
Sto se nekakvih dokaza tice. Nitko ovdje nije duzan nikome polagat racune.
Al evo par transakcija koje sam komentirao neki dan. Mal oniže su SS potvrde transakcija... Tolko o iskrenosti i dobrim namjerama...
Iz FANG sam pobjego neki nad na 26.96.
SAd je na 24,89.
- CSIQ-(39,79) +10%
-
Mogu samo rec iz osobnog primjera.
Ako student nema poreznu a nema je i zaradio je nesto trgujuc dionicama (moj slucaj je da su bile dionice tesle) ima 8 dana da to javi poreznoj.
Nakon toga vodi evidenciju trgovanja i na kraju godine mora prijavit dobit . E dal je isti joppd obrazac za domace i strano neznam jer smo se informirali za konkretan slucaj (inozemni) a dosad nismo jos nijedan predali. ovo je prva godina kad ce to morat.
Roditelj je u potpuno drugoj kategoriji i nema nikakve veze kako dijete zaradjuje novac. Dal je student zaradio u Badelu ili ZSE ili trgujuc TESLom je nebitno. Kad uzdrzavani clan predje 15000 kuna roditelj gubi olaksicu za tu godinu.
Gore navedeno nam je potvrdila TETA u poreznoj.
-
ako student ostvari dobitak od kapitalne dobiti mora se prijavit u registar poreznih obveznika. Ako roditelj ima olaksicu na studenta a student je zaradio manje od 15000kn nista roditelj ne gubi. Ako je student zaradio vise od 15000 kn roditelj gubi olaksicu. Roditelj moze odmah svojem racunovodstvu reci da mu je dijete ostvarilo 15000kn i da ga skinu kao olaksicu. Druga mogucnost je da roditelj ne poduzme nista. Na kraju godine Roditelj mora vratit kompletnu olaksicu jer se olaksica ostvaruje na godisnjoj razini a ne datumom stjecanja-prelaska 15000kn.
Ako student ostvari kapitalnu dobit iz inozenstva ne mjenja se nista jer roditelj ne podnosi prijavu dohodka studenta nego se samo gleda dal je student ostvario dobit i kolku.
U poreznu ne moras svaki dan prijavljivat zaradu, jer da ides svaki dan u poreznu placat porez kako bi prebio gubitak?
Porez na kapitalnu dobit se obracunava na godisnjoj razini. Znaci s 31.12. uzmes sve prohode i sve gubitke i dobijes zaradu na koju onda obracunas 12% poreza i na to dodas prirez(18% ZG). i odna tosve moras upisat u JOPD obrazac i odnjet u poreznu do 28.2. iduce godine.
-
Zaista mi je zao zbog svih onih koji su polagali nade da će i ovaj put pobijediti idiotizam i glupost kao prije 4 godine!
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Meni ih uopce nije zao:)
Al vidimo da su prestali pisat i samo se s
koriste...
A ko im je kriv sto misle da je sve istina sto Žuti kaze...
-
Ma ko je vidio ulagat:)
Ulaze se u kladionicama i ZSE.
Ovo ovdje je ziher
-
karlo, Karlo.. tko to zna.
Alias ovdje jedini ima žifaca čini mi se spavati u papiru, mi ostali ko' Houdini, sad me vidiš... sada me ne vidiš
Gledam Fang. Na Fangu se u rasponu moglo svaki dan zaraditi, sada je u downu. Mislim da će se odbiti, i nije neprivlačno
iz FANG sam pobjego neki nad na 26.96.
SAd je na 24,89.
Kad bi jos "netko zlocest" nabacio kakav graf bilo bi svima lakse...
-
Podsjetili ste me na jednog odavde kojeg vise nema. ON je kao iz Matrixa. Zamislio je nesto nacrtao graf i to je to. Ko u kamenu zacrtano
-
kupio opet 65.5 puno vise komada
pazi da ne postanes glavni dionicar:)
Opasno je zacrvenio. Ode -15% u 2 sata.
Gledam da ga uzmem al pricekacu jer ne vidim zasto je pao... Mozda Biden ipak ne pobjedjuje al mi to ipak jos neznamo...
Po vijestima bi trebali bit zeleni...
-
Pratite danas dionicu EMIS. Razmisljam prekjucer da ce ih Novo nordisk morati kupiti jer su mali, a placaju im lovu nepotrebno, i rekao sam sebi; ma pricekati cu jos koji dan, mozda cijena padne za koji %. Danas u plus kad otvore negdje oko 350%. Idiot sam totalni
trebali ste razmisljanje podijelit jucer s nama pa bi vas mi nagovorili ...
-
Mozda sam malo nespretno to napisao.
Kao sto je accountant napsiao. Ne morate nista al revolut vise ne radi pod regulativom EU.
Jedino ako vas smeta sto nemate EU zastitnu regulativu mozete zatvorit sve pozicije i novac prebacit na platni dio.
-
Upravo dobio mail od Revoluta. OD 1.1 Revolut vise investicijski dio ne vodi u europi i ne podlijeze europskim propisima i zastitama.
Trenutno traze licencu u Irskoj da bi nastavili pruzat usluge investiranja u europskoj uniji.
Korisnici bi trebali preuzet novu aplikaciju i izabrat.
Dal zele nastavit poslovat al vise nisu zasticeni europskim regulativima
ili moraju zatvorit pozicije i prenjet novac iz investicijskog u platni novcanik.
-
oib.oib.oib.. minimalno je 10 znakova ppa sam ponovio
-
Trading212 - Kad otvarate racun obavezno si izaberite USD jer naknadno nema mijenjanja. Osobno sam se zeznuo i stavio EURO i sad mi svaku kupnju i prodaju konvertira Euro-USD. Ne uzimaju nanknadu za to al ste ovisi o trenutnom tecaju a i teze je vodit evidenciju jer kupujete nesto u usd a upisujete eure pa je to tlaka...
Za promjenu iz Eura u USD bi trebalo zatvorit racun i ponovno otvorit al s novom mail adresom...
-
PA ipak je ovo ATPL i ZSE- To je paralelni svemir za sebe:)
JA samo ceka mda se iskrcam sa sto manjim minusom. Nekidan sam potonu s ATPL 20% minusa
Vidis, kad me ne slusas, gubis
A jos sam mlad. Naucicu
Pa to ti je zbog lockdown-a koji tako zarko zagovaras. Spasavanje zivota, zdravlja, solidarnost sa starim sugradjanima, Emile... Sta je 20% naspram toga?
Nikad nisam zagovarao lock. Al nisam ni protiv ak je to jedini nacin. I to ne potpuni lock nego djelomicni . Veca okupljanja itd
-
PA ipak je ovo ATPL i ZSE- To je paralelni svemir za sebe:)
JA samo ceka mda se iskrcam sa sto manjim minusom. Nekidan sam potonu s ATPL 20% minusa
-
Pa Biden dobija al moze se to zakuhat jos. ode na vrhovni pa dok preborje evo nove godine a d otad pitanje dal ce se zelenit ili crvenitr...
Ja sae drzim one bolje debeli golub u ruci nego vrabac na grani
Rucak nije problem:) Ovaj topic je super. niakad nebi ni pogledao neke dionice. Nema se vremena sve gledat. Ovako svatko nabaci pokoju pa se drasticno suzi izbor. Odes pogledas iak ti se svidi uletis
Ko djeca u "vlak u snijegu"
kad se male ruke sloze...
-
- CSIQ-(39,79) +10%
thx Alias
-
evo prodao ATVI po 79,50 i ostatak po 79,25
čekam ga puuuuno niže jer će okrenuti sve u crveno kad skuže da ništa od Trumpa
5-6% u tjedan dana, nije loše?
Posto si kupio? Ja danas zaradio 700$, a moglo je biti 2000. Strah je vrag. I ja prodao ATVI na 79.5, pa kupio ponovo na 78.12 i sad drzim. Pratite CSIQ. On danas -10% a ja kupujem i kupujem. Sad se kompletno vratio. MCAP mu je samo 2B, a ako Biden dode na vlast mogao bi ici 5x na to.
Thx for info- racunao sam na Bidena pa sam uletio po 35,68
CSIQ u premarketu +8%. Nice
sad samo treba bit pametan kad izac:) ev oga na 39,39..