kod Atpl je jos svasta moguce. Ne ocekujem pozitivno izvjesce. Tehnicki postoji vise opcija, rast do 400-410kn, ali i novi pad prema 220kn.
Sto ce biti vidjet cemo. Evo kako izgleda negativna projekcija.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Zbog toga jer vecina ocekuje negativno godisnje izvjesce je cijena i potonula sa 490 na 300 kn, dakle skoro 40%, tako da je to po meni vec ukalkulirano u cijenu. Da je izvjesce u Q3 bilo pozitivno cijena bi glatko presla 500kn, jer je bila na 480 - 490 kn prije izvjesca za Q3. Ako nas kojim slucajem godisnje izvjesce ipak pozitivno iznenadi sa plusom, cijena bi se po meni trebala korigirati prema gore jer je nepravedno toliko pala. Sto se tice vozarina, one su opet ove godine sezonski pale kao i prosle godine, jos pojacane dodatnim faktorima kao IMO2020 i Corona virusom, ali su se pocele oporavljati sa 10.02. kako sam prije mjesec dana i napisao na drugom forumu. Po grafovima od proteklih par godina vozarine za manje klase brodova bi se trebale nesto brze oporaviti i vec su krenule, a Capeovi obicno krenu nesto kasnije sa oporavkom, ali onda znaju rasti i po 20% u jednom danu.