1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. BudFox

Posts by BudFox

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• BudFox
    • February 17, 2020 at 11:33 PM
    Quote from Neo

kod Atpl je jos svasta moguce. Ne ocekujem pozitivno izvjesce. Tehnicki postoji vise opcija, rast do 400-410kn, ali i novi pad prema 220kn.

Sto ce biti vidjet cemo. Evo kako izgleda negativna projekcija.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Zbog toga jer vecina ocekuje negativno godisnje izvjesce je cijena i potonula sa 490 na 300 kn, dakle skoro 40%, tako da je to po meni vec ukalkulirano u cijenu. Da je izvjesce u Q3 bilo pozitivno cijena bi glatko presla 500kn, jer je bila na 480 - 490 kn prije izvjesca za Q3. Ako nas kojim slucajem godisnje izvjesce ipak pozitivno iznenadi sa plusom, cijena bi se po meni trebala korigirati prema gore jer je nepravedno toliko pala. Sto se tice vozarina, one su opet ove godine sezonski pale kao i prosle godine, jos pojacane dodatnim faktorima kao IMO2020 i Corona virusom, ali su se pocele oporavljati sa 10.02. kako sam prije mjesec dana i napisao na drugom forumu. Po grafovima od proteklih par godina vozarine za manje klase brodova bi se trebale nesto brze oporaviti i vec su krenule, a Capeovi obicno krenu nesto kasnije sa oporavkom, ali onda znaju rasti i po 20% u jednom danu.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• BudFox
    • February 17, 2020 at 11:14 PM
    Quote from LeoNT
    Quote from BudFox

Nisam siguran da li dobro vidim tablicu jer gledam preko moba, ali cini mi se da se dug povecao za cca 50 mil. kn u 2019. u odnosu na 2018. godinu.

Tako je, ali zajam o kojem pricamo se dogodio u 2020. i nije u brojkama koje vi gledate.

Jer to znaci da je to dodatno zaduzenje od 106 mil.kn ove godine, uz refinanc 95 mil.kn starog duga?

• BudFox
    • February 17, 2020 at 11:04 PM
    Quote from LeoNT

Ukupne obaveze se nisu povećale jer se radi samo o refininciranju postojecih obaveza prema HTu kao što i piše u tekstu.

Nisam siguran da li dobro vidim tablicu jer gledam preko moba, ali cini mi se da se dug povecao za cca 50 mil. kn u 2019. u odnosu na 2018. godinu.

• BudFox
    • February 17, 2020 at 9:16 PM
    Quote from Mrcash

Događaji nakon datuma
    Bilance
    Društvo je krajem siječnja 2020. godine ugovorilo zajam s povezanim društvom Hrvatski
    Telekom d.d. u iznosu od 201,0 milijun HRK s
    rokom povrata najkasnije do 30.06.2021. Predmetnim zajmom refinanciran je postojeći zajam u iznosu od 95 milijuna HRK, kao i veći dio
    dospjelih obveza prema Hrvatskom Telekomu

interesantno, dakle ovo je razlog zašto se u natječaju spominje dug prema HTu i zašto traze da se kupac izjasni kako će ga vratiti. datum povrata je u najmanju ruku zanimljiv takodjer...

Koliko su sada sveukupne obaveze sa tih 201 mil. kn duga HT-u?

• Dobrodošli

• BudFox
    • February 17, 2020 at 3:15 PM

Koliko vidim, jako malo se piše na poslovnom i uglavnom se sva komunikacija preselila na ovaj novi forum.

• Dobrodošli

• BudFox
    • February 17, 2020 at 2:50 PM
    Quote from maratonac

Posebni pozdrav kolegi NaBiduAsku...👍

Ne vidim nick NaBiduAsku, koji mu je ovdje nick?

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• BudFox
    • February 17, 2020 at 2:40 PM

Sada je možda vrijeme da prijeđemo 200 kn...

• BudFox
    • February 17, 2020 at 2:26 PM

Baltic Dry Index Rises 2.12% to 434 in London

•Capesize +1.88% to $2,491
    •Panamax +4.4% to $4,581
    •Supramax 58k tons +0.89% to $5,217
    •Handysize -0.4% to $3,255

• Dobrodošli

• BudFox
    • February 17, 2020 at 11:41 AM

170 registriranih članova

• BudFox
    • February 17, 2020 at 11:20 AM
    Quote from maratonac

Gdje je zamrla ona aktivnost od petka?

Kak stoje indexi u Kini?

Sve raste danas u Kini

Cape-ovi rastu skoro 10%

Panamaxi i Supre isto u plusu

• BudFox
    • February 17, 2020 at 10:52 AM
    Quote from barbosa
    Quote from st-brajo

ICAM je pod-fond InterCapitala. Ima li netko infomaciju da li InterCapital ulaze u neke firme di je on odrzavatelj trzista ili nesto trece (npr. konzultant)?

Cisto me zanima jer ispada da u zadnje vrijeme ne prolazi ni jedan veci posao, a da oni na neki nacin nisu ukljuceni.

intercapital (sindikat) je vjerojatno bio angažiran kao market meker da digne vrijednost dionice i trž. prosjek i sada, kada su dosegnuti targeti i dospijeli rokovi a kombinacija uspješno odrađena ,sada na 8 kn riješavaju nakupljene pozicije i kapitaliziraju sa odličnom dobiti...

Vjerujem da je ovo istina, a tko je omastio brk u rastu, omastio je.

Trenutno bi bilo dobro biti oprezan jer ako Interkapital prodaje svoju

poziciju, više nemaju interesa napucavati cijenu, a za ponude za

kupnju će se uskoro znati kada i ako pristignu do početka 3. mjeseca.

• Prijedlozi za forum

• BudFox
    • February 14, 2020 at 9:09 PM

Hvala vam na odgovoru.

• Prijedlozi za forum

• BudFox
    • February 14, 2020 at 7:28 PM

Imam pitanje za Admina

Zasto je forum sa pojedinim dionicama zakljucan za ljude koji nemaju kreiran account?

Mislim da bi bilo puno bolje da je vidljiv za sve, a da samo kolege sa kreiranim accountom mogu pisati.

• BudFox
    • February 14, 2020 at 2:34 PM
    Quote from maratonac

BDI?

Baltic Dry Index Rises 0.95% to 425 in London
    •Capesize -3.44% to $2,445
    •Panamax +5.23% to $4,388
    •Supramax 58k tons +0.37% to $5,171
    •Handysize -0.58% to $3,268

• BudFox
    • February 14, 2020 at 12:01 PM
    Quote from trial

Činjenica je da se cijena opire na iznad 300 kuna. Zanemaruje se kraj mjeseca kada izlazi FI za zadnji kvartal i prošlu godinu, a koji siguno neće biti bajni.

Mislim da će rezultati za Q4 biti na tragu dobrih rezultata za Q3 (cca 7-8 mil. kn u plusu), te s obzirom na amortizaciju

koja je u Q3 bila iznenađujuće velika (preko 20 mil.kn ), te na godišnju revalorizaciju vrijednosti brodova, koja se redovito

radi, vidjet ćemo kakvi će biti sveukupni godišnji rezultati. Vjerujem da će godišnji rezultati biti sa neto dobiti na kraju godine,

ali kažem, vidjet ćemo. Ne treba ni zaboraviti oko 22 milijuna kuna plusa od tečajnih razlika, koji su ušli u sveobuhvatnu dobit

u Q3, koja je oko 30 mil. kn.

Dionica je od kraja 10.mjeseca pala sa 490 na 300 kn, što je gotovo 40%, te je u poslovanje društva uračunat i sezonski rizik niskih

vozarina u Q1, koji se ciklički svake godine ponavlja. Većina brodova je, koliko vidim iz izvješća, pokrivena što dugim, što kratkim

TC ugovorima, čije vozarine su trenutno više nego duplo veće od Spot-a koji je sezonski nizak, također potaknut i panikom oko Korona

virusa, ali ipak na početku uzlaznog trenda, kao i svake godine.

• Dobrodošli

• BudFox
    • February 13, 2020 at 11:21 PM

Ovaj forum je odličan, svaka čast autoru na ideji i provedbi!! :thumbup:

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• BudFox
    • February 13, 2020 at 11:16 PM

Da li se i vama čini da je tržište nešto živnulo ovaj tjedan prije objave izvješća kompanija?

Prvo je porastao VIRO, onda PTKM, dok je na dosta dionica ojačala kupnja...:/

• BudFox
    • February 13, 2020 at 10:36 PM

Pozdrav svima,

Evo i mene da se prijavim na raport :);)

Nešto je kupnja na ATPL ojačala zadnjih dana, pa se ne bih

čudio da cijena poraste kada se malo stiša ova panika oko

Corona virusa.

Sviđa mi se ovaj novi forum i 3 svjetlosne milje je bolji od 'novog' Poslovnog foruma :thumbup:

1. Privacy Policy
  2. Kontakt