Lijepo, mene fino injective, rndr i avax natukli.
Ma sve leti, i purani. Bonk sam fino odigrao... Imamo dugoročni portfolio, jedan za teoriju vece budale i jedan leverage. Svi tuku dobro.
Lijepo, mene fino injective, rndr i avax natukli.
Ma sve leti, i purani. Bonk sam fino odigrao... Imamo dugoročni portfolio, jedan za teoriju vece budale i jedan leverage. Svi tuku dobro.
trebaju čekati da biologija odradi svoje i Putin dođe Bogu na istinu, pa onda u metežu koji će sigurno uslijediti čekati svoju priliku
Kad biologija odradi pa dođe, recimo, Medvedev, bit će stvarno meteža.
A kad će biologija na naše?
Što će reć povijest se ponavlja...sve dok se ne prestane ponavljati .
Eth fino povukao dok btc sideway, odlicno za altove i mini rotaciju kapitala. Bull na btc posustaje, mozda jos leg do 48k i onda hlađenje. Ako ne bude jaki spike dolje dominance fino pada i lijepo se može na altovima zaraditi.
Da, vrh licemjerstva kad je JPM sam platio milijunske penale radi pranja novca. A sam JPM nudi crypto usluge štovise imaju svoj coin.
But crypto pundits quickly pointed out the hypocrisy in Dimon’s statements, highlighting that JPMorgan is the second-largest penalized bank, having paid $39.3 billion in fines across 272 violations since 2000, according to Good Jobs First’s violation tracker.
Ha, sad je sve pod povečalom, vjerovatno ce ti Gary Gensler osobno approvati transakciju hehe.
Inace imas u hr 2 crypto mjenjacnice approved by hanfa, desetine njih jos ceka dozvolu.
BTC leti, eno sprdali predsjednika Salvadora "eminentni" likovi sa foruma kao i ostatak svjeta a gle čuda u pozitivi su. Sailor ima 2 mld nerealizirane dobiti, 10 etf-ova čeka approval od najjačih investicijskih kuca na svijetu.Coibase 300% rast. A i ja se ne mogu požaliti.
Btc je prešišao Teslu i BS Hataway i trenutno je 8 najveci asset na svijetu po mcap.
ja čekam da se konačno obznani tko je Satoshi, a i to će vjerojatno bit kad "dođe vrime"
A da, biće pravi društvo Jimmy Hofi odavna.
Ha, sad je sve pod povečalom, vjerovatno ce ti Gary Gensler osobno approvati transakciju hehe.
Inace imas u hr 2 crypto mjenjacnice approved by hanfa, desetine njih jos ceka dozvolu.
BTC leti, eno sprdali predsjednika Salvadora "eminentni" likovi sa foruma kao i ostatak svjeta a gle čuda u pozitivi su. Sailor ima 2 mld nerealizirane dobiti, 10 etf-ova čeka approval od najjačih investicijskih kuca na svijetu.Coibase 300% rast. A i ja se ne mogu požaliti.
Btc je prešišao Teslu i BS Hataway i trenutno je 8 najveci asset na svijetu po mcap.
što je IB? Ako je crypto exchange ili crypto wallet naravno da možeš.
Neke mjenjačnice traže kyc, autorizaciju maila/autentikatora ili dodatno ako si tako postavio za slanje.
jel bitno odakle dolazi likvidnost, nije sav novac na svijetu opran i ilegalan. Al takvog ponajviše i ima od bankara.
Naprotiv ovo je bull news.
Nad cryptom su 2 oblaka ostala. Binnance koji je upravo rjesen i tether.
CZ nije drzavljanin SAD-a niti je Binnance USA kompanija. USA podruznica je vec dulje vrijeme van pogona. CZ nije blesav, lagano izlazi iz price neikrznut. Zgrnuo je tonu para, binnance ima 18 mld $ pa 4.3 mld im nije problem platiti. Binnance od jucer kao deal pada u USA regulaciju, 5 god imaju otvorene knjige i bit ce propisno reguliran. CZ moze dobiti max 18 mjeseci zatvora a vjerovatno uvjetno i 3 god ne smije biti CEO kao dio deala.
Uocite da Binnance nije optuzen za prevaru kao FTX (pozni shema) i nema problema sa povlacenjem sredstava. Optuzeni su za pranje love. Deal je sređen zapravo iznuda kao prava mafija od usa. Ti nama plati pa te necemo tuziti.
Naravno, vjerovatno je sve dio igre za wallstreet big league, blackrock, fidelity idu u crypto (spot ETF) i ne treba im tamo neki kinez i binnance jer USA je blackrock. Zele sve za sebe.
Pad binnancea bi inace bio black swan ranga ftx no kako se vidi nema pretjerane reakcije na crypto jer u konacnici bad acteri se čiste.
Upravo je CZ zadao final blow ftx-u prije godinu dana masovno rasprodajuci ftt nativni token koji je cijelu ftx ponzi shemu razotkrio kao piramidu bez pokrica.
Btc to nije briga, ne treba ti binnance za btc. Dobre vijesti.
Btc 37500$, eth 2000$.
Ko je pisao da kripta idu u papar?
Blackrock priprema ETF za eth.
Eth ima stacking yield sto je atraktivno i za institucionalne igrace.
Zadnja 2 mjeseca turbo za crypto. Blackrock etf na vidiku, halving manje od 6 mjeseci.
Dosta ti je kratak taj graf ... da ne bi netko rekao da je cherry picking ...
A da, takvih naravno ima. Znaš i sam da bi trebala logaritamska skala da se vidi kako je povijesno btc potukao bio kakav asset.
Ako stavis prevelik graf nije dobro. Stavim 2023 nevalja. Poruku imam za neodlučne da isami straže i ubiru plodove.
Btc ce neminovno prestici kapitalizaciju zlata i premasiti 10 trilijuna $. Jel ovaj ciklus ili do 2030 mi je nebitno. Valjda poživim dotad.
Jel btc za zivota pao triput preko 80%? Je.
Ali i dalje je best performing asset. Eto Amazon je samo jednom pao 80% za vrijeme dot com kraha. Bilo koji stock, koji padne 80% je uglavnom mrtav. Ovoga su tri puta ubijali i svaki ciklus je napravio ath. Četvrti ciklus počinje, halvingom u 4 mjesecu 2024.
Graf sve govori. A tek nagodinu: Blacrock ETF, halving, FED pivot i printanje. BTC ide na ath. Bear na btc je gadan ali bull je brutalan.
Btc okreće na bull. Ima korelaciju sa zlatom samo uz naravno veci prinos od pocetka eskalacije. U isčekivanju ETF-a.
Nakrco sam se na vrijeme a sad nek lađa plovi.
AFTER TODAYS RALLY MICHAEL BURRY IS NOW DOWN 53% ON HIS “$1.6 BILLION” S&P 500 AND NASDAQ SHORT IF HE IS STILL HOLDING IT.
Nije lako biti medo.
stari je on medo... ne brini za njega
ima on dionica i za long, a ovo mu je čisti bet da će stvari poći nizbrdo prije nego pođu (opet) uzbrdo
mislim da njemu ništa ne mijenja sliku i da je spreman na nenormalno puno 'boli' dok ne dođe sve na svoje (ili njegovo)
A look at all of Michael Burry's recent predictions.
In 2005, Predicted the collapse of the subprime mortgage market
-> Housing market crashes in 2008, Global Financial Crisis.
On Dec 2015, he predicted that the stock market would crash within the next few months.
-> SPX +11% Next 12 months
On May 2017, he predicted a global financial meltdown-> SPX +19% Next 12 months
On Sept 2019, he predicted that the stock market would crash due to a bubble in index ETFs -> SPX +15% Next 12 months
On March 2020, he revealed a massive bearish bet-
-> SPX +72% Next 12 months
On Feb 2021, he predicted that the stock market would crash due to a speculative bubble. Shorts Tesla. -> SPX +16% Next 12 months
On Sept 2022, he predicted that the stock market warned of more failures, bottom not hit yet. -> SPX +21% Next 11 months
On Jan 2023, he predicts a recession and new round of inflation. Says “ SELL”
-> SPX +17% Year to Date
On Aug 2023, Reveals Short Positions on the SPY and QQQ
Dakle osim velkog uspjeha po kojem je snimljen i film jao onome tko ga prati.
AFTER TODAYS RALLY MICHAEL BURRY IS NOW DOWN 53% ON HIS “$1.6 BILLION” S&P 500 AND NASDAQ SHORT IF HE IS STILL HOLDING IT.
Nije lako biti medo.
XRP 24-hour trading volume of $3,316,339,553 USD.
Ne znam koja ti je granična cifra likviduše i ne likviduše. Pa BTC je na 50% crypto marketa, XRP ni priblizno.
Što znaći da ce crypto centralnih banaka dominirati? 1 USD ili 1 Eur digitalan ili ne ce bizi 1 USD ili 1 Eur.
I koji ti je vremenski horizont sa tvojim virtualnim short/long igricama?
Valjda je jasno da BTC moze testirat i 25k a isto tako i probiti do 45k. Tak da si mogao imati "i sreće" i pogoditi.
Halving je za 10 mjeseci i to su sve mrvice prema onome sto slijedi nakon toga. Pa onda vidi i podvuci crtu gdje si.
ma ovobje bila tužba nad tužbama trajala je godinama. Ripple je platio 250 mil $ da se brani protiv SECa i pobjedio je.
Dolazi ETF blackroka, najveci igrac na cijelom svijetu. FIdelity je također, u eu krajem mjeseca nakon god dana delaya ide ETF.
Time je dano svjetlo inst. fondovima i igracima.
Kada ne prvi put došao gold ETF, zlato je oslo sa 1 T na 13 T $.
XRP +70% danas. Tko ceka taj doceka, a ovo je tek pocetak.
BREAKING: US judge rules Ripple $XRP is not a security.
SEC izgubio visegodisnju tužbu.
XRP up 30%, altovi slijede.
Coinbase +8% in an hour after XRP declared not a security. Market is pricing in a higher chance of Coinbase winning its case against the SEC.
kud će BTCUSD?
što dulje stoji (odbija se) od $31k veće su šanse da i drugi put zaroni
slabiji SPX/NQ također ne pomaže puno
izgleda da mu je posljednja šansa SEC i prihvaćanje nekih eminentnih fondovskih imena za upravljanje
zasad tržište ne prihvaća narativ... zasad! možda i bude šorta na COIN
(sa $78 na $55 bi bilo baš fino)
a opet sto vise lupa 31k otpor slabi. Uzima se zalet i pitanje je vremena kada ce probiti. Nagodinu bude svejedno jesi usao na 30k ili 27k.
jako zanimljivo na cryptu zadnja 3 tjedna.
Prvo je sec opleo po binance-u pa na coinbase. Zajedno mešetare 80% crypto trzista.
Gary Gensler je izjavio da je crypto prevara, ponzi sheme i da usa ne treba nikakvu novu digitalnu valutu jer postoji digitalni dolar.
Retorika takve nepristranosti (ok je imati misljenje ali izjaviti tako nesto kao sluzbena osoba nije ok). Jos je cudnije jer je upravo on bio profesor na MITu gdje je predavao o blockchain tehnologiji i velicao je. Tako je to kad ti gazda kaze gdje da konja vezes - jer sve se zapravo radilo da se pripremi ulazak wallstreeta u crypto. TradeFi ili tradicionalne financijske institucije zele crypto ali bez coinbasea ili binnancea. Tako je blackrock zatrazio registraciju trust fonda/ETF u i vrtit ce se pod nasdaqom. Naravno da sec nije niti jedan BTC ETF approvao (grayscale) ali blackrock je ipak jedan jedini. Nakon toga Fidelity i ekipa osnovali vlastitu crypto mjenjacnicu a i novi ETF aplikanti samo kapaju.
Tradfi nis ne radi dok neko ne probije u novu nisu i ne zeli kaskati, stoga navala aplikacija. Deutche Bank također zatrazio registraciju za digitalne valute. Hong Kong otvara crypto hub za aziju.
Kada tradefi uđe u crypto, to je to. Imaju gomilu ljudi koji prodaju financijske instrumente a dobiju 3% naknade. Nudit ce crypto kao dodatni asset ili asset za dizerfikaciju.
Naime, niko od njih ni ne mora "vjerovati" u btc ili crypto, nuzno je da ga nude jer ga nudi i konkurencija.
Zato i god candle i 20% plusa ovaj tjedan.
Nakon 31k, bull preuzima i bit ce poslje kasno uc. Taman kako i ciklus btc-a ide. Halving je nagodinu 3, 4 mjesec sto je uvijek bio put ka novom ath-u.
Kom je sad skupo uc, bit ce samo skuplje.
Cak je i Jerome Powll rekao jucer da je btc tu da ostane i da ga vidi kao asset.
Sve dosad u cryptu je bilo retail priča, sada ulaze glavi svjetski igraci, kongrea priprema nove zakone. Mica je izglasana u eu.
Ako su ga htjeli ubiti, nisu uspjeli pa eto, sad ce ga nuditi posvuda, i u mirovinskim fondovima.
Pa ja vas ne kužim.
Svi signali su bili tu.
Nvidia is up +190% in 8 months since Jim Cramer said:
"Short Nvidia, it's a loser"