1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. emil

Posts by emil

• Birtija

• emil
    • August 5, 2023 at 4:00 PM
    Quote from bbkk0000
    Quote from emil

ovo ste vi napisali

Ja ljetujem i imam nekretninu u zgradi na jednom jako popularnom mjestu. To što su mi ostali suvlasnici koji su se počeli iznajmljivati napravili u proteklih 10 tak godina da ovdje napišem mislim da mi nebi vjerovali."

iz toga sam zakljucio da vi tamo ni ne zivite nego ljetujete i potpuno mi je suludo da ste im vi predstavnik stanara ....

al vidim da ste vi lokalni policajac kojem se vlast svidjela pa bi sad i na ljetovanju krojili po svom al ne ide :D

Poštovani kolega. Nitko tamo ne živi osim sezonski i povremeno van sezone. Ja živim časno,moralno,pošteno pa stvari koje ste napisali su meni potpuno nepoznate . Takve rabote ja nebi znao osmisliti . Hvala Vam što ste to sve napisali ja sad zapravo vježbam za budućnost u razgovoru sa Vama

Uvijek sam voljan pomoc. Ako opet trebate kaku pomoc slobodno me kontaktirajte na pm da ne opterecujemo ostale vasim problemima ...

• Birtija

• emil
    • August 5, 2023 at 3:52 PM
    Quote from tento

A da vas dvojica niste slučajno iz iste zgrade?

s istog kata.. rodjaci :D

zato i je napeto

• Birtija

• emil
    • August 5, 2023 at 3:13 PM
    Quote from bbkk0000

Boze sacuvaj kakvih ljudi ima kod nas i koje konstrukcije su u stanju izvesti i gluposti napisati. Predstavnik suvlasnika ,covjek koji je uveo pricuvu u zgradu i red sam ja. Mene se smjeni u roku keks. kućni red na tri jezika piše. Svi su sve prihvatili.

ovo ste vi napisali

Ja ljetujem i imam nekretninu u zgradi na jednom jako popularnom mjestu. To što su mi ostali suvlasnici koji su se počeli iznajmljivati napravili u proteklih 10 tak godina da ovdje napišem mislim da mi nebi vjerovali."

iz toga sam zakljucio da vi tamo ni ne zivite nego ljetujete i potpuno mi je suludo da ste im vi predstavnik stanara ....

al vidim da ste vi lokalni policajac kojem se vlast svidjela pa bi sad i na ljetovanju krojili po svom al ne ide :D

• Birtija

• emil
    • August 5, 2023 at 2:52 PM

i da se

Quote from bbkk0000

Ja recimo takvom ekipom nebi popustio nikada. Srecom izlazi policija na teren i radi zapisnik . Nakon 5,10 puta cemo vidjeti... kada sjedne ksznena prijava za uznemiravanje i mailovi koji to mogu potkrijepili onda se treba objasniti pravosudnom sustavu.

Mozes li mi rec gdje u zakonu pise da je vlasnik stana odgovoran za svoje podstanare?

to se ovdje povlaci a nikao da nadjem to u nekom prekrsajnom zakonu pa me uputite.

to ko da je konzum odgovoran ako vi napravite sranje u konzumu :D

kazete kaznena prijava? valjda prekrsajna? ili ste mozda mislili na krivicnu ? pa ipak je stolac vuko susjed to je odma krivicna :D ili kaznena prijava DORHU odma :D

ktome sva buka koja se radi u stanu je u stanu i to nije remecenja javnog reda i mira ako se ne cuje na ulici. vi uvjek mozete podic privatnu tuzbu za uznemiravanje ako smatrate da susjed buci previse al to morate i dokazat. npt pozovete strucnjaka sa mjernim instrumentima pa zamolite tog susjeda da opet malo buci jer bas imate zakonski ovlastenog strucnjaka za mjerenje buke i eto onda imate i neki suvisli dokaz za to sto tvrdite.

ktome morate tuzit odredjenu osobu imenom i prezimenom. a to sigurno nije vlasnik stana koji nije u stanu tako da....

e jos nesto.. ako moze da mi stavite link da je netko u HR izvlasten jer se nije drzao kucnog reda. eto jedan jedini primjer da se to dogodilo ikada u HR. Znam da postoji u zakonu al eto ni to nikad nisam do sad vidio ili cuo osim u pricama po zidicima i forumima.

ljudi grade na drzavnoj zemlji vikendice pa im nitko nis ne moze a vi bi izvlastili nekoga iz stana jer je vuko stolicu u svom stanu :D svasta se tu da procitati :D

• Birtija

• emil
    • August 5, 2023 at 2:16 PM
    Quote from bbkk0000
    Quote from 5. Element

https://net.hr/danas/hrvatska…b2-0ee8f36581c7

Vrlo jasno opisano zasto treba pod hitno ili zabraniti ili zestoko oporezovati turisticarenje stanova u stambenim zgradama. I potpuno se slazem. Dobrobit stanara u zgradi i kvartu je jaca od prava vlasnika da uprihodi vise, na njihovoj grbaci jer trpe njegove turiste.

Više manje je zakonom sve regulirano. Vlasnik stana koji iznajmljuje nekretninu je odgovoran za svoje podstanare. On je dužan da se njegovi podstanari moraju držati kućnog reda. Treba zvati policiju svaki puta. Nakon nekog vremena po zakonu ga se može tužiti i čak izbaciti iz suvlasništva. Tu imate još jedan problem. Obzirom da se od iznajmljivanja nekretnine na Jadranu na nekim lokacijama može zaraditi jako puno novaca a porez je izuzetno mali..takvi ljudi nakon nekog vremena počinju osmišljeno izgurivati ostale suvlasnike iz zgrade metodom proizvodnje osmišljenog kaosa. Ja ljetujem i imam nekretninu u zgradi na jednom jako popularnom mjestu. To što su mi ostali suvlasnici koji su se počeli iznajmljivati napravili u proteklih 10 tak godina da ovdje napišem mislim da mi nebi vjerovali. Jedno vrijeme sam trpio pa sam počeo zvati policiju. E to njima ne odgovara pa su počeli pričati nemoj svaki puta ti zvati daj da mi pomognemo. Skužio sam ih odmah i pustio da vidim što će napraviti. Kaos se nastavio oni nisu zvali nikoga. Metoda broj dva pomicanje stolova i stolica na način da se guraju a nema na ni jednoj nogi onaj podložak da se ne čuje. To pomicanje se uvijek događa u vrijeme odmora ili spavanja... metoda broj 3, svaki dogovor oko zgrade ide mailom da postoji pisani trag što je tko rekao i tražio kada se uvede počinju telefonski pozivi da nema traga.. i onda idu odgovori na ranije postavljene upite "ma nisam ja to rekao", pa nakon nekog vremena nitko više niti ne želi odgovoriti na mail..... itd.itd.

kazete ostali suvlasnici se koriste raznim metoda

ma...zamislite da se tek pocnu koristiti vasim metodama. pa da zovu policiju svako malo za svasta pa da po vasim rijecima nakon nekog vremena vas izbace iz suvlasnistva ?

Jel vas kucni red ovjeren i ispecatiran ili pricate tek pausalno o kucnom redu? posto ste suvlasnik a kazete da vas suvlasnici maltretiraju jer vuku stolove samo da vi ne mozete odmorit postavlja se pitanje dal je vas kucni red izglasan-ovjeren i ispecatiran po zakonu jer sumnjam da su vasi suvlasnici izglasali takav kucni red.

vidim vama je odmor bas na visini... svadja s suvlasnicima-zvanje policije. pisanje mailova itd.. eto svatko svoj odmor provodi na drugaciji nacin... eto ja ne cujem svoje suvlasnike jer odmor provodim na plazi i kad legnem umoran sam ko pas od sunca i mora pa valjda ne cujem nikoga a i da ga cujem sigurno mi ni na kraj pameti ne bi bilo da se zajebavam pisanjem kojekakvih prituzbi i pojasnjavam policiji da je netko vukao stol ili pustio vodu ili se glasno sexao u 15:30 umjest ou 14:20...al svakakvih nas ima pa zato treba sagledat i drugu (vasu) stranu pa da se protiv vas i takvih znamo obraniti jer zvanje policije jer sam povukao stol pa je zaskripalo je UZNEMIRAVANJE i policija ce na kraju vama naplatit kaznu jer me uznemiravate policijom a mogli bi vas i izvlastit uskoro jer eto maltretirate stalno svoje susjede zvanjem policije.

i nikako da povezem kako ce to porez na nekretnine rijesit divljacko ponasanje vasih susjeda koji vuku stolove bez podloski.

nista... odo ja sad pustit vodu i na plazu a vi krenite napisat koji mail policiji jer cu pustit vodu a sad ce 15:00 pa mislim da je to bas nesto sto bi policija morala istrazit :D

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• emil
    • August 2, 2023 at 3:45 PM
    Quote from havi

https://www.turizmoteka.hr/hoteli/valamar…-cijele-godine/

i t r

ovo mi je zapelo za oko:

Zaposlenicima su omogućene i brojne dodatne pogodnosti. Kroz program Family&Friends zaposlenicima, njihovoj obitelji, prijateljima i poslovnim partnerima nude se povlaštene cijene smještaja u svim Valamarovim hotelima, do čak 50% popusta

prijateljima?

što smo mi dioničari neprijatelji valamara pa ne ostvarujemo taj popust?

što se ostalog tice. ZA POHVALU. tako se zadrzavaju radnici. ktome cijelokupna okolina profitira od toga.

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• emil
    • July 28, 2023 at 5:12 PM

Sto je ovo?

otvorim IB i odma me doceka veliki zeleni di.. od 20... (zna zlocka sta) na CMRE. me skoro infarkt strefil..

panika- stiskaj prodja-kupi bilo kaj :D jedva sam se snasel to brzo prodat :D

dal ce jos gore ? koga briga :D

• Porez na iznajmljivanje nekretnina

• emil
    • July 24, 2023 at 7:14 PM
    Quote from Philidor

Povećanjem poreza na kratkotrajni najam bi se smanjio jaz u neto prihodima takvog iznajmljivanja stana u odnosu na dugotrajni najam (koji je po mom mišljenju jače oporezovan od kratkotrajnog - naravno ovisi o lokaciji, popunjenosti i drugim faktorima, dalo bi se tu cijelu studiju napraviti) a posljedica istog bi izvjesno bila povećanje ponude stanova za dugotrajni najam, čime bih očekivao i smanjenje cijena. Kako ste došli do oprečnog zaključka mi nije poznato, ali ponuda i potražnja očito nemaju veze s tim...

Ovo ima smisla i moglo bi dat ciljane rezultate kad bi takvo nesto napisao ali i sporeveo netko tko zna sto pise -provodi i onda dolazimo do...ali...znamo kako se kod nas sprovode zakoni. za neke vrijede za neke ne pa se opet vracamo na pocetak i po meni jedino rijesenje je .... štrajk-prosvjed -ulica- za povecanje satnice radnicima pa da zakonodavac ne mora opterecivat nekoga nekim novim porezom da bi kao olaksao nekom drugom nego da svi imaju za pristojan zivot i za najam stana(i dugorocni i kratkorocni kad ode na ljetovanje jer ima pristojnu placu)

• emil
    • July 24, 2023 at 6:52 PM
    Quote from Philidor
    Quote from emil

problem iseljavanja nije cijena kvadrata

oduvjek je problem bio cijena radnog sata . dokle god kod nas ljudi rade za minimalce bit ce iseljavanja.

tesko je pomirit s jedne strane turiste punih djepova i lokalca na minimalcu. cijene po ducanima -restoranima-cijena m2 je prilagodjena turistu i naravno da onda lokalac na minimalcu pronadje srecu negdje drugdje.

Objasnite to zapisničarki na sudu u Puli kojoj plaća od 600 eura jedva pokrije mjesečnu najamninu u Uljanikovoj kocki izgrađenoj pred 50ak godina. Ako uopće nađe takav stan, odnosno ako tko tamo želi dati stan u najam radnici koja bi u njemu živjela na neodređeno (pravilo je 9 mj studenti plus 3 mj turisti), Bože pomozi ako slučajno ima i dijete. Potencijal prihoda stana (neto) uvelike kroji cijene i prilike na tržištu, razdvajati apartmanizaciju od stambene politike, a posljedično i demografije u turističkim / obalnim krajevima je iluzorno...

pa opet pisete na krivu adresu.

al vidim da zapisnicarka zna gdje je adresa za te probleme. VLADA-GRAD

a trgovkini-konobari itd je adresa POSLODAVAC a ne vlasnik privatnog apartmana-stana.

place trebaju narast na EU standard a ne nekakvim porezom pokusat smanjit cijenu najma stana. svaki porez na nekretninu ce samo povecat cijenu najma toj zapisnicarki. iluzorno je pretpostavit da ce neki porez na nekretninu ili apartman dovest do toga da zapisnicarka moze kupit stan ili da ce jeftinije unajmljivat stan. to kao da kazete da ce veci porez na neku robu dovest do toga da ta roba pojeftini...alooo

• emil
    • July 24, 2023 at 5:17 PM

problem iseljavanja nije cijena kvadrata

oduvjek je problem bio cijena radnog sata . dokle god kod nas ljudi rade za minimalce bit ce iseljavanja.

tesko je pomirit s jedne strane turiste punih djepova i lokalca na minimalcu. cijene po ducanima -restoranima-cijena m2 je prilagodjena turistu i naravno da onda lokalac na minimalcu pronadje srecu negdje drugdje.

• emil
    • July 24, 2023 at 4:35 PM
    Quote from Philidor

Ne može se uopće početi uspoređivati porezna presija za hotele i apartmane ako se ne uzme u obzir ogromna razlika parafiskalnih davanja. Komunalna naknada je višestruko veća za hotele nego za apartmane (te obuhvaća puno širu površinu od same sobe), a i spomenička renta se također obračunava u ogromnim iznosima za čitav niz hotela. Npr. u Opatiji pojedini hoteli plaćaju stotine tisuće eura za komunalnu naknadu i još dodatni približni iznos za spomeničku rentu. Čak se navodno i koristi čl. 97. st. 3. Zakona o komunalnom gospodarstvu po kojem se iznos komunalne naknade fiksira na 1,5% prihoda hotela jer su iznosi inače stvarno previsoki, s tim da u praksi još postoje neke nedoumice o primjeni te odredbe ali eto...

Bilo bi zanimljivo vidjeti za jedan takav hotel od npr. 80-ak soba da se usporedi s 80 apartmana u istoj lokaciji pa da vidimo tko više daje. Po mom mišljenju samo komunalna naknada hotela značajno nadilazi paušale koji plaćaju vlasnici apartmana sličnog ukupnog kapaciteta, a gdje je tek sve ostalo. Koliko znam imamo jednu kolegicu na forumu koja ima nekakav hotel, ali ona piše isključivo na onom drugom forumu, a uvjeren sam da bi mogla i tu pridonijeti raspravi sa svojim iskustvom...

hmmm. pa bilo bi zanimljivo u sve to jos ubacit ove koji zaradjuju na kapitalnoj dobiti. pa usporediti (a vec sam usporedio pirje nekoliko strana) koliko je to ulaganje u hotel od 80 soba - u 80 apartmana pa tu sumu upogonit u dionicama. pa usporedit koliko to dionicar placa poreza u usporedbi s apartmandjijom i hotelom... evo da vam skratim muke . NIKOLIKO (nakon 2g)

ne postoje pausalci bez razloga. nije pausalac firma. nema pausalca sa 80 apartmana. zato i postoje limiti za pausalce.

tako bi mogli usporedjivat i pausalne obrte s obrtima i drustvima . pa opg-e sa nekim velikim proizvodjacima...

inspekcije su te koje to moraju dovest u red. al tako je svuda. imamo zakone koje nitko ne provodi ni kontrolira pa se gradi kak se hoce. kad lokalni serif sagradi vilu pol metra od mora bez ikakvog papira i nikom nista naravno da nakon toga cijelo selo ima apartmane pol metra od mora bez ikakvih dozvola. pa nisu ljudi glupi da se drze pravila koje vrijede iskljucivo za sirotinju. sad je to uzelo tolikog maha da je nastao opci kaos al taj kaos sigurno nece srediti nekakav dodatni porez.

mene samo cudi kako stalno netko zeli nesto usporedjivat s necim. apartman-hotel ? pa sta je to za usporedjivanje? mozda da usporedjivamo mirovinske fondove samnom? i ja i oni ulazemo u dionice? pa bi bilo u redu da i ja imam par zaposlenih -minimalne tehnicke uvjete- zastitu na radu-vatrgasnu zastitu-ljecnicka uvjerenja itd itd . doprinosi-porezi-parafiskalni nameti- to sve treba bit meni i jednom mirovinskom fondu izjednaceno?

to je usporedivo kao i apartman s hotelom.

• emil
    • July 23, 2023 at 5:13 PM
    Quote from komot

U prosjek ulaze i ovi koji nisu prosjek.

Konkretno, znam osobno ljude koji imaju po 4 apartmana i uzimaju 200 eura po danu. I znam da su prošle godine dio na crno odradili. Ko te pita tamo na otocima, Mljetu, Visu... Evo gledam upravo sad na turizam.hrt, kažu da je barem 30 posto neprijavljenih gostiju.

pa tako mozemo rec pa sto radnik ne odradi malo na crno a ne kao prijavljen radnik?

sto itko placa porez kad moze onako na crno odradit i nista ne prijavit? tko gleda tamo na neki otok ili neki stan u mamutici dal je netko okrenuo par milja na crno ili nije?

sta cemo sad zanemarivat zakone i sve proglasit kriminalcima i utajivacima poreza?

ako netko ima neprijavljene goste to treba rijesit inspekcija i drzava a ne mjenjat neke zakone koji ce oderat sve ostale koji placaju uredno poreze i imaju prijavljene goste jer koliko god promjenili zakone taj koji ne prijavljuje goste ionako nece nista platit jer nista ni ne prijavljuje

pa se tako vracamo na glavni problem a to je nefuncionalna drzava i neprovodjenje zakona.

ne mozemo zatvorit sve trgovine samo zato sto se krade po trgovinama pa njihovim zatvaranjem vise necemo imat kradja po trgovinama.

• emil
    • July 23, 2023 at 4:46 PM
    Quote from accountant

Hvala kolega Normani

Da ponovimo, turistički paušalci imaju: nizak prag poreznog opterećenja, ne zapošljavaju (nema uplate doprinosa), ne razvijaju destinaciju, nije nužno obrazovanje za zaradu, opterećuju infrastrukturu u ljetnim mjesecima, serijski biznis umjesto obiteljskog, ne nude dodatni sadržaj osim sunca i mora (izleti, gastro, čuvanje djece itd.)...

Zaista ne znam koje opravdanje ima zakonodavac da ih je povlastio u odnosu na dohodak od samostalnog rada/dobitaša?

Zasto tako kriticki ne pogledate na sebe odnosno nas ovdje?

sjedite doma ne placate doprinose . vrtite milijune - ne trebate nikakvog obrazovanja samo malo srece i hrabrosti.

Ne doprinise nicemu. opterecuju infrastrukturu i vise na zavodu za nezaposlene i na grbaci HZZO jer ne placaju nikakve doprinse na ulaganje i zaradu. nikakav dodatni sadrzaj ne nude osim sami sebi.

i onda vas/nas je zakonodavac povlastio da ne placamo doprinose ni porez ak drzimo nesto 2 godine . zasto sve na burzi ne izjednaci sa zaposlenima?

otvori obrt-d.o.o pa trguj dionicama .zaposli nekoga plati doprinose. pa to nigdje nema da nikakav porez-doprinos ne placas (nakon 2 goidne) a zaradjujes milijune. gdje to u svijetu ima? i ktome nema limita od 300.000 kuna ili neki pausalni porez. ovdje jednostavno nitko ne placa nikakav porez na zaradjene milijarde(2g).

kao prvo treba podhitno ukinut neplacanje nakon 2g. i pod hitno uvest placanje pausala do zarade od 300000. pa da se barem izjadnace iznjamljivaci i kapitalni. a nakon toga ako treba jos poreza uvest i jednima i drugima doprinose i poreze od 40-80% pa da uzivaju i jedni i drugi.

• Ulaganje u solarne elektrane

• emil
    • July 21, 2023 at 7:42 AM
    Quote from D_artagnan

Iako realno kazu da u jednom Mariboru ima solara vise nego u cijeloj HR, a tamo poprilicno prolaze te tuče i nevremena, pa neznam da ima bas puno slika i vijesti da im je porazbijalo 🤔

mozda nema slika al siguran sam da stete po solarima ima.

ako kod nas nema ni priblizno solara kao kod njih i jos su rijedje nego kod njih a slika ima mogu si samo zamisliti koliko kod njih ima steta.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Birtija

• emil
    • July 17, 2023 at 6:22 PM

mislim da tu brkamo nesto. pa nece netko tko napravi par apartmana nikad gradit hotel jer hotel ne kosta kao dva-tri apartmana.

za hotel treba novaca.

isto tako nece netko tko moze sagradit hotel gradit vise sitnih apartmana razbacanih samo da bi ustedio nesto na porezu.

• Turističke dionice i perspektive

• emil
    • July 17, 2023 at 1:53 PM
    Jedan od vodećih hotelijera o ključnom izazovu turizma: ‘Hrvatska dekretom treba zabraniti gradnju apartmana na obali‘
    Najveći izazov domaćeg turizma ostaje izrazito nepovoljna struktura smještaja
    novac.jutarnji.hr

znaci apartmane bi trebalo zabranit da bi kao netko dosao sagradit velike hotele?

sta je do sad bila neka zabrana gradnje velikih hotela?

velike hotele gledam kao i velike kruzere. dodje 5000 ljudi i nahrle na stradun i onda kao to ne umanjuje kvalitetu zivota lokalnoj zajednici i ne rauba lokalnu infrastrukturu?

da ne pricamo kako ce nam izgledat plaze ak se sagrade veliki hotelski kapaciteti...

mozda nekome ove slike izgledaju lijepo al meni bas i ne izgledaju kao neki napredak u odnosu na ovo sto sad imamo.

ok je imat hotele i treba ih gradit al pretjerivat nevalja ni u sexu a kamoli u gradnji hotela i apartmana:D

• emil
    • July 17, 2023 at 1:13 PM
    Quote from 5. Element

Fakat je istina. Stvorena je porezna oaza koja devastira prirodnu osnovu. I napreze ionako slabu infrastrukturu. Sto je bilo bilo je, ali sad treba staviti cep na to.

I da, ja govorim iz interesa. A moj interes je da obala bude sto manje devastirana tako da moja vikendica bude u sto ljepsem okolisu, i sa sto manje konkurencije od dodatne gomile apartmana. Ali, tako bi zapravo trebali razmisljati i postojeci apartmandzije. Jer kad se nazidje jos gomila apartmana sve to skupa vise nece vrijediti nista.

A moj interese je ovdje i javni interes.

Suprotan od zelje potencijalnih novih apartmandzija.

da sazmem u jednu recenicu tvoje obrazlaganje.

"tko je jamio jamio je.. " posto si ti unutra treba svim ostalima zabranit ulazak da tebi ne rade konkurenciju ida ti ne sruse cijenu tvojeg apartmana-vikendice ili da ti ne zaklone lijep pogled prema moru? a sve skriveno u brigu o obali i mladima koji ne mogu do nekretnine.

tvoj interes je samo tvoj interes. moj nije . moj interes je javni interes a potpuno je razlicit od tvojeg osobnog interesa.

da treba uvest reda i porusit sve nelegalno izgradjene objekte kao i privatne plaze .TREBA. al to treba ne radi necijeg privatnog interesa nego radi postivanja zakona.

• emil
    • July 17, 2023 at 12:05 PM

samo sam usporedjivao prosle godine i ovu. prosle godine je bilo manje ulaznih traka nego ove godine a guzva je i dalje tu sto znaci da je priljev vozila veci.

u biti nisam siguran dal su povecali i ulazne trake ili samo izlazne.

EDIT:

Hoće li se uskoro lakše disati na Lučkom? Mijenja se način ulaska na naplatne postaje
    Mijenja se način ulaska na naplatne postaje Lučko. Iz smjera Slovenije dvije trake umjesto dosadašnje jedne. Pred samim naplatnim kućicama četiri umjesto tri…
    dnevnik.hr

imamo odgovor na pitanje iz naslova :NECE mada su suzili trake i povecali broj ulaznih traka

• emil
    • July 17, 2023 at 11:53 AM
    Quote from Moller
    Quote from emil

cinjenica je da su kolone sve vece i sve duze prema moru a kakve ce bit priblizavanjem 1.8 mozemo samo zamisliti.

https://www.index.hr/vijesti/clanak…ijesti_ostalo_d

navedena paraliza je više paraliza nečijega mozga iz HAC a nego realni problem

definitivno HAC ima svoju odgovornost al guzva nije samo na naplatnima nego cijelom duzinom autoceste a danas je ponedeljak tako da definitivno turista ima u velikom broju na jadranu.

• emil
    • July 17, 2023 at 11:28 AM

cinjenica je da su kolone sve vece i sve duze prema moru a kakve ce bit priblizavanjem 1.8 mozemo samo zamisliti.

Totalni kolaps na zagrebačkoj obilaznici, promet paraliziran zbog kolone prema Lučkom
    OGROMNE su gužve na zagrebačkoj obilaznici iz smjera istoka prema zapadu. Kolona se, kako se čini, stvorila uslijed velikog priljeva vozila prema naplati Lučko.
    www.index.hr
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt