izvukli ste cijeli niz stvari koji s porezom na nekretnine nemaju veze
čisti whataboutism ili trampovština
nefunkcionalnost države ne znači da porez per se nije dobar i da ne bi neke stvari na tržištu posložio
ali ako vi svi mislite da možemo živjeti u EU a ne prihvatiti njihove stečevine, samo naprijed! koja je onda svrha ulaska i bila?
s vremenom to stvara nove nepravilnosti (nejednakosti)
ne mislite li da bi prije uvodjenja nekog novog poreza trebali prije poraditi na provodjenju trenutnih zakona koji vec jesu usaglaseni s EU? a tu dolazimo do gore spomenutih stvari koji "KAO" nemaju veze s porezom na nekretnine a itekako imaju. imamo mi i ovrsni zakon pa ovrhovoditelj ne moze u svoju nekretninu i do 10 godina. mozda da prvo rijesimo te probleme a tek onda uvedemo porez tom ovrseniku na tu nekretninu u koju nema pristupa.
mozda je vama svrha ulaska u EU uvest jos koji porez al meni nije. meni je cilj da dosegnem standar EU gradjanina a to s novim porezom sigurno necu.
mozda da umjesto s nekretninama krenemo s porezom na kapitalnu kao u americi ? nekako mi je prenizak kod nas. kod svih je veci pa da se tu prvo izjednacimo ? i onda kad se uvede veci porez na kapitalnu vise ce ljudi prec u nekretnine pa ce nekretninski biznis jos vise procvjetat a s time i radna mjesta jer valjda svi znamo da gradjevina ipak zaposljava vise ljude za od ulagaca na ZSE pa ce samim time i doprinosa i poreza bit vise u drzavnoj blagajni.
mogli mi mene angazirat umjesto onog sto semafor sam nemre prec da im neki zakon napisem ![]()
Kak je lako tudjim k.. po koprivama lupat ![]()