Ocito sam propustio post gdje ste spominjali TLRY jer mi je potpuna nepoznanica
.
Al tko bi vise popamtio ta silna slova.
Ocito sam propustio post gdje ste spominjali TLRY jer mi je potpuna nepoznanica
.
Al tko bi vise popamtio ta silna slova.
Nis mi nije jasno.
gledam CROBEX i nema tamo TPNG.
Onda gledam koja to dionica ima super likvidnost a da nije vec u CROBEXU.
i jednostavno nema takve.
E sad dal gledaju broj transakcija ili volumen ili oboje. Mozda bi to objasnilo na nekim dionicama trgovanje sa 1 dionicom a cijena dinice manja od naknade brokeru.
U mom idealnom svijetu ovo je cup, a slijedi handle
Još ima vremena za ući u papir
To naravno može biti i neki drugi pattern, al' ja sam odlučila da je cup
Dok nije "scallops u nizu........." - ne zanima me ![]()
Ovo kolebanje -ni gore ni dole mi ne mirise na dobro...
Mozda je vrijeme za skracivanje papira...
vidicemo danas-sutra sto ce al u petak cu sve pocistit ak ovak nastavi...
Mada otvaranje je bilo super i tu sam odma prodal puno toga- greska je bila sto sam se u dosta njih vratio prerano cim su pali
Display MoreDisplay Morekoji je ovo fenomen.
imam skoro 50 dionica- i kako je moguce da sve u roku 5-6 minuta padnu za skoro isti iznos?
od 6-9% u par minuita.
pa to ko da sve dionice drzi ista osoba pa kaze prodaj sve...
to mi je brat blizanac koji takodjer voli egzotiku ko i ja:)
nije mi strana ta pojava al iz kripta jer tamo sve ovisi o BTC i ak on rokne 20 % odma sve rokne 20%
al kak je to mouguce ovdje. Kakve veze ima sto je Tesla pala 20% s ATPL ? i to jos u par minuta
Računalno algoritamsko trgovanje?
to bi mi bio odgovor da ne drzim neke dionice niad niko cuo za njih.
pa to ni NEO s Matrixom nebi pronasao sto ja trzim ![]()
koji je ovo fenomen.
imam skoro 50 dionica- i kako je moguce da sve u roku 5-6 minuta padnu za skoro isti iznos?
od 6-9% u par minuita.
pa to ko da sve dionice drzi ista osoba pa kaze prodaj sve...
to mi je brat blizanac koji takodjer voli egzotiku ko i ja:)
nije mi strana ta pojava al iz kripta jer tamo sve ovisi o BTC i ak on rokne 20 % odma sve rokne 20%
al kak je to mouguce ovdje. Kakve veze ima sto je Tesla pala 20% s ATPL ? i to jos u par minuta
Pa to sam izasao na prvom skoku ![]()
svakog gosta 3 dana dosta --tak je i s dionicama ![]()
HOLD- da sam cuvao dionice imao bi minimum 400% vise.
Al trebas imat mu.. cuvat egzotiku.
kupis nesto na 1$- stavim alert na 12$. i naravno da sam vani na 2 dolara:)
alert ostavim tek tolko da me podsjeti kolko sam bio glup kad sam prodal na 2 ![]()
Ne placem za izgubljenom dobiti . Suze cuvam za crvenilo jer kad zacrveni sigurno necu proc neokrznut s ovakvim nacinom trgovanja.
Vidim lijepo je krenuo premarket:)
Bit ce danas kosnje zelenila ![]()
Moram skratit popis jer sto je puno puno je...
dobro je st-brajo primjetio. ko da drzim ETF egzotike ![]()
Nitko ne kuka - nitko se ne hvali.
znaci svima nam je isto bilo.
Neke super skocile neke dobro potonule.a neke stoje cijeli dan i ne micu se...
Na kraju imam za par bureka al ova nova taktika mi nije bila neka.
vracam se na staru prokusanu metodu. Kupujem samo one koje trebaju rast i nikako ne one koje trebaju past ...
to mi se pokazalo kao dobra taktika:)
Sto sam postao pohlepan, gledam danas "samo" 6% posto gore portfelj i onda se sjetim zse i opte i zalim sve novce zakljucane u njoj, ali sad ne bi prodao iz inata.
![]()
ko da sam ja napisao post.
pohlepa...al sta ces . kad cu ak necu sad kad sve divlja. kad ode sve u crveno ionako mozes samo novce pogubit.
Jos uvjek je omjer rizika na nasoj strani. Sto god kupis imas male sanse da ne pozeleni. Moras bit dobra pegula da crveno kupis.
Danas sam izasao iz 10 od ovih 45 i opet se vratio nazad jer kao moze to jos gore ...pa samo je 23% otislo ![]()
ufff...al na kraju se mrtvi broje pa sam dio novaca izvukao van jer sam si zacrtao kolko smijem imat na trade212 pa sam visak povukao...
Evo pa birajte koja vam se svidja.. samo nemojte PFE izabrat...
DIS - AAPL - jet to zrelo za poveci up ili se to meni samo cini?
jos kad bi nacrtali neki "scallops u nizu........."
pa da bude ko kad NEO nacrta- kako nacrta tako bude ![]()
Danas sam rijesio malo modificirat taktiku pa nisam prodavao cim se zaradilo kolko se mislilo nego cemo grlom u jagode i nocit u egzotici...
i jos sam malo pojacao papaire pa ih sad imam samo 45:)
al cu plakat kad me poklopi crvenilo...
Ma kakva pretplata. Pa ovdje dnevno ima dovoljno materijala za svakog.
Ideje su tu vi samo pregledate TA i to je to.
Da sam na TI sa TA pratio bi iskljuicvo samo fundamentaliste i analiticare.
odnosno obrnuto Da sam radim analize i fundamente pratio bi samo TA da mi otvori oci na nesto sto mozda ne vidim.
Posto nisam nijedno ni drugo moram pratit i jedne i druge i onda radit usporedbe i izvlacit zakljucke sto da uzmem.
Najcesci zakljucak je da je sve dobro i onda kupujem redom ![]()
a sta ces kad sam mlad i naivan ko francuska sobarica ![]()
ja otvorim burzu - zazmirim i pocnem lupat po tastaturi i onda sto izbaci to je ona prava ![]()
nema pouzdanije metode ...:) koju izbaci na takvu sofisticiranu taktiku sutra leti minimum 20-30% ![]()
Bitcoin record high ?
Prešao 43 tisuće dolara.
Jesus Chist on a Motorbike !
Nakon objave da je Musk uložio u coin više od milijarde.
to zato kaj sam jutros prodal na 39k ... a glupi LTC jos drzim i cekam kao nesto...a on ni mrdac . nekak mi to poznato..hmm PFE ![]()
ja se isto drzim teske egzotike, izvor su mi reddit i penystocks. nista od toga ne drzim duze od dva tri dana, do sada 150% + u 2 mjeseca
![]()
Treba bit u trendu a ne u PFE - ZSE ![]()
Teško ću se ja udati
Meni niti jedan trade nije dobar
Na BLRX pričekajte malo sa ulazom
Gledam kratki frame, rising wedge, 70% šansi za break na dolje
samo mogu ponovit:
Zazmiri i skoci ![]()
Meni je trenutno njaveci problem na trade212 pratit tolke papire jer vidim samo prvih 13 bez scrolanja
A ktome nemaju skracenice kraj imena i to me ubija jer pojma nemam koja je koja kad se upali alert.
Novi tjedan nadam se i nove pobjede...U petak nakon zatvaranja dosta se toga zacrvenilo al vidim da je ipak zelenilo prevladalo u premarketu ![]()
ja cu i dalje po starom pa dok ide ide.... egzotika je ocito moj djir i sto manje znam o dionici to mi bolje ide:) dokle ce to tako ...vidjet cemo.
Podrska svim crtacima..
Takvi smo kakvi smo i to se odrazava i u komentarima. pogotovo na domacim dionicama.
Puno je manje tenzija na vanjskim jer rijetko imamo isti papir pa da se natezemo ciji je veci i koji ce prije gore ili dole..
Zato na temi inozemo trgovanje vlada idila:) jedan drugom pomazemo kolko tko zna i umije. Netko grafom netko fundamentom a netko glupim forama (kao ja) al eto bar se ne svadjamo i ne likujemo kad netk popusi lovu jer je bio brzoplet ili ga je platforma zastekala s papirom na par sati...
Sto vise grafova - idea- prijedloga-infoa- to ce svima biti bolje i svi cemo imat vise novaca u djepu....
a to nam je svima zajednicki cilj.
Kolega što ima youtube kanal je to mislim objasnio dobro u jednom od njegovih videa. Ne sjećam se sad svih detalja ali je dobro objašnjeno.
znam pogledao sam ga al obradjuje prijavu poreza na domecem trzistu ne na vanjskom.
e porezna - upute
a citam i citam al i dalje nisam siguran
moracu do TETE porezne navratit ![]()
A gle ja to gledam ovako. KAd za dan -dva -mjesec-godine-desteljece kupim jahtu od 59 metara mogo bi me netko pitat gdje sam prijavio porez 2020??? tak da mi tih 12% ne igra neku ulogu. Pa to mi naraste preko noci na nekoj Kung-fu dionici
.
Sta nitko ne prijavljuje nista? svi me samo odgovaraju a nitko da da konkretan odgovor ....svi smo se "prilagodili" ![]()
Cak sto vise citam sve sam sigurniji da onaj 1003 nejde umjesto 1006 nego u gornju kolonu umjesto 1001...
znaci
HELP...
Razlika u popunjavanju obrasca JOPPD za domacu kapitalnu dobit i inozemnu kapitalnu dobit.
Dal je razlika samo u onoj tablici na 3 strani pod brojem 6.2 ?
za domace trgovanje ide 1006 - a za trejdanje vani 1003?
to je jedina razlika ili se mora jos nesto?