1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Sheriff

Posts by Sheriff

• Poticaji za energetsku obnovu obiteljskih kuća

• Sheriff
    • September 2, 2020 at 7:19 AM

A kako bi neki uhljeb to mogao napraviti ili smisliti, da je bar srednju školu završio.

Sramota, sramota. Usluga građanima ove države čista 0.

• Što smo danas tržili

• Sheriff
    • September 2, 2020 at 7:12 AM

Pa što nije Addiko kupio u 2 navrata od kada je izašla obavijest da se angažira inv banka za prodaju. Do tad su prodavali.

• IGH (Institut IGH d.d.)

• Sheriff
    • September 1, 2020 at 10:48 AM

Naime, ali zar nije zato cijena tu di je zbog tog sistemskog rizika i duga?

Da nemaju duga, cijena bi bila duplo troduplo veca i ne bi bio problem uci i cekati da se dobri ugovori odrade i da pocnu zarađivati 40-50 kn po dionici.

Ovako mozda imaju mac nad glavom ali postoji potencijal i perapektiva kroz prizmu povecanog rizika o kojem govoris.

Da ima kompanija igh2 bez tog problema, kolika bi bila njegova 'realna cijena' trenutno?

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Sheriff
    • September 1, 2020 at 10:42 AM

Pa to što sam napisao, godinama dobro posluju, dobri ugovori, ekapanzija, dividenda, niske multiple, sve što bi ponukalo za ući unutra ali i u dobrim godinama cijena nije bila nešto.

Fondovi su zauzeli pozicije i dionica je troma. Opet nije pala koliko sam mislio zbog trenutne situacije upravo zbog gore navedenih razloga. Ali kad ce opet preko 200? Aspekti krize tek slijede i ovdje nema toliko hazardnog kapitala. Preko 200 ce vjerovatno kada ponove najbolje godine poslovanja a ova industrija je gadno stradala. Ko voli čekati neka, ali risk/reward mi nije zadovoljavajuc ovdje tj prevelik rizik mi je uci a cijena ovdje ide up samo u dobrim godinama. Štreberska dionica.

Isto tako mislim da je teško otvarati nove tvornice i isplačivati solidnu dividendu, ako se ne varam dizali su kredite za isplate dividende prije.

Auto industrija je ciklična i stradava u ciklusima recesije a oporavak je spor i bolan. Dobro oni plivaju no mislim da se na cijeni ovdje tradicionalno nije oslikavao rast koju je kompanija zaslužila...dosadno, ko ADRS.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Sheriff
    • September 1, 2020 at 10:07 AM

Opet na ptkm 2000 na kupnji. Predhodnih 1500 ošlo.

• OPTE prodaja - kladionica

• Sheriff
    • September 1, 2020 at 8:07 AM

Indikativna je struktura dioničara opte, punoo malih.

Pa kad uzleti vlakić ko na građevinarima opte se krati. Gotovo je inverzno proporcionalna njima.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Sheriff
    • September 1, 2020 at 8:04 AM

Ha, je...Adpl je dobra kompanija, ali loša dionica.

• ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

• Sheriff
    • August 31, 2020 at 8:39 PM

A kako bi dali dividendu? Od čega? Na računu imaju mizeriju, za 3 mjeseca plaće radnicima.

Masne izvanredne dividende su isplacivane od godina akumumirane dobiti. Sav rast i ugovori a da se ne tiće r&d-a je dobar za dioničare.

• ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

• Sheriff
    • August 31, 2020 at 7:56 PM

https://www.bug.hr/biznis/ht-i-er…ardi-kuna-16371

Ovo je dobro!

• Sheriff
    • August 31, 2020 at 12:48 PM

Bome jaka sila na igh, ima se goriva.

• Birtija

• Sheriff
    • August 31, 2020 at 10:46 AM

Al samo malo ekipa....nije li se masovno pisalo o igh i da je premija kupit po 90 i bilo ga u izobilju. I pisalo se da je sjena na građevinarima dobra i perspektivna, i da zapošljavaju nove ljude i ugovaraju nove poalove.

Nije li se pisalo i za dlkv donekle slično?

Pisalo se masovno izbjegavati turiste i adpl.

Pisalo se i na atpl da će gore zbog xy razloga ibdonekle je ali ni na tragu ovih gore.

Pisalo se i na opte itd...

Jel ima neko da je na suprotnoj strani i da ima izniman prinos ove godine? Koje su to dionice zanima me.

Mislim i da je padobranac, samo povrsno prateci forum mogo razlucit 2-3 prilike, sam napraviti analizu i uspjesno ubosti ove godine koji dobar pick.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Sheriff
    • August 29, 2020 at 12:10 PM

Znači kad odem u Pivac, kažem 30 deka parmilete, bajaderu i brod za rasute terete, može manji :P.

• Sheriff
    • August 28, 2020 at 10:28 PM
    Quote from naim

Pa ja mislim da to nije bas tako. Jer kupnja na temelju “osjećaja” i impulzivne zanesenosti (euforije) je nerijetko kocka. Svakodnevno svjedočimo na temi tko je sto kupio... da se kupuje i prodaje u potpuno pogresnom trenutku i da se nerijetko špekulanti nadju na potpuno pogrešnoj nozi jer ne mogu adekvatno popratiti iznenadne skokove i propade, ponekad bez ikakvih vijesti. Ja mislim da transparentnost i izvješća kao i jasno komuniciranje uprave sa dioničarima i javnoscu može značajno smanjiti rizike i povećati izglede za dugorocno ostvarenje zadovoljavajućeg prinosa. Ako postoji potencijal za natprosječan rast onda par postotaka i/ili incijalni impuls, neće pokvariti značajno ukupan prinos, a moze značajno smanjiti rizike.

Kolega Naim, sve to stoji. Neko ce trgovati i donositi investicijske odluke na bazi fundamenata 70% i 30% po feelingu. Neko obrnuto i to je ok.

Kakako bi okarakerizirali prosječnog ulagatelja u hr dionice? Zašto je to bitno? Zato jer ćete sutra ili nagodinu upravo njemu prodati papire.

Ako neko ima vještinu i znanja snalaziti se u financijskim izvješčima, taj će tražiti upravo transparentnost, regulaciju, dobre državne zakone i uređenost. Fundamentalnom profilu inveatitora je kleveta da ga se naziva kockarom.

Sa druge strane ide obrnuta priča, tako je kako je, tržište je nelikvidno, netransparentno, ponekad predvidivo po feelingu i u toj neefikasnosti mnogi vide priliku i dolaze do istog cilja.

Mislim sa su oba aspekta bitna jer u konacnici prodajemo dionicu kupcu koji misli da je napravio dobar posao.

Osim onih, koji vječno čuće u dividendnim dionicama i ostvaruju rentu a nikada ne prodaju.

Nevalja stršiti ni na koju krajnost ali opet, onaj tko dokazano pobjeđuje crobex i ostvaruje sebi odlične prinose, briga ga koju metodu koristi.

Ne kalibriramo tržište prema sebi, nego se kalibriramo prema tržištu, takvo je kakvo je.

• Sheriff
    • August 28, 2020 at 7:09 PM

Je pa to stoji, međutim najveca je zarada (a i rizik) za kompanije koje idu iz g->d.

One koje posluju tradicionalno OK i vec su isprofilirane, stabilne kompanije i prinos je adekvatno manji. HT/ERNT/ADRS...itd se nebudu samo tako uduplale.

Dlkv, igh...su na takvom putu i dioničari rado grade kule u zraku na njima.

Ptkm je odličan primjer iz g->d i cijena je adekvatna kao i premija na one kada su ušli na vrijeme. Zar nije dosta 3-4 takve prilike za mirnu starost?

Mislim da komanije sa svojim mgmt-om uvijek imaju neku tendenciju, ili idu ka propasti ili idu ka dobroj ekspanziji. Između toga mi plivamo više ili manje uspješno.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Sheriff
    • August 28, 2020 at 4:43 PM
    Quote from havi

Obzirom da niste sudjelovali u skupstini lijepo pricekajte skupstinski zapisnik pa kao dionicar posjetite trgovacki sud gdje ga mozete sa svim pitanjima i odgovorima procitat i uputiti se u raspravu.

ovdje ima nekoliko ljudi koji hoce dijelit informacije, a vec sam 15 i vise godina po forumima, pa si razmisljam zasto uopce postoje forumi gdje svatko gleda samo svoje interese za par kuna gore dole , samo mi se u tih xx godina javilo par ljudi koji su htjeli hebenu knjigu dionicara podjelit da ne kazem nesto vise .

razocaran uglavnom

lp

Oprosti kolega ne kužim. Bio si a ne želiš podijeliti info. To je sasvim u redu...ali zašto si onda rekao da si bio?

I sad si razočaran? Čime? Ako si 15 godina po forumima onda si moga i skužiti kako to ide i funkcionira.

Ako si ikad pročitao na forumu koju pametnu i koristila ti je onda vrati (ako želiš) istom mjerom. Nekoga ćeš usrečit.

Tako je kako je, ali nekoga preodgajat -> "što nisi išo pa čuo" je za temu birtije. Kao i ovaj post.

• Sheriff
    • August 28, 2020 at 2:30 PM

Kad i ako se opte dobro proda slijedi renesansa crobexa. Sav zarobljeni kapital malih ce se sliti u alkohol i nove stečajuše! :thumbup:

• Što smo danas tržili

• Sheriff
    • August 28, 2020 at 2:28 PM
    Quote from toluen
    Quote from LodeRunner

Tole, ti si zbilja Eckhart Tolle ovog foruma. Svaka ti dala.

Ha, ha - Echart je to postao jer nije mogao dobiti (dovoljno) toga što kažeš u drugoj rečenici, pa se umjesto da završi pod kotačima brzog vlaka okrenuo u sebe i tu otkrio svašta nešta. Da nije tako možda bi onda gledali Brad Pitta kako drži predavanja o duhovnosti. A on iz poznatih razloga nema problema s tim. Duhovnost je kao ona poslovica - kad se sve ostalo izjalovi - pročitaj upute. :D

BudFox - sretno i ugodan odmor. Ne zaboravi uživati u svemu jer novci su prolazni, a trenuci istinske sreće ostaju zauvijek s nama. :thumbup:

Dok Echart završi rečenicu igh ode 20% 😁.

• Sheriff
    • August 28, 2020 at 2:25 PM
    Quote from BSOD

Mlada danas na šminkanju?

Ili na djevojačkoj?

E danas su drugu mladu (igh) odveli na party ^^. Nakon 3 pive i opte bu dobra:P.

• Što smo danas tržili

• Sheriff
    • August 28, 2020 at 1:24 PM

+ opte

- igh

• Sheriff
    • August 28, 2020 at 9:50 AM

1700 komada na kupnji PTKM. Indeksni je još izlazio pa oni nisu sigurno.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt