kako je to proslo s subvencijama i cijenama stanova smo vidjeli proteklih godina. zasto mislite da ce ponavljanje istog postupka sad zavrsit drugacije?
Pa kako je završilo? Iz HNB-a su upozorili da ta mjera, koja ima pozitivan učinak za mlade obitelji, može imati negativan učinak na ostale, kako se kaže, dionike na tržištu.
Ocito gledamo iz razlicitg uglova. ja vidim da je mladima od kad je uveden APN nekretnina otisla s 1100 eura na 3300 eura. i vidim da i dalje kukaju da ne mogu do nekretnine mada imaju subvenciju. sto se rijesilo s APN? ono sto se je trebalo rijesit i dalje nije rijeseno.
evo otvorite mi oci pa mi ukazite sto je to tocno APN rijesio u politici odrzivog stanovanja?
HNB je dao analizu koja kaze to sto kaze. vi kazete da su rekli da je imalo pozitivan ucinak a ja kazem da je HNB analiza rekla da je APN satrao trziste nekretnina.
i kako je sve probleme stanovanja rijesio APN tako ce sve probleme podstanara rijesit i ovaj novi APN za najamnine.
vama ce to bit super a meni katastrofa koju ce svi ostali placat. radniku u brodogradilistu koje je u gubitku zadnjih 35 godina takodjer je super kad im drzava "subvencionira" dugove. eto samo je pitanje s koje ste strane . dal primate ili dajete te subvencije.
Zasto bi svi gradjani hrvatske mladima placali najamnine? zasto ne bi placali starima koji nemaju svoju nekretninu? zasto bi uopce placali ikome najamninu? ja koji sam radio i zaradio za svoju meni ce uzet da bi dali ovom koji nije nista radio i sve trosio u kockarnici? puno je tu pitanja a iz iskustva znam da gdje god drzava uplete svoje prste na kraju to nikad dobro ne ispadne....naravno osim za razno-razne kumove...