Manja gramaža je skuplja po gramu
29 grama pločica, ili uncu
I velik je spread između otkupne i prodajne cijene, al to se valjda kupi kao cushion, a ne za trejd
ma daj dva kila ...kakva unca:D
Manja gramaža je skuplja po gramu
29 grama pločica, ili uncu
I velik je spread između otkupne i prodajne cijene, al to se valjda kupi kao cushion, a ne za trejd
ma daj dva kila ...kakva unca:D
Citam onaj prospekt od inerkapitala i naletim na ovo:
Fizičke osobe rezidenti Republike Slovenije plaćaju porez na dohodak od kapitala po stopi od 27,5%
Stopa poreza na dohodak smanjuje se svakih pet godina imanja udjela u Pod-fondu na slijedeći način:
• za slučaj da je ulagatelj imatelj udjela u Pod-fondu u periodu od 5 godine stopa poreza iznosi 20%,
• za slučaj da je ulagatelj imatelj udjela u Pod-fondu u periodu od 10 godina stopa poreza iznosi: 15%,
• za slučaj da je ulagatelj imatelj udjela u Pod-fondu u periodu od 15 godine stopa poreza iznosi: 10%.
Nakon što je ulagatelj 20 godina imatelj udjela u Pod-fondu isti je je oslobođen plaćanja poreza na
dohodak od kapitalnih dobitaka.
Mozda bi sad nasi navijaci za nove poreze trebali uputit apel vladi da i nama uvedu takve poreze na kapitalnu kad vec navijaju za poreze na nekretnine- krevete itd...
sto bi mi bili drugaciji od slovenaca
Kripto je krenuo UP. raste vec par dana. (20% u 10 dana)
znaci uskoro cemo i na dionicama zazelenit.samo da kripto stane rast
evo samo jedna naslov iz 4 mj 2023.
U ISTRI VIŠE OD TRI TISUĆE prijavljenih na burzi
nakon toga je pad nezaposlenosti bio cak 20% sto je izzuzetan uspjeh.
Još i napomena, da dobar dio ovih"nezaposlenih" radi na crno jer im se drugačije ne isplati.
i zato sto oni rade na crno treba uvest porez na nekretnine da se popuni blagajna jer eto ovi koje spominjes nista ne doprinose?
ima ,logike ..ima ...
a evo usput jedan zanimljiv link.
poslovni prostor preuredio u stan za radnike. ubacio 40 kreveta.
i onda ljudi kazu da se ne otvaraju hoteli kod nas.
otvaraju se al eto zovu se stanovi za radnike
sad samo cekamo nastavak.
ili ce i on imat plavu knjizicu i svi ce rec da nije u njihovoj nadleznosti
ili mu ovo nece proc jer je izaslo u novinama,.
nisam cuo da mi imamo neki zakon koji propisuje minimum kvadrata za stanovanje.(za domace) ovdje je 200m2 na 40 ljudi i na to 4 WC-a. ak su stranci onda moraju imat bar 14m2 al u zakonu ne spominju nista oko minimuma za domace radnike
zanjimljivo je i da se sve to radi ispred nosa ministarstva financija.
Lokalno stanovništvo u Istri je nezaposleno!?
Istrijani su jako marljivi i samozatajni ljudi, i nema nezaposlenih, osim ako se radi o nekoj iznimci, što je normalno u svakoj statistici!
evo samo jedna naslov iz 4 mj 2023.
U ISTRI VIŠE OD TRI TISUĆE prijavljenih na burzi
nakon toga je pad nezaposlenosti bio cak 20% sto je izzuzetan uspjeh.
kad gledamo u isti problem
Ne nosim naocale. Rijesio taj problem kod Gabrica i vid mi je negdje na 100% al ocito je nas admin "OKO SOKOLOVO" kad ne uvidja ovja problem oko presitnog fonta centriranja stranice i razvlacenja po sirini.
ktome ja sam jos na FHD rezoluciji. mogu si mislit kak to izgleda na 4k rezolucijama kad je meni sve preusko i presitno.
ovo je vec preiritantno.
slucajno kliknes na quote i onda to nemozes pobrisart jer nema DEL. nego s backspace moras to radit.
katastrofa.
prije si kliknuo na taj quote pa si mogo del a sad toga vise nema. a ona dole katastroflana icona one qute ne sluzi nicemu jer kad tamo kliknes remove ne dogodi se nista. nego moras backspace.
font definitivno presitan. valjda je takav jer testira dioptrije citaca. na 120% zooma je tek normalan fon tal onda su icone preogromne. taj omjer icona i fonta je jako loš
kompletna forma preuska. pa mi vise prostora zauzima reklame sastrane jer se nece forma rasirit po ekranu. pa umjesot 3 reda teksta ima 9 redova na ekranu
nikad je nisam previse volio al oduvjek je bila "dirketna i precizna".
stlano gadja u sridu.
hmm.
stisne quote na krivi post i nemrme ga vise maknut. nema del?
moram s backspace sve brisat?
dole ima samo smajlici(HR)- atach -setings(ENG) i pool
nema del .
I zasto je forum malo na HR malo na ENG ?
malo ima gumb ODGOVORI pa evo ovdje je sve na eng .
Ja sam na mozili i prije imao gresku ako sam samo dio povijesti brisao s keksicima pa mi nije dalo logirat, probaj klasicno samo izbrisat povijest, ne samo dio i restartirat mozilu
nije pomoglo.
al je poglo brisanje cijele mozile i stavljanje nanovo najnovije.
sad napokon sve radi.
dark tema mi je super-
ajoj.
daleko je ovo od sitnih problema.
promjenio 3 browsera da da uspijem upisat ovu poruku.
prvo nema logout a stari kukiji me logiraju kao nevidljivog(to mi vlajda u opcijama gori nema mpojma)
nakon brisanja kukija odme na login al kaze : The validity of your request could not be verified, because the XSRF token was invalid. Please submit the form again.
pola ikonica nevidljivo. neda poromijenit themu
prkaticki nista ne radi ..osim reklama.
jedino reklame pokazujew ka kspada . vidim tu se nije stedilo truda:D
evo par SS i mozile s kojom se uopce ne mpogu spojit kao ni s cromom. ovo je pisano s BRAVE a i nejmu je trebalo malo duze da pokaze uopce formu za pisanje
sve u svemu mislim da vecina place za starom verzijom koja je imala ono nesto st oova nema...
radila je
sa mozilo se vise uopce ne mogu logirat na stranicu.
sa mozilom i cromom uopce ne mogu pisat poruke jer stoji BLOCK znak na onom dijelu gdje treba upisivat tekst.
i onako usput. gdje se nalazi ikona LOG OUT ?
ne al nikako ne smiju ubijat zene i djecu. ako ti ne vidis zasto mozda je vrijeme da posjetis nekog specijalistu.
Ne treba meni specijalista, već vama što opravdavate pokolj 260 djece na rave partiju, tobože nekom potlačenošću Palestinaca. Toliko od mene.
ja uopce ne opravdavam taj pokolj i sve hamasovce treba streljat nego ti opravdavas ubojstva djece palestinaca i to ne od 20 godina(koji su vec prosli vojnu obuku prije tog rave partija) nego od 2--3godine
znaci ako su srbi ubijali zenu i djecu onda to trebamo sad i mi radit? e pa ne ide to tako. na kraju trebaju i ovi i oni odgovarat za svoje postupke a nikako mi ne mozes popravdat ubojstvo zena i djece bez obzira bili palestinci ili izraelci -srbi ili hrvati.
ti si to sve strpo u isti kos. i s pravom. ovi su teroristi a ovi su se pokazali jos i gori od toga. vec su sad pobili 400 ljudi. mislis da je to 400 hamasovca? mislis d aje hamasovac dijete od 3 godine? a jos nisu ni poceli . na kraju ce se mrtvi s palestinske strane brojat u tisucama. i t oje tebi ok ? ne mrtvih hamas terorista nego palestinaca.
Broj poginulih u izraelskim napadima na Gazu popeo se na gotovo 690 - uključujući 140 djece i 105 žena (OVI NISU BILI NA PARTIJU NEGO U SVOJIM DOMOVIMA
a hamas je garant vec preso u libiju i iran
i sta onda smiju ubijat djecu i zene?
Što, trebalo bi pustiti Hamasovce da teroriziraju Izraelce, jer se skrivaju iz civila( koji ih usput i podržavaju)???
ne al nikako ne smiju ubijat zene i djecu. ako ti ne vidis zasto mozda je vrijeme da posjetis nekog specijalistu.
90% ih aktivno ii pasivno podupire što su radili Hamasovci. Ne kaže se uzalud "tko se mača laća od mača i gine." Kasnije se sakrivat iza žena i dice je.....jadno...
i sta onda smiju ubijat djecu i zene? nakon nejmackog holokausta smiju oni provodit holokaust nad palestincima jer su ga i oni prozivjeli ?
nista nije bas crno i bijelo. ne podrzavam nikako hamas i treba ih sve satrat al bas raspalit artiljerijom po civilima i nije u redu.
nafta skocila. dal to znaci ak imam naftase da moram navijat za sto vise ratova ?
5% skok nakon napada a palestinci kolko zna mnafte nemaju a izraelci nesto rade u par rafinerija.
Al ove svabe kasne za nama...
tek sad su otkrili ono sto mi znamo jos od TITE
kakav rad. pa ko se obogatio od rada? jos nitko od nerada nije umro al od rada garant je
ode nafta dole
kako tema onako spontano zavrsi na partizanima -ustasama-cetnicima.
nisi se ni okrenuo a eto vec si vezan bodljikavom zicom nad nekom jazovkom ...
al nema veze usko je povezano s ulaganjem.... u lopate i zilet zicu ...
A gdje su završile Matine električne bicikle i mali dioničari
pa posle tokenizacije koja je bila na rubu legalnosti pritisnut ocito prijetnjom tuzbama mate je reko da ce vratit ulozen novac dionicarima. naravno nikakve penale kamate ili nesto. dal je vratio ne znam. neki dan je greyp otisao u povijest . valjda je to mate htio skinut s vrata jer je tu lako mogao dobit neku tuzbu za prevaru. njemacki regulator ga je malo nagazio.
vise o dokapitalizaciji greypa i muljanje s kriptovalutama imate ovdje : https://rimac.home.blog/
i ovdje : https://www.netokracija.com/porsche-greyp-neufund-eto-186037
i ovdje: https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…p-foto-20210824
greyp je mrtav al zato Porsche otvara tvornicu el.bicikla . Mate i dalje radi kampus na drzavno-gradskom zemljistu kojeg placa cak 1lipu po m2.
ovo 1lipa sam zaokruzio na vise jer Mate placa manje od te lipe po kvadratu. ipak je on ZNA SE
e da se barem ja zovem Mate pa da mogu dobit na 69 godina drzavno zemljiste za 1lipu kvadrat. a nakon toga jos koji bespovratni poticaj da nesto probam napravit a ako ne napravim nikome nista... al hebiga ne zovem se ja Mate i tako mi je kako mi je. Za mene drzava umjesto poticaja ima novi porez.
malo me izbacilo u editu pa morma stavit i nastavak
rimac automobili ce dobit najveci dio kolaca jer su oni ipak nas najpoznatiji proizvodjaci MAGLE
naravno da se u FI od 2015 do danas nigdje ne vidi prodaja ijednog auta.
onda je Mate par godina kasnije rasprodao i cijelu seriju C2 - 150 komada
naravno da je od tada do danas u FI prodaja auta bila 0 . mozda je prodao koji retrovizor iz c2 al cijeli auto sigurno nije .bar tako kaze FI
i sad dolazimo do NEVERE. nju nisu odma komplet rasprodali al 50 komada kazu da je otislo iz šusa:
i naravno da to nikad u FI necemo vidjet
al ima i logicno objasnjenje za te izjave od naseg Mate i rimac grupe. valjda su mislili na ove nevere igracke kad su spominjali prodaju
eto tu ce zavrsiti nase penzije. a Matu Mamic vec zove da mu se pridruzi na eskurziji po BiH