Čak onaj tko dovoljno zarađuje od apartmana ima zakonsku mogućnost prijaviti se na burzu kao nezaposlen i imati još besplatno zdravstveno.
hmm. nisam bas upucen al zar tu mogusnost nemjau i svi s ovog foruma?
dal postoji neka obveza osim onih 10 % za ulagace u dionice? nezaposlen vrti milijune na dionicama i nema obvezu placat nikakve doprinose .
nisam bas upucen u tu tematiku jer nisam nezaposlen pa ako sam u krivu slobodno me educirajte i uputite na NN ili neki zakon koji to obradjuje
hvala
Postoji nešto što se zove načelo porezne ravnopravnosti. Da svi snosimo porezne troškove podjednako.
Vi vasih 10% poreza smatrate izjednacenjem s porezom na dohodak? nebi li izjednacenje bilo porez cirka 20-30% plus doprinosi i sve sto imamo na dohodak?
ovako date 10 % i to je to. eto vlasnik apartmana isto da svojih nekoliko kuna i to je to. ja ne vidim tu neku razliku u odnosu na porez na dohodak. ni vi n iiznajmljivac niste izjednaceni ni u kakvom pogledu s porezom na dohodak.
ktome sto bi se izjednacavali prema gore? sto ne smanje porez na dohodak da bude bar jednak porezu na kapitalnu? a nakon toga jos smanje pa da se izjednace s porezom na iznajmljivanje.
eto to je jednakost a ne uvodjenje vecih i novih poreza.