1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. emil

Posts by emil

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• emil
    • January 10, 2021 at 9:11 PM
    Quote from rambo_5

Aha fašist koji u 4 godine nikog nije napao za razliku od svog prethodnika "Nobelovca za mir", fašist koji snižava poreze i zalaže se na slobodu govora, okupljanja i slobodnog posjedovanja oružja te antifašisti koji cenzuriraju koga god stignu, pale gradove cijelo ljeto, ubijaju i batinaju svih koji se na njima ne slažu...

PS: Ajmo pokrenuti internu kladionicu, koliko će Biden ili Harris pokrenuti ratova / širenja demokracije u sljedećih 4 godine. Pravi antifašisti, nema šta...

pa kak je onda baloncina na burzama u sad-u . daj se fakat malo saberi i citaj sto si pisao po drugim temama prije koju minutu jer sam sebe demantiras konstantno. Neznam sto ti moderator uopce dozvoljava ovakve ispade jer ovo je vec tesko spamanje. Aj da se drzis svojih stavova al ti imas jedan stav na jednoj temi i potpuno drugi stav na drugoj temi a tema povezana skroz.

ocito je ovo puno toleranttiji forum od twitera ili si ti ipak RAMBO a trump je samo americki predsjednik pa se trumpa moze banat a tebe ne kad pozivas na oruzje itd...

trump nije poveo nijedan rat jer se spremao za njega najbitniji - ovaj za kongres i svoju fotelju :)

evo mozemo otvorit kladionicu : kolko ce godina zatvora dobit trump ?

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• emil
    • January 10, 2021 at 9:06 PM
    Quote from rambo_5
    Quote from D_artagnan

Pa sigurno da ide korekcija kad si u cashu 😂

...... ali ovo u SAD-u miriše ne na balon nego na balončinu i pitanje je samo koliko još može izdržati dok ne pukne ili se bar pošteno ne ispuše - a to će se odraziti itekako i kod nas iako kod nas nema balona na žalost...

kak je sad u americi baloncina kad je jos uvjek trump na vlasti. mislis to je trumpova baloncina? a zazivas ga da ostane na vlasti ako treba i oruzjem.

na jednoj temi si protiv ovakve amerike(ovoj) a na drugoj hoces da ostane takva kakva je(americki izbori).

ti fakat neznas kaj si jeo jutros i sto si pisao popodne...

e da mi je nabavit te bombone koje koristis :)

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• emil
    • January 10, 2021 at 8:59 PM
    Quote from rambo_5

Čitam ove postove i želudac mi se okreće koliko su ovi popušili propagande... Ajd molim vas okrenite neki drugi kanal od CNN-a ili MSNBC-a (ili Index ako slučajno ne znate engleski :S ). Pa niti jedna misleća osoba ne misli da su Demokrati good guys, a Trump ili Republikanci bad guys - osim gutača mas-medija naravno... Ovo šta rade Demokrati zadnjih godina je doslovno čisti fašizam, a to najbolje pokazuju zadnjih dan-dva deplatformiranjem SVIH konzervativaca sa medijskih platformi kako bi ih se ušutkalo. Da ne spominjem što Google radi već godinama sa pretragama ili Facebook sa našim privatnim podacima. Ovo Republikanci NIKAD nisu radili niti bi im palo na pamet da rade, oni su ipak stranka slobode i kapitalizma. A vi se zapitajte koju stranu vi podržavate u ovom sukobu koji se ipak tiče svih nas...

nista . oruzje u ruke i pravac amerika - bar si se tako tu hvalio prije neki dan pa evo ti prilike . bori se za svoje stavove. naprijed rambo. noz u zube i kalasnjikov u ruke i pokazi ti svima nama kako razmislja pravi trumpovac ....upsss pa trumpovci ne razmisljaju oni samo sljepo slijede svog gurua...

• Američki predsjednički izbori 2020

• emil
    • January 10, 2021 at 7:02 PM
    Quote from buMBum

Da, situacija je još uvijek napeta i opasna. Za 17. o.m. pozivaju se pristaše gubitničke i ludjačke politike na naoružani marš na glavni grad i sve glavne gradove saveznih država!

Ovdje je posebno opasna činjenica da gubitnička, fašistička politika ima 70 mil + pristaša koji su toj politici na zadnjim izborima dali svoj glas.

Zemlja je oblijepljena ovakvim plakatima koji su dokaz gore navedenom:

ko da sam nesto slicno i ovdje procitao:

aha jesam... evo ovdje:

rambo_5

Display Spoiler

rambo_5

Darwin na djelu. Ništa, uzmimo snack u ruke i gledajmo kako će proći "vjernici" u NWO. A ako se ovi naši klipani usude napraviti nešto kao Španjolci, oružje u ruke pa put Markov trg. Bar oružja ima ovdje koliko hoćeš...

• Porez na kapitalnu dobit

• emil
    • January 10, 2021 at 12:26 PM

Kao i sve kod nas tako i svaka TETA u poreznoj ima svoj nacin ?(

Najbolje da pitate u svojoj poreznoj upravi sto morate i dal morate jer na kraju od kazne za neprijavu vas nece oslobodit isprika - al rekli su mi na forumu odnosno rekao mi je broker ili rekli su mi u banci, jer prijavu ce obradit ta TETA u poreznoj.

• CORONA virus

• emil
    • January 10, 2021 at 11:50 AM
    Quote from 5. Element

Pa ne treba nam nikakav stozer.

Odluke treba donositi Vlada bez presudnog utjecaja epidemiologa nego uravnotezeno sa svima. Znaci kad epidemiolozi kazu zatvaraj kafice da ne umre 200 ljudi onda ministar turizma treba reci e ne moze prevelik je gubitak, otkaza ce biti toliko, gubi se toliko novca itd. Da je umrlih zbog toga 1800 onda ajde. I onda se dogovoris da ostanu raditi do 22 h. Naprosto ne smiju epidemiolozi voditii pricu. Te odluke utjecu na sve i svi moraju imati pravo reci svoje i utjecati na njih. Nikakva "struka" ne smije imati presudnu rijec. Pogotovo ne medicinari koji su vec poslovicno poznati po ogranicenosti, tj. fah idiotizmu.

Cek - tebi su medicinari "fah idioti" a politicari su kao nadnaravno pametni ???

al ga ti mozes lupetat...

pa ti isti politicari su si izbarali te "fah idiote" da im govore sto da rade pa nezam sto ti tu ne odgovara?

Ti bi sigurno i da ti potresom ostecenu kucu plenki pregleda a ne neki staticar jer tko je vidio slusat struku kad mozes politicara...

i kad dodjes kod doktora i on kaze morac operirat sljepo crijevo ti kazes " e bas necu idem do ljube rojsa pa ak kaze da treba bruh ipak cu bruh" :)

• emil
    • January 9, 2021 at 11:29 PM

treba-

i u kolonu preza upisat 0kn.

najbolje je za te dionice odma prilozit neki dokument gdje je vidljiv datum kupnje.

• Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• emil
    • January 9, 2021 at 8:11 PM

ok . previdio sam mogucnost da broker zatvori poziciju ranije odnosno tocno tada kad ti minus pojede sto imas na racunu. Znaci ti ne mozes potonut 3* u odnosu na ono sto imas nego ti minus samo pici 3* brze prema dole al do sume koju imas.

thx na pojasnjenju.

• emil
    • January 9, 2021 at 7:49 PM
    Quote from etoimene

Početak si dobro shvatio.

Onda gubite *3? - DA

Broker dozvoljava minus pozicija do nekog postotka iznosa koji je uplaćen kao kolateral. Nakon toga automatski zatvara pozicije.

Imaš npr. Forex brokera koji daju margin 1:1000. Stvari se dosta brzo događaju u tom slučaju. :)

Za instrument kao BTC, 1:3 margin je priličan, za neke obveznice možeš koristit veći.

ko pokriva rizike? - Tvoj polog na brokerskom računu.

cemu uopce to ak imate dovoljno sredstva da odma 3* vise kupite? - služi za one koji žele više kupit a koji nemaju sredstava 1:1.

Čemu služi stambeni kredit? :)

Display More

ok vecina mi je sad jasnija al jos jedna nedoumica je prisutna.

Al ako ja imam za 1:1 sredstva i nemam za 3:1 kak mislite da gubim 3* kad nemam ta sredstva? zanci sve ode u ponor . broker pozatvara sve i ? ja imam samo za pokrit 1/3 izgubljenog i slijedi sta? ovrha-tuzba- nista? ipak pricamo o btc burzi gdje si preko noci ostao bez svega jer ju je netko haknuo...

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• emil
    • January 9, 2021 at 7:32 PM
    Quote from zlocesti

Skuhala. Grah :S

NAKD

E što se tom papiru desilo da je završio na najnižim granama, ne znam

Al' vidim priliku za dignuti 30%

Na kratkom vremenskom intervalu ascending triangle. Oni mogu i gore i dolje, pa treba biti na straži. Prvi target je 30% plusa ??? Ili 30% minusa

Al deset centi od trideset je 30%

Dalje ne znam :/

Možda scallop ? :S

Papir je toliko nisko pao da je risk/rward dobar. Teško da može niže od 0,16. To Vam je već više od 50% minusa, pa pamet u glavu !!!!!!!!!!!!!

Display More

:)

Cim vidim scallop odma mi je zanimljivo :)

Ak je jos u nizu ...odma mi se sve zazeleni pred ocima:)

Ja sam po neznam koji put izasao i usao natrag.

i dalje imam papir i otvaranja morate bit online i molit boga da ne zasteka trade212 a cesto zasteka na pocetku. i obavezno zadavat nalog po limitu jer ak samo klinete prodaj (kao ja npr par puta) taj cas vam i po 3-4% odnese na ovakvom papiru koji skoci-padne u prvih par minuta po 10-20-30%.

sad cekamo "scallops u nizu........." :)

• emil
    • January 9, 2021 at 4:44 PM
    Quote from Milo

Jel od ove godine, porez 10 % + prirez?

to sam i ja pitao al...

pa od ove godine je 10% al pitanje je dal smijemo mi sve od prosle ugurat u ovogodisnji obracun po 10% umjesto po 12%.

kolko sam shvatio ne smijemo . To se sve odnosi na dobitke koji datiraju s 2021 godinom. al nisam siguran pa pitam, al nema odgovora pa cu morat opet do TETE u poreznoj svratit

• emil
    • January 9, 2021 at 4:38 PM
    Quote from mitkko

THETA je ipak zastala pri vrhu trokuta. Sada se nadam da ćemo vidjeti "build-up" i pravi breakout. Na grafu sam prikazao i moje limit sell i stop naloge. Kupio sam 21.635 kom po prosječno 1,98 USD, stop nalog sam stavio na 1,99 USD, a sell nalog na targetu 2,72 USD (sell naloge ću još porazbacati oko tog targeta +/- par postotaka). Ovako imam potencijal rasta od 37% na ulaganje, ali budući da sam ulagao na x3 margin, efektivni rast na moju glavnicu će biti 3x37%=111%. Ukupna vrijednost ovog trejda je 265.000 kn, od čega je mojih trećina (88.000 kn), a potencijalna zarada je 99.000 kn. Najbolje od svega je što je cijena već otišla dovoljno gore tako da mogu stop nalog staviti malo iznad cijene po kojoj sam kupio, tako da mi je rizik trejda =0.

nikad nisam margine koristio niti su me zanimale(na coinbase toga nema a na erstebrokeru i zse jos manje), pa ako moze jedna kratka edukacija.

vidim 3* margin i sve mi je jasno na pocetku al kasnije sam se pogubio.

znaci imate 42900$ (21635*1,98$) i planirate prodat na 2,72 $ sto je spomenutih 37%. onda koristite margin 3* sto povecava vas potencijalni dobitak s 37% na 111%. i ako sve prodate na 2,72$ imate na kraju 90519$. Jel sa mto dobro shvatio?

al nije mi jasno sto kad cijena krene u krivom smjeru. Onda gubite *3? ako da- kako gubite ak nemate dovoljno sredstava da pokrijete tih *3? s druge strane ako imate sredstva za pokrit *3 sto odma ne kupite 3 puta vise coinova?umjesto za 42900 sto ne kupite za 128700$. to mi nije jasno . margin ide na kredit? koji omjer? ko pokriva rizike? cemu uopce to ak imate dovoljno sredstva da odma 3* vise kupite?

eto ako moze kratka edukacija posto je vikend:)

• emil
    • January 9, 2021 at 11:24 AM

Kolega mitko je to jako lijepo sazeo u par recenica.

Bez obzira balon-nebalon na svemu se da zaradit pa tko voli nek izvoli...

• emil
    • January 9, 2021 at 11:20 AM
    Quote from komot

Vidim kolega Emil da vas je krenulo u btc i da dobro zarađujete. Poznat mi je taj osječaj iz 2006. i 2007. na našoj burzi kad je sve raslo, i ja sam tada mislio da sam popio svu pamet i ego mi je bio kao i vaš jer sam imao potvrdu u prinosima. I mnogi su bili takvi pa su se na kraju ostavili dionica. Želim vam sreću i dalje, ja nisam takav tip investitora i ne mogu se svama raspravljat jer imamo dijametralno suprotne stavove i dokle god ste uspješni nitko vas neće razuvjerit da npr. btc vrijedi 40 000 dolara ili tesla 800. Jasno je da se visoko tehnološki startup ne gleda jednako kao etablirane firme ali tesla više nije startup. Koliko bi oni auta trebali prodati da opravdaju ove valuacije? A ne spavaju ni ostali, nije toyota zaboravila radit aute.

grijesite. ako malo procitate moje postove rekao sam da sam od kupnje kripta (BTC-ETH-LTC) odustao i naveo razloge za to. do kripta dolazim na drugi nacin pa samo zato i pratim sto se desava. a u diskusiju sam se ubacio jer eto neki pocnu pretjerivat u vikanju . balon balon eno ga balon.. tako su bili glasni i na temi Covid i na temi americki izbori.. i onda su im na kraju svi podkapacitirani i neinformirani a vidimo da su im price pred konzumom i Bujica glavni izvori informacija (ok mozda i trumpov twiter). cesto se susrecem s tom vrstom ljudi koji na kraju i oruzje zele uzet u ruke jer misle da je voznja u pijanom stanju nakon dudlanja pred konzumom njihovo pravo i da im to nitko ne smije oduzet ( jel vam to poznato? -americki kongres).

• emil
    • January 9, 2021 at 12:31 AM

a kako se sad cini to je tek pocetak... BTC ce od balona postat baloncina:)

• emil
    • January 9, 2021 at 12:15 AM
    Quote from st-brajo

....s druge strane, najviše Bitcoin računa nalazi se baš u te dvije zemlje kojima nasušno fali dolara za robnu razmjenu, pa kupuju sve živo što mogu zamijeniti za dolar ili vezati za dolar.

al glavno da se priča i trend pumpaju.

bitno je samo ne ostati zadnji kad se sve razotkrije.

kao i sa svim ostalim wc papir dionicama i shit coinima.

inače, sa svakim tuđim mišljenjem ja sam sve sigurniji di ću svoje novce parkirati :)

Pa sta nije tako u svakom papiru? Zadnji ugasi svjetlo i to je to.. Pa prosli ste Agrokor :)

i usput:

Morgan Stanley usao u MicroStrategy

to su oni sto su prebacili svoje dolare u BTC (cirka 2,5B$ ili ti ga po naski receno 70000BTC-a :) )

to inace rade ovi kaj se ne kuze u P/E 7 i koji citaju index a ne gledaju Bujicu :)

• emil
    • January 9, 2021 at 12:04 AM
    Quote from rambo_5
    Quote from komot

Ma Nasdaq je balon, to je jasno. Evo gledam Tesla na 880 dolara. Tržišna kapitalizacija vrijedi više nego Toyota, Volkswagen, BYD, NIO, Daimler, GM, BMW, Ferrari, Volvo) – zajedno! Bitcoin je isto balon, mada bi za mene bio i da je na 10 dolara. A i ostali indeksi u Americi su u balonu. Vjerojatno će još to sve rasti, ali puknut će, to je sigurno. Uvijek je tako bilo. Trgovanje je po principu kupi pa prodaj većoj budali. Ne vidim razlog za diskreditaciju kolege ramba.

Kolega, kad imam dijametralno suprotne stavove likovima tipa Emil, to držim kao dokaz da mislim svojom glavom i da sam nekog vraga postigao u životu. Takvima je Index.hr Biblija, posebno tekstovi Petra Stošića (Jihadi Perica od milja) i Duhačeka (njegov nadimak ne smijem napisati javno :)) Lako li je u životu kad ti takve intelektualne veličine svaki dan serviraju što je danas istina i što moraš misliti. Taj će živjeti 200 godina i nikad se neće nervirati - osim kad pogubi lovu na burzi, ali za to nije dobio uputu na Indexu ili Jutarnjem...

a vidi se ko je ispao intelektualna "velicina"...a Bujica mu je glavni izvor informiranja.

Ja ovdje nijednim postom nisam velicao btc ili neku dionicu(do vase provokacije sve ja balon) za razliku od vas koji jeste pljuvali po svemu tako da se odite poklopit usima i vi i vas uspjeh u zivotu jer ocito je nikakav kad ste sljepi kraj ociju...

Prvo sebe preispitajte pa onda dodjite pljuckat oko sebe...

Najcesce ljudi koji su tako uspjesni kako Vi kazete se jako uvrijede i ponosni su na svoj uspjeh i to iskazuju pljuvacinom po forumima.. To su najcesce najuspjesniji ljudi....Zato Vi i jeste tako uspjesni u zivotu....

• emil
    • January 8, 2021 at 11:57 PM

ma btc je tu samo kao extremni primjer stavljen-i tesla i americki indexi su spomenuti uz btc kao baloncine...

• emil
    • January 8, 2021 at 11:52 PM
    Quote from hugh

Forum i služi, barem po mom mišljenju tome da svako kaže svoje mišljenje.......i svak ima pravo da ga kaže......iskrenost je očito vaša vrlina i ljepo ste reki da ste u kešu......ja isto ovdje uvijek napišem svoje mišljenje......neko misli drugačije i neka......ni ne možemo svi imati isto mišljenje.....ja također nisam očekivao neki veliki rast početkom ove godine i to sam i rekao ali isto tako sam rekao da je i rast moguć i on se događa, jak je i ide dalje mada u njega nisam vjerovao ali tu je......ali kad čovjek stalno prati burzu ipak relativno brzo skuži kad pogriješi u procjeni , prilagodi se okolnostima i to je to.......hoču reći, zašto ići protiv trenda.....trend je naš frend......kad se lova nudi uzmi je..... rijetko tko nije bio ranjen nakon 3 mj prošle godine i strah je nakon toga velik .....i sam zbog toga zaradim manje al kažu da je strah dobar za onog tko ga ima......ali opet nesmije nas paralizirati da samo promatramo rast.....možda je ludo ali što će biti ako crobex za 2-3 tjedna bude bio na 2000?.....možda balončić ali nikako balončina......uglavnom, mislim da protiv trenda ne treba ići pogotovo kad je tako jak ali naravno treba imat sreče malo i znaja i iskustva i odabrat najbolje balončiće.......

:thumbup: Svak cast za post. Iskljucivost u pozitivi kao i u negativi nikad nije dobra . Ak nesto raste i i vidis da ce i dalje rast ne vidim razlog bacat crnjake koji se nece dogodit u doglednoj buducnosti. Sve na kraju i raste i pada i svi smo mi na kraju u jednom momentu u pravu a u drugom momentu potpuno u krivu.

• emil
    • January 8, 2021 at 11:40 PM

ja cujem da ide na 0 ... al povjest i buducost nam govori da ipak uvjek ide prema gore i da kolko god pao nakon toga ode barem duplo vislje ....

a ti me demantiraj ak imas sa cime.. evo ovdje nema P/E al zato postoji graf o tome.

nisi nabacio prognozu crnjaka? reci kad to tocno ide BTC na 0 ili bar na kolko ? pa da znam kad da prodam :)

ne kuzim sto ne shortas BTC -TESLU itd kad si tolko siguran u njihov pad? Pa to ti je ziher lova??Nemres izgubit :) ili mozda ipak nisi tolko siguran u svoje tvrdnje? mozda mislis puknuce balon al to ocekujes tamo negdje 2324 godine?

1. Privacy Policy
  2. Kontakt