Ja mislim da dosta ljudi ovdje pod alkoholom ili drogama piše. To objašnjava dosta.
neki su samo na krafnama
Ja mislim da dosta ljudi ovdje pod alkoholom ili drogama piše. To objašnjava dosta.
neki su samo na krafnama
nekretninski balon u kini je potrošena priča. kasniš.
kaj su prodali onih 90 milijuna stanova? pitam za frenda ....nisam pratio nesto u zadnje vrijeme.
kak je to potrosena prica tak je propast zapada najstarija potrosena prica zadnjih 70 godina. evo zapad propada...samo sto nije svi bjeze prema kini i rusiji, a ne prema zapadu
Kineska nekretninska baloncina samo sto nije eksplodirala. Kinezi su tamo gdje je zapad bio 2007-2008.
Radi lakšeg sudjelovanja na Glavnoj skupštini Društva, Društvo omogućuje dioničarima da odaberu iop unomoće slijedeće osobe kao svoje punomoćnike:
1.TEA POCRNJA, OIB: 8***;
2. SANJA PUTICA, OIB: 9*** ;
3.IVANA SVAGUŠA, OIB:9***;
zasto ne predlazu naseg forumasa?
BABA + 13% danas
MA se vraca kuci
Nakon godine dana Jack Ma se vraca u Kinu
Baba ide u podjelu na 6 dijelova. Svaka od 6 ce imat svog izvrsnog direktora i upravni odbor a Daniel Zhang ce ostati predsjednik i gl. izvrsni direktor alibaba grupe.
Kina ce kao oslabit kontrole regulatora da malo pomogne svojim privatnim poduzecima.
Oh, kakav nihilist...
vidim i dalje bacate ruske udice okolo mozda da malo i mamca na njih stavite ....ovako cete slabo nesto uloviti..
ja uopce ne bjezim od toga da je kripto ponzi. kripto je ponzi kolko i euro ili dolar. stancaju se euri i dolari a pokrice je gdje? pitanje je samo kad ce krahirat a krahirat ce prije ili kasnije. na kraju sve krahira. neki za godinu dve neki za par stotina godina. eto ja ne vidim kraj kripta za svojeg zivota a mislim da cu dozivjet krah tesle. misljenja sam da ce drzavne kriptovalute na kraju sahranit fiat. e-Euro i E-dolar- . naravno da ce protivnici kripta to zvat i dalje fiatom al to ce bit kriptovalute.
Display Morenisam to uopce nigdje napisao. napisao sam da je moguce. dvije razlicite stvari.
ne, zlato srebro i krumpire nemozes preko noci izbacit
placas bitcoinom, u protuvrijednosti eura. uparen je sa fiatom.
krumpir ne kosta 0.15 bitcoina, vec kosta X eura, a mozes platiti u protuvrijednosti bitcoinom
brkas krumpire i jabuke
Bio je već ranije više puta u krivu u vezi Rusije i Putina. Sad opet baca udicu da razgovor ode u tome smjeru da može sipati nove uvrede prema svakome tko se ne slaže s njegovim ortodoksnim stavovima.
Takav stav zauzima i u vezi kripta, iako je naslagao na tome dosta gubitaka, kao i 95% ostalih koji s time petljaju, a stvarnost je da postoji apsolutna pravna neizvjesnost oko sudbine toga kao "sredstva plaćanja" i da je politika takva k...va da će to itekako staviti izvan zakona, ukoliko bude smetalo njihovim interesima. I nitko neće moći ništa u vezi toga.
ako se odnosi na mene - a vidi ma se odnosi mogao bi tu svoju tvrdnju i potkrijepit s linkom na moj post gdje sam ja to u krivu bio s putinom i rusijom ?
ak smatras da je stav - "putin je diktator kojeg treba dozivotno zatvorit" ortodoksnom tvrdnjom onda si potpuno u pravu.
a zlato-srebro-krumpire mozes izbacit preko noci?
ne, zlato srebro i krumpire nemozes preko noci izbacit
placas bitcoinom, u protuvrijednosti eura. uparen je sa fiatom.
krumpir ne kosta 0.15 bitcoina, vec kosta X eura, a mozes platiti u protuvrijednosti bitcoinom
brkas krumpire i jabuke
Kako ne mozes izbacit zlato. Kak vlada zabrani koristenje btc-a titk toka tak zabrani i koristenje zlata.
jednostavno izglasa zakon i zlato postaje kao i trava . ZABRANJENO al ga svi imaju po djepovima
ja ne vidim tu razlike. vlada moze zabraniti bilo sta. dal je to u redu ili nije je prica za sebe.
Teslu si mogo kupit bitcoinom. Dal je bitcoin kruska ili jabuka to prepustam tebi da se odlucis al meni je sredstvo placanja.
Pa do nove godine ni euro nisi mogo koristit kao sredstvo placanja u HR. sto to znaci da onda euro nije postojao ? i euro su stranci morali konvertirati u kune. provlacili su svoje kartice s eurima u HR bankomatima. kako to? pa isto kao sto ja provlacim svoju kripto kraticu u tom istom bankomatu.
Danas odem u konzum i platim bitcoinom. dal je kruska ili jabuka opet prepustam da ti odlucis. Eto konzum je odlucio da btc pozeljno sredstvo placanja na njihovim blagajnama. i sto je najbolje nemres sa dolarom ii reubljom platit na toj blagajni a s kriptom mozes valjda dolar nije ni kruska ni jabuka nego ananas a konzum ananase ne prima
BTC kao i bilo koju valutu na svijetu mozes izbaciti "preko noci".
Misleci suprotno samo zivis u zabludi, kada je povijest pokazala da se vec desilo, nebrojeno puta.
a zlato-srebro-krumpire mozes izbacit preko noci?
ne vidim uopce zasto bi iko ikoga izbacio.
nije dolar izbacio zlato nigdje. zlato je i dalje tu al nije sredstvo placanja.
dok btc je
evo odi u konzum - na svakoj blagajni imas naljepnicu "ovdje plati kritovalutom" kraj blagajne stoji kriptobankomat .
odi u HPostu takodjer sve prsti naljepnicamam -plati kriptom itd...
OVAJ STOJI U KONZUMU
imas karticu Binance-Coinbase-Revolut-itd-itd. provlacis je bez problema na svim pos uredjajima-dizes na bilo kojem bankomatu kes. nema ducana koji ne prima kripto karticu.
dodjes na plac a bakica odma pita dal placam kriptom i daje popust na placanje ETH-om
a ti pricas da ce preko noci btc ugasiti. pa ak preko noci putin nuklearkama ugasi svijet neces placat nicime pa ni kriptom.
a vjetrojatnost za to je puno veca nego da ugase kripto preko noci.
1 btc = $27,540.76 u ovom trenutku, dok kliknem "reply" bude se promijenilo
fiat ti treba jer bitcoin sam po sebi nema nikakvu vrijednost, uparen je sa fiatom, nemoj pricat bedastoce
te fore o "zabraniti internet" objesni macku o rep, to su fore 12 godisnjaka kada otkriju kripto
btc se proglasi ilegalnim i sve mjenjacnice ne smiju poslovati sa btc-om
kako ces izvuci pare? nalazenjem lokalno, sa shady likovima, kako je bilo i napocetku
1 USD = 0,000037BTC - dok kliknem reply to se promijeni.
Bez btc-a nemas s cim usporedit usd osim s eurom al i btc mozes s eurom usporedit tak da mozes okacit macku o rep te fore...
Proglasis ilegalnim rublju i nemozes vise poslovat s njom. ili u rusiji proglase usd nelegalnim i eto usd onda ne postoji
kako ces izvuc btc iz USD ak ga nemres pretvorit u btc? sve mozes okrenut naopako
Jos za naseg zivota usd ce prdnuti. Tako je oduvjek i bilo sa "glavnim" valutama.
Hoce li to biti bitcoin? Mislim da vrijedi riskirati. Propast korumpiranih banaka je vjetar u leđa btc-u. Btc nema CEO-a, nema monetarna ogranicenja,
Nece.
Niti ce USD kihnut.
bit ce suzivot kao sto je i sad suzivot zlata- fiata- srebra tako ce bit i btc-a.
pojavit ce se masa kriptovaluta (drzavnih) prije ili kasnije al ce bit stablecoinovi iza kojih stoji drzava .
moj deda i baba su živjeli preko sto godina i nisu bili toliko lakomi kao ovi sadašnji penzići. imali su razumijevanja za mlađe. ovi sadašnji su produkt bivšeg sistema. po meni oni su bezobrazni. daj im sad i odma. a šta ste vi iza sebe ostavili? raz.ebali ste jednu, drugu i petu državu. živjeli su u idealnim okolnostima kad je cijeli svijet napredovao i na kraju se upetljali u ideološke razmirice kojima nisu bili dorasli. to je jedan gordijski čvor koji se teško može raspetljati. možda nešto ko danci. ideš u mirovinu, svima slični prihodi, dovoljni da živiš . a ne ono ja sam puno zarađivao pa puno izdvajao pa mi opet puno treba. ako ni si zaradio do sad ne ćeš nikada. ja samo ne znam kako njih nije sramota tražiti nešto kad znaju da su njihove uplate potrošene u suludom ratovanju i krađi njihovih pulena. i još na izbore idu ko ovce i svaki put nas vrate deceniju nazad. njima je politika glavna zabava. alooo deda pogledaj neki dokumentarac i opusti se.
Ovo je cista istina.
Teoretski, zato mi nikad nije padalo na pamet da se kao student ili radnik dizem penzionerima u tramvaju. Ja to placam i jos bi da mu se dignem. E sipak...
nadam se da ce tako razmisljat i neki mladji student i radnik kad cete vi biti u penziji jer tada ce to placat oni a ne vi.
pa vi u cekaonici kod doktora bolesni i jedva stojite na nogama a mladi studos koji sjedi a vi lipsate stojeci kraj njega vam se cereka u facu i pokazuje prstom na vas kak ste jadni i bolesni.
Ja ocekujem minimum 5%. Poslovali su dobro pa ne vidim razloga da daju manje nego prosle godine.
4% dobis na obveznicama bez da pogledas ikakakv izvjestaj.
e, *ebat ga, ja nisam AI, a kad napišem nešto slično, onda me nitko ne doživljava
Odgovara ko političari...puno govori, ništa ne kaže...
neka njih zamini, bit će nam svima bolje.
jesi siguran mozda jos nisi dosao do tog lvl-a da shvatis da si AI
pises slisno ko AI , nitko te ne dozivljava kao da si AI..sto li si ti ?
Kako bi nekretnine bile dostupne većem broju ljudi, država bi mogla poduzeti nekoliko mjera. Jedna od mogućnosti je povećanje poreza na nekretnine za neiskorištene nekretnine ili za one koje se koriste u svrhu spekulacije. Ova mjera bi mogla smanjiti broj neiskorištenih ili spekulativnih nekretnina, što bi moglo povećati ponudu dostupnih nekretnina na tržištu.
Također, država bi mogla ulagati u izgradnju više stanova za socijalno stanovanje ili za najam, kako bi se omogućilo ljudima s nižim primanjima da pronađu adekvatan smještaj. Ova mjera bi mogla pomoći u rješavanju problema visokih cijena nekretnina za one koji ne mogu priuštiti kupovinu.
Još jedna mogućnost je reguliranje tržišta nekretnina kako bi se spriječila prekomjerna spekulacija i manipulacija cijenama. To bi moglo uključivati uvođenje ograničenja na strane kupce nekretnina, ograničenje broja nekretnina koje jedan pojedinac može posjedovati, i uvođenje strožih pravila za izdavanje hipoteka kako bi se spriječilo prekomjerno zaduživanje.
Nesto mi nije jasno.Po novinama raznorazni strucnjaci svako malo bace parolu " HRVATI SU NAJBOGATIJI PO NEKRETNINAMA u svijetu" i onda podaci od cak 80% hrvata kao ima nekretninu i da to ne postoji nigdje u svijetu
i onda kao drzava treba nesto poduzet za porezom na nekretnne pa da onih 20 % koji nemaju nekretninu takodjer imaju nekretninu?
nesto tu ne stima.
hmm. pa uzmite sebe. stedili ste u kunama? prije u hrdima i dinarima? spremate u madrac kune?
mislim da ne i da su svi spremali marke a kasnije eure. pa gdje je to povjerenje u dinare-hrde-kune?
e upravo takvo ne"povjerenje" imaju i rusi u svoje rublje. to ne znaci da oni nece trgovat rubljima al daleko je to od povjerenja u svoju valutu.
ja sam u kunu imao veće povjerenje nego u €. od kud ti to da rusi nemaju povjerenje u rublje? (inače smo pričali o juan rupi rublje niko nije spominjao ali tebi paše da se priča u prazno). ruska guvernerka je preporučila narodu da kupuju zlato i došlo je do naglog porasta kupovine jer su im ukinuli i pdv na isto.
pa ti si izuzetak koji samo potvrdjuje pravilo.
zato je i postojala kunska a ne devizna(euro) klauzula jer su svi imali povjerenje u kune a ne u eure .
eto ja nisam stedio u kunama pa sam u pravu bar koliko i vi koji kao jeste.
Dal su rublji -kune -rupiji ili forinte je potpuno nebitno. ktome ste spomenuli ruse vi a ne ja u svom postu. od rusa neces kupit u forintama naftu nego u rubljima.
valjda ste pisali tek toliko da pisete u prazno pa ste odma i zaboravili sto ste napisali...dogodi se i najboljima
odo sad odmorit uz stranu valutu
prema kome treba stvoriti povjerenje? valjda njihovo stanovništvo koristi te valute. za iste te valute možeš od rusa kupiti nafti i dr. oni da bi živjeli i radili ne treba im dolar, a ponajmanje funta gdje je samo 8% bdp realna ekonomija i koji nisu u stanju sami lansirati satelit i šarafe na nuklearnoj podmornici lijepe super lijepilom. tome svijetu je došao kraj i sad smo u novim okolnostima.
hmm. pa uzmite sebe. stedili ste u kunama? prije u hrdima i dinarima? spremate u madrac kune?
mislim da ne i da su svi spremali marke a kasnije eure. pa gdje je to povjerenje u dinare-hrde-kune?
e upravo takvo ne"povjerenje" imaju i rusi u svoje rublje. to ne znaci da oni nece trgovat rubljima al daleko je to od povjerenja u svoju valutu.
Dal to nasi dionicari kupuju nove aute ?
ili su to ipak kriptomanijaci
Ima se ...trosi se...kakva hebena kriza
![]()
Credit Suisse je toliko jaka banka da ju UBS kupuje za 3 milijarde švicarskih franaka, a nekoć joj je tržišna kapitalizacija bila 65 milijardi švicarskih franaka.
i ne samo to.
najnovije vijesti govore da će zaposlenicima isplatiti i bonuse
Credit Suisse samo -55% danas. trebalo bi im povecat te bonuse
![]()
Credit Suisse je toliko jaka banka da ju UBS kupuje za 3 milijarde švicarskih franaka, a nekoć joj je tržišna kapitalizacija bila 65 milijardi švicarskih franaka.
i ne samo to.
najnovije vijesti govore da će zaposlenicima isplatiti i bonuse
pa eto...vidis da je ipak sve u redu