Pa to sto su roditelji vlasnici ne znaci da mladi ne zive u njima i vode se kao da zive s roditeljima (a to ne mora bit tocno) a mozda samo zive u drugoj nekretnini od roditelja.
pa ja samo postavljam neka pitanja koja se sama namecu. kad isti novinar ili politicar tvrdi da smo najbogatiji po nekretninama(90%) i da treba uvest porez a sutra tog istog novinara ili politicara cujemo da hoce pomoc mladima(??? %) da dodju do stana meni tu nesto SMRDI. jer ako njima pomogne onda ce povecat i onih 90% na 100%.
ili nesto ne stima s njihovom prvom tvrdnjom ili s onom drugom. ili smo najbogatiji pa nikom ne treba pomagat s uvodjenjem poreza ili nismo pa nema 90% hrvata nekretninu nego 1% hrvata ima nekretninu ....al to onda tako treba i napisat i pokazat neki dokaz za tu tvrdnju.
I dalje sam priklonjen st-brajinim prognozama oko poreza na nekretnine.
to ce bit jos jedan porez koji ce povecat broj uhljeba i nikakve dobrobiti nitko nece imat. ok neki zlobnici ce bit sretni s takvim ishodom kao i uvijek. bitno je da susjed nema kad vec nemam ja
sto se praznih stanova tice. ako je to razlog poreza na nekretnine - pa porez ce zakacit i one koji nemaju prazne stanove a to ce povecat cijene najma .
ako je to pomaganje mladima onda to ima smisla ... al ja ipak nesto malo mozga imam pa te floskule da ce neki porez pomoc nekom nek prodaju luzerima koji im vjeruju al meni nece. ili sto ja nebi imao prazan stan? sto ti ne vozis auto 24/7? mogao bi rentat auto kad ga ne vozis npr. ne rentas? onda plati porez. pa to spustis na frizidere-vesmasine itd..da da karikiram
i onda se opet vracam ona onu prvu. sto da netko placa porez na nekretninu ak ostali ne placaju porez na posjedovanje dionica-slika-satova-frizidera-vesmasina.
porez na imovinu je daleko pravedniji nego porez na nekretnine. kad nesto kupis ima da placas drzavi porez na to.
sve gore spomenuto je u biti posljedica neprovjere porijekla imovine pa svi jedva cekaju da netko uvede porez na lopovluk koji se tako ne moze zvat pa mu sad pokusavaju dat neko drugo ime(nekretnina). al nisu svi nekretninu zaradili kradjom.