upravo tako. kad se jednom uvede samo ce se polagano poostravat dok ne dodjemo da to placamo svi.
nitko nije spomenuo sto se tocno planira s tim porezom napravit? gradit studenstke domove? to nitko nije spomenuo nikad osim nas na forumu. ja sam siguran da ce taj porez otic na par tisuca novih uhljeba u nekim novim agencijama ili nekim sredisnjim registrima koji ionako nista ne rade.
i dalje se tu ne govori sto s ostalom imovinom osim nekretnine.
stalno se usporedjuje nekretninu s dohodkom od rada a to ne spada u istu kategoriju.
blize je dohodak od kapitala dohodku od iznajmljivanja a tu su si poravnati po poreznom opterecenju mada dohodak od kapitala osim 12 % poreza nema vise nikakvo opterecenje a dohodak od nekretnine itekako ima.(odrzavanje ..da ne spominjem rizik problema s podstanarima itd)
pa zamislimo da nam zele uvest porez na drzanje kapitala (prazan stan). ili ako imas 2-3-6 dionica onda odma veci porez (kao i na nekretnine)
po meni treba uvest oslobodjenje od placanja ikakvog nameta na nekretnine nakon drzanja dulje od 2 godine pa da se to napokon izjednaci s draznjem dionica ...
eto to je put kojim treba ic a ne zagovarat da ostalima krava crkne kad je moja vec pred izdisajem od tolkih uhljeba na grbaci. radje nek meni skinu 3 uhljeba s moje krave