1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. emil

Posts by emil

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• emil
    • January 8, 2021 at 11:32 PM

PA nije p/e 7 oznaka dal je nesto balon ili nije. Pa sta mislis da nitko na svijetu nezna procitat p/e pa kupuju teslu onako bezveze?

svi bi bili bogatasi kad bi p/e bio prorok buducnosti.

a sto ti je drugi forum? bug.hr? pcexpert.hr? forum.hr? bitcointalk.org? - pa na svima citam i ima crnjaka koji su vikali 2017 evo ideBTC na 0 . i da bila je korekcija. i gle di je sada. .oni su pljuckali a neki su kupovali . eto oni i dalje pljuckaju a neki i dalje trljaju ruke.. a p/e ni ne postoji :)

Ak se moze zaradit na balonu sto nebi prodavali balone? pa uskoro ce baloni na helij bit itekako skupi ako ce ih uopce bit jer helija nema... znaci ulaganje u balone se itekako isplati :)

i samo pitanje. Kolko to dugo moramo cekat na to pucanje balona? evo kod BTC-a to cekamo 10 godina- Kad ce to BTC puknut i nestat? eto reci slobodno neku godinu u buducnosti jer to crnjaci nikad ne govore. Evo sad ce, evo samo sto nije. to su najcesce prognoze al to traje eto 10 godina... Tko god je kupio BTC bilo kad u svom zivotu je zaradio novac na njemu. ako nije bio panicar. I nije mu trebao ikakv P/E od 2 ili 7 ...

• emil
    • January 8, 2021 at 11:13 PM

A gle. Ja pogledam burzu i vidim sve zeleno jer je sve zelene boje.(crvene sve prodam da mi ne kvare pogled :) )

Onda pogledas ti i rambo tu istu burzu al vidite sve crno. E sad ili ste daltonisti ili su u šumi..a znamo da nisu u šumi :) ak nista drugo nije sve crno nego crveno kad popucaju baloni :)

Kazes btc balon - tesla balon- Svi indexi baloni. Sta jedino ATPL je prava dionica? :)

I slazem se da sve sto raste na kraju i padne al povjest je pokazala da nakon tog pada slijedi jos veci rast pa s tim crnim prognozama koje se ponavljaju godinama a nikako da se dogode (al opet se slazem dogodice se prije i kasnije) ti u biti nikad nista ne kupujes nego samo cekas da padne a eto nikako da padne vec godinama :). evo i tebi mogu rec neznam kak uopce zivis s takvim pogledom na svijet. kak se usudis uopce ista kupit kad suttra to nebu nis vrijedilo? ja kupim auto jer se mislim vozit s njim a ti kupis auto i odma moras po normabel jer bu sutra vrijedio manje :)

Znaci nemas nijednu dionicu i ne ulazes u nista nego samo spremas u carapu za te crne dane kad svi baloni svijeta popucaju ????

npr btc ispod 10$. e pa mislim da ipak neces dovoljno dugo zivjet da ikad u svojem zivotu vidis btc na 10 $.To je proslo svrseno vrijeme....i nikakvo puknuce balona ga nece vise vratit na 10$. Da nas sutra proguta crna rupa btc bi i dalje vrijedio vise od 10 $ i neki mali zeleni u dubini galaksije bi reko : al su bili pametni oni zemljani sto su ga kupovali po 10 $ :)

• emil
    • January 8, 2021 at 10:49 PM
    Quote from rambo_5

Evo da malo dopunim priču od jučer za sve vas koji još sumnjate kakva nas budućnost čeka. Plavo je broj štampanih dolara, bar onaj dio koji priznaju da postoji, postoji još ohoho toga što skrivaju (beskamatni krediti korporacijama i sl.) ali i ovako se lijepo vidi. Crveno je brzina kojom se ti dolari obrću u ekonomiji. Razlog zašto još ne vidimo inflaciju unatoč tome što štamparija radi 100 na sat je to što je zbog Covid krize usporio obrtaj dolara tako da sad čak imamo deflatorni efekt. Međutim kako se stvari počmu vraćati u normalu, inflacija će ubrzati - a dodatan problem je što ekipa planira vratiti stvari u normalu sa još više štampanja, tako da će pritisak biti još jači. Ukratko, dobrodošli u 1988 u Jugoslaviji, ali bez zelenijih pašnjaka sa druge strane granice. ZATO se kupuju tech dionice po suludim valuacijama, ZATO bitcoin luduje, svježe isprintana besplatna lova se parkira tamo gdje će najmanje izgubiti vrijednost kad inflacija uđe u brzinu. A sva realna ekonomija (što je od nje ostalo) i posebno životni standard obične raje će otići kvragu. ZATO cenzuriraju sve živo na internetu, ZATO se policija naoružava kao paravojska, ZATO propaganda pumpa desne protiv lijevih, crne protiv bijelih, žene protiv muškaraca, debele protiv mršavih. ZATO će sad krenuti serije ratova da se skrene pažnja sa totalnog kolapsa ekonomije i životnog standarda. Ovo neće biti lijepo i neće završiti uskoro. Zovite me crnjakom, nije me briga, ali brojevi su jasni.

Stvarno neznam kako bi zivio da gledam svijet tvojim ocima...mada siguran sam da danasnja medicina cuda radi :)

Kad dodje taj tvoj smak svijeta (ako ikad dodje) bice na stvarno svima tesko, al meni ce bar do tada sve biti lijepo i ruzicasto a tebi je vec sad sve crno...

Nije ni cudo da farmacetustke industrije rade punom parom sa ljekovima za smirenje ako ovako ljudi razmisljaju ....

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• emil
    • January 8, 2021 at 9:32 PM
    Quote from zlocesti

Sto bi sa PERI ?

Pametni zbrisali ?

pa nije bio "scallops u nizu........." pa nismo ni kupili ....

gledam sta da si kupim za slijedeci tjedan pa mi zapeo za oko FUBO. a ako nije neki problem samo bacit oko jel ovo dotaklo dno i naislo na otpor?

• emil
    • January 8, 2021 at 9:11 PM

pa 1420 000 svi znaju da vrijedi i onda doda onako iz graha (ko zlocka :) ) jos 1000 da zaokruzi na 143 000 :)

• emil
    • January 8, 2021 at 7:54 PM

Ja stojim i crvenim u PFE od 11.12. nezam kad im ide dividenda al kolko vidim mogo bi je docekat negdje u 3 mjesecu :)

• emil
    • January 8, 2021 at 3:54 PM

FCEL- dodirnuo je 17$ - e sad sam na mukama- slatkim mukama- dal izac na 19 ili cekat jos jedan scoolups u nizu :) pa podic target s 19$ na 24$.

NAKD standardno 10 % na otvaranju po neznam koji put :) njemu imam target negdje na 0.6 1 i 1.4 $ . naravno uz deziranje na ekranu

• Američki predsjednički izbori 2020

• emil
    • January 8, 2021 at 3:00 PM
    Quote from etoimene

Kakve veze ima ova rupa

https://www.tportal.hr/vijesti/clanak…i-foto-20210108

i IT security

https://www.zdnet.com/article/italia…nse-data-theft/

sa ovom temom?

PA ima. Tebe... ti si veza koja povezuje nepovezano :)

Ja ne vidim ni poveznicu izmedju chipiva - cjepiva i 5g, al eto ima ovdje dosta njih koji vide poveznicu .

Trump je jedan od vidjelica tih poveznica :)

• Američki predsjednički izbori 2020

• emil
    • January 7, 2021 at 7:48 PM

To mu je samo pocetak. Osim blokade su mu trebali u ludjacku kosulju obuc a nakon nje bacit ga u neku tamnicu i kljuc bacit...

a ovo zadnje mu se i smjesi nakon 4 mrtva prosvjednika...

• emil
    • January 7, 2021 at 7:15 PM

ma ja sam vec odusto od PERI -DERI :)

al svidio mi se "scallops u nizu........." pa sam htio niz nastavit :)

ovaj "scallops u nizu........." ce mi bit nova postaqpalica.

Pita me zena kuces ti sad. a ja velim idem nac koji scoolops..

ona pita

a sta ti je to?

a ja onako pametno. To ti je nesto sto dolazi u nizu :)

NAKD - evo ga opet je poceo divljat... ode 10% samo tako...

EDIT: i dok sam ja pisao 10% ode on jos 10 % :)

• emil
    • January 7, 2021 at 6:45 PM

a moze se to i tako crtat :(

ja sam to vidio ovako :)

al smrdila mi je malo pa sam ipak cekao misljenje strucnjaka prije uleta :)

thx

neznam kako je ostalima al ovo danas je LUDILO. Skoro sve mi je zeleno . Cim sam sve crveno prodo s minusom :)

Odma se bolje osjecam kad vidim sve zeleno pred sobom...

Files

PERI.png 70.14 kB – 0 Downloads

• emil
    • January 7, 2021 at 6:36 PM

U sto volim ovaj vas naziv "scallops u nizu........." :)

da nije tog naziva ja bih vec na 13.90 izaso ....i bio sretan ko mala beba ....

a sad zato masem repom sve u sesnajst:)

• emil
    • January 7, 2021 at 6:29 PM

Fcel da znamo izac :)

i Peri da znamo uc :)

ako nije problem....

• emil
    • January 7, 2021 at 5:05 PM

PERI

Opet nam treba Zlocka i TA.

Jel i tu imamo "scallops u nizu........." na pocetku?

ili se meni sve zazelenilo pred ocima pa sad vidim skokove i tamo di ih nema :)

FCEL evo doso i na 15$ - e sad - dal izac ili cekat 19 pitanje je sad :) mada imam ja target i na 24$ al taj je bas REALAN :)

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• emil
    • January 7, 2021 at 4:24 PM
    Quote from Marielena
    Quote from emil

pa tko se nije prilagodio ce jedva docekat da kaze .. a jesam vam ja rekao da je sve balon i sve ce u ponor.

ostali ce na na tom balonu zaradjivat dokle god ide i pazit da ne ostanu u papiru preko vikenda pa kad dodje dan da netko povice car je gol i krene crvenilo oni ce ipak s smjeskom docekat da opet kupe nesto jeftino...

Eh nije to tako jednostavno. Mi koji smo bili u papirima prosle veljace, znamo da ne mozes samo tako bezbolno izaci.

A onaj koji vidi u buducnost pa zna da je korekcija za 2 dana, jos se nije rodio.

pa s tim se slazem jer evo i dans sam izaso iz papaira s 20% minusa al mi je nekako bilo lakse jer sam na drugom papiru jucer ulovio 60% plusa pa sam danas pocistio smeca koja nisu otisla putem koji sam si zacrtao...

Ne drzim dionice dugorocno pa neznam kak je nekom tko gleda crveno godinu dana na nekoj dionici. al eto zato neznam ni kak je nekom ko gleda zelenilo godinu dana na jednoj dionici. Al dalko vise bi zaradio da ne izlazim iz dionice van kao sto izlazim . al zato i puno mirnije spavam jer radje izadjem s malim plusom nego velikim minusom. Al svatko ima svoj nacin trgovanja ....

• emil
    • January 7, 2021 at 3:55 PM

pa tko se nije prilagodio ce jedva docekat da kaze .. a jesam vam ja rekao da je sve balon i sve ce u ponor.

ostali ce na na tom balonu zaradjivat dokle god ide i pazit da ne ostanu u papiru preko vikenda pa kad dodje dan da netko povice car je gol i krene crvenilo oni ce ipak s smjeskom docekat da opet kupe nesto jeftino...

• emil
    • January 7, 2021 at 3:37 PM
    Quote from fajrvol

Xpeng - trenutno se vrti već skoro mjesec dana oko 43$, ATH imao oko 72$. MACD linije se izgleda spajaju nakon pada. Kupio po malo iznad 43$ pa pratim šta tu bude.

Dostava vozila im je porasla 112% u prošloj godini. Ako padne dokupit ću ali ako potegne prema gore mogao bi rasti minimum 20%.

FCEL - pao do 10$, a sada je na nekih 12$ ja kupio po 13,20 pa se nadam da će gore. Neki prognoziraju da bi mogao ove godine minimum do 20$. Sve preko 13-14$ mi odgovara samo da nije u crvenom ;)

VLDR - Postavio sam si cilj za kupnju ako padne u zonu 20$ ali vidim da već drugi dan raste nakon pada od skoro 30% sa 29$. Tu je Citron rekao da vrijedi minimalno oko 30$. Pratim i dalje...

Quote from emil

Fcel meni jako ljepo izgleda- 15$ mi se cini vrlo izglednim---mogla bi nam zlocka malo luknut ovo--

Xpeng-pa i to ljepo izgelada-. 50-60-80$ samo nebo je granica-- :)

Ma ljubi te tata farjvol :)

FCEL odma na otvaranju +17%

Stigo opet bozic bata sa darovima :)

prvi target bi odma zazvonio na 13.90 sad cekam dal ce i do drugog na 15 a mozda i do treceg na 19 :)

• Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• emil
    • January 7, 2021 at 12:30 PM
    Quote from airfire

Ne bude li korekcije od 30% brzo ce zavrsiti ova bull run na criptu iako se kaze da bi trebao trajat godinu dana

Ma kakva korekcija. Samo pici To the Moon :)

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• emil
    • January 7, 2021 at 11:36 AM
    Quote from Lavrentije

Tko je vjerovao, vjerovao je, u manje od mjesec dana na ADRS2 se moglo zaraditi 40 kuna po dionici (cca 12%), očito je da se radilo o odgođenom rastu u odnosu na druge dionice iz PRIME-a zbog velikog prodavaca tijekom rasta svih drugih dionica kao što sam ja, a i nekolicina drugih pisali. Javno sam pisao o ADPL-u dok je bio na 130 da ce ici na minimalno 150-160 do kraja godine, tada su mnogi gledali s čuđenjem, isto se radilo i na ADRS2 iako ovo je bio totalno safe bet koji ste mogli previdjeti samo ako imate neku emocionalnu odbojnost prema managment, a mjesta za emocije ovdje nema. Cromaris razvaljuje kao da nema sutra, Croatia osiguranje bi trebala znažnije povuci u buducnosti zbog rasta premija za osiguranje od potresa - na svom mikroprimjeru vam mogu reci da ce svi u mojoj familija sada osigurati kuce i stanove, radi se o 6 nekretnina i s kim god sam razgovarao u zadnje vrijeme planira isto... Maistra ce se oporaviti u skladu i s drugim turistickim dionicama, stovise kladim se da ce Maistra odraditi ovu sezonu nešto bolje od ARNT i RIVP-a. Kladio sam se javno ovdje na forumu da ce ADRS2 biti na 440 do 10. mj. 2021. Ovim tempom, taj iznos bi mogli vidjeti i znatno ranije.

kad vec spominjete svoje tipove spomenite i od ATPL u 5 mjesecu 2020.

citiram : "podcjenjena 90% -uptrade-velik potencijal za rast " cijena je bila 177 kn a danas je 150kn...

Tko je vjerovao je vjerovao pa je izgubio dobre novce na tom atpl-u...

AL ok moglo se trgovat s njom i zaradit al ako ste ciljali na vas tip od 90%(a vidimo da ciljate i u adrs2 na duzi period a ne na 30 dana) mislim da ga nikad docekat necete.

• Porez na kapitalnu dobit

• emil
    • January 7, 2021 at 11:17 AM
    Quote from Zglob

Pitanje

Imam 5000 dionica jedne firme

3000 su +

2000 u -

Prosjek je u +

Ako prodajem 2000 da li se gleda prosjek ili te 2000 mogu prodat pod minus ili moram platit porez na dobit

Display More

Ako ste prodali po odredjenoj cijeni onda to nije prosjek. ili ste u dobitku ili ste u gubitku za te prodane dionice.

Prvo se prodaju prvokupljene. Znaci ako si kupio 3000 po 100 pa 2000 po 200

i sad prodajes po 2000 po 150 ti si u plusu (2000*50)jer se to racuna po fifo modelu. Prva kupljena se prvo prodaje. nema prosjeka. Prosjek imas jedino u prikazu kod brokera kao informativni izracun. Znaci prijava poreza ide samo na prodane dionice. Ostale dionice cete prodat po nekoj drugacijoj cijeni . mozda veceoj mozda manjoj pa trenutno ne znate dal ste u minusu s njom ili u plusu. Sve dok ne prodate niste nista izgubili al niste nista ni dobili.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt