1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. emil

Posts by emil

• CORONA virus

• emil
    • November 3, 2021 at 8:49 AM
    Quote from pod_zidom

Ne mogu vjerovati koliko ljudi je povjerovalo u taj fake kako je zrak u ZG među najzagađenijima u svijetu.

Daj Bože da imamo neku industriju, pa neka i zagađuje zrak, ja pristajem na masku samo da počnemo nešto proizvoditi.

To zagadjenje u zimskom periodu u ZG se ponavlja vec godinama ako ne i desetljecima.

Zagadjenja ne dolaze samo od tvornica koje zazivas nego od domacih ognjista, a u ZG ih ocito ima jako puno. Ljudi se griju na drva-ugljen-smece i to zagadjuje zrak.

Ako zivis u Novom dijelu mozda to ne osjetis al proseci se malo Trnjem-Dubravom-Vrapcem ili bilo kojim kvartom gdje su kuce i sve ce ti biti jasno. Ljudi pale u pecima sto stignu - pa i smece .Osobno vidio i osjetio da pale i parkete (lakirane) pa ti vidi kolko je toksicno oko njegove kuce kad spali lakirani parket.

• Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• emil
    • November 2, 2021 at 2:20 PM

Squid Game Token

na-krilima-popularnosti-serije-squid-game-lansirali-kriptovalutu-i-pokrali-kupce_fWk6w0.jpg

Na krilima popularnosti serije Squid Game lansirali kriptovalutu i pokrali kupce

• emil
    • October 12, 2021 at 1:23 AM
    Quote from Sony
    Quote from emil

i sta je tu cudno?

ja sam kupio kruh nekidan u šparu te tv prosli mjesec u mallu i evo prije dva sata termosicu u elipsu.

Kartica ko kartica - prolazi svuda pa sto nebi i u elipsu...

binance ktome jos ima i cashback zavisi kolko BNB-a imate na stake. cirka 2%

Da si čitao nekoliko stranica iza vidio bi da kod nekih baš neide to lako.

citao sam i problem je bio na nekom bankomatu a ne u ducanu jer karticu peglam godinu dana u svim ducanima/benzinskama/autocestama/toplicama/restoranima/slasticarnicama kao i pekarama itd i nikad nije odbijena tako da...

provucena je za 5 kuna kao i za 7999kn. inajcesci problem koji se spominje je bankomat i to ne svaki nego zaba i erste- zato preporucam adiko jer on niakd ne radi s nicim probleme.

Drugi problem je da ljudi jednostavno nemaju novaca na kartici jer racunaju po cudnom kursu)ili ne uracunaju fee pojedninih banaka kao erste i zaba pa opet nemaju dovoljno novaca) ili im novac ne stoji na kartici nego na burzi mergingu itd...

• emil
    • October 11, 2021 at 9:25 PM
    Quote from Sony

Gledam na YT-u ,lik kaže da je kupio TV u Elipso sa binance karticom.

i sta je tu cudno?

ja sam kupio kruh nekidan u šparu te tv prosli mjesec u mallu i evo prije dva sata termosicu u elipsu.

Kartica ko kartica - prolazi svuda pa sto nebi i u elipsu...

binance ktome jos ima i cashback zavisi kolko BNB-a imate na stake. cirka 2%

• CORONA virus

• emil
    • October 10, 2021 at 2:07 PM

Nova akcija bečkog bordela: Uz seks i cjepivo protiv korone, a ljudima daju i poklon bonove

Valjda će administrator organizirat autobus za kolketivan dnevno-noćni odlazak forumaša na "cjepljenje" :)

Ja sam dobio dvije doze al mogu još :D

• emil
    • October 7, 2021 at 11:47 PM
    Quote from dionicar

emil

Ali kako uzimaju ako piše free ili kaj niš ne kužim ? Zakaj provizija ?

pa to ti je kaoi kod nasih banaka- free je na tvom bankomatu al ako s hpb karticom dodjes na zabu bankomat uzem ti odma 10 kuna

tako i ovdje free je podizanje stose binance tice al eto nase banke deru di stignu zato sam ti i rekao da ides na Adiko jer na njemu mozes podizat free sa revolut al nisam probalo s binance(al trebalo bibit free) dok npr na zaba i na revolutu uzima zaba svoj fee.

• CORONA virus

• emil
    • October 7, 2021 at 9:14 PM
    Quote from Paulie

Kao što sam rekao ovo je sumrak znanosti. Znači imamo cjepivo nakon kojeg:

1. se možeš i dalje razboliti (primjer Blaženka Bobana koji se razbolio 3 mjeseca nakon dvije doze AstraZenece)
    2. možeš i dalje širiti virus
    3. moraš i dalje nositi masku, iako znamo da su maske beskorisne jer samo ispravno nošene N95 maske mogu spriječiti širenje virusa, a te maske su neugodne za nošenje i nitko ih ne nosi, svi nose onu plastiku od 1 kunu, i to nepravilno ispod nosa
    4. iako si se cijepio i dalje možeš širiti virus imaš Covid potvrdu s kojom možeš neometano putovati i ulaziti u bolnice, tako naš Blaženko može slobodno vrludati bolnicama dok necijepljena doktorica ne može
    5. oni koji su asimptomatski prebolili će imati jača antitijela, ali će ih se maltretirati testovima
    6. cjepivo je bilo testirano za 2 doze, ali sad može i treća, a jasno je da će biti potrebna i četvrta doza, i tako šibaj dalje, samo nek se pare vrte

I u ovome svemu nitko ne vidi problem. Cjepiva vam valjaju, a logika potvrda vam je ispravna ?

Ljudska glupost i svemir su beskonačni, ali za ovo drugo nisam siguran." ~ Albert Einstein

Čovek se dva puta zarazio korona virusom - u drugom navratu simptomi bili teži - BBC News na srpskom
    Ova informacija postavlja nova pitanja o tome da li može da se izgradi imunitet na virus i ako može koliko dugo traje.
    www.bbc.com

Znaci imamo preboljelog nakon kojeg:

1. se moze opet zaraziti idobit teže simptome

2. može i dalje širiti virus.

3. naravno da mora nositi masku kad(citaj pod2)

4. iako je prebolio koronu i dalje može širiti virus jer se i dalje može razbolit što iz linka vidimo da se i dogodilo

5. naravno kad se iz linka vidi da se i dalje razboljevaju i šire viruse

6. naravno kao i kod gripe cijepit ce se svake godine ili koliko ce vec bit potrebno.

Inace slucajno si preskocio pod tocku 1 spomenut da cjepivo nema 100% zastiitu jer cjepivo mozda nije izazvalo imunolosku reakciju

npr kod preboljevanja to nebi trebao bit slucaj jer ocito imunoloska reakcija postoji kad je pacijent ozdravio al se svejedno opet zarazio.

Naravno da sam sve gornje napisano samo radi antivaksera i da je sve namjerno preuvelicano onako kako je to i Paulie takodjer sve preuvelicao u svojem postu.

i naravno da je izreka bas prikladna:

Ljudska glupost i svemir su beskonačni, ali za ovo drugo nisam siguran." ~ Albert Einstein

• CORONA virus

• emil
    • October 7, 2021 at 8:48 PM
    Quote from Paulie

Ovo je tragično loše, riskirat miokarditis za 2 mjeseca zaštite. Istraživanje potvrđuje da preboljeli imaju mnogo jači imunitet.

Naglasak na preboljeli, a oni koji su se zarazili a nisu preboljeli nego su preminuli ionako se više ni ne mogu zaraziti.

• emil
    • October 7, 2021 at 8:01 PM
    Quote from dionicar

Pokušao sam doći 100 kn na ZABA bankomat.. nisam uspio. A imao ukupno oko 106 kn u EUR i još u kriptu..

Nisam dizao novce jer sluzi bas za trosenje po ducanima al iz iskustva drugih mogui rec da neki bankomati imaju problem a problem je fee koji zna ic 10-30 kn pa je to mozda razlog - nemas novaca.

Probaj hypo/adyko bankomat jer on zvace sve kartice bez pitanja. Pri dizanju obavezno rec da tvoj karticar radi konverziju .Znaci binance/revolut/coinbase/wirex a ne Adiko ako ti nije neki u blizini i HPB je radio bez fee-a kad sam zadnji put dizao. Zaba i PBZ izbjegavaj. Deru od 10 -30 kn kak im sjednes na volej :)

• emil
    • October 7, 2021 at 7:51 PM
    Quote from dionicar

ima koji koolega da je voljan pomoći oko binancea:

dakle, kada ja recimo promjenim sve i stavim u EUR tj prodam sav kripto i stavim ga u EUR i sva sredstva iz SPOT wallet rpebacim u Funding wallet - sredstva su vidljiva na binance karticu. e sada mene zanima kako dameni VISA BInance izbaci tu gotovinu na bankomatu ?

oni mi tvrde da za sada iskljucivo placanje sa kriptom.. dakle mene zanima, kako mogu da mi skida EUR kad kupim nesto u ducanu, dizem novac sa bankomata? ok postoji koncerzija EUR --- KN , ali da se moram drzat u kriptu jer kripto oscilira. ima ko nacin ideju , zna li ?

hvala

Nije mi bas jasno pitanje

Na funding imate CARD

U card imate TRANSFER

U transfer prebacujete s SPOTa u fundign i onda to vidite u CARD

Tu mozete imat sto god zelite

Znaci EURE DOLARE ili bilo koji kripto

Ono sto je najgornje to prvo trosi

Npr ako vam je prvo BTC kad provucete karticu u ŠPARU skinuce vam s BTC racuna i ako nema dovoljno preci ce na drugi po redu pa ako je drugi po redu EURO potrosice dio btc-a i dio eura da namiri racun.

Ako hocete prvo da trosi euro misem ga uzmete i stavite ne prvo mjesto

Problem moze nastat ako ste stisnuli kvacicu hide small balance jer tada ne mozete misom uzet EURO i stavit ga na prvo mjesto

Kartica provjereno radi svuda. Još nisam naletio da je odbijena igdje . konzum-špar-kaufland-mall.hr- autocesta- bazeni-restorani itd...

CASHBACK UREDNO RADI - cirka 95% racuna je dobilo cash back

• emil
    • October 7, 2021 at 7:41 PM
    Quote from dionicar
    Quote from Philidor

Prebačajem u zakonsko sredstvo plaćanja (kuna, euro, dolar) vam nastaje obveza plaćanja poreza. Ako ne prebacite kripto u fiat nego npr u USDC ili koji god stablecoin vam paše, po trenutno važećem stavu Porezne uprave radi se o financijskom instrumentu jer nije zakonsko sredstvo plaćanja (samim time ne nastaje niti porezna obveza) iako njegova vrijednost ne odstupa od vrijednosti iste te valute, zlata ili uz što god je vezan stablecoin pa si samim time praktički eliminirate rizik od znatne deprecijacije. Ali mislim da bi vam svakako bilo korisno integralno pročitati mišljenje i zauzeti svoj stav o tome ako nastavljate ulagati u kripto...

dakle konnkretno ako prebacim u USD T na Binanceu nemam poreznu obvezu a on je ekvivalent USDu ?

hvala

Nije to tako jednostavno.

znacio imate na kartici usdt usdc ili BNb ili btc potpuno je nebitno ako ga ne trosite.

Kad krene potrosnja e tu nastaje veliki upitnik.

Pri kupnji karticar u vase ime radi konverziju i to porezna smatra izlaskom u fiat pa samim time podljeze porezu ako je preslo 160kn godisnje.

Kako karticar radi konverziju kuna euro tako radi i btc kuna euro. Nasa porezna se ne zove porezna kad bi je veslao svatko kako hoce.

Naravno da ostaje mogucnost ne prijavljivanja takvog trosenja al ako se hocete drzat zakona vi morate prijavit i izlazak u fiat nakon drzanja kripta 2 godine. Znaci poreznu morate predat al necete platit porez. tako bi trebali i ovo prijavit al tu pak nastaje problem. Sto da poreznoj saljem racune od kupje kruha s btc karticom?

znaci vrlo kompleksno pitanje s puno podpitanja al sve najgore sto sam ja tu napisao je sigurno kamilica sto ce vam sve porezna rec da morate platit pri placanju kripto karticom.

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• emil
    • September 22, 2021 at 10:55 AM

Malo o Evergrande i kakve to veze ima s Tencetom i Alibabom

Što se događa u Kini? Više nemaju niti jednu tvrtku u svjetskih Top 10
    STEČAJ prema koje krupnim koracima grabi Evergrande sigurno će ostaviti traga na kinesku ekonomiju.
    www.index.hr

• emil
    • September 8, 2021 at 9:14 PM

Vapaj Bidenove ministrice financija: ‘Iscrpili smo sve mjere, Amerika bi mogla bankrotirati!‘

e sad. vapaj da upale štamparije ili vapaj npr da izdaju svoj kripto token :) koji ce ih izvuc uz govana

kak god okrenes mislim da nam se ne pise dobro.

• emil
    • September 5, 2021 at 2:37 PM
    Quote from plavac

Kako će J Powell povući likvidnost i srušiti burzu prije midterm elections sljedeće godine kada ga je neki dan Janet Yellen podržala za sljedeći mandat jer mu ovaj istječe u veljači 2022.

Burza ovako može još, S&P 500 može i na 5000 bodova, ali jednom kad okine bojim se da će BID biti jedno 20% niži od sadašnje cijene.

Rijeci ti se pozlatile. Meni odgovara da rastemo do 2mj 2020 :)

jedno 100% da naraste pa da okine dole 20% :) i onda tako ukrug

• emil
    • August 30, 2021 at 8:10 PM
    Quote from accountant
    Quote from emil

pa sto se pada tice --ostvaruje se :(

nadam se da je u pravu i oko ovog rasta nakon toga....

koji pad, Emile? gdje ti to vidiš?

pa lako vama kad vi ove zelene kupujete. ja baratam crvenima i crvene se cijeli dan :(

nfe-myps-atus-zkin-tcehy-disck vecina i 4 % minusa samo tako a bilo je i 7 prije otvaranja. neke su se dosad malo popravile al su i dalje crvene.

Bitno je da od srijede balan kaze da rastemo :) idem sad ugasit komp i ne palim prije srijede :) dosta mi crvenila...

• emil
    • August 30, 2021 at 4:10 PM
    Quote from plavac

Naravno najveći rast se događa prije samog pada, Balan očekuje pad prvih par dana idućeg tjedna i onda par tjedana jačeg rasta burze, možda i 4-5 tjedana.

Do sredine listopada ne bi želio ništa imati u dionicama.

pa sto se pada tice --ostvaruje se :(

nadam se da je u pravu i oko ovog rasta nakon toga....

• IGH (Institut IGH d.d.)

• emil
    • August 18, 2021 at 7:42 PM
    Quote from tute

user35

Neželim nikoga nagovarati na kupnju. IGH je moj izbor i odabir.

nemojte mi krivo shvatiti i ja imam nesto dionica igh-a al moram pripupitati:

Jeste vi onda onaj koji je dans napravio kompletan prometa na IGH od 1dionice ? :D

• emil
    • August 15, 2021 at 5:31 PM
    Quote from zlocesti

Nadam se da naš Emil nije ostao zarobljen u papiru.

Bili smo u pravu, distribucija na vrhu i prošla baba sa kolačima

nisam:) al sam zaglavio u Myps - Tcehy - IAC s pozamasnom sumom pa sam holder...

Myps- izvjestaj je podbacio. nije prelos al nije ni onakav kakav se ocekival i sve ode u ponor :(

• Brokeri za trgovanje dionicama na stranim tržištima

• emil
    • August 11, 2021 at 9:28 PM
    Quote from fajrvol

Ja koristim Trading212 sad skoro godinu dana i još nisam naišao na neku dionicu na US marketu da je nema tamo. Revolut ima npr. puno manje.

Što se tiče IBRK muči me što ne primaju sredstva sa Revoluta. Pa moram prebacivati direktno sa banke, barem koliko je meni poznato.

Trading212 mi se sviđa zbog stvarno jako niskih naknada. Znam zadati po 30 naloga na dan za smiješne novce.

P.S. od 01.09. Revolut diže naknade za trgovanje za veće iznose. I dalje niske naknade ali ih ipak diže.

prekjucer prebaceno s revoluta na IBKR.

cudno je sto je npr euro sjeo odma a dolar ceka par dana...

trade212 mi je dovoljan i na ibkr se prebacujem samo radi pre/after marketa jer ovo sto ja uzimam je razlika do 10 % plus minus skoro svaki dan.

Zkin ujutro +10% myps +7 % i dodje otvaranje zkin -5% myps +2% i tako svaki dan- ok nekad je i kontra al velike su razlike.

• Brokeri za trgovanje dionicama na stranim tržištima

• emil
    • August 11, 2021 at 3:00 PM

bio je jedan brodar kojeg je kolega alias spominjao. nikad je nisam nasao na trade212. ne sjecam se koji. NL** tak nesto

1. Privacy Policy
  2. Kontakt