Cryptopia: Bitcoin, Blockchains and the Future of the Internet
odgledano odavno
odgledano odavno
Pa nećeš nastaviti jer nemaš čime nastaviti. Danas se zorno pokazalo koliko je ulaganje u coine riskantno i da nije sve tako bajno kako su mnogi crtali i očekivali. Upravo radi toga i teeba raspravaljati. I o pros i o cons i o sadašnjosti i budućnosti.
No offence, al od tebe i nisam očekivao konstruktivnu raspravu.
Ma sta je pokazalo? 40k je btc trenutno. O cemu vi pricate. Da je i 20k i dalje je puno vislje od 4k gdje je bio 2017/18, da se ne vracam dalje u proslost.
Problem s burzama kriptovaluta je ko i s GME i problemom s burzama dionica. Botovi odradili posao i pokupili stop lose naloge. PA to se dogadjalo i dogadjace se svuda kako u kriptu tako i na dionicama.
I neznam sto uopce trazite na temi koja vas tolko iritira. Sta mislite mene nagovorit da se okanem kritovaluta?
Imate neki svevisnji zadatak sve uvjerit u vase pogresno misljenje da altocoini nisu kriptovalute?
i nakon te greske i ukazivanja na tu gresku vi ste i dalje tvrdili isto i oprtavdavali isto. dajte se malo saberite . duboko udahnite i vratite se na nesto "likvidnije" kao sto je ZSE jer ovo ocito nije tema za vas i nezanam otkud vam uopce ideja da je nama ista sto vi pisete argument nakon ovih par vasih postova...
Ne to nije nikakav argument nego tesko lupetanja i nepoznavanje kriptovaluta.
I da ja cu se konstruktivno povuc i prepustit vama daljnje lupetanje....
Ok. Meni su crypto BTC i ETH. Sve ostalo su ili derivati istih ili projekti tipa financijskog inženjeringa od kojih tek manji broj ima uporabnu i moguće financijsku vrijednost. Altcoins, shitcoins and/or tokens.
Ja jako dobro razumijem o čemu pišem.
Čim ponestane argumenata onda ide pokusaj diskreditacije. Ajmo mi ostati na argumentima.
Diskreditacije?
Pa nisam ja pisao vas post nego vi.
Ja sam ga samo ponovio i to ne na prvu nego tek kad ste nastupili agresivno u svom postu a radite takve greske u koracima....
Kazete argumentima? i napisete ovo : "Meni su crypto BTC i ETH.Sve ostalo su ili derivati istih ili projekti tipa financijskog inženjeringa...."
Pa to ko da vam je fiat samo euro i dolar a franak i kuna su sta? marelice?
I onda bi dalje argumentima?
Ok necu dalje nastavljat jer i ovo mi je vec previse negative....
Ja mislim da ti pojednostavljeno gledaš na mehanizme funkcioniranja gospodarstva. I čak mislim da to namjerno banaliziras ne bi li opravdao svjesnost o “pussy smoke-u” u kojem rudaris i u koji ulažeš.
potpuno si u pravu da banaliziram al to radim upravo zato sto ti isto radis za kripto jer ne razumijes osnove.
u jednom si postu napisao ovo : "Super su ti altcoini, oni su nerijetko još volatilniji od crypta"
i kako da onda dalje nastavimo pricat kad neznas sto je altcoin?
je kolega emil ali iza dolara stoji jedan hebeni monetarni regulatorni sustav, također, u kockarnici ti bar sama kockarnica stoji iza svog žetona a što stoji iza cripto coina...možda cripto luft...
MA ok. ja sam samo malo uvelicao. Biden je izvukao milijarde odakle? na osnovu cega. Kako je preko noci odjednom naraslo americko gospodarstvo da pokrije te silne milijarde koje je nastampao? odakle? sve ce t ona kraju platit mali cojek kroz inflaciju a veliki ce imat u svom posjedu firme-zemljista itd koje su platili s tim nastampanim dolarima.
Sto se regulacija tice. Pa coinbase je pod strogom regulacijom kao i sve oko dionica. ja ne gledam shitcoinove nego btc kao sto nisam rekao nista o nekoj nikad cuo valutu iz neke niakd cuo africke drzave nego sam spomenuo dolar. Znaci najveci u kriptu i najveci u fiatu.
Sta ima itko stajat iza icega. Tko stoji iza zlata? srebra? silicija? helija? nafte? danas je ima sutra je nema - Dans je traze sutra je nitko nece i placaju da je uzmes.....
PS ja nisam zatrejdao 700%-
tih 700% dolazi iz rudarenja i nagrada a ne trgovanja i trejdanja-Nikakve veze jedno s drugim nema. al sto se se prebacivanja kapitala iz kripta u dionice i obrnuto tice- potpuno ste u pravu. to i radim. Nikad sva jaja u isti kos. To me moja/naša zlocka naucila
Ovo tržište je smeće i biti će smeće dok god se štancaju nove ponzijeve kripto šeme. Prije ih je bilo stotinjak, sad ih je već na znam koliko tisuća.
upravo na to sam mislio, neki štancaju žetone i prodaju na tim mjenjačnicama za keš a ovi koji daju keš su hepy dok te žetone mjenjaju za druge žetone i sve virtalno raste...sve 5 kada se subjektivno kapitalizira po par k usd ali doći će vrijeme žešče kapitalizacije i što tada jer ovi koji su naštancali žetone su keš već odavno unaprijed potrošili
pa tako mozes rec i slijedece:
Neki stampaju nekakve dolare i onda s njima kupuju firme po svijetu a neki su sretni da im daju svoje firme/stanove/zemljista za te nastampane dolare.
Pokrica nema ni za te dolare pa eto okrecu svijet....
meni zvuci kao raspad NY burze kad je GME ludilo bilo. Takodjer je bio raspad sustava. i dogodilo se nista.
Je, al ako je GME bio financijski inženjering, onda to nije bio ostatak tržišta. Vidiš, Crypto je zapravo jedna vrsta široko prihvaćenog inženjeringa gdje su svi oduševljeni dok raste, a “malo manje” dok ne raste. Al i kada raste i kada pada nitko ne zna zašto se to zapravo događa i sto je to u danom trenutku utjecalo na cijenu i vrijednost. Jel da većina zaista misli da je Crypto “rock solid” ne bi nikad postojala ovakva volatilnost. U dugom i u kratkom roku.
Pa volatilnosti ima i u dionicama bez da su ikakav inzinjerig. Eto jucer +60% ONTX- danas -25%.
Kripto gledam iz mining perspektive i ovakvi padovi skokovi su za mining savrsenstvo. Sve padne diff naraste al nastane ludnica i onda nagrade porastu .Evo zadnjih par sati 700%. znaci nagrada je pokrila i porast diffa na 8.1 i pad etha na 2300 . dobijes u 2 sata etha ko za cijeli dan jucer. onda jos na to dodas da eth ode natrag na 4000 pa radi tog pada dobio USD-a u 2 sata ko za 2 dana. Stime sto ta dva sata nisu 2 sata . To traje jos uvjek i potrajace da se nagrade smanje odnosno da transakcije opet pojeftine.... Primjer od proslog tjedna. transakcija etha je bila 176kn. prije toga je bila oko 35kn.
Au.... zvuci kao raspad sustava. Ne zvuci to dobro. Bez obzira sto se može dogoditi neki oporavak.
meni zvuci kao raspad NY burze kad je GME ludilo bilo. Takodjer je bio raspad sustava. i dogodilo se nista.
Koje je ovo ludilo-
Btc lizne 29990 i za 15 minuta lizne skoro 40 000.
sad mozemo na slijedeci level + 50% nakon cega bi netko mogo opet naprintat nesto novih dolara za next level
Ovo je ko Crash Bandicoot s upaljenim cheetom bezbroj zivota -malo se poskliznes i opet ides dalje i stalno prema gore...
kužim ja to.
Ja jos cekam kolegu delboy da nam napise da ide na 65000 pa da ubacim neku paru unutra:)
Pa tko normalan bi vise uložio ozbiljnu lovu u energetski neučinkovit protokol koji je jedan psihotični sociopat može jednim tweetom dizati i spuštati kako mu se digne?
Svi koji vole zaradit novce.
Ocito nisi jedan od tih.
Vama je bolje ubacit pare u neku stecajucu jer ona ne trosi nikakve energije posto nista ni ne rade osim sto spaljuje vas novac energetski ucinkovito
ulog je bio 40 000... naravno da sam sve to riješio i nažalost nisam sudjelovao u ovom rastu do 60000. nitko ne kaže da će to smeće nestati, samo da će doći do hebačke korekcije... kao i uvijek.. ali ne ove od par dana nego one do godine dana. kad kažem smeće, što je dođ kojn nego smeće koje ima MCAP kakav? Bolestan, lud i nakaradan.
pa oko DOGE se potpuno slazem. Jos jedna shitcoin koji leti na valovima Muskovog twita.
Al meni je to usporedba kao da usporedimo bivsi yu dinar sa dolarom i onda jer taj dinar ne vrijedi nista dolar zovemo smecem . eto oba dva su fiat kao sto je doge i btc kripto... kao to je sve isto smece.
2017. u ožujku sam i kupio btc samo zato jer sam shvatio. 9 mjeseci poslije lizao je 20 000. I pnda polagano padao do 3000... sad će opet. Na OPTE sam 2019. zaradio 300 000... itd. itd
pa ja se sjecam price na tih 20 000$ eto gotovo je. puko balon . kraj je. nestaje btc...
a eto njega lize 60k. i opet samo sto nije nestao i puko je balon kraj je itd...
znaci idemo prema 100k
Moj komentar je isao na smece i sljedbenike....
i ne brkajmo trejdanje i holdanje.
holdanje opte 300 000 zarade? ulog ? 100k?
pa ako ste u btc ubacili 100k 2017 kad je bio 1200$ znaci danas imate btc-a u vrijednosti 3 750 000$ . i to bez trejdanja . znaci samo hold . i to zato sto je smece i ide u ponor. Zamislite tek da nije smece i da raste
@mitko
Slabo ćeš ti spavat kolega (nisam ciničan kada to pišem).
bogami spavamo ko bebe ipak je to DEDA kripta...
ne znam, meni osjećaj za filing kaže da je to to od ovog suludog rasta, ide hlađenje na način lower highs lower lows i nekakvo dno kroz pola godine u rasponu 15 000-20 000$ Kako ovo smeće ima sve više sljedbe tako će ti rastovi i padovi kraće trajati ali će biti jednako jako (korektivni) kao uvijek tako da će fino roknuti.
jeste mozda tako mislili i 2017 na 3-4000$? odonda samo sto nije otisao na 0$... stalno to cekamo i samo sto nije
Valjda ce sutra ako ne vec i danas....
Cisto usporedbe radi. Ovo smece od btc-a koje samo sto nije propalo je naraslo kolko je naraslo.
ZSE - koja je to dionica donijela bar upola prinosa od btc-a?
u PM
DISCK +11%
Viacom +4,5%
ONTX +20%
e jos kad bi mogo trgovat u PM ...
prije tjedan dana sam postavio osobno 41 do 43 000$
napisao sam
sad bi bilo lijepo da napises 65000
hmmm-.
kakve vi to turbo brze supersonic banke imate pa odma sve to vidite.
kod mene u HPB nista nije sjelo .....
Na ovom forumu (i na TK) ucestvuje "krema" hrvatskog drustva, ljudi velikog znanja i kapitala, majstori svoga posla (ne nuzno investiranja), uspjesni ljudi, pa rekao bih i znatno stariji ljudi on nas...
Nije problem u razlicitom misljenju, vec u prezentaciji istog i Vasem stavu i odnosu prema drugim kolegama...
Iskazite malo vise postovanja, jer ovi ljudi to zasluzuju...nije ovo birtija...
Mozda nije birtija al cu pozvat jednu da nazdravimo
I zato braco, pijme ga
dok ne puk.....ne
BALON
Opametio se oko 5.35.
No, sve ostalo danas... Koma!
Tjedan jedna velika nula.
Danas sve zeleno- Od 22 dionice 20 zeleno
Od toga 3-4 od 7-9% plusa
ove dve u minusu 1-2%
Al bio bi sretan da je tjedan zavrsio na bilo kakvoj nuli.
Dobrano je sve u minusu na tjednoj bazi.
Evo pokušat ću prebacit cijelu svoju strategiju/razmišljanja/pravila na papir
Mogu samo cestitat...
Od svih nabrojanih tocaka najvise sam se pronasao u tocki 5.
5. .jako loše trejdam sa "svim dionicama" bez obrzira dal vrijede ili ne vrijede, od panike, brzo prodajem...i tu često prodajem s gubitkom...znam da sam nešto pretplatio(ili nisam ) i panika mi nastupi čim uđem u poziciju...ali svejedno, ponekad zavrtim krug i često pogubim novce, jače je od mene, a nekad mi je samo dosadno...
S vremenom sam zato naucio ostat i duze u dionici pogotovo kad jako krvari pa onda junacki podnosim i 40% minusa al zato brzo prodajem kad dodje na 4% plusa
Cuo sam negdje da je bitno vrtit lovu...zarada je sporedna stvar
Al da nema ovakvih kao ja nikad Vi koji znate sto radite nebi nista zaradili.
Bitno je da se mi ovdje lijepo druzimo. Novci su ionako samo prolazni. Danas ih imas sutra ih nemas...i obrnuto...
PS: zlocesti ... ne shvacaj ovo ozbiljno. Znas da ja puno pricam, al sve je to u cilju zblizavanja forumasa. I ja sam naravno u plusu (uostalom tko ovdje uopce gubi novac- ja nisam nikad procitao da je netko pogubio novac na ZSE-tu svi samo dobivaju-bar po pricama) nadje se uvjek neki losiji od mene koji plati i moju skolu