A kako bi neki uhljeb to mogao napraviti ili smisliti, da je bar srednju školu završio.
Sramota, sramota. Usluga građanima ove države čista 0.
A kako bi neki uhljeb to mogao napraviti ili smisliti, da je bar srednju školu završio.
Sramota, sramota. Usluga građanima ove države čista 0.
Pa što nije Addiko kupio u 2 navrata od kada je izašla obavijest da se angažira inv banka za prodaju. Do tad su prodavali.
Naime, ali zar nije zato cijena tu di je zbog tog sistemskog rizika i duga?
Da nemaju duga, cijena bi bila duplo troduplo veca i ne bi bio problem uci i cekati da se dobri ugovori odrade i da pocnu zarađivati 40-50 kn po dionici.
Ovako mozda imaju mac nad glavom ali postoji potencijal i perapektiva kroz prizmu povecanog rizika o kojem govoris.
Da ima kompanija igh2 bez tog problema, kolika bi bila njegova 'realna cijena' trenutno?
Pa to što sam napisao, godinama dobro posluju, dobri ugovori, ekapanzija, dividenda, niske multiple, sve što bi ponukalo za ući unutra ali i u dobrim godinama cijena nije bila nešto.
Fondovi su zauzeli pozicije i dionica je troma. Opet nije pala koliko sam mislio zbog trenutne situacije upravo zbog gore navedenih razloga. Ali kad ce opet preko 200? Aspekti krize tek slijede i ovdje nema toliko hazardnog kapitala. Preko 200 ce vjerovatno kada ponove najbolje godine poslovanja a ova industrija je gadno stradala. Ko voli čekati neka, ali risk/reward mi nije zadovoljavajuc ovdje tj prevelik rizik mi je uci a cijena ovdje ide up samo u dobrim godinama. Štreberska dionica.
Isto tako mislim da je teško otvarati nove tvornice i isplačivati solidnu dividendu, ako se ne varam dizali su kredite za isplate dividende prije.
Auto industrija je ciklična i stradava u ciklusima recesije a oporavak je spor i bolan. Dobro oni plivaju no mislim da se na cijeni ovdje tradicionalno nije oslikavao rast koju je kompanija zaslužila...dosadno, ko ADRS.
Opet na ptkm 2000 na kupnji. Predhodnih 1500 ošlo.
Indikativna je struktura dioničara opte, punoo malih.
Pa kad uzleti vlakić ko na građevinarima opte se krati. Gotovo je inverzno proporcionalna njima.
Ha, je...Adpl je dobra kompanija, ali loša dionica.
A kako bi dali dividendu? Od čega? Na računu imaju mizeriju, za 3 mjeseca plaće radnicima.
Masne izvanredne dividende su isplacivane od godina akumumirane dobiti. Sav rast i ugovori a da se ne tiće r&d-a je dobar za dioničare.
Bome jaka sila na igh, ima se goriva.
Al samo malo ekipa....nije li se masovno pisalo o igh i da je premija kupit po 90 i bilo ga u izobilju. I pisalo se da je sjena na građevinarima dobra i perspektivna, i da zapošljavaju nove ljude i ugovaraju nove poalove.
Nije li se pisalo i za dlkv donekle slično?
Pisalo se masovno izbjegavati turiste i adpl.
Pisalo se i na atpl da će gore zbog xy razloga ibdonekle je ali ni na tragu ovih gore.
Pisalo se i na opte itd...
Jel ima neko da je na suprotnoj strani i da ima izniman prinos ove godine? Koje su to dionice zanima me.
Mislim i da je padobranac, samo povrsno prateci forum mogo razlucit 2-3 prilike, sam napraviti analizu i uspjesno ubosti ove godine koji dobar pick.
Znači kad odem u Pivac, kažem 30 deka parmilete, bajaderu i brod za rasute terete, može manji .
Pa ja mislim da to nije bas tako. Jer kupnja na temelju “osjećaja” i impulzivne zanesenosti (euforije) je nerijetko kocka. Svakodnevno svjedočimo na temi tko je sto kupio... da se kupuje i prodaje u potpuno pogresnom trenutku i da se nerijetko špekulanti nadju na potpuno pogrešnoj nozi jer ne mogu adekvatno popratiti iznenadne skokove i propade, ponekad bez ikakvih vijesti. Ja mislim da transparentnost i izvješća kao i jasno komuniciranje uprave sa dioničarima i javnoscu može značajno smanjiti rizike i povećati izglede za dugorocno ostvarenje zadovoljavajućeg prinosa. Ako postoji potencijal za natprosječan rast onda par postotaka i/ili incijalni impuls, neće pokvariti značajno ukupan prinos, a moze značajno smanjiti rizike.
Kolega Naim, sve to stoji. Neko ce trgovati i donositi investicijske odluke na bazi fundamenata 70% i 30% po feelingu. Neko obrnuto i to je ok.
Kakako bi okarakerizirali prosječnog ulagatelja u hr dionice? Zašto je to bitno? Zato jer ćete sutra ili nagodinu upravo njemu prodati papire.
Ako neko ima vještinu i znanja snalaziti se u financijskim izvješčima, taj će tražiti upravo transparentnost, regulaciju, dobre državne zakone i uređenost. Fundamentalnom profilu inveatitora je kleveta da ga se naziva kockarom.
Sa druge strane ide obrnuta priča, tako je kako je, tržište je nelikvidno, netransparentno, ponekad predvidivo po feelingu i u toj neefikasnosti mnogi vide priliku i dolaze do istog cilja.
Mislim sa su oba aspekta bitna jer u konacnici prodajemo dionicu kupcu koji misli da je napravio dobar posao.
Osim onih, koji vječno čuće u dividendnim dionicama i ostvaruju rentu a nikada ne prodaju.
Nevalja stršiti ni na koju krajnost ali opet, onaj tko dokazano pobjeđuje crobex i ostvaruje sebi odlične prinose, briga ga koju metodu koristi.
Ne kalibriramo tržište prema sebi, nego se kalibriramo prema tržištu, takvo je kakvo je.
Je pa to stoji, međutim najveca je zarada (a i rizik) za kompanije koje idu iz g->d.
One koje posluju tradicionalno OK i vec su isprofilirane, stabilne kompanije i prinos je adekvatno manji. HT/ERNT/ADRS...itd se nebudu samo tako uduplale.
Dlkv, igh...su na takvom putu i dioničari rado grade kule u zraku na njima.
Ptkm je odličan primjer iz g->d i cijena je adekvatna kao i premija na one kada su ušli na vrijeme. Zar nije dosta 3-4 takve prilike za mirnu starost?
Mislim da komanije sa svojim mgmt-om uvijek imaju neku tendenciju, ili idu ka propasti ili idu ka dobroj ekspanziji. Između toga mi plivamo više ili manje uspješno.
Obzirom da niste sudjelovali u skupstini lijepo pricekajte skupstinski zapisnik pa kao dionicar posjetite trgovacki sud gdje ga mozete sa svim pitanjima i odgovorima procitat i uputiti se u raspravu.
ovdje ima nekoliko ljudi koji hoce dijelit informacije, a vec sam 15 i vise godina po forumima, pa si razmisljam zasto uopce postoje forumi gdje svatko gleda samo svoje interese za par kuna gore dole , samo mi se u tih xx godina javilo par ljudi koji su htjeli hebenu knjigu dionicara podjelit da ne kazem nesto vise .
razocaran uglavnom
lp
Oprosti kolega ne kužim. Bio si a ne želiš podijeliti info. To je sasvim u redu...ali zašto si onda rekao da si bio?
I sad si razočaran? Čime? Ako si 15 godina po forumima onda si moga i skužiti kako to ide i funkcionira.
Ako si ikad pročitao na forumu koju pametnu i koristila ti je onda vrati (ako želiš) istom mjerom. Nekoga ćeš usrečit.
Tako je kako je, ali nekoga preodgajat -> "što nisi išo pa čuo" je za temu birtije. Kao i ovaj post.
Kad i ako se opte dobro proda slijedi renesansa crobexa. Sav zarobljeni kapital malih ce se sliti u alkohol i nove stečajuše!
Tole, ti si zbilja Eckhart Tolle ovog foruma. Svaka ti dala.
Ha, ha - Echart je to postao jer nije mogao dobiti (dovoljno) toga što kažeš u drugoj rečenici, pa se umjesto da završi pod kotačima brzog vlaka okrenuo u sebe i tu otkrio svašta nešta. Da nije tako možda bi onda gledali Brad Pitta kako drži predavanja o duhovnosti. A on iz poznatih razloga nema problema s tim. Duhovnost je kao ona poslovica - kad se sve ostalo izjalovi - pročitaj upute.
BudFox - sretno i ugodan odmor. Ne zaboravi uživati u svemu jer novci su prolazni, a trenuci istinske sreće ostaju zauvijek s nama.
Dok Echart završi rečenicu igh ode 20% 😁.
Mlada danas na šminkanju?
Ili na djevojačkoj?
E danas su drugu mladu (igh) odveli na party . Nakon 3 pive i opte bu dobra
.
+ opte
- igh
1700 komada na kupnji PTKM. Indeksni je još izlazio pa oni nisu sigurno.