Display MoreDisplay More
??kako je stetno?
sto vlasnik stana ne placa rezije pricuvu porez?
kad bi vlasnik stanovao unutra sto bi ti ili drzava dobila s time u odnosu na to kad je turista unutra?
sto vlasnik nebi rabio infrastrukturu a turista je rabi(takve floskule se cesto ovdje cuju)
da je vlasnik unutra drzava bi samo izgubila jer poreza nikakvog nebi vidjela.
da nije nitko unutra opet drzava nista nebi dobila od poreza.
nabrojite mi te benefite koje stalno spominjete.
prvo se navija da se uvede porez na nekretnine jer kao zjape stanovi prazni a sad se provlaci neka prica da treba zabraniti turisticko rentanje.
upalite klimu jer vidim da vam je visoka temperatura pocela utjecat na logicno razmisljanje.
ja u vasim postovima vidim iskljucivo jal na susjeda.
tocno se iscitava da svi zagovornici koji zazivaju poreze na nekretnine i zele oporezivat nekoga ne posjeduju to sto zagovaraju.
pa da se vratimo na poreze. mozda da vlada dekretom uvede i zabranu prodaje losih dionica jer tada drzava nista ne dobije od toga pa eto nema prodaje u crvenom ? naravno prije toga da ukine neplacanje poreza nakon 2 godine jer ni tada nema nista od silnih milijuna koje okrecu ovdje prisutni ulagatelji a neimatelji nekretnina...
Apsolutno je stetno da se stambeni prostor projektiran za zivot trajnih stanara u zajednici kratkorocno turistificira.
Razloge sam naveo gore, a podrobnije ih objasnjavati necu, jer ili razumijete pa ne trebam ili ne razumijete pa nema smisla.
stetno?
po okolis? po drzavu? po koga je stetno? lupate floskule samo tako i onda kao ne zelite pojasnit jer kao ja ne razumijem nesto...
a nije stetno ulazit u necije vlasnistvo i naredjivat mu sto ce s njim i kako ? i to jos retroaktivno jer kad je netko uzeo stan za rentanje zakon je bio kakav je bio.
puno je stetnije da mi ovdje ne placamo nikakava porez drzavi(+2g) a okrecemo daleko vise od nekog tko renta stan turistima pa da se mozda malo vise angazirate da se napokon ukine ta povlastica od neplacanja poreza nakonj dvije godine. tu drzava ima puno vecu stetu al...znam dionice imate i vi pa to ne treba dorat nego ono sto vi nemate tamo treba poreze nabijat...
ovo italic nije moje misljenje nego samo da kolegi pojasnim (za razliku od njega koji ne zeli pojasnjavat) nesto sto mu promice ispred ociju jer stalno gleda u susjedov djep.
nijue li osobni automobil koji je projektiran i dizajniran da sluzi trajno(dok ga ne proda ili razbije) obitelji koja ga je kupila jako stetno da ga kratkorocno taksira vlasnik ? pa nije za to projektiran .da netko samo udje unutra na kratko i ode nakon nekog vremena iz auta pa udje netko drugi .... hmm meni je to bas slicno turistu koji udje u apartman i ode nakon nekog vremena... mozda da pojasnim ? ![]()