1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. emil

Posts by emil

• Porez na nekretnine

• emil
    • May 24, 2023 at 12:13 PM

pa gle. necemo se drzat pravila igre jedino u uvodjenju poreza. mora postojat balans izmedju prihoda i rashoda mojeg novcanika. ne moze stalno ic povecanje poreza a s druge strane stagnacija.

Bas gledam tablicu poreza na motorna vozila.

Uzmimo kupis jednu Rimcevu Neveru od 2 milje eura. to je ekvivalent od 11 stanova u zagrebu. kolko placas poreza na motorna vozila ako si kupis Neveru?

evo tablice .

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

eto tolki porez nek slobodno uvedu i na nekretnine. imam 11 nekretnina u vrijednosti 2 miljue eura i placam godisnje 200 eura prve 2 godine i ktome mi moraju ukinut komunalnu naknadnu jer taj porez kao mijenja komunalanu naknadu i nakon 10 godina starosti ne placas nista poreza na nekretnine . zasto bi vlasnik Nevere bio u povlastenom polozaju u odnosu na vlasnika 11 nekretnina u zg . Vrijednost je ista. naravno tu treba uvest i kapitalnu dobit stednju i svu ostalu imovinu jer nitko ne smije bit povlasten.

Zanemaricu da stan nije luksuz nego potreba za razliku od NEVERE.

• Porez na nekretnine

• emil
    • May 24, 2023 at 11:38 AM
    Quote from verdi

baka zdila stan u zg uzme bar 100 000€ i kupi si vikendicu na selu za 20 000€. na čistom zraku je, hrani se zdravo, a za ostatak love može raditi na daljinu ili onlajn kockati.

ne treba odma polaziti od toga da imaš stan koji gleda na central park pa je pinka velika. dovoljno je pogledati na bosnu gdje su valjda u još većoj frci. za neko zemljište platiš od 10km, kuća valjda od 200km pa na dalje pitaj boga do kud. sve u svemu ima i gorih harača. tamo u opće nema diskusije oko toga poreza. kod nas ako to uvedu samo još trebaju ukinuti 10 drugih poreza koji su čisto naša izmišljotina. građani bi na kraju bili u +.

a baka koja vec je na selu? ona proda hižu i preseli se ispod mosta i uzgaja gliste za prehranu? al onda cemo uvest i porez na gliste i na spavanje ispod mosta...

stalno se vrtimo oko stereotipa da bakice imaju stanove po centru zagreba.

• Porez na nekretnine

• emil
    • May 24, 2023 at 10:27 AM
    Quote from accountant

znakovito je to...

bez obzira na prijepore, dva tabora za- i protiv- u koje smo podijeljeni, kako to da uvijek neke EU i svjetske institucije nama govore što treba napraviti?

to se onda doživljava kao neko uplitanje u 'unutarnje stvari' i politike

no ulaskom u EU prostor 1.7.2013. (da da, ove godine će biti okruglih 10 godina od pristupanja) obvezali smo se i na poštivanje EU praksi i normi, pa će sve manje biti razlika između 'nas' i 'njih'

bez obzira što su 'tu naši didovi davno sidro bacili i mene vezali' uskoro nas čeka i veći porez na nasljedstvo, porez na nekretnine itd.

neminovnost!

Display More

A jos znakovitije je da se uvjek izjednacavamo u uvodjenu nekog nameta a nikad se ne izjednacavamo u placama. to je prepusteno nama samimam. jedino nam sugeriraju koje poreze moramo uvest.

Bas znakovito.

Quote from verdi

porez na nekretnine je neminovan zbog toga što je velika osnovica i većina ako ne i sve države to imaju. čak i bosna. mmf je samo zastor iza kojeg se krije vlada. oni nama to šatro nametnuli !? ne. vlada vidi te novce i uzet će ih. samo radi podilaženja biračkom tijelu to do sad nije uvedeno. a priče platio sam pdv na austrijsku ciglu, talijanske pločice ili kineski namještaj ne drže vodu. i auto svake godine registriraš i ideš na tehnički koji je nepotreban bar za prvih 5 godina pa se niko ne žali. htjeli smo zapadne standarde. imat ćemo ih. ovo čak i nije najgore što nas još može snaći. zamisli danski sistem porez na naslijeđe 40%...

nije neminovan . nije bilo nikad pa ce bez problema "nikad" i bit uveden.

Sto mislite kad uvedu porez pa bakica s ogromnom penzijom od 1500-2500kn mora jos platit porez da ce i dalje glast za vlastodrsce koji ce je bez pardona iselit iz nekretnine za koju ne moze platit porez?

NIKAD to nece uvest. mozda hoce kao naziv al na 5-10 nekretnina al to kako je to rijeseno u SAD ja ne zelim ovdje a sumnjam da itko zeli jer cemo na kraju svi zivjet ispod savskog mosta s nasim primanjima a EU-SAD davanjima i porezima.

• Porez na nekretnine

• emil
    • May 24, 2023 at 8:28 AM
    Quote from 5. Element
    Quote from KikiRiki

https://www.index.hr/mobile/vijesti…ica_najnovije_m

ako MMF tako kaže... 😉

Nije uopce upitno da ce se to jednom morati pojesti. Stvarno je imbecilno da netko naslaze hrpu apartmana, mlati novce u kratkorocnom najmu koji rauba infrastrukturu, a ne plati ni djelic poreza koji placa sirotinja kroz PDV. To se radi o elementarnoj logici i pravdi. Nota bene, nazidjes dva apartmana i imas vece godisnje prihode od lijecnika specijalista u Zagrebu. Pa gdje to ima?!? Suludo. Ošuriti apartmandzije prvo s PDV-om pa onda nakon odbitka troskova porezom na dobit. S tim da apartmane koji jesu u toj funkciji ne bi trebalo oporezivati s porezom na imovinu jer su oni de facto kao tvornica, proizvodna imovina u funkciji, dok bi vikendice trebalo, radi odrzavanja infrastrukture. Ali, za porez koji placam na viksu u Dalmaciji trebao bih imati pravo glasa na lokalnim izborima, makar i bio nerezident.

Ne odrzava li se infrastruktrura iz komunalne naknade?

Nije li receno da ce porez samo zamjenit komunalnu naknadu?

Ne placaju li svi ti silni turisti boravisnu ?

Ne placa li vlasnik apartmana neki porez?

Ako nikog nema u viksi znaci da ni ne rauba infrastrukturu ali i dalje placa komunalnu naknadu cistocu mada mu ne odvoze smece 11 mjeseci jer ga ni nema.

Naravno da treba uvest reda i da netko s 10 apartmana nemre bit obican pausalac al ipak treba tu sagledati sve aspekte i iz svih kuteva jer znamo kak kod nas sve zavrsi. Oderi onog koji ima najmanje a onaj s 20 apartmana i dalje bude placal neki kikiriki, a netko s viksom bu moral prodat viksu jer ce mu raznorazni porezi bit tolki da ju nece moc odrzavat.

A ovo s "MMF nam je predlozio..." je baloncina samo takva.

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• emil
    • May 22, 2023 at 8:34 PM
    Quote from accountant
    Quote from StatusQuo

Malo sam se napokon uhvatia malo gledat ove naftne dionice recimo jako mi je na prvu zanimljiv MRO - Marathon Oil, imaju izvrstan povrat kroz buyback i manji dio kroz dividendu u zadnje 2 godine su otkupili 20% dionica, samo u 1Q sada 2.5%, unaprijed definiran velik postot povrata od CFO tako da s mogucim rastom cijene nafte povrat je bas velik na ovu cijenu, jedan od najnizih beakevena jako bitno u slucaju pada nafte, jedan od vecih rezervi nafti cca 15 god, nedavna akvizicija osigurava rast proizvodnje, sljedece godine dodatni rast od deindeksiranja dijela plinske prodaje sa Henry hub na TTF, znaci ima sve pozitivne stvari koji jako podupiru trend ako nafta ide gore

nesto o svemu bacite oko

1Q

https://seekingalpha.com/article/459999…onster#comments

i zadnji osvt

https://seekingalpha.com/article/459999…onster#comments

Sljedece moran pogledat malo APA i PXD za usporedbu malo

Display More

bravo kolega! sjedi, pet! :thumbup:

iako zaostaje od početka godine, ovo je jedan od najpotcijenjenijih sektora

držim se onog što je rekao i kol. st-brajo da je zasad sve kriza fin. sektora, dok prave recesije još nema

a dok je tako, meni je ovo na nafti buy the dip prilika, kao i Buffetu npr.

što se tiče O&G proizvođača evo moje liste:

1. mali rizik
      1. COP
      2. MRO
      3. PXD
    2. srednje umjeren rizik
      1. APA
      2. CNQ
      3. MTDR
    3. visok rizik
      1. OVV
      2. VTLE
      3. MGY

naravno, s rizikom raste i premija na rast dobiti, ali i gubitke za slučaj da cijena nafte i/ili recesijski narativ odluče drugačije

zašto takav redoslijed? to su neki pokazatelji po kojima sam ih sortirao povlačeći fin. podatke s različitih mjesta (GuruFocus, Finbox, MarketBeat, TipRanks, FinanceCharts... i dr.) te manjim dijelom analizirajući članke s weba (tipa yahoo.finance i nezaobilazni twitter)

osobno moj favorit je MTDR - Matador res. koji ima uvjerljivo najbolji skor na GuruFocus.com, ovdje i prikaz kako ostvaruju prihod (dobit)

pa tko voli... nek izvoli

Display More

MTDR dobro potegnuo

MRO ga prati :D

:thumbup:

VTLE jos vise bas kako ste i postavili rizike :thumbup:

• Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• emil
    • May 22, 2023 at 12:23 PM
    Quote from BudFox

70 milja ojra isparilo..ponzi shema...puff...sad ih vidiš....sad ih ne vidiš...

https://net.hr/danas/hrvatska…47-de8d5a3f910d

kolko je milijuna isparilo na ovih par banaka u SAD zadnjih mjesec dana?

pardon koliko milijardi je isparilo? a u svicarskoj?

prevara, pushinga, ponzija, tulipana je oduvjek bilo i oduvjek ce biti beuz obzira dal pricali o kriptu, bankama , nekretninama, el. vozilima, plinu ili tulipanima.

• emil
    • May 17, 2023 at 6:11 PM

Kak je otvorilo s crvenim nisam se nadal ovakvom zaokretu u zelenilo :D

to je od puno kise a bas se krenulo razvedravat

• KTJV (Kutjevo d.d.)

• emil
    • May 12, 2023 at 9:02 AM

Kao da su se svi dogovorili da ne daju dividende. Aj da se nema ...

:(

Di je sad AP da izda opet neke obveznice pa da se preselimo :D

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• emil
    • May 11, 2023 at 7:42 PM
    Quote from zlocesti

Robbie moj, 'em mu brašno, ja danas vidim Cup. Trenutno handle

Isto nice pattern, da imam para kako nemam, trgovala bih

Target vam neću reći, i da vam nije palo na pamet pomisliti na moju čarapicu :S

BTW, sve te crtkarije, one pokazuju što bi moglo biti, no ne i što će biti

ne vidim dobro na grahu dal je to ona mala salica za tursku kavu ili ona krigla za pivu :D kad to odgonetnem znat cu i target :D

• emil
    • May 10, 2023 at 9:05 PM
    Quote from zlocesti

Amazon je Buy.

Za što bi bio, za swing do 120 ili za long ?

Hoće li ga FI srokati ili pad tržišta u cjelini ?

Trenutno je Buy

evo nas na pola puta do 120 :D :thumbup:

sad nam teta zlocka opet malo pogleda u grah da ne zagori :D

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• emil
    • May 10, 2023 at 4:27 PM

potvrdjujem

aj da jednom i ja nisam zadnji u redu kad se dijeli :D

• CKML (Čakovečki mlinovi)

• emil
    • May 10, 2023 at 12:46 PM
    Quote from Moller
    Quote from MickeyM

Stigao mi doma poziv na GS!
    Nema dividende vidim... sve u zadržanu dobit ide?

danas i meni stigao poziv, ni kod mene nema prijedloga dividende :/

a valjda ja zivim u pripi.... :D

meni tek danas doslo

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• emil
    • May 10, 2023 at 8:52 AM
    Quote from havi

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet…-iraku-15334212

Najvjerojatnije je u pravu.

Obicni ljudi naje....

citam citam i mislim si aj mozda je u pravu i onda dodjem do ove njegove izjave i onda shvatim da se lik totalno pogubio

"Tvrdnje da bi Rusija mogla ugroziti bilo koju zemlju predstavljaju "zapadnu propagandu", smatra američki intelektualac"

valjda je prespavao ruski napad na ukrajinu. da ne spominjem svakodnevno bombardiranje "nuklearkama" iz kremlja.

• AUHR (Auto Hrvatska d.d.)

• emil
    • May 9, 2023 at 7:13 PM

hmm.

meni tu nekaj nije jasno.

naslov kaze "predlaze vecu dividendu..."

E sad ona je veca nego prosle godine u eurima al danas dionica kosta 169€ i dividenda je 5,31€(kao i 2021), a prije godine dana je kostala 116€ i tad je dividenda bila 3,98€

kad pogledamo postotak ispada da je dividenda s 3,43% prosle godine dosla na danasnjih 3,14%. Meni to ne izgleda kao povecanje nego kao smanjenje.

Jesam li ja nesto propustio?

Mozda su mi datumi krivi ?

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• emil
    • May 8, 2023 at 1:10 PM
    Quote from zdenkic

dividenda sjela, hvala

ti si u nekoj supersonic banci.

meni jos nije

• emil
    • May 5, 2023 at 4:54 PM
    Američki dužnosnici traže istragu moguće manipulacije dionicama banaka
    Američki savezni i državni dužnosnici razmatraju je li ‘tržišna manipulacija‘ izazvala nestabilnost bankarskih dionica u posljednje vrijeme, a Bijela kuća…
    lidermedia.hr

Dionice regionalnih američkih banaka nastavile su padati ovaj tjedan nakon kolapsa First Republic Banka, treće američke banke srednje veličine koja je propala u dva mjeseca. Samo u četvrtak ‘short selleri‘ ubilježili su 378,9 milijuna dolara nerealizirane zarade od klađenja protiv određenih regionalnih banaka, prema analitičkoj tvrtki Ortex.

Povećana aktivnost kratke prodaje i volatilnost dionica potaknuli su posljednjih dana sve veći nadzor saveznih i državnih dužnosnika i regulatora, budući da su u bankarskom sektoru fundamenti snažni i dovoljno je kapitaliziran, rekao je izvor koji je tražio da ne bude imenovan jer nije ovlašten davati izjave u javnosti.

• CORONA virus

• emil
    • May 5, 2023 at 3:42 PM

tako smo pod kljuc stavili -velike boginje-ospice-rubeolu-hripavac-polio itd- TEROROM

s tim su takodjer terorizirali ljude pa nas zato i ima 7 milijardi a ne manje od milijarde.

sad kad je stavljena pod kontrolu i izmutiralo kako je izmutiralo slobodno nek ide pod kljuc i ropotarnicu povijesti kao i ostale posasti koje smo istrijebili ili postali imuni.

• emil
    • May 4, 2023 at 3:38 PM

Kolko vidim jos ce jedna niz vodu...

Još jedna američka banka u velikim problemima
    AMERIČKA regionalna banka PacWest Bancorp sa sjedištem u Los Angelesu razmatra strateške mogućnosti, uključujući potencijalnu prodaju ili dokapitalizaciju, u…
    www.index.hr

• emil
    • May 3, 2023 at 2:21 PM

taj BORR bas ima zanimljivu brojke - 666

Price :6,66$

a ko s vragom tikve sadi...

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• emil
    • April 29, 2023 at 2:46 PM
    Quote from Brunos

Koliko vidim iz izvjestaja u ovom kvartalu je uprihodovano 1.2mil od osiguranja zbog one stete znaci da je realni rezultat jos i losiji.

Pa ja to gledam drugacije. Da nije bilo one stete poslovali bi normalno i zaradili vise jer bi vozili. a mozda i grijesim...sve u svemu uprihodili su tolko kolko pise a sve ostalo su samo nase mokre zelje i snovi jer se steta dogodila i naplatila i tu nema izmjene.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt