Posts by BudFox
-
-
tpng obavjestila je da je završena sjednica i da su rezultati za 2019 na njihovim stranicama i zse.....ja ne vidim to nigdje....ima li tko link?
Ništa još nije došlo, ni na zse, ni na njihov web.
Možda dođe do kraja dana.
-
Netko je stavio branu na prodaju od 330 - 340kn, pa trgovina stoji...
Slijedeća brana na prodaji je od 350 - 360kn...
Do sada je trgovina pratila pattern od prošlogodišnje trgovine, te uvijek
postoji mogućnost da cijena još padne...ali do sada se brana na kupovini
od 300 - 320 kn pokazala učinkovitom...
-
Dok raste, svejedno gdje se objavi
-
Jedan od prijedloga kako potaknuti veću likvidnost na ZSE bi bio da se gubitak može prenijeti u
slijedećih 5-10 godina kao odbitak kod obračuna poreza na kapitalnu dobit. Čini mi se(nisam siguran)
da je u nekim zemljama EU situacija po tome pitanju slijedeća: Francuska - 10 godina, Italija - 5 godina
Drugi prijedlog bi bio da se obračun i uplata poreza na kapitalnu dobit automatiziraju, da pojedini
ulagači na kraju godine ne moraju sami ispunjavati obrasce, nositi ih u poreznu i uplaćivati porez
na račun od porezne.
-
Kolega Neo je opet blokiran. Da se sa svojim prognozama prebaci u kafanu, mogao bi pisat do mile volje... Al to je vjerojatno jače od njega.
Kolega Neo je u svojim postovima pristojan i nikad nikoga nije vrijeđao, te
mi je simpatičan i čini mi se ok momak, iako se ne slažem sa dosta njegova
pisanja.
Ne volim kada neke kolege otvoreno vrijeđaju sve koji se ne slažu sa njihovim
mišljenjem, te bi na javnom forumu određena doza pristojnosti ipak trebala postojati
P.S. Čini mi se da će na temi Optima biti blokiranih, jer su počela vrijeđanja...
-
Jos malo, pa jubilarni 300. clan, kao u filmu 😉
Svakim danom, u svakom pogledu, sve vise i
vise napredujemo 😎
-
Lijepo je malo vidjeti zelenilo vani
Još je malo sramežljivo, ali nadam se da će nastaviti dalje u pozitivnom tonu
-
nije to jedina brodarska dionica
Koliko ih ima '4 + luke i njih se to tiče
U pravu ste, ako se ekipa slaže može i nova tema BDI
Dobra je tamna tema, a tko ne zna dolje u desnom kutu se može staviti - Change Style
Ne znam zašto ostaju crna slova na tamnoj temi
-
a da otvorimo novu temu bdi
Razmišljao sam o tome, ali onda bi imali dvije teme u
kojima se raspravlja o ATPL, kao što je na drugom forumu.
Što vi mislite?
Za TPNG se npr. BCTI isto objavljuje u temi TPNG, što je po meni ok.
-
Prava Buffetovska dionica, nema šta, to već dugo pričam.
Rast svih pokazatelja već dugi niz godina.
Živa dosada...
Ovo je bluechip dionica u najvišoj kotaciji, te ljudi u njoj mirno spavaju.
Uvijek ima potražnje za kupnjom iste, jer su i mirovinci unutra, a po
svim multiplama je i dalje podcijenjena. Imate zabavu i vrtuljak na Optimi,
pa možete tamo zavrtiti kolo sreće ako vam fali adrenalina
-
Čini mi se da je skriveni na 7,50
-
Gaće na štapu, to ćemo nositi
Moram priznati da je ovo iznenađenje samo takvo, rollercoaster
Ovo nije za ljude slabih živaca, najbolje su prošli oni odsutni
Na 7,70 sam mislila da je povoljna kupnja, današnjih 7,15 stvarno nije bilo za očekivati.
Ovdje će cjenovno još izgleda biti svega, pa vežimo se
Šta kaže tehnička analiza za ovu rasprodaju?
-
Da li je tko gledao knjigu dioničara?
Zna li se tko prodaje?
-
Prava Buffetovska dionica, nema šta, to već dugo pričam.
Rast svih pokazatelja već dugi niz godina.
-
uhhhh, al ga netko praši, pola milje u šusu po kupnji, kupnja skoro pometena...
-
Prije svega bi smo trebali znati koliko okvirno mjesečno/godišnje košta održavanje foruma i to ne samo servera nego i ostalih troškova, npr. vrijeme i rad administratora. Ako bi to bila cijena bureka ili sirnice+jogurt a obzirom na rastući broj članova, ne vidim razloga da me nerviraju reklame koje me ni u snu ne zanimaju!
Umjesto da nas nerviraju reklame koje bi odredio google, zašto se ne obratiti firmama o kojima pišemo i čitamo ovdje i zatražiti da oni daju financijsku potporu i onda isključivo reklamirati njih.
Odlična ideja!! Zašto se ne obratiti PR odjelima tih firmi koje ovdje svakodnevno komentiramo, pa nek
sponzoriraju održavanje stranice i rad administratora. Pa i njima je u interesu da se o njihovim firmama
raspravlja, jer ako ima konstruktivnih prijedloga i njima to može koristiti, a mogu ovdje reklamirati i svoje
proizvode, jer bolje da kupujemo domaće, nego strano, kad već kupujemo njihove dionice.
-
30. lipnja 2015 sklopljen ugovor o prodaji svoja dva broad: AP Držić i AP Sveti Vlaho. lstovremeno je sa kupcem ta dva broda sklopljen bareboat charter party na vrijeme od 5 godina tako da će spomenuta dva broda i dalje, kroz narednih 5 godina, ploviti u floti Atlantske plovidbe d.d.
Ove godine ćemo se oprostiti i od ova dva prekrasna broda koja su prodana pri starosti od svega 6 god. pa i danas sa nepunih 11 god izgledaju kao novi. Ostaje nada da cemo uskoro dobit neku obavijest o produženju ugovora.
Evo obavijesti o produljenju od 12.02.2020.:
-
bilo bi fora da smo 'Dionice.net - neprofitna udruga profitnih dioničara ZSE'
Ne slazem se ne moze forum bit okosnica samo oko zse treba se gledat siru sliku ako zelimo da prezivi test vremena, a to je sirina tema oko razlicitih investicija, stavljanje naglaska samo na zse marginaliziramo sve ostale.
Slažem se, investicije su širi pojam, pa bi trebalo možda uvesti kategije nekretnine, plemeniti metali,
oldtimeri, a možda i obrazovanje, tj. znanje, jer ipak kažu da je to jedina investicija koju ti nitko ne može
uzeti!
-
Još čekamo dolazak kolege brodolomca.
Slao sam mu poziv na PVT na forumu PD-a.
Ako netko može do njega...
Poslao sam mu sada poruku, pa možda dođe