1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. emil

Posts by emil

• Nekretnine opcenito u HR

• emil
    • November 20, 2023 at 1:02 AM

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Ak je ovaj graf tocan nije mi jasno zasto itko vice da cijene nekretnina divljaju.

Pa cijene su na razini 2007-2008 . Kolke su tada bile place? kolko si s tom placom tada kvadrata mogao kupit a koliko mozes sa sadasnjom ?

Men se cini..joj men se cini da tu neko nekoga..

Stanovi se prodaju za znatno manje novca od onoga što piše u oglasu
    TRAŽENE cijene za nekretnine su nerealne.
    www.index.hr

divljaju cijene po oglasima jer ljudi traze za derutne zgrade stare 50 godina po 4000-5000E i naravno ne porodaju. za 10-20 godina ako ih obnove ce mozda i vrijedit al ondac e oni trazit 10000E po kvadratu .A takvih je cirka 90% oglasa. ljudi nista ne prodaju jer stalno dizu cijene .tako je i sa iznajmljivanjem. ima oglasa koji se vrte godinama i nikad se ne iznajme. pratio sam jedna kvart zadnjih 3-4 godine. ima par oglasa koji su tamo ZAUVJEK. kad sam poceo pratit cijena im je bila 250€ najam.(stan u kuci) danas je taj isti stan 450€.bio je preskup tada a preskup je i sada. eto 3-4 godine stoji oglas i nikad se ne iznajmi. tak je i s prodajom. samo mi nije jasno cemu sve to. oglas na njuski za iznajmljivanje kosta. placas oglas a ne zelis iznajmit.

• Porez na iznajmljivanje nekretnina

• emil
    • November 19, 2023 at 7:51 PM
    Inspektori upali u objekte u Dalmaciji koji imaju najviše ocjene na Bookingu: ‘Sad ćete vratiti sve što ste zaradili!‘
    I na jednoj od najpopularnijih platformi za iznajmjljivanje piše kako trenutno ne primaju rezervacije...
    www.jutarnji.hr

jednostavo ne vjerujem da ce itko ista platit.

• emil
    • November 16, 2023 at 3:04 PM
    EU uvodi nova pravila za iznajmljivače
    PREGOVARAČI Vijeća EU i Europskog parlamenta postigli su privremeni politički dogovor o uredbi kojom se namjerava povećati transparentnost u području…
    www.index.hr

al su svi nagazili na iznajmljivace...

vidim da je to najveci problem EU.

Nije problem sto jedna EU ne moze nabavit 300.000' granata u godinu dana a jedna sjeverna koreja moze 1.000.000 u mjesec dana.

iznajmljivaci su najveci problem svemira.

• emil
    • November 16, 2023 at 1:55 PM

pa to da imas nekretninu i imas pravo glasa nisam ni doveo u pitanje.

to je sigurno manje pogubno nego da imas pravo glassa a nikad nisi ni prismrdio u HR.

doveo sam u pitanje da sto imas vise nekretnina to imas vise prava glasa.

mozda da uvedemo da pravo glasa ima svatko tko zivi 6mj+1 dan u HR.

dijaspora? kad se vrate imat ce pravo glasa :D

al sad smo vec presli u SF. Svi znamo da ce se to dogodit NIKAD.

• emil
    • November 16, 2023 at 12:03 PM

onda bi bogati pojedinci uvjek nadglasavali siromasnu vecinu.

Nije sve u porezima. treb tu ipak neki balans.

na kraju cemo imat KRALJA koji ima najvise para i placa najvise poreza pa samim time i bira sam sebe za KRALJA.

zamisli kad taj koji vec placa najvise poreza dodje na ideju da jos poveca poreze da se rijesi totalno ovih malih koji mu samo smetaju (kao sto mi ovdje smetamo ovima u ATPL pa nas sad zele malo razvodnit)

podigne poreze pa da ovi mali moraju prodat to sto imaju njemu jer ne mogu placat porez na nekretninu. i kad sve kupi samo promjeni poreznu politiku i oslobodi sve placanje poreza jer jedino on placa porez posto samo on ima nekretnine.

• emil
    • November 15, 2023 at 6:28 PM
    Quote from D_artagnan

Hm, kako znaju da nitko ne boravi? Preko potrosnje struje?
    Iako je meni malo blesavo imati ili stvarati neku imovinu koja nije u funkciji da ti donosi neki extra prohod. I pogotovo ako to netko radi na istoj lokaciji da ima par stanova? Znaci jedan potres ostanes bez svega 😏

pise u clanku...preko potrosnje vode.

u ZG su ustanovili broj praznih preko potrosnje struje.

• Turističke dionice i perspektive

• emil
    • November 15, 2023 at 5:28 PM
    Izvrsne najave nove turističke sezone: ‘Sljedeća godina bit će 50 posto bolja od 2019.!‘
    Oksfordski stručnjaci na londonskom sajmu WTM Hrvatsku, Albaniju i Maldive istaknuli su kao primjer
    www.jutarnji.hr

ajmo brzo po neku turisticku dionicu...

• emil
    • November 15, 2023 at 5:19 PM
    U Makarskoj postoji 1000 stanova u kojima nitko dosad nije boravio
    ZBOG stihijske apartmanizacije Makarska ima 1000 stanova u kojima nitko ne boravi.
    www.index.hr

nis tu meni nije jasno.

Prvo kukaju da ima previse apratmana i da trpi infrastruktura. onda slijedecu recenicu kuka sto ima praznih tisucu stanova koji uopce ne koriste tu infrastrukturu koju spominje.

onda opet kuka da ima puno stanova koji su nelojalna konkurencija.

pa opet u slijedecoj kuka da su prazni (pa kako su onda nelojalna konkurencija ak su prazni i ne trose vodu )

Dal je to novinar sve pobrkal? ili im turisticku tribinu vode oni dudleki koji inace vode tribine ispred konzuma s pivkanom u ruci ?

• Aktualno (vijesti)

• emil
    • November 15, 2023 at 3:47 PM
    Fortenova objavila: Mercator preuzeo Engrotuš
    ‘Ovime definitivno potvrđujemo status najjačeg domaćeg regionalnog maloprodajnog lanca u regiji‘
    novac.jutarnji.hr

ovi kupuju ko da nikom nista ne duguju.

vec vidim da ce otvorit novi krematorij nasih penzija zvan fortenova pardon - agrokor

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• emil
    • November 15, 2023 at 9:29 AM
    Quote from verdi

ja nemam nikakvih problema sa tim. strogo čekanje. pravi događaji će se tek početi odvijati.

ako ne za naseg zivota a onda za zivota nasih potomaka :D

strpljiv -spasen

• Obveznice Ministarstva financija Republike Hrvatske

• emil
    • November 13, 2023 at 8:40 PM
    Quote from Jure

Da li je netko upisao trezorce rh pa da podijeli iskustvo s nama. Kako je prošlo , jeli bio neki problem, dali se dobije iban na koji treba uplatit s banke itd.

evo ja sam danas isao upisat . doso u finu - ne mozes na sve saltere jer nemaju svi ovlastenja za upis. na salteru je pisalo da prima prijave za upis trezoraca.

das teti osobnu. najcesce cim ukuca OIB odma vidi i tvoj broj racuna pa pita koji da upotrijebi. Meni nije odma izbacio broj Ibana pa sam joj ja dao IBAN na koji zelim da mi se isplati za godinu dana iznos.

pita te za mail-i telefon.

pita te koliko komada zelis. znaci ako zelis 10000e kazes 10 komada . Svaki komad vrijedi 963,95€ . Ona ti da potrvdu o zaprimljenoj ponudi i da ti uplatnicu koju kešom mozes odma kod nje platit ili otic u banku to platit. ja sam otisao doma to uplatit internet bankarstvom i poslo zenu nazad u finu po repete :D

uplatis za tih 10 komada 9639,50€ i za godinu dana imas 10.000€.

i to je to.

Sutra ocekujem izjavu ministra "kako do 10.000€"

odgovor ce biti: "uplatite u drzavni proracun 9639€ :D

PS. pitanje. Gdje cu ja na kraju vidjet te svoje trezorce? ak ih ZSE broker uvrsti ocu moc njima odma trgovat ili cu morat javit SKDD da to prebaci na brokera? ne msilim trgovat nego me samo zanima.,

• Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• emil
    • November 13, 2023 at 3:36 PM

dok cekas stavis sve na short ...ak smijes 8o

i da ovo je tema o btc i stavljani su vec grafovi ovdje da ne prlja tehnicku gdje su samo dionice.

• Porez na iznajmljivanje nekretnina

• emil
    • November 12, 2023 at 8:57 PM
    Banožić će morati vratiti ogroman stan u Zagrebu koji si je sam dodijelio
    MARIO Banožić morat će se iseliti iz stana u Zagrebu koji si je sam dodijelio.
    www.index.hr
    Code
    Naknada za smještaj zastupnika u Zagrebu iz podstavka 1. i 2. I. točke ove Odluke određuje se u mjesečnom iznosu do 2.500,00 kuna i isplaćuje se najmodavcu iz sredstava osiguranih u držav­nom proračunu na teme­lju ugovora o najmu stana zak­lju­čenog između najmodavca i Hrvatskoga sabora kao najmoprimca.

Iznos naknade za smještaj obuhvaća iznos najamnine i troš­ko­ve režije", stoji u pravilima sabora.

Ne znam koji bi to najmodavac iznajmio nasem ministru ista za taj iznos u kojeg su ukljucene i rezije.

i onda se ministar vrati iz lova otvori prozore-nafrlji grijanje te pusti toplu vodu da curi i ode u sabor jer su mu u najmu i rezije.

• emil
    • November 12, 2023 at 12:59 PM

pa odavno je Zuckerberg shvatio da ljutnja ,mržnja, zavist itd donosi puno vise klikova i profita od dobrih vijesti. zato nam drustvene mreze -portali - novine - tv-e i jesu takvi kakvi su.

• emil
    • November 12, 2023 at 12:38 PM

Ne znam sto su zapeli za te prazne stanove? ima i praznih auti koji se ne voze i cekaju kupce. eno puni autosaloni praznih auti a napaceni narod i studenti moraju ic gradskim prijevozom pa nitko ne dize graju oko toga.

Ktome eno i pola slavonije zjapi prazno pa svima kojima je skupo u ZG nek se malo pomaknu prema istoku. Vec od Ivanic Grada se da nac pristojnih kuca za vrlo pristojnu cijenu.

al hjebiga svi bi htjeli zivjet u ZG i to ne platit.

• emil
    • November 9, 2023 at 5:30 PM
    Quote from zdenkic

ma pise ali ne direktno, vec se da zakljucit iz prilozenih informacija

na stranici br 6 pise da su potrebni podaci : IBAN jer tamo ide isplata po dospijecu, znaci das bilo koj IBAN gdje zelis da ti sjedne isplata, i broj SKDDA ako imaju racun i znaju podatak znaci da ce biti upisani/dodani na tvoj SKDD racun (ako ne budu ti otvorili automatski jer se moraju tamo pohraniti vrijednosni papiri)

a na stranici dva vidis po grafu da ce biti uvrsteni u redovito trziste zagrebacke burze, znaci tamo ces ih moci prodat/kupit do dospijeca

ako ih broker uvrsti u ponudu . Erste npr nikad nije uvrstio drzavne obveznice pa cisto sumnjam da ce uvrstit trezorce.

mozes kupit telefonom sa "simbolicnom naknadom"

• emil
    • November 7, 2023 at 7:23 PM
    Quote from Jure

PO PRVI PUT U HRVATSKOJ

Država građanima nudi novu priliku za zaradu: Ministar objasnio kako možete do 1000 eura

Ako uplatu žele obaviti na šalteru banke ili putem internet bankarstva, uvjeti ovise o pojedinoj banci, napomenuo je ministar.

https://novac.jutarnji.hr/novac/aktualno…0-eura-15391948

znaci : Ministar objasnio kako možete do 1000 eura

a odgovor je bio : uplatite 963,95 eura pa cete za godinu dana dobit 1000 eura

IDEM SE RANIT MODEMOM

Nekkao mi mršavih ovih 3,75%

Al za one kojima je to OK - POWERPOINT prezentacija izdavatelja:

https://vlada.gov.hr/UserDocsImages/Vijesti/2023/Studeni/07%20studenog/Ponuda%20trezorskih%20zapisa%20RH.pdf

i popis poslovnica gdje to mozete obaviti :

Poslovnice - Fina

posto nema fine u mojoj zgradi nisam siguran dal cu uplatit :D

• Ulaganje u zlato

• emil
    • November 6, 2023 at 8:37 PM
    Quote from zlocesti

Manja gramaža je skuplja po gramu

29 grama pločica, ili uncu

I velik je spread između otkupne i prodajne cijene, al to se valjda kupi kao cushion, a ne za trejd

ma daj dva kila ...kakva unca:D

• Birtija

• emil
    • October 27, 2023 at 3:50 PM

Citam onaj prospekt od inerkapitala i naletim na ovo:

Fizičke osobe rezidenti Republike Slovenije plaćaju porez na dohodak od kapitala po stopi od 27,5%
    Stopa poreza na dohodak smanjuje se svakih pet godina imanja udjela u Pod-fondu na slijedeći način:
    • za slučaj da je ulagatelj imatelj udjela u Pod-fondu u periodu od 5 godine stopa poreza iznosi 20%,
    • za slučaj da je ulagatelj imatelj udjela u Pod-fondu u periodu od 10 godina stopa poreza iznosi: 15%,
    • za slučaj da je ulagatelj imatelj udjela u Pod-fondu u periodu od 15 godine stopa poreza iznosi: 10%.
    Nakon što je ulagatelj 20 godina imatelj udjela u Pod-fondu isti je je oslobođen plaćanja poreza na
    dohodak od kapitalnih dobitaka.

Mozda bi sad nasi navijaci za nove poreze trebali uputit apel vladi da i nama uvedu takve poreze na kapitalnu kad vec navijaju za poreze na nekretnine- krevete itd...

sto bi mi bili drugaciji od slovenaca :D

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• emil
    • October 23, 2023 at 11:15 PM

Kripto je krenuo UP. raste vec par dana. (20% u 10 dana)

znaci uskoro cemo i na dionicama zazelenit.samo da kripto stane rast :D

1. Privacy Policy
  2. Kontakt