Netreba 55min, dosta je 45 ko jučer na opte.
Posts by Sheriff
-
-
Đenka opravio server
-
Slaže se kupnja na otvaranju...vidjet ćemo.
-
Ma to sam i ja pitao za indexni na best buy. Srušili su PTKM prošli tjedan sa 900 komada 5 kuna...ako ima algoritam koji koriste i neku frkvenciju transakcija zanimljivo bi bilo pratiti.
Pogledao sam prospekt i bome ne bi baš rekao da su indexni. Imaju najvise ATGR, PODR, HT, ADRS...no slicno im i pise da ne mogu na crobexu realizirati potpuno indexno ulaganje.
-
Ma to sam i ja pitao za indexni na best buy. Srušili su PTKM prošli tjedan sa 900 komada 5 kuna...ako ima algoritam koji koriste i neku frkvenciju transakcija zanimljivo bi bilo pratiti.
Pogledao sam prospekt i bome ne bi baš rekao da su indexni. Imaju najvise ATGR, PODR, HT, ADRS...no slicno im i pise da ne mogu na crobexu realizirati potpuno indexno ulaganje.
-
IGH apdejt
Cijena je prekjučer došla do downside targeta koji je bio postavljen na 108-111 kn i jučer smo vidjeli lijepi odbijanac. Danas nažalost vidimo gravestone doji svijeću, što znači da ćemo sutra još malo prema dolje. To bi trebao biti retest ovog trokuta i dobra prilika za kupnju prije novog impulsa prema gore.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. IGH apdejt
Ne volim kvariti zabavu, ali ovaj rast ne izgleda tehnički zdravo. Imamo danas ružnu topping svijeću, RSI pokazuje bearish divergenciju. Nisam siguran koliko ovo može ići još gore, prije očekujem konsolidaciju na zoni 113-115 kn. Ja nisam kupac dok se ova slika ne popravi.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Kolega mitkko, igh ima highest high i highest low. To je pravi bull, dok nemamo potvrdu stagnacije ili promjene trenda ovo je po meni up i dalje.
-
Je pa da, srečom nije bio popust na količinu kao na adpl. Doduše i puno je manja količina bila.
A ako je IB u financijskim problemima, u što ne vjerujem onda ne bu dobro. Fino je on to bio napuco.
Čekamo vozarine pa da vidimo...
-
Što mu bi?!
Ne znam, vaša razmišljanja? Tko je kupio?
Pa što nije IB imao vec neke dionice u zalogu. Nista cudno ako je prodao. Ocito treba lovu, mozda ide u opte 😁.
-
Ulaganje u nekretnine jest sigurna luka i uvijek se može prodati uz diskont od 10%...
Dionice, lijepo se krenulo sa IPO THT-a i onda nastao problem, a tako i je... Navuklo se male kojima su dionice prodane skupo i kroz par manevara jadan narod pokraden...
Tko nam je ugradio u genetski kod lopovluk
Mislis lijepo se krenulo sa IPO ine. To je bilo bolje od HT-a jer su na njemu skoro prepolovili pakete za građanstvo. Pa prodaja Plive...eee to je bilo dobro.
Nastanak fondovske induatrije u nas i rocket high. Aureus rasturo u pocetku.
-
Addiko se 12/08 nakrcao + 21K
Jako lijepo
Prodavali dok je bila ponuda, otkad bila obavijest za inv banku počeli kupovat. Ko zna kakva je agenda tu.
-
Pišem u best buy, vezano je za otp indeksni.
Jel ih neko prati? Oni kupe mozda jednom mjesecno i bude solidna kolicina. Gledam na ptkm 600 komada prodali (srusili cijenu), uzeli 5k dlkv itd...index kod nas nije efikasan da je fondu tesko i ulagati u njega zbog nelikvidnog trzista.
Međutim, ocito ima formulu koju slijede i kada bi znali njihovu frekvenciju kupovanja mogli bi na malom valu zaplivat.
Jel ih neko prati, kako cesto kupuju, ako je fiksno dalo bi se na par dionica neefikasnost iskoristiti.
-
Ako je ranije već napisano ja se ispirčavam a ako nije smatram vrijednim ovdje zapisati:
Na burzi mi ne zaradjujemo tako što kupujemo i prodajemo nego zato što čekamo. Prvo čekamo da cijena bude sa dovoljnim popustom da se prema našoj procjeni vrijedi ulagati u odredjeni papir a kada smo tu odluku donijeli onda ponovo čekamo da cijena bude takva da nam je isplativo izaći.
Dakle, tko čekati ne zna taj nikada neće znati kolika je radost poslije dvije godine npr. na PTKM izaći i npr. u nekoj konobi na Pelješcu uz vino, sir i masline ponovo čekati!
Je, evo Ledo jos čekam...
-
a kolko tolko brane cijenu. dlkv se oladio ko ptkm, sad se drugamo tambura.....
Ptkm je ohladio bas taj indexni, 600 komada.
Ne kuzim taj indexni kad svojim transakcijama utjece na cijenu.
-
kolega
gdje sam napisao da ih i više čitam? čitao sam ih cijeli vikend i meni je sve apsolutno kristalno jasno. sada čim vidim u postu AZTN i HT preskačem ga.
a to što netko nosi ružičaste naočale i ne želi se pogledati u ogledalo.....i reči i priznati... ja sa time nemam problema.
u stvari, da li se to meni čini ili je jako mali korak od entuzijazma i bahatosti do nervoze i očaja!?
Kolega, znas dobro sto ovdje komentiramo i koja je tema.
Ako je tebi sve kristalno jasno blago ti se. Mi ostali se bumo gledali u ogledalo i priznavali ne znam što, da smo pogriješili i da smo bahati i očajni.
Ma daj, pa komentiramo aztn, odluke, odnose, ht...stavi ljude koji te živciraju na ignore a ne im pričati da mlaze praznu slamu a tebi sve kristalno jasno.
-
Jel ti to dijelis pedagoške lekcije? Ako ti se neda čitati mlacenje prazne slame, sto je komentiras onda.
-
Upravno-kaznene mjere za teške povrede propisa o tržišnom natjecanju
Članak 61. (NN 80/13)
Upravno-kaznenom mjerom u iznosu do najviše 10% vrijednosti ukupnoga prihoda koji je poduzetnik ostvario u posljednjoj godini za koju postoje zaključena godišnja financijska izvješća, kaznit će se poduzetnik koji:
1. sklopi zabranjeni sporazum ili na koji drugi način sudjeluje u sporazumu kojim je narušeno tržišno natjecanje, na način opisan odredbom članka 8. ovoga Zakona i članka 101. UFEU,
2. zlouporabi vladajući položaj na način opisan odredbom članka 13. ovoga Zakona i članka 102. UFEU,
3. sudjeluje u provedbi zabranjene koncentracije poduzetnika, opisanoj odredbom članka 16. ovoga Zakona,
4. ne postupi po rješenju Agencije kojim se određuju mjere za uspostavu tržišnog natjecanja ili određuju privremene mjere (članak 58. stavak 1. točke 1. do 11.)
Evo što od mjera prema Zakonu o zaštiti tržišnog natjecanja ima AZTN na raspolaganju za poduzetnika koji se ne pridržava odluka i propisanih mjera zbog nedopuštene koncentracije .
Zanimalo me da li nakon gubitka upravljačkih prava postoji još koja sankcija za neposlušne , i da , postoji drakonska kazna u iznosu od 10% vrijednosti godišnjeg prihoda.
Dakle , nema straha da se optima neće prodati , pretpostavljam da je strah od ogromne kazne jači .
Ajoj, dijete drago...
Kršenja tržišnog natjecanja po člancima 101 i 102 (stari clanci 81 i 82) EU su jedni od najtežih slučajeva za provesti. I na razini EU se implementirane presude mogu nabrojati na prste.
HT-u se godinama prijeti tim kaznama na račun tržišnog natjecanja, a uključujući i HAKOM-ove ovlasti o 5% godišnjih prihoda za slične namjene. Pisane su brojne prijave i HR agencijama i na EU uključujući neke u kojima sam i sam sudjelovao i od svega toga je nastalo jedno veliko NIšTA.
Realno AZTN nije ni kadrovski ni stručno sposoban odraditi jedan tako kompleksan slučaj i dovesti do kraja (što znači potvrđeno od svih sudova od upravnog do suda EU). A istovremeno (to mi vjeruj ili ne) u AZTN-u ne postoji ni volja da se takvim procesom uopće bavi.
Najviše čime su i AZTN i HAKOM sposobni nagaziti HT je "kršenje odluka Agencije" gdje je nema kazna do 1 mil. kuna (može biti višestruko primjenjenja doduše) i tu je HT par puta i naletio na minu, ali kao što se vidi HT procesno jako pazi da doslovno i do zadnjeg zareza ispoštuje napisane odluke Agencija.
A sad kako su te odluke pisane i s kojim neformalnim utjecajima i pritiscima, pa su zarezi namješteni onako kako "nekome" odgovara ostavljam vama svima da zaključite.
A kako vidite i na primjeru ovog predmetnog rješenja/odluke AZTN-a u vezi OPTE koje naprosto "fantastično funkcionira" onda sami i zaključite da li je to rješenje pisano u uredima AZTN-a ili možda u uredu do Siniše Đuranovića.
---
Dobar post. I meni se tako čini, da neki standardizirani (eu) zakoni su muka za dokazati i sprovesti kada se prekrše.
Aztn more direkt lupit po đepu, pa stvarno i ht se uglavnom trudi ispoštivati što je aztn propisao, a nažalost aztn je nekompetentan za neke krucijalne detalje. Uopće nema touch za tržište kapitala i svoju ulogu u ovome procesu. Šteta što i hakom nije ovdje prisutniji jer bolje proznaje tematiku.
Meni je isto nebulozno da aztn zaziva i preferira treceg operatera a taj treci vjerojatno po ZEM-u ne može kupiti opte (ug/tele2) ili u najmanju ruku može imati problema sa koncentracijom.
Ne bi me čudilo da i politika ovdje da svoj doprinos, a vec su bili i članci po novinama da je moguci problem da opte kupi Ug gdje je gazda Srbin.
-
Ht ne gledam niti ga imam niti njime trgujem pa sam išao sad na sekundu bacit oko tamo.......Ht kumulativno u 2018 i 2019 ima dobit od milijardu u 750 milijuna kuna.......dakle da Optimu prodaju i za 10 kn po dionici njima je to k.... od ovce a ne zarada jel im više vrijedi onemogučiti nekome da dođe do nje koliko god dugo to mogu pa se onda sjetim izjave kolege od neki dan kada je pisao da je A1 rekao da ce ovdje samo prazna ljuštura ostati kad ovi završe......
Ps
Zbog burze opčenito i forumskih kolega volio bi da to ne bude tako
Ne bi se baš složio.
Opet cu citirati sto su rekli iz ht-a za opte.
Odobrenje tog pripajanja i produljenje upravljanja Optimom smo zatražili s ciljem da zaštitimo naša (HT-ova) potraživanja i u Optimi i u H1, a koja su zajedno oko 200 milijuna kuna, što je velik iznosa za HT i predstavlja više od 20 posto godišnje dobiti", naglasio je za Hinu stariji potpredsjednik HT-a Siniša Đuranović.
Nece pristati na nikakve otpise potraživanja, a oko cijene se mogu pogađati.
-
Situacije u kojima je vjerojatno da odgoda objave povlaštenih informacija dovodi
do obmanjivanja javnosti
9. Za potrebe članka 17. stavka 4. točke (b) Uredbe o zlouporabi tržišta, situacije u kojima je
vjerojatno da odgoda objave povlaštenih informacija dovodi do obmanjivanja javnosti
uključuju najmanje sljedeće okolnosti:
a. povlaštene informacije čiju objavu izdavatelj namjerava odgoditi materijalno se
razlikuju od prethodne javne najave izdavatelja o istom pitanju na koje se
povlaštene informacije odnose; ili
b. povlaštene informacije čiju objavu izdavatelj namjerava odgoditi tiču se činjenice
da financijski ciljevi izdavatelja vjerojatno neće biti ostvareni, kada su takvi ciljevi
prethodno javno najavljeni; ili
c. povlaštena informacija čiju objavu izdavatelj namjerava odgoditi u sukobu je s
očekivanjima tržišta, kada se takva očekivanja temelje na signalima koje je
izdavatelj prethodno slao tržištu, poput intervjua, prezentacija ili bilo koje druge
vrste komunikacije koju je organizirao izdavatelj ili koja je organizirana uz
odobrenje izdavatelja.
Evo zakon i dio koji govori o odgodi objave povlastene informacije.
Vidim da mnogi pisu u zadnje vrijeme za one koji su unutra, sami ste si krivi...itd.
Međutim, ako se ht/aztn poziva na zakon i takve prakse, ispravite me ako griješim i ne razumijem točku c).
Po točci c) 31.7. Je trebala biti objavljena informacija o angažiranju inv banke. Ni dan kasnije. Nikakav poštar ni otvaranje pisma ili pisma u ladici. Jasno ko dan. Ako su napisali 31.7 onda 31.7, da su napisali prvi radni dan nakon 31.7 onda to. Ovo je jasno ko dan.
Konjine to objave usljed rada burze. Jako jako nepristojno.
Pod točkom a), jasno je što su ugovorno materijalno specificirali, da inv banka ide samo u 2 slučaja. Prvi je nema ponuda, drugi je ponude nisu objektivno prihvatljive. I sam sam pisao da ht vjerovatno radi to da bude on the save side, ali time materijalno povrijeđuju članak a), jer aztn jasno specificira 2 razloga kada ide inv banka.
Ako u konačnici ipak bude na kraju saznano da je ovo 'ongoing' prodaja iz prvog kruga, to je cista obmana.
Članak b) još nisu sjeb**i, no nemojmo zaboraviti aztn nalog da ht je dužan sačuvati opte infrastrukturu i bazu do prodaje. I ovo ćemo vidjeti.
-
evo 54000 na prodaji za pocistiti kupnju 4.47
...i ode. A ko voajeri sa balonerom, pokazuju spravicu pa pobjegnu
-
prodajni 90 000 na opte
... i odma nestao
Koji performer.