1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. emil

Posts by emil

• Plaćanje poreza kod trgovanja na stranim tržištima kapitala

• emil
    • March 8, 2024 at 1:00 PM
    Quote from StatusQuo

A koji je onda smisao ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja osim da ga izbjegnes

pa da ne platis dva puta porez . to mu i naziv govori. "dvostruko oporezivanje".

• Plaćanje poreza kod trgovanja na stranim tržištima kapitala

• emil
    • March 8, 2024 at 11:04 AM

evo i video od tetke mada nejasnoca i dalje ima.

mislim da povrata poreza iz inozemstva nema. kod njih je porez tolki oni su ga uzeli i cisto sumnjam da oni vracaju stranim drzavljanima ista.(ako imaju ugovor s nama onda znaju da kod nas porez nije 25%)

opcije koje imamo su ili platit porez i tamo i tu (dvostruko oporezivanje)

ili ako imamo neki ugovor onda ako nam tamo uzmu porez ovdje ga ne moramo platit.(odnosno moramo ako su nam tamo uzeli mnaje od 12%..npr Slovenija)

Cak mislim da i preplaceni porez vani ne mozete prebit preko neke druge dividende. da odbitak ide do visine naseg poreza. da ne smijete prebit preko npr poreza od dividende KRAŠA onda bi nasa drzava gubila novac a znamo da nije tu da bi gubila novac od poreza nego da bi ubirala novac od poreza.

PS. sto porez u Kanadi nije 15% ?

• Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• emil
    • March 6, 2024 at 8:58 PM
    Quote from Sheriff

Ja sam fino VET skinuo. I to na leverage 3x.

Injective, FET, RNDR isto dobro. To ne mislim uskoro izlazit.

trebalo je cekat na RNDR al tko ceka taj doceka

:D

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Američki predsjednički izbori 2024

• emil
    • March 5, 2024 at 9:37 PM

pa to sam i rekao(valjda) ... da su suci drugacije odlucili onda bi nastala sprdacina.

iako sam za to da se Trumpa makne iz utrke ovo je bila ispravna odluka i zato ce Trump ostat na listicu. da su drugacije odlucili Trumpa ne bi bilo na listicu.

Trebali bi si uvest i dobno ogranicenje na predsjednika jer im senilni starci vode drzavu. napunis 70 i to je to. mozes se kandidirat ak imas manje od 70 mada mi je i tih 70 nekako previse.

• Covid-23?

• emil
    • March 5, 2024 at 8:44 PM
    Nijemac se cijepio protiv covida 217 puta
    62-GODIŠNJI muškarac iz Njemačke je, protivno liječničkom savjetu, cijepljen 217 puta protiv covida, javljaju liječnici.
    www.index.hr

covjek bi pomislio da ce mu barem peraje izrast ako ne i krila :D

• emil
    • March 5, 2024 at 8:38 PM

a kako si onda zamislio da postane predsjednik ako ga nece bit na listicu ?

• emil
    • March 5, 2024 at 5:48 PM

protivnik sam Trumpa i jedva cekam da ga osude za nekaj i u zatvor strpaju ali ova odluka je sasvim u redu.

• Aktualno (vijesti)

• emil
    • March 5, 2024 at 5:41 PM
    Quote from Junius
    Quote from KultLicnosti

Desetine?! Ja ih znam nekoliko, i ne bi ih za zeta. Alkosi.

Alkoholizam je posljedica, ne uzrok.

posljedica cega ? manjka IQ? kao jadni su... kao malome ih je matretiroa otac alkic pa sad oni isto maltretiraju sve oko sebe ? pa im suci kao olakotnu napise bio pod utjecajem alkohola kad je zenu s bebom na zebri pregazio i pobjegao...jadni...-... kako onda ostali koje je takodjer maltrao otac alkic ili netko u skoli nisu alkici? alkici su mi isti ko i drogerasi. izabralisu to bit. rade samo da mi popili jos koju bombicu ili uzeli jos koji sut. da im dajes djaba bombice nikad ne bi nista radili. i to je posljedica manjka sivih stanica koje ubijaju alkoholom mada ih ionako imaju manjka(cast izuzecima ). i ako si na tu posljedicu mislio slazem se s tobom 100% :D

• emil
    • March 4, 2024 at 7:03 PM

zlocesti jel nam to sad ide na 70k(sutra ako ne i danas :D ) pa malo hladjenje i onda skok na 100k+ ? neki grah?

67k smo presli

• emil
    • March 3, 2024 at 10:56 AM

bogami su neki altovi poludili.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

jos da je bilo onog medju nogama pa ulozit neke pare a ne kikiriki :D

• Porez na kapitalnu dobit

• emil
    • February 28, 2024 at 8:46 PM

a ako sam kupil 1.1 a prodal 1.3 ? onda nikom nista :d

kupis 1.12 platis porez 31.12 onda ti to padne 50% i t iprodas s gubitkom 1.2 i onda nikom nista...

samo im ti davaj ideje kako da nam uzmu jos vise para iz djepa :D

• emil
    • February 28, 2024 at 6:33 PM
    Quote from Sheriff
    Quote from Sheriff

62,5k god candle.

64,5k ufff. Nemisli stat. Uncharted theritory... Moze biti korekcija a jebiga, moze i na ath...

Neki dan bili na 48k

stigla korekcija.

dal je mini ili je KOREKCIJA to cemo uskoro vidjet.

prenaglo je to islo...

• emil
    • February 28, 2024 at 4:51 PM

12% je za sve isplate u 2024.

Računovodstveni i porezni tretman isplate dividendi/udjela u dobiti u 2024. godini – Racunovodstvo i financije | HZRFD

to je to smanjenje s kojim se je plenki hvalio. Znaci svima (bez izuzetaka) jepovecao porez na kapitalnu ukidanjem prireza., nekome par promila(Zg) a nekome 2%(Svnedelja).

sad ocekujemo da nam se uvodjenjem poreza na nekretnine opet pohvali kako ce svima bit bolje i da ce svima tec med i mlijeko...naravno da ce stvarnost bit sasvim drugacije. svi cemo to placat . netko vise netko manje al nitko se od toga nece izvuc i svi ce to placat prije ili kasnije i bez obzira koliko nekretnina imao. A one koji nemaju nekretnine ce oprat porezom na enimanje nekretnine. mislite da pretjerujem? pa jel jos imamo porez na SAMCE? u njemackoj je sitnih 40 % taj porez(cirka)...sto ne bi imali porez na neimatelje nekretnina? ... tim samackim porezom ce ujedno izbit adut ovima sto ce se rastat da bi mogli imat jednu nekretninu na sebi a drugu na bracnom drugu. ak se rastanu onda ce im uzet drugim porezom.

eto dragi moji porezni navijaci. drzava vam je zahvalna na podrsci...

Porez na samce – povratak u Jugoslaviju
    Piše: Mikula Zancchi Imate li više od 30 godina, samac ste i nemate djece? Niste ni invalid? Ako je tako tada hitno morate nešto poduzeti u svome životu. Inače…
    autonomijadalmacije.wixsite.com
    ZAPANJUJUĆI POREZNI UDAR O KOJEM SE MALO PRIČA Super je biti samac, ali znate li da vas to može koštati do čak 17 posto neto plaće?
    Nesumnjivo, biti samac za mnoge ima prednosti koje je nemoguće nadoknaditi novcem.Dolaziš i odlaziš kako te volja.Nitko ti ne kvoca, ne inkomodira te ili ti…
    www.jutarnji.hr

• emil
    • February 28, 2024 at 3:27 PM

Pa i za BTC mozemo rec da se printa(rudari). ok ima rezlike (ogranicen broj).(jos samo 100 godina ce ga rudarit :D ) al slicno je. netko u "garazi" printa btc i prodaje na burzi.

60k puko ko kokica :D

• emil
    • February 28, 2024 at 10:52 AM

kad ce korekcija?

• emil
    • February 28, 2024 at 8:54 AM
    Quote from Philidor

Imam jedno pitanje ako mi tko može pomoći - do ove godine sam JOPPD predavao ručno pa bi mi u Poreznoj dali uplatnicu s podacima za uplatu po kojoj bi izvršio uplate. Kroz sustav ePorezne nisam dobio ništa slično, bi li trebao platiti s prošlogodišnjim podacima ili kako ste vi došli do detalja za vršenje uplate?

mozes generirat uplatnicu na e porezna gdje si ispunio joppd obrazac.

uputstvo kako popunit joppd i generirat uplatnicu je ovdje . premotaj na 7:10 i tu pocinje objasnjenje kako do podataka za uplatu.

• Aktualno (vijesti)

• emil
    • February 27, 2024 at 2:55 PM

a ja sam se pitao zaasto ga zovu LAŽIBRADA :D

nas mate ponosno stoji na braniku ugrozenih....

Rimac za milijardu kuna gradi tvornicu u Kini
    www.poslovni.hr
    Rimac prekida posao s Kinezima s kojima je trebao graditi tvornicu. Uplela se Amerika
    RIMAC Automobili odlučili su raskinuti suradnju s kineskim proizvođačem baterija Camel Groupom.
    www.index.hr

Camel grupa je raskrstila a rimcem 2022.

cuj mi preseravanja : brinemo se za Ujgure ....Ameri nas natjerali :D

kao da taj problem nije postojao 2018...

evo da pogledam u kristalnu kuglu(grah ostavljam zlocki) ...evo rekla mi je da ce uskoro prekinut suradnju i sa saudijskom arabijom na gradnji velebnog hotela u dubajiu ....

Rimac gradi luksuzan neboder u Dubaiju: 'To je je najbolje mjesto za bogate da uživaju u luksuzu'
    Stambeni neboder nosit će naziv Buggati Residences by Binghatti, a imat će privatnu plažu inspiriranu francuskom rivijerom, privatni bazen, jacuzzi spa,…
    www.vecernji.hr

a kolko vidimo i lvl5 autonomne voznje ne misli napraviti jer valjda i to rade ujgurci

Rimcu smo platili za petu razinu autonomije robotaksija. On kupuje četvrtu
    TVRTKA Mate Rimca dobila je više od 180 milijuna eura za razvoj autonomnog vozila 5. razine. Tehnologija kojom se nedavno pohvalio podržava tek 4. razinu…
    www.index.hr

• emil
    • February 26, 2024 at 11:09 PM
    Quote from tupko
    Quote from emil

??? dostavi datoteku ???zasto bi ista dostavljao ???? nigdje u videu nisam cuo da se spominje dostavi datoteku. spominje se POŠALJI i PROVJERI. koliko znam dostavi datoteku se odnosi na slanje izvjestaja trgovanja al to ne moras slat. porezna ako ista treba zatrazit ce te naknadno.

Kad si sve poslao i obracunao moras to i platit. ako si krivo izracunao porezna ce te kontaktirat da im dostavis podatke izvjestaja i pojasnis zasto si ti obracunao manje itd.

Hvala.

Sve sam to i napravio (provjerio, poslao, platio), samo me zanimalo kako Porezna prati kolika je dobit (i odgovarajuci porez).

moje misljenje je : NIKAKO. sam si sve prijavio dobrovoljno i da nisi sumnjam da bi se ista dogodilo.

ali...

zastara na porezna dugovoanja su mislim 6 godina. nikad nemres bit 100% siguran da bas tvoje ime nece negdje isplivat pa da provjere dal je sve u redu. pogotovo jer zaradjujes premalo-politicki si nebitan pa samim time bi i mogao nahebat.... da pokazu ostalima da nesto rade

• emil
    • February 26, 2024 at 8:31 PM
    Quote from student

I ja sam imao tu grešku. Kod oznake podnositelja sam mjesto 4 stavio 2 i prošlo je.

hmmm

ja sam predao i normalno je prolazio 4(ostale fizicke osobe) pod oznaka podnositelja. vrsta izvjestaja 11.

6.1 = 1001 ...... 6.2 = 1006

mislim da nigdje vise ne trazi neki broj.

Quote from tupko

Ovo mi je prvi put da prijavljujem kapitalnu dobit. :rolleyes:

Pratio sam onaj video tutorijal, i sve je prošlo u redu. No, kako Porezna zna da sam uplatio ispravan iznos?

U tutorijalu se ništa ne dodaje ("dostavi datoteku").

Također, gospođa koja mi je ranije obračunavala poreze na dohodak, je potvrdila da nikad nije dodavala datoteku na JOPPD-e.

??? dostavi datoteku ???zasto bi ista dostavljao ???? nigdje u videu nisam cuo da se spominje dostavi datoteku. spominje se POŠALJI i PROVJERI. koliko znam dostavi datoteku se odnosi na slanje izvjestaja trgovanja al to ne moras slat. porezna ako ista treba zatrazit ce te naknadno.

Kad si sve poslao i obracunao moras to i platit. ako si krivo izracunao porezna ce te kontaktirat da im dostavis podatke izvjestaja i pojasnis zasto si ti obracunao manje itd.

• emil
    • February 26, 2024 at 4:21 PM

valjda si negdje upisao neki broj koji se odnosi na samostalnu djelatnost.

imas onaj video tutorijal i lijepo po redu...bez preskakanja. ...bez...ma ja to znam...i sve ce bit ok.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt