1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. emil

Posts by emil

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• emil
    • March 20, 2023 at 8:59 AM
    Quote from lebowski

Sve je stvar povjerenja. Ako misliš da je kompletan bankarski sustav ponzi, onda stvarno nemaš razloga ulagati u bilo kakav oblik ulaganja. Bankarstvo je temelj svih temelja, bez bankarstva možemo razmjenjivati koze za jaja.

Pa kad saznas ovakve vijesti sto drugo da mislis nego da je to ponzi nad ponzijima.

Eksperti Feda znali za ogroman problem SVB-a, ali banka za bogataše nije činila gotovo ništa da spriječi kolaps
    Kraj karijere guvernera Federalnih rezervi Powella; sve je znao od 2021., ali nije spriječio kolaps SVB-a
    www.jutarnji.hr

Ovi kao da su kod nas naucili kako da nestane problem: istrazno povjerenstvo

Michael S. Barr, potpredsjednik Federalnih rezervi za superviziju, sada vodi istragu o tome što je krenulo krivo

evo nase banke su u protuofenzivi :D

Nova ofenziva banaka na štediše: Daju najniže kamate na štednju, ali sad imaju novi ‘hit‘
    Banke pozivaju klijente da ulože u ‘fondove s dospijećem‘ koji novac zatim ulažu u državne obveznice
    novac.jutarnji.hr

kod nas se to sve lako rijeci .AP zamrzne cijenu suhih rebaraca i zabrani dizanje novaca iz banaka. i to je to. nema nikakve krize. ostalo je NETEMA.

• Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• emil
    • March 19, 2023 at 5:18 PM

Mala zanimljivost

Prema američkoj Komisiji za vrijednosne papire i burzu (SEC), zakoni o vrijednosnim papirima primjenjuju se na kriptovalute iako su se mnogi u industriji kriptovaluta protivili tome. Pa ako se FTX računi smatraju vrijednosnim papirima, YouTuberi bi mogli biti odgovorni jer su zatajili koliko im je FTX platio za promociju usluge.

Tužba od milijardu dolara protiv YouTube influencera koji su promovirali FTX
    U tužbi koju je podnio odvjetnik Edwin Garrison navodi se da su financijski influenceri promovirali FTX kripto prijevaru bez otkrivanja naknade koju su…
    www.bug.hr

• emil
    • March 17, 2023 at 11:51 AM
    Quote from barbosa 2.0

netočno!

drž obveznice imaju i pokriće i vrijednost i pripadajući kupon...ali ako se prodaju prije dospijeća e to je onda nešto sasvim drugo a da je država stisnula kripto regulativu kao što regulira i druga TK, onda niti bi bilo globalne kripto kockarnice kao niti mjenjačnica niti enormnih depozita kapitaliziranih od uplata u kripto kladionicu kao niti kripto-klinci koji bi onda išli u škole, bavili se sportom i svime onim što je potrebno za jedno normalno odrastanje da bi isti sutra mogli stasati u ozbiljne i odgovotne ljude...

sad je kripto kriv i za to sto se klinci ne bave sportom : :/

sve bolje i bolje . morat cu kokice uzet 8o

Zamisli tek da zabrane mobitele kompjutere PS i tv-e . kolko bi se tek tad klinaca pocelo bavit sportom :D

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• emil
    • March 17, 2023 at 11:07 AM
    Quote from Shogun

Moze ali mislim da bi bilo dobro mjenjati predstavnika na Skupstini svake godine samo cidto da se vidi da nas ima. Mozda kolega jasko ili manu ako su zainteresirani?

Dodatak: mislim da je kolega Jasko daaaleko nakvise doprinio temi ovdje pa bi on bio najbolji izbor ako je zainteresiran....

uopste nisam tog misljenja. Puno je bolje imat istog predstavnika. zna se koliko ljudi stoji iza njega. Cesto mijenjanje samo govori da nisi vjerovao onom proslom. Ne mjenjas advokata jer je dobar nego jer je los.

kvartalna dividenda je super prijedlog - da se zadrze dionicari malo duze u papirima a ne nakon divke masa trejdera krene u rasprodaju.

• emil
    • March 17, 2023 at 11:03 AM
    Quote from barbosa 2.0

gle kolega emil , ne moraš se ti složiti sa mnom, zašto bi, demokracija...za mene je ovako kako sam napisao, za tebe očito nije...

...Credit Suisse je nešto drugo ali ja se neću tu prepucavati s tobom oko tih stvari na koje i tako nemam utjecaja...

:*

pa slazem se ja s vama da kripto ima svoje probleme - nema funadamente itd

al bas da okrivite kripto radi propasti banaka bas je pretjerivanje.

SAd kad padne ATPL odma ce svi pomislit da je kripto kriv :D

• emil
    • March 17, 2023 at 10:51 AM
    Quote from barbosa 2.0
    Quote from emil

pa nisu li 2007-08 davale gradjevincima a ne kriptomanijacima novce? oni su stvarali dodatnu vrijednost pa su svejedno svi propali.

kad bi kripto bio kriv za sve to bi se rijesilo u jedno popodne. al to nije tako. banke su propadale i prije kripta a propadace i nakon kripta.

bitno je da ste vi sebi nasli krivca za sve. kritpo je gremlin koji stalno kvari postena i pametna ulaganja banaka :D

ne, nisu davali novce građevincima nego su fiktivno nabrijali založnu vrijednost nekretnina kao kolateral za veći iznos hipotekarnog kredita i onda su sa tako nabrijanim založnim pravima iako su znali da su ne naplativa trgovali dok nije došlo do "tko zadnji-magarac" ...ako kompariramo sa kripto, dođe na skoro isto...prenapuhani baloni i jedno i drugo...i da, ova kriza us banaka sada je kripto kriza, odnosno prouzročena sa urušavanjem kripto industrije koja je u vrlo kratkom vremenu generirala enormnu količinu likvidnosti s kojom banke u izrazito expanzivnim monetarnim uvjetima nisu znali što bi pa su ulazile u obveznice i manjim djelom u rizične plasmane na kojima su sada u restriktivnim monetarnim uvjetima ostvarile velike gubitke koji su ih uz negativnu percepciju deponenata(kripto trgovci i startupi), odnosno panični odljev istih, koštali bankrota

aha znaci ipak nisu 2008 davali kruiptomanijacima novce a svejedno je sve u bunar otislo?

americkim bankama je sve kriv kripto? 100% imovine su u kriptu imali ? nisu li propali kako i sami kazete radi obveznica? treba ukinut obveznice pod hitno ..sve je to balon-tulipan ako ne i magla :D

ko je onda kriv za Credit Suisse ?? opet kripto .

ma tako je najlakse . zabit glavu u pijesak i okrivit kripto :D

kad ukinu kripto onda ce sve bit ruzicasto(pardon zeleno).... a nakon otrijeznjenja cemo nac krivca u AI

AI ce nam bit kriv, a ne pokvareni bankari i njihova pohlepa...

Vidim ja da ste vi jedan od osisanih u kriptu :D

• emil
    • March 17, 2023 at 10:13 AM
    Quote from barbosa 2.0

zato i recesije postoje, da trulo i loše propadne i napravi mjesta za novo i zdravo a što se novaca i depozita po bankama tiče, novac nije imovina, to je sredstvo kojom stječeš imovinu a svako čuvanje novca u banci je svojevrsan gosopdarski infarkt jer kao u fizici flujda, novac mora teći da bi se stvarala dodana vrijednost koja je jedina prava vrijednost a ako ga zaustaviš ili oduzmeš onda sve staje, zato i centralne banke moraju balansirati ponudu i potražnju novca da sustav bude održiv a u svemu tome su države regulativom, nadzorom i represivni mjerama trebaju napraviti da recesijskih poremećaja bude što manje...a to očito rade jako loše jer su ignorirali neproduktivnu ponzijevu kladionici kripto tržišta...stoga kolege, dokle god se stvara dodana vrijednost dobro je a u problemu smo kada se dodana vrijednost stvara manje ili nikakako i zato je dobro da su predmetne banke propale jer sve od reda su davale podršku kripto startup i sl. kockarnicama koji fiktivno od ničega rade nešto što je neprirodno i to treba propasti i kao što vidimo i propada...predmetne banke će se sanirati i protok novca se nastaviti ali ovo kripto hoštaplerstvo neće, odnosno svesti će se na najmanju moguću mjeru kojom neće utjecati na real. odnosno fundamentalno mjerljivo gospodarstvo

pa nisu li 2007-08 davale gradjevincima a ne kriptomanijacima novce? oni su stvarali dodatnu vrijednost pa su svejedno svi propali.

kad bi kripto bio kriv za sve to bi se rijesilo u jedno popodne. al to nije tako. banke su propadale i prije kripta a propadace i nakon kripta.

bitno je da ste vi sebi nasli krivca za sve. kritpo je gremlin koji stalno kvari postena i pametna ulaganja banaka :D

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• emil
    • March 17, 2023 at 7:07 AM

pitanje je kud sav taj novac koji se povuce iz banaka odlazi?

ak dio odlazi u dionice super opet cemo na nove vrhove...

koji je scenario? sazna se za slom. ljudi navale na banke i povuku novce. banka propadne ili joj pomogne drzava.

al gdje ode sav taj novac koji je povucen? stave u drugu banku pa za par dana imamo ponovljeni scenario u drugoj banci?

obveznice?dionice?kripto?zlato?drze u madracima? lako je meni...moje stane u omanji jastuk :D al sto ovi kaj imaju puno?

• Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• emil
    • March 16, 2023 at 5:56 PM
    Quote from havi

https://www.index.hr/mobile/vijesti…ijesti_ostalo_m

Ako nekog zanima.

evo sa zadrskom je ovaj clanak jako zanimljiv jer ovo kao da je bila prognoza za Credit Suisseu a ne za BTC.

Nelegalne transakcije-poslovanje s mafijasima-pokrice u nicemu itd itd.

Naslovi su im bas prikladni za dansnje propale banke :D

"Trenutna regulacija djelomično je oblikovana zabludama

"..je rijetko korišten za legalne transakcije"

Evo sad jedan o Credit Suisseu ako nekoga zanima:

Panika u Europi zbog kraha švicarske banke. Priča o njoj je puna skandala
    STRAH od bankarske krize proširio se Europom. No, ovo nije prvi put da je švicarski div u velikim problemima.
    www.index.hr

evo malo skracenog teksta za one kojima je predugo to citat:

Švicarsku su banku u listopadu 2021. globalni regulatori kaznili s gotovo 350 milijuna funti nakon što je priznala krivnju za prevaru u dugotrajnom skandalu koji je Mozambik gurnuo "u financijsku krizu" . Međunarodna prevara potom je dovela do toga da Međunarodni monetarni fond obustavi pomoć Mozambiku, što je u konačnici izazvalo financijsku krizu u zemlji.

Credit Suisse je ublažavao i umanjivao optužbe za špijuniranje, ali je u listopadu prošle godine švicarsko tijelo za nadzor financijskog tržišta (FINMA) reklo da je banka planirala špijuniranje u "sedam navrata između 2016. i 2019. i većinu ih je izvela".

Credit Suisse je 2009. kažnjen s 536 milijuna dolara zbog kršenja američkih sankcija protiv Irana i nekoliko drugih zemalja, uključujući Libiju, Sudan, Burmu i Kubu, između 1995. i 2007. godine. Bila je to najveća takva kazna u povijesti kršenja američkih sankcija i, da banka nije surađivala, vlasti su rekle da bi morala platiti još više.

Kasnije je otkriveno da je Credit Suisse otvorio račune za diktatora i njegovu suprugu pod imenima "William Saunders" i "Jane Ryan", što je pomoglo da se njihova sredstva zaštite od nadzora.

i onda su nekima kriptovalute problem :D

o ovim mafijasima u svicarskim bankama snimaju dokumentarce ...

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• emil
    • March 16, 2023 at 4:45 PM

Sva sreca pa kod nas na ZSE sve ide laganini.

Quote from verdi

ovo vam je glavni menadžer/menadžerica švicarske banke. philip /pippa bunce. on/ona kad dođe na pregovore saudijcima oni odma padnu u trans.

na slijedeci sastanak s saudijscima ide ova gospodicna :D

Žena se prestala brijati: Muž me ostavio zbog brkova i brade FOTO | BL Portal
    Mandeep Kaur iz Punjaba u Indiji se udala, za sad bivšeg supruga, 2012. i godinama su živjeli kao svaki prosječni indijski par. Međutim, tada su joj počele…
    www.bl-portal.com
  • Brokeri i brokerske naknade

• emil
    • March 16, 2023 at 12:32 PM
    Quote from havi
    Quote from emil

Radi li burza? ERSTE BROKER sve stoji na AUKCIJI.

a mogu zadat nalog i vidim da je trgovano u 11:44 nesto

valjda imaju gablec :D

Radi, kod mene na Agramu od Vasih 11.44 je bilo do sada jos cca 15 transakcija .

thx.

evo neke su proradile a vecina je i dalje na AUCTION

• Brokeri i brokerske naknade

• emil
    • March 16, 2023 at 12:06 PM

Radi li burza? ERSTE BROKER sve stoji na AUKCIJI.

a mogu zadat nalog i vidim da je trgovano u 11:44 nesto

valjda imaju gablec :D

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• emil
    • March 16, 2023 at 9:17 AM
    Quote from Normani
    Quote from verdi

ovo vam je glavni menadžer/menadžerica švicarske banke. philip /pippa bunce. on/ona kad dođe na pregovore saudijcima oni odma padnu u trans.

Ovo je šala i fotomontaža ili stvarnost?

stvarnost.

transrodna .

a mozda sam ja nesto krivo polovio pa nek me ispravi netko ako sam pogrijesio.

• emil
    • March 16, 2023 at 9:12 AM
    Quote from Spalato33 (grad)

https://www.index.hr/mobile/vijesti…_vijesti_prva_m

Stanje se smirilo ,ko je poginija poginija je,neko se i obogatija.Uvik isto!

cisto sumnjam.

svaki dan neka banka rikne.

cim se previse njih uskokodakalo i prica da je sve u redu da se panicari bezveze znamo kud to ide.

i 2008 su svi pricali je to lokalno. panika je bezveze. sve je u redu i onda...

znao sam da nebu dobro cim je obveznice mogla kupit baka s placa. tak je baka s placa kupovala i kripto kad je bio na vrhu.

to je pouzdan znak da idemo prema dole.

• Što smo danas tržili

• emil
    • March 15, 2023 at 9:23 PM
    Quote from Junius
    Quote from Moller

kada na medu naletiš, najbolje se praviti mrtav

Bojim se da tu pravljenje mrtvim ne pomaže...

https://www.youtube.com/watch?v=AgdsZJTf9dw

kako ne- pa i leonardo je prezivio :D

malo te medo ocerupa i ides dalje- eno leonardo i dalje snima, nis mu nije :D

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• emil
    • March 15, 2023 at 8:58 PM

evo malo slikica:

28314715.jpg

Hotel Marjan ruši se punom parom, a nitko nema odgovor na najvažnije pitanje - gdje će sav ovaj otpad?!
    Adris grupa iz Rovinja kani do proljeća 2026. obnoviti hotel Marijan tako što će se ukloniti veći dio postojećeg hotela i izgraditi novi
    www.jutarnji.hr

nadam se da tocan odgovor nije pod slovo A : more

• Što smo danas tržili

• emil
    • March 15, 2023 at 7:33 PM
    Quote from Marielena

Za sada sam na bidu.

pa pricekajte da CERP prvo jeftino proda pa onda vi uletite nakon toga po vecoj cijeni pa da idemo brzo gore jer vi kupujete :D

cekam Vas na asku na 66 :D

• emil
    • March 15, 2023 at 4:58 PM
    Quote from Sheriff

Zaraza se širi i po EU.

Image

i po kriptu...

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• emil
    • March 15, 2023 at 12:41 PM
    Quote from Marielena
    Quote from emil

nov sam u ovim vodama pa nikako da shvatim kako to funkcionira.

kad oni svoje prodaju jeftino onda cete vi ili netko kupovat skupo i to ce onda ic brzo jer ce bit skupo?

znaci "netko" ne kupuje danas od cerpa po 60 nego ce cekat da kupi od mene ili vas po 70 da bi brzo isli gore?

ja sam za takve bajke cuo da postoje samo u zemlji nedodjiji...

ne bi li isli jos brze gore da sad kupujete od cerpap po 60-62-65? ili mislite da cemo ic gore jer cemo jeftino kupovat?

prije ce ti sto jeftino kupe dans posle opet prodavat po malo skuplje.

Display More

Zakon ponude i potražnje.

Kada nestane prodavač na 60 eura idemo gore.

Samo zašto mu dati 60 eura kada je tražio 49.99.

Quote from stipe_Cro

Ne znam odakle zaključak da CERP prodaje.

A i da prodaje, nastavlja prodavati sitniš.

Naravno da prodaje u potpuno krivo vrijeme za sitniš. To je država 🤣

Display More

JA sam vec prestar da bi za svog zivota docekao da CERP proda svoj udio ovim tempom.

Al u pravu ste kad nestane prodavaca na 60 onda cemo morat kupovat po 60,20 pa 60,40 :D

al kad nestane kupaca na 60 onda cemo vrlo brzo i na 50.

Hvala na pojasnjenju. To mi nije bilo jasno jer sam jos mlad i zelen..

• emil
    • March 15, 2023 at 12:37 PM

Deutsche Bank -9%

malo po malo krug banaka se siri

1. Privacy Policy
  2. Kontakt