1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. emil

Posts by emil

• Plaćanje poreza kod trgovanja na stranim tržištima kapitala

• emil
    • February 6, 2021 at 6:50 PM
    Quote from fajrvol

Kolega što ima youtube kanal je to mislim objasnio dobro u jednom od njegovih videa. Ne sjećam se sad svih detalja ali je dobro objašnjeno.

znam pogledao sam ga al obradjuje prijavu poreza na domecem trzistu ne na vanjskom.

Quote from harpun

e porezna - upute

a citam i citam al i dalje nisam siguran

moracu do TETE porezne navratit :)

• emil
    • February 6, 2021 at 5:45 PM

A gle ja to gledam ovako. KAd za dan -dva -mjesec-godine-desteljece kupim jahtu od 59 metara mogo bi me netko pitat gdje sam prijavio porez 2020??? tak da mi tih 12% ne igra neku ulogu. Pa to mi naraste preko noci na nekoj Kung-fu dionici :).

Sta nitko ne prijavljuje nista? svi me samo odgovaraju a nitko da da konkretan odgovor ....svi smo se "prilagodili" :)

Cak sto vise citam sve sam sigurniji da onaj 1003 nejde umjesto 1006 nego u gornju kolonu umjesto 1001...

znaci

HELP...

• emil
    • February 6, 2021 at 5:09 PM

Razlika u popunjavanju obrasca JOPPD za domacu kapitalnu dobit i inozemnu kapitalnu dobit.

Dal je razlika samo u onoj tablici na 3 strani pod brojem 6.2 ?

za domace trgovanje ide 1006 - a za trejdanje vani 1003?

to je jedina razlika ili se mora jos nesto?

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• emil
    • February 5, 2021 at 10:53 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from mitkko

JDPL apdejt

Ima sve preduvjete za napucavanje - stečajuša, veliki spread, trenutno povoljna klima u dry bulk-u, potencijalno preuzimanje... Moram napomenuti da sam ovdje u sukobu interesa, imam puno ovih dionica :)

emil evo nam hrvatski GameStop, a mitkko je naš Michael Burry :D

Znas da volim egzotiku al ovo je previse i zamene:) tolko bas lud nisam :)

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• emil
    • February 5, 2021 at 6:15 PM

PFE Dividends

Ex-Dividend Date Dividend Type Payment Date Yield
    Jan 28, 2021 0.38$ / 4.48% Mar 05, 2021 Mar 05,2021

Dal je s inozemnom dividendom kao i kod nas ? mogu je prodat nakon 28.1 a dividendu cu dobit 5.3 ??? ili je moram drzat do tada ?

• emil
    • February 5, 2021 at 4:48 PM

KAd smo vec kod medicinara ako moze neki graf za FMS

Fresenius Medical Care AG & Co. Tvrtka prvenstveno liječi bubrežnu bolest krajnjeg stadija, koja zahtijeva da pacijenti prođu dijalizu 3 puta tjedno do kraja života

Fresenius Medical Care AG & Co. KGaA, a kidney dialysis company, provides dialysis care and related services, and other health care services in Germany, the United States, and internationally. It offers dialysis treatment and related laboratory and diagnostic services through a network of outpatient dialysis clinics; materials, training, and patient support services comprising clinical monitoring, follow-up assistance, and arranging for delivery of the supplies to the patient's residence; and dialysis services under contract to hospitals in the United States for the hospitalized end-stage renal disease (ESRD) patients and for patients suffering from acute kidney failure. The company also develops, manufactures, and distributes dialysis products, including hemodialysis machines, peritoneal cyclers, dialyzers, peritoneal solutions, hemodialysis concentrates, solutions and granulates, bloodlines, renal pharmaceuticals, and water treatment systems for the treatment of ESRD; and non-dialysis products, such as acute cardiopulmonary and apheresis products. In addition, it develops, acquires, and in-licenses renal pharmaceuticals; offers renal medications and supplies to patients at homes or to dialysis clinics; and provides pharmacy services, vascular, cardiovascular, endovascular specialty, hospitalist, emergency, intensivist, medical cost management, ambulatory surgery center, health plan, urgent care, physician nephrology and cardiology, and ambulant treatment services. The company sells its products to dialysis clinics, hospitals, and specialized treatment clinics directly, as well as through local sales forces, independent distributors, dealers, and sales agents. As of December 31, 2019, it operated 3,994 outpatient dialysis clinics in approximately 150 countries. Fresenius Medical Care AG & Co. KGaA was incorporated in 1996 and is headquartered in Bad Homburg, Germany.

• emil
    • February 5, 2021 at 4:10 PM
    Quote from zlocesti

Luda kuća.

Ljudi, ide Smak svijeta, i komet se približava brzom brzinom

Pa daj ti drži kod njih ozbiljniji novac. ????

al u biti lijepo je napisao : This order was placed to protect you from negative balance.

ON je meni kupio da ja to mogu jos jednom prodat po vecoj cijeni :)

Vis kak je dobar. Ja budala prodajem jeftino a on kaze. E neces... moras ti vise zaradit pa mi to kupi nazad :) Pa ja moram prodat po vecoj..

plavac - djaba mu njegove velike kolicine kad ga reditovci i robinhoodovci uzmu na zub - a vec je KPTI na popisima.

Pa vidis da i trade212 pazi da ne pogubimo mi ovdje lovu :) pa neda da prodam jeftino nego oce da prodam skupo :)

• emil
    • February 5, 2021 at 3:48 PM

Trade 212-

Sta je ovo?

BUY 89 KPTI This order was placed to protect you from negative balance.

i stavio mi nalog na kupnju crvene boje kojeg nemrem maknut..

i evo poceo kupovat sam od sebe...

WTF

EDIT: Sva sreca pa je naraslo pa sam ga opet prodal ...

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

poludil je ovaj trade212

I kak da ja budem dugorocni?

eto mislio sam ovo drzat bar 5 dana :) al kako? ode preko 10% -meni je to dovoljno i vani sam .

• emil
    • February 5, 2021 at 3:31 PM
    Quote from plavac

Burza još iduči tjedan gore, S&P ide do 4.000 bodova i onda tko zadnji, magarac :P

Ma burza ti je ko svemir. siri se i sve je veca svakim danom. nikakav pad samo rast...

Perpetuum mobile na djelu. Ovi odozgora su pronasli recept neogranicenog rasta.

Taman kad smo mislili da su milijarde nesto- odjednom se pojave bilijuni i sve raste pa se pocne ispuhivat kad ono pojave se bilijarde - pa trilijuni(tu jos nismo dosli) i kad ce to sve trebat korigirat pojavice se kvadrilijumi koje ce neki novi Trump-Biden nastampat pa mozemo prec na kvadrilijarde...a ak nam ni to nebu dosta nasi potomci ce ubrizgavat kvintilijune u burzu samo da raste...Burza je organizam koji moze samo rast :)

Zato samo zazmiri i hrabro ...HOP :)

• emil
    • February 5, 2021 at 10:34 AM
    Quote from Moller
    Quote from zlocesti

...Ako izdrži 5,70... 5,60... još uvijek imamo dno scallopa i mogući scallop

...Pa nije to lako, da je lako je bih bila bogata odavno.

Doduše, da sam trgovala kako sam crtala... i bila bih :S

pa kako očekujete da drugi vjeruju u vaše TA ako ni sami ne postupite tako, ja sam vas poslušao i nije mi žao, sada mirnije čekam

:)

Ja cim vidim da zlocesta spominje scallops ko da sam drogiran krafnama. bezglavo bauljam i samo kupujem :)

• emil
    • February 5, 2021 at 10:16 AM
    Quote from accountant

btw. koji od kolega je preporučio KPTI?

vidi ovo: Reddit Declares #BIOWAR

Kolega plavac ga je spominjao u par navrata i hvala mu za to :)

Quote from plavac

Bok, KPTI, tehnički gledano na dnu je kanala, ovih dana svašta leti 50-100% bez ikakvog razloga. Ovdje gledam 10% zarade iduči tjedan jer Europska agencija razmatra njihov lijek za rak do kraja tjedna . Kupio sam u petak po 14.94$ i iznad 16,50$ odmah prodajem, ima potencijala za dugoročno sigurno ali gledam je kao brzih 10% u tjedan dana

• emil
    • February 4, 2021 at 11:18 PM

Neke smo pozatvarali kao sto je ZKIN NOKIA JE neke nove egzotike uzeli :)

5-6 malih prodao pa se nakon pada opet vratio u njih... bas izazivam srecu..al mislim si pa bolje sad dok zeleni nego kad crveni...

PFE mi je jedina konstanta u porfelju. svaki dan uredno potone :(

KPTI lijepo krenuo pa puno potonuo al evo ga nakon zatvaranja ode 15% gore...

• emil
    • February 4, 2021 at 9:39 PM
    Quote from mitkko

Da podijelim sa vama sta sam iskopao na netu. Slicnost je zastrasujuca 🥺

Nisam siguran da je ovako nesto danas moguce, ali eto, zanimljivo je.

Kolko vidim imamo jos dovoljno vremena uzivat:) vrh jos nije probio gornju crtu- znaci jos par mjeseci samo kupuj jer sve raste:)

Ktome bas bi bilo lijepo ostat zadnji na vrhu i gledat sve odozgora prije nego padnes zajedno s njima :)

• emil
    • February 4, 2021 at 9:32 PM

LadyM Neznam kako mi je pramaklo to. ja volim egzotiku pogotovo kad ovako raste :)

Mozd da sad pred kraj uletimo kolektivno pa prespavamo unutra :)

PFE: mozda ga izrael pogura prema gore...

Izrael je dokazao da je cjepivo iznenađujuće učinkovito

• emil
    • February 4, 2021 at 3:52 PM
    Quote from Batka

Trading212

Vi koji koristite, da li ste imali problem sa verifikacijom adrese? Meni ne prihvaćaju osobnu, niti račune na moje ime sa adresom.

Pokušao sam ih kontaktirat nekoliko puta, ali dobijem samo automatske odgovore.

Htio sam pitanje postavit na njihovom comunity forumu, ali ne znam kako se tamo upoće logirati.

Da li je netko od vas od tamo izvukao pare? Nisam puno stavio gore, ali čisto da znam da li da zaboravim na te novce...

upravo taj problem sam imao. imas dole desno chat pa ponekad budu online pa mozes direktno komunicirat s njima. Racun ne stariji od 3 mjeseca koji odgovara podacima s prijave i s osobne bi morao proc.

kolko smashvatio niakkve slike s mobitela ne prihvacaju nego orginal pdf racun npr.

na kraju sam im slao izvod iz banke s internet bankarstva al mora bit PDF . imao sam isti takav u papirnatom obliku al ga nisu prihvatili.

Otvaranje super:

Sve sto je bilo u plusu 5-10 % sam odma rijesio jer mi se nagomilalo egzotike a petak je blizu

sad cekamo rasplet ostatka al mislim da u vikend ulazim samo s PFE - KA i tim malo jacima...

KPTI sam sinoc pred zatvaranje pojacao pa cu se na njega usredotocit...

plavac - THX za KPTI

• emil
    • February 4, 2021 at 2:26 PM
    Quote from Backdraft

tako se i ja sjecam lede, oni likvidni su mislili kako imaju srece jer mogu kupiti u padu i sto je vise padao vise su kupovali. samo ludak ne bi kupio takvu firmu na 50% pada pa nadokupio jos 50% nize .... a sladoled i njihovi novci su se samo topili

treba znati i kada kupovati u padu, a kada hvatas padajuce nozeve

Zato ja kupujem samo one koje ce rast :) ove koje misle padat ne kupujem.

To je ko i ping pong. Cilj igre je samo jednom vise prebacit lopticu preko mrezice:)

nista vise. Tako i ovdje samo moras kupovat ove koje rastu. Bas jednostavno :)

lako se meni sad tu zahebavat kad je sve zeleno i samo treba kosit ...

• emil
    • February 4, 2021 at 1:40 PM

a kako god okrenes uvjek je netko u pravu . jedan vice pad drugi vice rast i onda uvjek netko pogodi :)

JA sam za uletit pa dok traje traje. sad skupis dovoljno da nakon zaokreta mozes pokrit gubitke.

Jako sam strpljiv pa mogu cak 2-dana bit u papiru :)

A najstrpljiviji sam s dionicama koje imam a ni neznam da ih imam jer sam iz zaboravio prodat :)

ide dok ide kad prestane ic razmisljacu gdje sam pogrijesio. Samo se nadam da nece bas sve odjednom u bunar.

MAda ak ce bit takav scenario bas na svim podrucjima tak mi svejedno dal cu sad bit oprezan -strpljiv ili nesto trece.

Samo nek nama zlocesti crta "scallops u nizu........." i ja sam uvjek za voznju :)

• emil
    • February 3, 2021 at 10:36 PM
    Quote from st-brajo

ekipa, obzirom na situaciju oko Podravke, zašto se jednostavno svi ne prebacimo u mirovinske fondove koji ne drže Podravku? (ja već jesam)

na taj način će im lova uteći i onda će u razmjernom omjeru morati rasprodavati portfelj.

i eto ti potresa na burzi i poruke dioničara političkom kadroviranju :S

Na previse.

Zazvoni mi alarm na nekoj i onda ja gledam dal je za dokupit ili za prodat- neamam pojma.

Neke su tu i cekaju tjedan-dva neke su bile za uc i izac pa sam zaboravio na njih.

Ma rasulo... al koga briga dok je zeleno:)

@alias ovo gore nije udica koju trebas odma progutat :) nije druk za kupit :)

• emil
    • February 3, 2021 at 10:03 PM

Jako dobar dan.

ZKIN napokon potegao- Cekam ga od Bozica:) -Danas prodao po 4(uso negdje oko 3.12 dokupljivo na 2.8) pa se vratio nazad na 3.65-(sutra mozda 4.5-5$)

Kodak takodjer

KA-MU-GM izaso odma na pocetku i posle se vratio nazad :)

Sve u svemu kosila se trava :)

Sutra opet zelenilo i kosja pa da vikend docekam masan od bureka i sa smjeskom na licu.

Jos da taj PFE zazeleni....

• Brokeri i brokerske naknade

• emil
    • February 3, 2021 at 12:49 PM
    Quote from Marin83

Ekipa jel vam se promjenio izgled početne stranice za ulaz u Erste Broker aplikaciju???

je - al sve ostalo kolko vidim je po starom.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt