1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. emil

Posts by emil

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• emil
    • March 2, 2021 at 9:38 PM
    Quote from fajrvol
    Quote from emil

PFE. Moze neki grah ?

Da opet malo uletim...

Ja sam tako uletio u PFE ali nikako da izletim :D

evo ja sam ti se pridruzio:)

Uletio sam klizeci :)

Pa ovo mora rast...

Uopce ne kuzim sto bi to Biden mogao donjet u svojoj reformi sto bi se tolko ticalo PFE-a pa da tolko pada nakon dobrih izvjestaja i jos boljih ocekivanja za 2021.

Pfizer's revenues for Q4 and the year announced last week are up 8% in 2020. Pfizer's $ 1.56 annual dividend payout currently corresponds to a 4.5% yield. These returns are well above the S&P 500 average.

As of February 2021, Pfizer has 95 completed projects, 24 of which are in phase 3. Pfizer expects 2021 to be a record year with revenues ranging from $ 60 billion to $ 61 billion. The COVID-19 vaccine business will be profitable consistently in 2021 and beyond.

The obvious risk today for Pfizer and the profitability of the pharmaceutical industry in general is the Biden administration's plans to reform healthcare and cut costs.

• emil
    • March 2, 2021 at 7:10 PM

PFE. Moze neki grah ?

Da opet malo uletim...

• Porez na kapitalnu dobit

• emil
    • March 2, 2021 at 4:53 PM

Upravo suprotno.

Ja sam rekao da si u prekrsaju. A teta sto je rekla neznam . ti si napisao da je rekla da je sve ok.

Ovo sto si copy/paste je staro i to je prije objave zakona koji je u medjuvremenu vec promjenjen . Nema veze s danasnjim zakonom. to je tekst stariji od zakona koji je na snazi.

Ktome od ove godine je 10 % a ovaj tvoj tekst je kad je bilo 0%.

Prijava poreza je bila i prije i nakon zakona najkasnije do kraja veljace a ne sijecnja.

• emil
    • March 1, 2021 at 9:03 PM

ta TETA pojma nema. Jesi siguran da si bio u Poreznoj a ne u skladistu?

Mozda su sad tolerantniji radi korone al za neprijavljivanje slijedi prekrsajni postupak.

Kasnjenje ko kasnjenje se ne spominje direktno al tu su vracamo na tumacenje odnosno misljenje porezne o tome.

a ovo dole je upravo to misljenje gdje se neopravdan razlog za propustenje roka prijave poreza (kasnjenje) prijavljuje i pokrece se prekrsajni postupak.

1. Godišnja prijava poreza na dohodak

Godišnja porezna prijava podnosi se do kraja veljače tekuće godine za prethodnu godinu.

ima izuzetaka od toga :

Ako porezni obveznik iz opravdanih razloga odnosno razloga za koje nije odgovoran (boravak na liječenju, elementarne nepogode, viša sila) propusti predati poreznu prijavu do 28.2.2018., može podnijeti zahtjev za povrat u prijašnje stanje (članak 94. Općeg poreznog zakona (Narodne novine, broj 115/16)) i to u roku od osam dana od dana kada je prestao razlog koji je uzrokovao propuštanje odnosno od dana kada je doznao za uzrok npr. porezni obveznik se nalazi na bolničkom liječenju od 20.1. do 11.3.2018. godine, radi čega nije podnio godišnju poreznu prijavu do 28.2.2018. godine. Ako je obvezan podnijeti poreznu prijavu, može 19.3.2018. godine podnijeti zahtjev za povrat u prijašnje stanje i istodobno poreznu prijavu.

Međutim, po isteku roka od tri mjeseca od propuštenog roka porezni obveznik više ne može podnijeti zahtjev za povrat u prijašnje stanje (dakle najkasnije do 31.5.2018.), osim ako je propuštanje i toga roka bilo uzrokovano višom silom.

O zahtjevu za povrat u prijašnje stanje nadležna ispostava Porezne uprave odlučuje rješenjem.

U skladu s člankom 48. Zakona i člankom 92. Općeg poreznog zakona, po poreznim prijavama koje su porezni obveznici obvezni podnijeti, ali ih nisu podnijeli u propisanim rokovima, pri čemu nisu postojali opravdani razlozi za propuštanje roka, Porezna uprava utvrđuje godišnji porez na dohodak i prirez porezu na dohodak procjenom te sukladno članku 193. Općeg poreznog zakona, podnosi prijavu za vođenje prekršajnog postupka.

• Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• emil
    • March 1, 2021 at 8:37 PM

mitkko

moze neki graf btc-usd, eth ?

kuda cemo ? nazad na 60k ili na 30k?

• Plaćanje poreza kod trgovanja na stranim tržištima kapitala

• emil
    • February 28, 2021 at 8:27 PM

upravo tako. Na poreznom obvezniku je da preda JOPPD .

To je zakonsak obaveza i nista vise.

Ako poreznoj nesto nije jasno ona ce zatrazit od vas to sto ce zatrazit.

Od brokera dobijate dnevne-mjesecne-godisnje izvjestaje i naknadno eventualno mozete poslat to.

Al i excel tablica je dovoljna. Sta ako se sutra npr ugasi trrade212? kao sto se ugasilo masu kriptoburza?

a ja slucajno formatirao HDD ? J_a sam reko da sama zaradio 100 eura i to je to i za to imam dokaz.

Porezni obveznik dokazuje svoju prijavu. A na poreznoj je da dokaze da Vi nesto muljate.

Znaci dokaze da Vasa prijava ne valja skuplja porezna al ne tako da od vas trazi te dokaze. Vi morate dokazivat samo ono sto ste prijavili.

• emil
    • February 28, 2021 at 8:21 PM
    Quote from tento

Molim pomoć, dobio obračun od hite zadnja kolona koja glasi ukupno oporezivo, pretpostavljam da na to plačam porez i prirez.Prvi puta to radim pa nisam siguran. Dali je dovoljno taj obračun priložiti.Hvala!

Nikakve dokumente nije potrebno prilagat. Morate popunit obrazac i to je sve sto morate napravit. Njima ako nesto treba trazice naknadno.

Cak i krivo popunjen ili prazan obrazac samo s imenom i prezimenom je dovoljan a oni ce naknadno zatrazit sve sto treba. Al posto je danas 28.2 ocito ispunjavate elektronski pa tamo ipak morate popunit sve kolone. Al da posaljete postom preporuceno dovoljno je upisat ime i prezime a naknadno ce se poslat sve sto treba.

• emil
    • February 24, 2021 at 9:42 PM
    Quote from my moon

drhtavim prstom prodao LRCX

debelim (debilnim) prstom kupio csiq

tak da bi danas mogo bit na nuli :)

ja sam upravo suprotno od tebe napravio :)

• emil
    • February 23, 2021 at 11:30 PM

Danas od 30 njih 29 crveno a neki i po 15%.

kad se smanjio gubitak izasao sam iz svega osim te jedne zelene i razradjujem taktike za sljedece.

Znao sam da ovo slijedi al nisam ocekivao to jucer i danas nego za jedno par tjedana al vec sam skratio sve papire 50% prosli tjedan tak da i gubitak nije bio prevelik.

Sad cekam neke fundamentalne tip-ove od starih prekooceanskih vukova al vidim ni fundamentalisti se nesto ne javljaju. KAd je crvenilo tak je svejedno dal je fundament-TA ili cista egzotika ili sreca. svi idu dole...

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• emil
    • February 22, 2021 at 10:54 AM
    Quote from LodeRunner

Imas ovdje i ovdje vrlo kvalitetnog graha za nabavu. Samo se registriras i raste grah sam. Nema potrebe traziti milostinju za rucak svaki dan na forumu.

:thumbup:

Sta rec. Ima cak i ZSE na popisu :)

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

OD svih tamo jedno Ex-yu zeleni.. SAd se vidi gdje je ekonomija na zavidnom nivou:)

Jos da mi netko otkrije gdje im je gumb za registraciju ?(

• emil
    • February 19, 2021 at 8:05 PM

cek da mi svi prvo izadjemo iz papira pa nek roni kolko oce:)

• emil
    • February 19, 2021 at 6:02 PM

Malo sam prorijedio egzotiku pa polako prelazim u malo mirnije vode.

PEPsi nekidan .

Danas uso u PAYPAL i Walmart

Ostavio KPTI-SESN-GHVI i par egzotike da se imam s cim igrat

• Trgovanje dionicama preko Revolut-a

• emil
    • February 19, 2021 at 9:32 AM

Revolut od 23.4.20121 mjenaj svoje naknade . Sigurno ste to dobili na svoj mail al ovo je info za one koji jos nemaju revolut.

Trgovanje

Restrukturiramo pogodnosti trgovanja i cijene kako slijedi:

• Korisnici Standardne usluge moći će primati jednu transakciju bez provizije na mjesec (ranije su mogli tri).
    • Korisnici usluge Plus i dalje će moći primati tri transakcije bez provizije na mjesec.
    • Korisnici Premium usluge moći će primati pet transakcija bez provizije na mjesec (ranije su mogli osam).
    • Korisnici Metal usluge i dalje će moći primati neograničeni broj transakcija bez provizije.

Naposljetku, naknada za skrbništvo promijenit će se s jednog baznog boda (0,01 %) vrijednosti sredstva po godini na dvanaest baznih bodova (0,12 %) vrijednosti sredstva po godini. Moguća je primjena primjenjivih SEC i FINRA naknada na trgovanje američkim dionicama.

jos je tu promjena oko podizanja gotivine na bankomatima itd.

Moj skromni zakljucak je da free Revolut vise nije opcija za trgovanje dionicama.

• emil
    • February 18, 2021 at 4:23 PM
    Quote from etoimene
    Quote from emil

bit ce drz nedaj danas.

Zašto? Samo sve na crveno. :) :)

nisam savladao trgovat s ovima u plusu tak da ove u minus necu ni probavat bar jos neko vrijeme...

trade212 ima CFD al tamo sam bio samo jednom i to kad sam slucajno kliknuo (ni neznam dal sam odma neke novce pogubio radi toga :) ). Dal ima shortanja nemam pojma...

• emil
    • February 18, 2021 at 3:25 PM

Ne mirise otvaranje bas na zelenilo--

bit ce drz nedaj danas.

PEP- ako moze neki graf...

• emil
    • February 17, 2021 at 10:31 AM

Skrenuli ste s teme - Ovaj dio foruma se razlikovao od ostalog dijela upravo po pozitivnoj atmosferi al ova vasa rasprava je upravo suprotna od pozitivne :(

Misljenja su razlicita i ok je cut i za i protiv al ulazit u osobne rasprave je uvjek kontraproduktivno.

Crvenilo nam se blizi i to se osjeti u svakom postu na ovoj temi(forumu).

Postajemo nervozni al nakon svake kise dodje sunce.. i obrnuto... a nama je ovdje sunce trajalo jako dugo...

Mislim da svi ovdje mogu biti zadovoljni sa proteklim razdobljem pa malo tolerancije na suprotna misljenja nebi bilo naodmet.

SESN. Sta rec- uso unutra na 3.02 ... 6$ ?? poznavajuc sebe sumnajm da cu to docekat:) prebrz sam na okidacu...(evo ga +10% u premarketu)

al trudim se promijenit nacin trgovanja bez obzira sto mi trenutno ide jer vidim da to ide samo zato sto je sve zeleno i da mi se ne pise dobro....

Samo neka nama zlocesta crta "scallops u nizu........." i sve ce biti dobro :)

Jos kad bi se kolega NEO ukljucio s svojim "ukucano u kamenu" i gdje bi nam bio kraj :)

• emil
    • February 16, 2021 at 4:00 PM

ja sam u euru i htio bi u dolar:)

Bolje jednom prebacit iz dolara u euro nego na svakoj tansakciji prebacivat euro u dolar a to mi sad radi trade212 na svakoj transakciji. Ok ne gubis na tome nesto al kad je dolar padao a drzao si par dana papir osjetilo se. Npr par puta sam se zatekao da sam kupio po npr 1 i da je cijena 1,02 znaci veca i trebao bi bit zelen a ja crven i u minusu. a to je bilo upravo radi pada dolara u odnosu na euro. i djaba mi sto je papir narastao kad je dolar pao.

bolje ti je u dolaru.

• emil
    • February 16, 2021 at 12:53 PM
    Quote from BSOD
    Quote from Hrx84

Koliko vidim svi komentirate neka sitna kockanja sa 1000-2000$ u neke čudne papire vani. Šta radite s ozbiljnijom imovinom. Imate keš, nekretnine, gomilu srebrnih poluga, indeks ili šta? Zaradite ili izgubite par tisuća $ kockanjem, a s druge strane na inflaciji gubite desetke tisuća $ godišnje?

Ostao sam u glavi keš-centričan, pa sam zadnjih godinu dana realno izgubio dosta. Kud s tom gomilom gotovine. Boli me đon za 1000-2000$ ako mi inflacija godišnje jede 20-30000$ a nemoćan sam i kompletno zbunjen.

Ja recimo uopće nisam zbunjen.

U zadnjih 2 tjedna ste imali priliku odraditi 500-1000% na barem 10 papira.

To bi moglo pokriti inflaciju.

A moguće da će vam to slično odraditi i SESN u utorak po našem vremenu od 14h...

Display More

Eto. Dovoljno je bilo na otvaranju premarketa kupti ovo i rijesili bi se inflacije za par godina unaprijed.

+40% u par sati- i opet se moze spremit sve u madrac bez da se brine o inflaciji :)

Quote from LadyM

$GHVI-čini se kao dobar potencijal...

https://www.fool.com/investing/2021…-of-the-decade/

A da nisu sva jaja u istom kosu kolega-ica LadyM je spomenuo-la GHVI koji je narastao skromnih 20% :)

Znaci moze se ...Samo treba odvojit vremena truda i na kraju novaca.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• emil
    • February 14, 2021 at 4:37 PM
    Quote from Hrx84

Koliko vidim svi komentirate neka sitna kockanja sa 1000-2000$ u neke čudne papire vani. Šta radite s ozbiljnijom imovinom. Imate keš, nekretnine, gomilu srebrnih poluga, indeks ili šta? Zaradite ili izgubite par tisuća $ kockanjem, a s druge strane na inflaciji gubite desetke tisuća $ godišnje?

Ostao sam u glavi keš-centričan, pa sam zadnjih godinu dana realno izgubio dosta. Kud s tom gomilom gotovine. Boli me đon za 1000-2000$ ako mi inflacija godišnje jede 20-30000$ a nemoćan sam i kompletno zbunjen.

pa svak prica o svojem nacinu ulaganja. Ti ocito ciljas na dugorocna ulaganja a vecina ovdje na kratkorocna. Kad zbrojis te sitne koje spominejs od 1000-2000 a desavaju se u par dana ili tjednu dodjes do sume koja je puno veca od ove koje ti spominjes da gubis godisnje. Al svatko bira nacin svojeg ulaganja. Trenutno nebi stavio nigdje vecu kolicinu novaca jer kolko god ti se cini velik gubitak na infalciji puno je veci i bolniji ak sad stavis negdje pa u ponedeljak vidis da imas u jednom danu manjak od tih 20-30000 koje spominjes. radje gledam u kes ma kolko on gubio na inflaciji nego ga gledat u PFE gdje gubi dnevno 1%. vremena su takva kakva su i svak se snalazi kako zna i umije. A ocito je svima nejjednostavnije ulagat po sitno i ubost par tisuca na sigurno nego uletit s puno pa ....

Ktome svaka ta mala ulaganja nisu bila u egzotiku. Spominju se respektabilne firme koje su dobro povukle-pa netko s puno novaca nije morao vrtit 1000-2000 nego je mogao vrtit i 20000 -30000. eto bar za jednog znam a mozda i dva da to rade ovdje...i vece kolicine. al to ne rade tako da danas dodju kupe i onda se vrate za 3 mjeseca vidjet gdje su...malo su prenestabilna vremena za takv nacin ulaganja.

A novce mozes potrosit na milijun nacina- Kupis solarnu elektranu. Kupis 100 radeonki i napravis Rig farmu na tu solarnu elektranu. I eto. postanes poduzetnik i deri :) .Znam par decki koji su to napravio unatrag par mjeseci u slavoniji al sa 800 kartica(bez solarki) .ROI cirka 10 mjeseca planiran. eto nakon ni 3 mjeseca oni su na 0. Ulog >100.00€

• Big brother ili privatnost

• emil
    • February 13, 2021 at 9:50 PM

tehnoloski sam i mislio. Nisam za uvodjenje big brothera nikako....

Al sto njima sve odradjuje tehnika je nevjerojatno.

Kod nas nemres bez 33 papira ni na wc otic.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt