1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. emil

Posts by emil

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• emil
    • June 3, 2022 at 8:54 PM
    Quote from Marin83
    Quote from emil

koj je to broker?

izgleda kao erste al ja nemmre mnac tu opciju poreza za jesec dana kako to vama prikazuje

Uđi u stavku "porez" i izaberi od do datum i stisni OK, potom pritisni print i dobiješ obračun...

:thumbup:

Bio sam tamo al STISNI PRINT nikad nebi stisnuo.

Nemam printer :D

• Upute za pocetak trgovanja dionicama na stranim tržištima kapitala

• emil
    • June 3, 2022 at 8:27 PM

Evo mene opet :D

Ovako popunjena uplatnica je prosla bez problema na IB.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

I da ne zaboravimo.

Prie slanja treba na IB najavit da cete slat i navest tocan iznos kojeg cete slati.

10 Eura poslano-

uzelo mi 75,80kn za 10 eura + (0,3€)2,25kn za transakciju

• emil
    • June 3, 2022 at 10:16 AM

Iban kad upisem ne povuce nista- povlaci samo ibanove iz hrvatske.

uputa mi nudi swift bic code koje kao sto vidis na uplatnici neme . na revolutu to nije problem i to sam radio al ovdje na HPB nalogu toga nema.

ok korisnik je IB. iban imam u opis naloga ide onaj moj bro U916***

ostalo je jos samo gdje upisujem swift bic code ( CHASDE***)?

imam prazna polja

jedinstven indentifikator i refernenca :

sto se u ta polja upisuje nigdje ne pise na nikakvom uputstvu jer da pise nebi pitao ovdje.

kontak sluzba HPB takodjer je oprala ruke a poslao sa im SS s IB i pitao sto da gdje upisem od tih brojeva:

odgovor je: pitajte nekog drugog ne nas:

Jedinstveni identifikator i referenca se koriste kod prekograničnih naloga, dužine su do 35 znakova. Jedinstveni identifikator zamjenjuje model i poziv na broj platitelja i obavezno je polje. Referenca zamjenjuje model i poziv na broj primatelja. Ovo nisu obavezna polja kod popunjavanja naloga. Ukoliko primatelj nije specificirao te podatke, možete na primjer unijeti svoj OIB ili slično.

U polje primatelj navedite kako su Vas uputili primatelji. Ljubazno Vas molimo da informaciju provjerite s njima.

Al i to cu rijsiti jer sam zadao 3 naloga po 10 € i na svakom upisao drugacije

• emil
    • June 2, 2022 at 8:05 PM

ok .thx.

a ovi swift bic code brojevi ? koji kam idu?

• emil
    • June 2, 2022 at 1:32 PM

Naravno da moja " SEPA saga" ima nekoliko nastavaka i jos traje :D

kontkat suzba nije znala sto ide u koju kolonu a bogami ni ja neznam .

Pa mozda je netko vec ovo ispunjavao pa da mi da uputstva stose upisuje u: jedinstven identifikator i referenca te u opis placanja

od IB imam Swift/Bic code(CHASDE***) i kao reference number ( U9164***) al na revolutu se taj broj upisuje u opis placanja pa neznam dal i ovdje.

Ktome imam IBAN(DE435****) koji pocinje s DE al kome uplacujem? tko je primatelj ??? banci J.P.Motgan u Germany ili IB u Madjarskoj?

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• emil
    • June 1, 2022 at 8:24 PM
    Quote from Marin83

Dobro se trejdalo ovaj misec, ovaj mali gubitak za one koji tvrde da se ne može trejdat bez gubitka, pa da im srce bude na mistu...

Ukupno 28 prodajnih naloga, od toga samo jedan gubitak(TPNG) i to greškom, umjesto kupi, stiskao prodaj( i to mi smanjilo realiziranu dobit cca 1000kn). Inače sam sam sve strašno brzo preprodavao( moglo se puno više +20-30% na istim transakcijama zaradit).

koj je to broker?

izgleda kao erste al ja nemmre mnac tu opciju poreza za jesec dana kako to vama prikazuje

• emil
    • May 31, 2022 at 9:33 PM

Evo jos malo infoa o SEPA nalogu u HPB

Pastam odgovor kontkat suzbe na internet bankarstvu:

odnosi se na Tekuci kunski racun s kojeg saljem Eure sepa nalogom.

ESB marža odnosi se na kartične transakcije, a SEPA platni nalog zadaje se putem mobilnog ili Internet bankarstva.

SEPA platni nalog provodi se po prodajnom tečaju za devize koji na današnji dan iznosi 7,58 te se plaća naknada za zadavanje naloga putem usluga digitalnog bankarstva u iznosu 2,25kn.

Znaci rijesio sam sve dileme. za vece iznose mi je ovo kao i na revolutu s 0,5% fee-a prilikom konverzije

Jos da mi netko odgovori dal IB salje na kraju godine koliko sam trgovao odnosno koliko sam u plusu ili minusus (za godisnju prijavu)...

• IGH (Institut IGH d.d.)

• emil
    • May 31, 2022 at 8:49 PM
    Quote from PILAPILA

https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/440

Žuti karton, po tko zna koji put.....

pa dobili su i kaznu :D

5000kn . sad ce u blokadu radi toga:D

• emil
    • May 30, 2022 at 7:00 PM

post iznad objasnjava probem revoluta i trade212.

Ovo mi je posve novo da mozes prebacivat dionice s revoluta dalje nekom brokeru. Od kad je to? Zadnji info koji sam imao je da uopce nisi vlasnik dionica kao ni na trade212 pa samim time ne mozes ni prebacivat nesto cega nisi vlasnik. Na revolutu si mogao kupit dio dionice pa mi je logicno da je ne mozes prebacit kad je ni nemas cijelu u vlasnistvu .

Nebitno.

Mene zanima pozdan nacin uplate ali i isplate. jer kao sto san napisao u prethodnom postu s trade 212 na revolut u biti ne mozes isplatit nista osim sto si uplatio.

zato i prelazim na IB.

Zvao sam banku i kazu da obicnim internet bankarstvom s tekuceg racuna mogu prebacit sepa nalogom eure bilo gdje u europi(bez imanja deviznog racuna). naravno tecaj je koji je. npr u petak je to bilo 7.58kn sto mi odgovara al eto zelio bi da mi netko kaze da je i vadio novac s IB (barem 5-10 000 eura) i ako je, kako je to radio. Revolut ili direkt na tekuci. direkt na devizni ?

Ktome revolut mi ima samo 7500kn mjesecno fre konverziju. nakon toga ide fee 0.5% pa sam skoro na tecaju iz banke i prebacivanju s tekuceg.

Razlika je 100kn na 10 000 eura. Ovo s tekucim je meni jos samo "prica" i nisam prebacio nista a poznavajuc nase TETE u bankama i poreznoj nebi se zacudio da mi je nesto zaboravila rec.

dajte malo iskustva.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• emil
    • May 30, 2022 at 11:11 AM

Mozda sad jos da posaljete poruka da je 40 turbo pisljivo(ipak ste samo dvije poslali u par minuta) uvjeri i vas same da ste dobro ulozili.

Vidim da ste jako nesigurni kad sami sebe toliko uvjeravate da ste dobro ulozili.

Ostale ne morate uvjeravat. Svi vam vjerujemo. super ste ulozili i ne morate stavit ni G a ni G na pladanj.

samo morate to i prodat da bi zaradili. pitanje je kad. kao i uvjek.

• emil
    • May 30, 2022 at 10:05 AM

Pitanjce

Interactiv Brokers i godisnja prijava poreza.

Dal vam IB salje na kraju godine nekakav izvjestaj kliko ste tergovali pa da ne morma svaku transakciju rucno voditi?

Erste Broker na kraju godine posalje izvjestaj trgovanja i to je sve sto trebam samo prepisat u JOPPD obrazac. Nisam morao nista racunat.

Trade 212 npr nije slao nista na kraju godine. Slao je mjesecne izvjestaje koje ako si slucajno obrisao nisi mogao nigdje nac isti takv na stranici pa si bio u problemu oko izracuna. Sve moras rucno zbrojit i oduzet

Hvala

i podpitanje vezano za IB.

Kako uplacujete novce na IB.

Kako isplacujete novce s IB

Posto sam imao problem s Revolutom i trade 212 .

dirket s nekeg tekuceg racuna sepa nalogom?

revolut bi izbjegao ako mogu.

• Problemi zdravstvenog sustava

• emil
    • May 29, 2022 at 4:48 PM

zdravstvo mu duguje skoro 10 miljardi a on uvodi sistematske. platit ce ih s cime?

obavljat ce se gdje? u prenatrpanim bolnicama gdje osnovni pregled uha cekas tjednima ?

ili ce mozda platit medikolu da obavljas to tamo (i sad drzavne institucije salju svoje radnike u medikol na sistematske ) jer je dobio susku pa mu je to kao zgodna ideja koju treba realizirat dok je jos ministar.

• emil
    • May 29, 2022 at 11:57 AM

Jedan info o Trading 212

Odlucio sam zatvorit racun na trade212 jer mi je bio u eurima i otvorit novi u dolarima.

Krenem vadit lovu. Depozite na trading212 sam radio s 3 racuna- revolut-curve-binance.

I sve je krenulo normalno . npr napravim povlacenje na revolut u iznosu 1000E za probu.

Odmah mi je bilo sumnjivo nesto jer mi nije sjelo 1000 nego 500 pa 150 pa 350 eura.

posle citam oni u biti rade refund kako si uplacivao pa eto problema, jer sad moram zbrajat sve sto refundiraju da vidim dal mi je sve sjelo.

Al ok. i tako ja krenem povlacit i opet problem. na slijedecih 2000 eura on kaze da ne mogu tolko povuc jer kao mozes povuc samo kolko si posalo s revoluta i da izaberem drugu karticu . MOLIM???? pa nisam slao novac na burzu da bi izvadio manje ili isto kolko sam posalo nego da bi zaradio i izvadio vise. al eto trade212 neda tu mogucnost ni na revolut ni na binance . znaci ako posaljete 1000 eura s revoluta mozete povuc 1000 eura- REFUND ako ste zaradili 5000 eura onih 4000 morate poslat ne neku drugu karticu jer eto neda povuc na revolut a bogami ni na binance. Na curve je dala jer je bila povezana nasa banka na njoj mada i na nju je slao jedno vrijeme i na kraju mi ostalo na CURVE koje ne mozete slat nigdje nego samo trosit po ducanima(mozete revolutom naknadno zatrazit novce s curve kartice).

Eto jedva sam izvukao novce s trade212. Ne znam kak ste vi vadili novce odande(ocito ste u minusu zavrsili) al eto ako mislite zaradjivat na burzi (kao ja :D ) onda cete upast u probleme.

Odustao sam od otvaranja novog acounta na trade212 i prebacujem sve na IB.

Dobra stvar u svemu tome je sto sam i na tom povlacenju zaradio i to ne malo jer skoro sav novac koji sam uplatio na trade212 je uplacen negdje 2021 kad je euro bio oko 7.7-7.8kn i sad kad sam to povlacio (refund) koristili su te tecajeve od 1€=7,7kn.

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• emil
    • May 23, 2022 at 9:26 PM
    Quote from emil
    Quote from Milijarder

Ja vidim samo krafne.

A hoće biti što za kolege s foruma? :/

eno na avataru pun stol "krafni"

samo zagnjuri :D

PS. nije mi dao vrag mira . Ko je vidio otic s parama na vikend :D(vidise da ZSE ima utjecaj na meme)

pa sam se opet vratio u EGLE

Display More

evo ja docekao svoje zelene i sve prodo. Nemm vise nista vani. 100% sam u kešu i odo na burek :D

• emil
    • May 23, 2022 at 9:37 AM
    Quote from tollway
    Quote from emil

Mogli bi fond neki osnovat.

Mi smo ovdje na forumu IN, a vani su svi OUT :D

Kakvi Buffety-Mungeri-Ellisoni...oni i crvene znaju imat. Mi bi samo zelene imali :)

joj vec mi sline cure koliko bi mi tu bureka zaradili :D

kolega pripazi malo sa tim masnim burecima da ne bi bilo problema sa kolesterolom i trigliceridima. za promjenu bih savjetovao ponekad i zelenu salatu sa crvenim rajčicama :) :) :)

pa na postu sam vec mjesecima. sad je vrijeme masnih bureka ako ne i janjetine :D

Quote from zlocesti

https://finance.yahoo.com/news/nomura-no…-133900459.html

Odlično je, od Gavrilovića je ! Sjeća li se itko tih reklama ?

Kako ne. Al se ne sjecam kad sam za mesni narezak zaradio :D

• emil
    • May 21, 2022 at 8:09 AM

Mogli bi fond neki osnovat.

Mi smo ovdje na forumu IN, a vani su svi OUT :D

Kakvi Buffety-Mungeri-Ellisoni...oni i crvene znaju imat. Mi bi samo zelene imali :)

joj vec mi sline cure koliko bi mi tu bureka zaradili :D

• emil
    • May 20, 2022 at 9:54 PM

Evo u finishu zazelenilo. ipak cu burek dobit za veceru :D

• emil
    • May 20, 2022 at 8:56 PM
    Quote from LodeRunner
    Quote from emil

te tri su jedino zelene :D i jos jedna :D

Eh, i SQQQ mi zelen. Ja ne znam gdje vi svi gledate, meni se sve zeleni.

Jedem burek sa zelenom salatom!

SQQQ je ta "jos jedna" :D

Al evo okrenulo je na sad na jugo. mozda i zazeleni ponesto.

egle oso na +3% i zaronio skoro na -2%

• emil
    • May 20, 2022 at 8:48 PM
    Quote from LodeRunner
    Quote from Chuck

Opet sve pada

STNG zelen, ZIM zelen, BDRY zelen. Gdje to pada?

te tri su jedino zelene :D i jos jedna :D

A mogo sam u miru pojest taj burek s jogurtom al mi vrag nije dao mira :D .

A nista danas samo jogurt za veceru. burek cemo u ponedeljak :D

• emil
    • May 20, 2022 at 7:38 PM

Ehebiga . To si nam prije trebo rec. Sad mi nece ni za jogurt ostat :D

1. Privacy Policy
  2. Kontakt